- 13.11.2024
- 0.0 Reitingas
- 145 Peržiūrų
- 1 komentaras
Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasimėgavimo momentui, tiek šventinėms arbatos vakarėliams. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu ir skaniu receptu, kuris užtikrins, kad jūsų sausainiai bus ne tik skanūs, bet ir elegantiški.
Citrininiai sausainiai - puikus skanėstas. Tokie kepiniai gaminami Italijoje, kur citrinos yra svarbi kulinarinės kultūros dalis. O dabar šis receptas užkariavo viso pasaulio širdis.
Nesvarbu, ar tai būtų klasikinis receptas, ar šiuolaikinės variacijos, tokius sausainius galima paruošti šeimos arbatos vakarėliui, šventinei vakarienei ar tiesiog pasimėgauti savimi įprastą dieną.
Citrininiai sausainiai
- 2 pakeliai sviesto (kambario temperatūros) - 230 g;
- 1½ puodelio cukraus - 300 g;
- 3 šaukštai citrinos žievelės;
- 2 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- 1 kiaušinis;
- 3 puodeliai miltų - 360 g;
- 1 valgomasis šaukštelis kepimo sodos;
- ¼ šaukštelio druskos;
- ¼ puodelio cukraus sausainiams apvolioti - 50 g.
Glajui:
- 1 puodelis cukraus pudros;
- 1½ valg. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių ir dar 1/2 valg. š., jei reikia.
Paruošimas:
- Sviestą, cukrų ir citrinos žievelę 1-2 min. plakite elektriniu maišytuvu. Supilkite citrinos sultis ir kiaušinį, vėl plakite iki vientisos masės. Palaipsniui suberkite miltus, sodą ir druską, išmaišykite mentele.
- Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir 30-60 min. padėkite į šaldytuvą. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Į dubenį įberkite ¼ puodelio cukraus, kuriame apvoliosite sausainius.
- Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir kiekvieną rutuliuką apvoliokite cukruje. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir dėkite rutuliukus 5 cm atstumu vienas nuo kito.
- Kepkite sausainius 11-13 minučių, kol kraštai lengvai apskrus. Leiskite sausainiams 5 minutes atvėsti ant kepimo skardos. Paruoškite glajų. Sumaišykite 1 puodelį cukraus pudros su citrinos sultimis. Jei reikia, įpilkite daugiau citrinos sulčių. Užpilkite glajų ant sausainių ir papuoškite citrinos žievele, jei norite.
Citrininiai sausainiai, ypač populiarūs Italijoje, vis dažniau atsiranda ir kitų šalių konditerijose. Juos galima rasti ne tik kavinėse, bet ir namų kepėjų virtuvėse. Pastaruoju metu vis labiau vertinamos šių sausainių variacijos, pavyzdžiui, su papildomais ingredientais, tokiais kaip aguonos ar pistacijos, kurios suteikia unikalų skonį ir tekstūrą.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau