Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 27

Atradus šį kriaušių pyrago receptą, kito net nebeieškau. Stebuklingas!

Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele

Tikriausiai paskutinis kriaušių pyragas šiais metais, nes tos kriaušės, kurios dar nesupuvo, labai suminkštėjo... Trumpai tariant šiandien susirinkau paskutines kriaušes ir traukiu paskutinį numatytą grietininio kriaušių pyrago receptą su maskarpone ir laimo rūgštele. Pavyko jis tiesiog fantastiškai gerai. Jau šiandien rekomenduoju pasilepinti šiuo fantastišku desertu. Skanu iki negalėjimo!

Ingredientai

Pirmam sluoksniui:

  • kriaušės: 5-6 didelės
  • kiaušiniai: 3
  • sviestas: 70 gramų
  • miltai: 100 gramų
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Antram sluoksniui:

  • maskarponės sūris: 250 gramų (aš dėjau kreminės varškės)
  • grietinė: 150 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • laimo vaisiai: 1.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Tada pašlakstykite laimo vaisiaus sultimis (prieš tai nutarkuokite žievelę antram pyrago sluoksniui) ir palikite pastovėti kelias minutes.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

4. Tešlą sumaišykite su kriaušėmis ir dėkite į apvalią kepimo formą nusegamu dugnu, išklotą su kepimo popieriumi.

5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol paviršius pagelsta.

6. Per tą laiką, kol pirmas sluoksnis kepa, dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, grietinę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir laimo žievelę, šią masę pilkite ant 40 minučių kepusio pyrago viršaus.

7. Kepkite dar maždaug 15-20 minučių, sumažinus kaitrą iki 130-140 laipsnių.

8. Atvėsinkite orkaitėje.

9. Prieš patiekdami, pyragą papuoškite laimo skiltelėmis ir mėtomis. Skanaukite!

10. Pastebėjimas: Kažkodėl antras sluoksnis man šį kartą kepė gerokai ilgiau, net padidinau kaitrą... todėl rekomenduočiau pirmąjį sluoksnį kepti trumpiau, nes antras keps ilgiau (kad neperkeptų)... o gal tiesiog reikėjo laiku išjungti orkaitę ir palaukti kol pyragas pilnai atvės, viskas būtų buvę gerai... Trumpai tariant, rekomenduoju truputį stebėti visą procesą ir galbūt atsižvelgti į mano rekomendaciją... bet kokiu atveju, pyragas neperkepė, ko labai bijojau, ir buvo tikrai labai skanus.

11. Rekomendacija: Daugiau kriaušių pyragų receptų rasite: Kriaušių pyragai.

Recepto Autorius Gamina Vanagai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 21:22 Laužų Ritualas prie Seimo: Antra Diena – Tironijos Aktyvacija ar Laisvės Iliuzija?
Antra laužų protestų diena prie Seimo: minia klausėsi Karolio Kaupinio kalbos apie artėjančią tironiją, protestas plinta į kitus miestus. Oficialiai – kova už LRT nepriklausomybę. Bet ar tai ne tęstinis ugnies ritualas, aktyvuojantis masinę kontrolę ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 21:11 ŠOKAS: Ruginienė siūlo LRT tarybai atsistatydinti – taika ar gudrus planas?
Gruodžio 18 d. premjerė Inga Ruginienė netikėtai pasiūlė LRT tarybai atsistatydinti nedelsiant, mainais žadėdama atšaukti prieštaringas LRT įstatymo pataisas. Oficialiai – tai taikos žingsnis, kad nurimtų protestai ir susipriešinimas. Tačiau daugelis...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 19:34 90 % Jungtinės Karalystės gydytojų ir slaugytojų atsisako skiepytis nuo gripo
Atrodo, kad dauguma Jungtinės Karalystės slaugytojų ir gydytojų dabar tapo vakcinų priešininkai. Ir pagrindinės žiniasklaidos priemonės apie tai netgi pranešė!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:18 Tarpžvaigždinė Kometa 3I/ATLAS: Šokiruojantys Metalai ir Paslaptys
Ar įsivaizduojate kometą, atskriejusią iš tolimų žvaigždžių gelmių, slepiančią metalų lobius, kurie sukelia ugnikalnių išsiveržimus kosmose? Tai ne fantazija – tai realybė, kuri kelia šiurpą ir žavesį!

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau