Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Balandžio » 19

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai

Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų sausainiai taip pat labai gardūs kartu su stikline pieno arba karšta kakava, mmm, gardumėlis...

Beje, jeigu mėgstate minkštesnius sausainius, tada nesuplokite tešlos kamuoliuko bei dėkite tiesiai ant kepimo skardos.

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~35 sausainiai.

Ingredientai

  • pilno grūdo avižiniai dribsniai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 240 mililitrų
  • miltai: 1,5 stiklinės
  • razinos: 1 stiklinės
  • kambario temperatūros sviestas: 225 gramų
  • baltas cukrus: 0,5 stiklinės
  • rudas cukrus: dviejų trečdalių stiklinės
  • kiaušiniai: 2
  • smulki druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių razinas užpilkite karštu vandeniu bei palikite brinkti tol, kol paruošite sausainių tešlą.

2. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską bei cinamoną.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Tuomet į kitą dubenį sudėkite sviestą, plakite mikseriu maždaug 60 sekundžių (tam, kad gautumėte kreminę masę). Suberkite baltąjį bei rudąjį cukrų, plakite maždaug 2 minutes.

5. Paskui įmuškite kiaušinius, plakite iki vientisos masės. Į tešlą įsijokite miltų mišinį, plakite mikseriu, kol gausite vientisą masę.

6. Nuo razinų nupilkite vandenį, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

7. Razinas bei avižinius dribsnius įmaišykite į tešlą šaukšto pagalba.

8. Tada ant kepimo skardos patiesikite kepimo popierių.

9. Drėgnomis rankomis imkite po maždaug vieną valgomąjį šaukštą tešlos, suformuokite kamuoliuką, jį šiek tiek suspauskite bei dėkite ant kepimo skardos (aš pati formavau maždaug 1 centimetro storio bei ~4-5 centimetrų skersmens apskritimus). Tarp sausainių palikite ~8-10 centimetrų tarpus.

10. Sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 17-20 minučių (priklausomai nuo orkaitės kaitrumo bei sausainių dydžio). Sausainių kraštai turėtų paruduoti, o paviršius vos parusti. Tokiu būdu iškepkite visus sausainius.

11. Iškeptus sausainius išimkite iš orkaitės, palikite atvėsti ant orkaitės skardos maždaug 5 minutes, po to sudėkite ant grotelių bei palikite visiškai atvėsti.

12. Patiekite ir lepinkitės!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau