Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 15

Tobulasis kepinys, kuris niekada nenuvilia! Mielinis velykų pyragas

Tikra romo boba - Mielinis velykų pyragas

Kokios Velykos be tikros romo bobos? Tokios bobos - bobos kaip bobos tik be romo, kad visokiausio amžiaus valgytojai galėtų jas ragauti bei vertinti. O įvertintos buvo greitai, dar net nesulaukus Velykų. Tai viską ir pasako - apie jų nuostabų skonį ir privalėjimą užimti labai garbingą vietą ant Velykų stalo. Juk galima skanauti ir antrąją Velykų dieną.

Turiu pripažinti, kad man jos taip patinka, kad aš jas kartais išsikepu tiesiog prie kavos pasilepinimui, nelaukdama jokių švenčių. Tai galite padaryti ir Jūs.

Pastebėjimai:
- Jeigu norisi tikrų romo bobų, tai būtinai dedame romo į sirupą;
- Net jeigu visai neturite kantrybės, nevalgome iškart, nes sirupas privalo nutekėti per visą kepinį, kitaip atsikąsite tik labai šlapią pyragaičio "kepurėlę".

Privalumai:
- Minkštos ir tikrai gan greit pagaminamos.

Kam patiktų:
- visiems mielinių kepinių gerbėjams.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gaunasi 7 bobos.

Ingredientai

Romo boboms:
  • miltai: 200 gramų
  • cukrus: 50 gramų
  • sausos mielės: 3 gramų
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • pienas: 60 mililitrų
  • kiaušiniai: 1
  • tirpintas sviestas: 50 gramų.
Sirupui:
  • rudas cukrus: 7 valgomųjų šaukštų
  • mėtų arbata: 0,5 stiklinės
  • romas: 5 valgomųjų šaukštų (galima ir nenaudoti, bet labai rekomenduoju).
Glajui:
  • šviežiai spaustos citrinų sultys: 1-2 valgomųjų šaukštų (tinka ir žaliosios citrinos)
  • cukraus pudra.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į didelį dubenį sudedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišome.

2. Pieną šiek tiek pašildome (užteks, kad būtų kambario temperatūros) ir supilame į miltų mišinį.

3. Ten pat įmušame kiaušinį ir pradedame minkyti. Kai tešla tampa vienalytė, supilame ištirpintą sviestą ir toliau minkome, kol tešla tampa glotni bei beveik nebelimpa.

4. Tada įdedame tešlą į švarų dubenį, uždengiame ir leidžiame dvigubai pakilti.

5. Sirupas: Viską (išskyrus romą) sudedame į puodą ir pakaitiname maždaug 10 minučių. Po to supilame romą.

6. Glajui: Sumaišome citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dedame tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš pati dedu maždaug 5 arbatinius šaukštelius su kaupu… o kartais šiek tiek daugiau).

7. Kai jau tešla pakyla, padaliname ją į 7-ias lygias dalis.

8. Iš kiekvienos suformuojame rutuliuką ir siūle į apačią dedame į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles.

9. Leidžiame dar maždaug 30 minučių pastovėti, kad tešla formelėse pakiltų.

10. Po to dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.

11. Iškepusias bobas išimame ir subadome mediniu pagaliuku.

12. Nuimame popierines formeles ir kiekvieną "bobą" įmerkiame iki pusės į mėtų sirupą. Palaikome kelias sekundes ir ištraukiame.

13. Šitaip padarome su visais pyragaičiais.

14. Kai mūsų "bobos" pilnai atvėsta, apliejame glajumi. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.

Recepto Autorius Virtuvė žaliems

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau