Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Balandžio » 19

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų sausainiai taip pat labai gardūs kartu su stikline pieno arba karšta kakava, mmm, gardumėlis...

Beje, jeigu mėgstate minkštesnius sausainius, tada nesuplokite tešlos kamuoliuko bei dėkite tiesiai ant kepimo skardos.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~35 sausainiai.

Ingredientai

  • pilno grūdo avižiniai dribsniai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų
  • miltai: 1,5 stiklinės
  • razinos: 1 stiklinės
  • kambario temperatūros sviestas: 225 gramų
  • baltas cukrus: 0,5 stiklinės
  • rudas cukrus: dviejų trečdalių stiklinės
  • kiaušiniai: 2
  • smulki druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių razinas užpilkite karštu vandeniu bei palikite brinkti tol, kol paruošite sausainių tešlą.

2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei cinamoną.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Tuomet į kitą dubenį sudėkite sviestą, plakite mikseriu maždaug 60 sekundžių (tam, kad gautumėte kreminę masę). Suberkite baltąjį bei rudąjį cukrų, plakite maždaug 2 minutes.

5. Paskui įmuškite kiaušinius, plakite iki vientisos masės. Į tešlą įsijokite miltų mišinį, plakite mikseriu, kol gausite vientisą masę.

6. Nuo razinų nupilkite vandenį, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

7. Razinas bei avižinius dribsnius įmaišykite į tešlą šaukšto pagalba.

8. Tada ant kepimo skardos patiesikite kepimo popierių.

9. Drėgnomis rankomis imkite po maždaug vieną valgomąjį šaukštą tešlos, suformuokite kamuoliuką, jį šiek tiek suspauskite bei dėkite ant kepimo skardos (aš pati formavau maždaug 1 centimetro storio bei ~4-5 centimetrų skersmens apskritimus). Tarp sausainių palikite ~8-10 centimetrų tarpus.

10. Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 17-20 minučių (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo bei sausainių dydžio). Sausainių kraštai turėtų paruduoti, o paviršius vos parusti. Tokiu būdu iškepkite visus sausainius.

11. Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės, palikite atvėsti ant orkaitės skardos maždaug 5 minutes, po to sudėkite ant grotelių bei palikite visiškai atvėsti.

12. Patiekite ir lepinkitės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 09:03 Žemė pasvirusi 31,5 colio. Tai neturėtų atsitikti
Vanduo turi galią. Tiesą sakant, tokia didelė galia, kad pumpuojant Žemės gruntinį vandenį galima pakeisti planetos pasvirimą ir sukimąsi. Tai taip pat gali turėti įtakos jūros lygio kilimui ir kitoms klimato kaitos pasekmėms....

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 08:42 Mokslininkai atrado būdą, kaip atgręžti laiką ir galbūt ištrinti klaidas
Kvantinės fizikos subatominėje visatoje galima pasiekti dalykų, kurie mūsų fizinėje pasaulyje laikomi neįmanomais. Tokie dalykai kaip superpozicija, susipynimas ir net teleportacija atrodo įmanomi, kai viskas tampa kvantinė. Dabar Austrijos mokslų ak...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:41 Tyrimai atskleidžia chemoterapijos pavojus: pagreitėjęs senėjimas ir antriniai vėžiai
Naujausi tyrimai atskleidė nerimą keliančius chemoterapijos šalutinius poveikius. Gydymas gali negrįžtamai pažeisti sveikas ląsteles, pagreitinti senėjimą ir padidinti antrinių vėžio formų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:24 Ataskaita patvirtina, kad chemtrailai buvo panaudoti 1952 m. Lynmouth potvynio katastrofai sukelti
1952 m. rugpjūčio 15 d. Jungtinę Karalystę sukrėtė viena didžiausių potvynio katastrofų per pastaruosius 300 metų. Lynmouth kaimas Devone buvo nusiaubtas, kai 90 milijonų tonų vandens ir tūkstančiai tonų uolienų nušlavė namus, tiltus ir gyvenimus, nu...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:33 Kaip Laikyti Obuolius Namuose, Kad Jie Ilgiau Išsilaikytų? Ekspertų Patarimai ir Moksliniai Paaiškinimai
Kaip laikyti obuolius, kad jie išliktų švieži? Sužinokite ekspertų patarimus ir mokslinius paaiškinimus, kaip išsaugoti obuolius šaldytuve ar rūsyje. Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais paaiškinimais ir ekspertų patarimais, atskleisime, kaip ti...

Skaityti daugiau