Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 15

Tobulasis kepinys, kuris niekada nenuvilia! Mielinis velykų pyragas

Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas

Kokios Velykos be tikros romo bobos? Tokios bobos - bobos kaip bobos tik be romo, kad visokiausio amžiaus valgytojai galėtų jas ragauti bei vertinti. O įvertintos buvo greitai, dar net nesulaukus Velykų. Tai viską ir pasako - apie jų nuostabų skonį ir privalėjimą užimti labai garbingą vietą ant Velykų stalo. Juk galima skanauti ir antrąją Velykų dieną.

Turiu pripažinti, kad man jos taip patinka, kad aš jas kartais išsikepu tiesiog prie kavos pasilepinimui, nelaukdama jokių švenčių. Tai galite padaryti ir Jūs.

Pastebėjimai:
- Jeigu norisi tikrų romo bobų, tai būtinai dedame romo į sirupą;
- Net jeigu visai neturite kantrybės, nevalgome iškart, nes sirupas privalo nutekėti per visą kepinį, kitaip atsikąsite tik labai šlapią pyragaičio "kepurėlę".

Privalumai:
- Minkštos ir tikrai gan greit pagaminamos.

Kam patiktų:
- visiems mielinių kepinių gerbėjams.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gaunasi 7 bobos.

Ingredientai

Romo boboms:
  • miltai: 200 gramų
  • cukrus: 50 gramų
  • sausos mielės: 3 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • pienas: 60 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • tirpintas sviestas: 50 gramų.
Sirupui:
  • rudas cukrus: 7 valgomųjų šaukštų
  • mėtų arbata: 0,5 stiklinės
  • romas: 5 valgomųjų šaukštų (galima ir nenaudoti, bet labai rekomenduoju).
Glajui:
  • šviežiai spaustos citrinų sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų (tinka ir žaliosios citrinos)
  • cukraus pudra.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į didelį dubenį sudedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišome.

2. Pieną šiek tiek pašildome (užteks, kad būtų kambario temperatūros) ir supilame į miltų mišinį.

3. Ten pat įmušame kiaušinį ir pradedame minkyti. Kai tešla tampa vienalytė, supilame ištirpintą sviestą ir toliau minkome, kol tešla tampa glotni bei beveik nebelimpa.

4. Tada įdedame tešlą į švarų dubenį, uždengiame ir leidžiame dvigubai pakilti.

5. Sirupas: Viską (išskyrus romą) sudedame į puodą ir pakaitiname maždaug 10 minučių. Po to supilame romą.

6. Glajui: Sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dedame tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš pati dedu maždaug 5 arbatinius šaukštelius su kaupu… o kartais šiek tiek daugiau).

7. Kai jau tešla pakyla, padaliname ją į 7-ias lygias dalis.

8. Iš kiekvienos suformuojame rutuliuką ir siūle į apačią dedame į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles.

9. Leidžiame dar maždaug 30 minučių pastovėti, kad tešla formelėse pakiltų.

10. Po to dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.

11. Iškepusias bobas išimame ir subadome mediniu pagaliuku.

12. Nuimame popierines formeles ir kiekvieną "bobą" įmerkiame iki pusės į mėtų sirupą. Palaikome kelias sekundes ir ištraukiame.

13. Šitaip padarome su visais pyragaičiais.

14. Kai mūsų "bobos" pilnai atvėsta, apliejame glajumi. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.

Recepto Autorius Virtuvė žaliems

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 19:17 Sensacija: maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis sukelia širdies ligas
Mokslininkai atrado, kad maisto produktuose esantys mikroplastikai, o ne cholesterolis, kaip buvo manoma anksčiau, yra pagrindinė širdies ligų priežastis.

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau