Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Balandžio » 19

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų sausainiai taip pat labai gardūs kartu su stikline pieno arba karšta kakava, mmm, gardumėlis...

Beje, jeigu mėgstate minkštesnius sausainius, tada nesuplokite tešlos kamuoliuko bei dėkite tiesiai ant kepimo skardos.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~35 sausainiai.

Ingredientai

  • pilno grūdo avižiniai dribsniai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų
  • miltai: 1,5 stiklinės
  • razinos: 1 stiklinės
  • kambario temperatūros sviestas: 225 gramų
  • baltas cukrus: 0,5 stiklinės
  • rudas cukrus: dviejų trečdalių stiklinės
  • kiaušiniai: 2
  • smulki druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių razinas užpilkite karštu vandeniu bei palikite brinkti tol, kol paruošite sausainių tešlą.

2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei cinamoną.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Tuomet į kitą dubenį sudėkite sviestą, plakite mikseriu maždaug 60 sekundžių (tam, kad gautumėte kreminę masę). Suberkite baltąjį bei rudąjį cukrų, plakite maždaug 2 minutes.

5. Paskui įmuškite kiaušinius, plakite iki vientisos masės. Į tešlą įsijokite miltų mišinį, plakite mikseriu, kol gausite vientisą masę.

6. Nuo razinų nupilkite vandenį, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

7. Razinas bei avižinius dribsnius įmaišykite į tešlą šaukšto pagalba.

8. Tada ant kepimo skardos patiesikite kepimo popierių.

9. Drėgnomis rankomis imkite po maždaug vieną valgomąjį šaukštą tešlos, suformuokite kamuoliuką, jį šiek tiek suspauskite bei dėkite ant kepimo skardos (aš pati formavau maždaug 1 centimetro storio bei ~4-5 centimetrų skersmens apskritimus). Tarp sausainių palikite ~8-10 centimetrų tarpus.

10. Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 17-20 minučių (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo bei sausainių dydžio). Sausainių kraštai turėtų paruduoti, o paviršius vos parusti. Tokiu būdu iškepkite visus sausainius.

11. Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės, palikite atvėsti ant orkaitės skardos maždaug 5 minutes, po to sudėkite ant grotelių bei palikite visiškai atvėsti.

12. Patiekite ir lepinkitės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau