Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Balandžio » 19

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų sausainiai taip pat labai gardūs kartu su stikline pieno arba karšta kakava, mmm, gardumėlis...

Beje, jeigu mėgstate minkštesnius sausainius, tada nesuplokite tešlos kamuoliuko bei dėkite tiesiai ant kepimo skardos.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~35 sausainiai.

Ingredientai

  • pilno grūdo avižiniai dribsniai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų
  • miltai: 1,5 stiklinės
  • razinos: 1 stiklinės
  • kambario temperatūros sviestas: 225 gramų
  • baltas cukrus: 0,5 stiklinės
  • rudas cukrus: dviejų trečdalių stiklinės
  • kiaušiniai: 2
  • smulki druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių razinas užpilkite karštu vandeniu bei palikite brinkti tol, kol paruošite sausainių tešlą.

2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei cinamoną.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Tuomet į kitą dubenį sudėkite sviestą, plakite mikseriu maždaug 60 sekundžių (tam, kad gautumėte kreminę masę). Suberkite baltąjį bei rudąjį cukrų, plakite maždaug 2 minutes.

5. Paskui įmuškite kiaušinius, plakite iki vientisos masės. Į tešlą įsijokite miltų mišinį, plakite mikseriu, kol gausite vientisą masę.

6. Nuo razinų nupilkite vandenį, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

7. Razinas bei avižinius dribsnius įmaišykite į tešlą šaukšto pagalba.

8. Tada ant kepimo skardos patiesikite kepimo popierių.

9. Drėgnomis rankomis imkite po maždaug vieną valgomąjį šaukštą tešlos, suformuokite kamuoliuką, jį šiek tiek suspauskite bei dėkite ant kepimo skardos (aš pati formavau maždaug 1 centimetro storio bei ~4-5 centimetrų skersmens apskritimus). Tarp sausainių palikite ~8-10 centimetrų tarpus.

10. Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 17-20 minučių (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo bei sausainių dydžio). Sausainių kraštai turėtų paruduoti, o paviršius vos parusti. Tokiu būdu iškepkite visus sausainius.

11. Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės, palikite atvėsti ant orkaitės skardos maždaug 5 minutes, po to sudėkite ant grotelių bei palikite visiškai atvėsti.

12. Patiekite ir lepinkitės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau