Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Sausio » 15

Tobulasis kepinys, kuris niekada nenuvilia! Mielinis velykų pyragas

Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas

Kokios Velykos be tikros romo bobos? Tokios bobos - bobos kaip bobos tik be romo, kad visokiausio amžiaus valgytojai galėtų jas ragauti bei vertinti. O įvertintos buvo greitai, dar net nesulaukus Velykų. Tai viską ir pasako - apie jų nuostabų skonį ir privalėjimą užimti labai garbingą vietą ant Velykų stalo. Juk galima skanauti ir antrąją Velykų dieną.

Turiu pripažinti, kad man jos taip patinka, kad aš jas kartais išsikepu tiesiog prie kavos pasilepinimui, nelaukdama jokių švenčių. Tai galite padaryti ir Jūs.

Pastebėjimai:
- Jeigu norisi tikrų romo bobų, tai būtinai dedame romo į sirupą;
- Net jeigu visai neturite kantrybės, nevalgome iškart, nes sirupas privalo nutekėti per visą kepinį, kitaip atsikąsite tik labai šlapią pyragaičio "kepurėlę".

Privalumai:
- Minkštos ir tikrai gan greit pagaminamos.

Kam patiktų:
- visiems mielinių kepinių gerbėjams.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gaunasi 7 bobos.

Ingredientai

Romo boboms:
  • miltai: 200 gramų
  • cukrus: 50 gramų
  • sausos mielės: 3 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • pienas: 60 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • tirpintas sviestas: 50 gramų.
Sirupui:
  • rudas cukrus: 7 valgomųjų šaukštų
  • mėtų arbata: 0,5 stiklinės
  • romas: 5 valgomųjų šaukštų (galima ir nenaudoti, bet labai rekomenduoju).
Glajui:
  • šviežiai spaustos citrinų sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų (tinka ir žaliosios citrinos)
  • cukraus pudra.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į didelį dubenį sudedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišome.

2. Pieną šiek tiek pašildome (užteks, kad būtų kambario temperatūros) ir supilame į miltų mišinį.

3. Ten pat įmušame kiaušinį ir pradedame minkyti. Kai tešla tampa vienalytė, supilame ištirpintą sviestą ir toliau minkome, kol tešla tampa glotni bei beveik nebelimpa.

4. Tada įdedame tešlą į švarų dubenį, uždengiame ir leidžiame dvigubai pakilti.

5. Sirupas: Viską (išskyrus romą) sudedame į puodą ir pakaitiname maždaug 10 minučių. Po to supilame romą.

6. Glajui: Sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dedame tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš pati dedu maždaug 5 arbatinius šaukštelius su kaupu… o kartais šiek tiek daugiau).

7. Kai jau tešla pakyla, padaliname ją į 7-ias lygias dalis.

8. Iš kiekvienos suformuojame rutuliuką ir siūle į apačią dedame į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles.

9. Leidžiame dar maždaug 30 minučių pastovėti, kad tešla formelėse pakiltų.

10. Po to dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.

11. Iškepusias bobas išimame ir subadome mediniu pagaliuku.

12. Nuimame popierines formeles ir kiekvieną "bobą" įmerkiame iki pusės į mėtų sirupą. Palaikome kelias sekundes ir ištraukiame.

13. Šitaip padarome su visais pyragaičiais.

14. Kai mūsų "bobos" pilnai atvėsta, apliejame glajumi. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.

Recepto Autorius Virtuvė žaliems

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau