- 25.01.2025
- 0.0 Reitingas
- 108 Peržiūrų
- 1 komentaras
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis receptas yra paprastas ir greitas, todėl net jei esate pradedantysis, sugebėsite pasigaminti skanų desertą vos per kelias minutes!
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais
Ingredientai:
- Miltai – 200 g
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Sviestas – 100 g
- Cukrus – 100 g
- Vanilinis cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Šokoladas – 100 g (juodasis, pieninis ar baltas, pagal skonį)
- Skaldyti riešutai (nebūtina) – 1-2 saujelės (pvz., graikiniai, migdolai ar lazdyno)
Gaminimo procesas:
-
Sviesto paruošimas: Sviestą palaikome kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Tada gerai išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės.
-
Kiaušinio pridėjimas: Kiaušinį mušame į atskirą dubenėlį, suplakame ir pilame ant sviesto. Viską gerai išmaišome, kad ingredientai susijungtų.
-
Tešlos ruošimas: Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Šią miltų mišinį dalimis, vis pamaišydami, dedame į sviesto ir kiaušinio masę. Minkyti tešlą reikia, kol ji taps homogeniška.
-
Šokolado ir riešutų paruošimas: Šokoladą smulkiai supjaustome, o riešutus suskaldome arba susmulkiname peiliu. Abu ingredientus beriame į sausainių tešlą ir gerai išmaišome.
-
Kepimas: Orkaitę įjungiame kaisti iki 190 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Pirštais formuojame sausainius ir išdėliojame 4-5 centimetrų atstumu vienas nuo kito.
-
Kepimo laikas: Šauname į orkaitę ir kepame apie 20-25 minutes, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir šiek tiek pakils.
-
Patiekimas: Iškepusius sausainius paliekame atvėsti ant grotelių. Galite juos patiekti su stikline pieno arba puodeliu kavos.
Papildomi patarimai:
- Eksperimentuokite su skirtingais šokolado tipais – juodasis šokoladas suteikia intensyvesnį skonį, o baltas - saldumo.
- Jei mėgstate drėgnesnius sausainius, po kepimo palikite juos orkaitėje dar 5 minutes, tačiau būkite atsargūs, kad neiškepsite per daug.
Skanaus!
Šie sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais yra puikus užkandis, tinkantis bet kuriuo paros metu, ir jie tikrai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems! Pasigaminkite juos ir pasidalinkite su draugais bei šeima!
Pastaraisiais metais vis daugiau žmonių domisi sveikesniais desertų variantais. Galite eksperimentuoti su sveikesniais ingredientais, pavyzdžiui, naudoti avižinius miltus vietoje paprastų miltų arba medų vietoje cukraus. Taip pat populiarėja veganų ir be glitimo sausainių receptai, kurie suteikia galimybę mėgautis skoniu, išlaikant sveiką gyvenimo būdą.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau