Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Lapkričio » 27

Atradus šį kriaušių pyrago receptą, kito net nebeieškau. Stebuklingas!

Grietininis kriaušių pyragas su maskarponės sūriu ir laimo rūgštele

Tikriausiai paskutinis kriaušių pyragas šiais metais, nes tos kriaušės, kurios dar nesupuvo, labai suminkštėjo... Trumpai tariant šiandien susirinkau paskutines kriaušes ir traukiu paskutinį numatytą grietininio kriaušių pyrago receptą su maskarpone ir laimo rūgštele. Pavyko jis tiesiog fantastiškai gerai. Jau šiandien rekomenduoju pasilepinti šiuo fantastišku desertu. Skanu iki negalėjimo!

Ingredientai

Pirmam sluoksniui:

  • kriaušės: 5-6 didelės
  • kiaušiniai: 3
  • sviestas: 70 gramų
  • miltai: 100 gramų
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio.

Antram sluoksniui:

  • maskarponės sūris: 250 gramų (aš dėjau kreminės varškės)
  • grietinė: 150 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • laimo vaisiai: 1.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2. Tada pašlakstykite laimo vaisiaus sultimis (prieš tai nutarkuokite žievelę antram pyrago sluoksniui) ir palikite pastovėti kelias minutes.

3. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą, supilkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.

4. Tešlą sumaišykite su kriaušėmis ir dėkite į apvalią kepimo formą nusegamu dugnu, išklotą su kepimo popieriumi.

5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių, kol paviršius pagelsta.

6. Per tą laiką, kol pirmas sluoksnis kepa, dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, grietinę, kiaušinį, vanilinį cukrų ir laimo žievelę, šią masę pilkite ant 40 minučių kepusio pyrago viršaus.

7. Kepkite dar maždaug 15-20 minučių, sumažinus kaitrą iki 130-140 laipsnių.

8. Atvėsinkite orkaitėje.

9. Prieš patiekdami, pyragą papuoškite laimo skiltelėmis ir mėtomis. Skanaukite!

10. Pastebėjimas: Kažkodėl antras sluoksnis man šį kartą kepė gerokai ilgiau, net padidinau kaitrą... todėl rekomenduočiau pirmąjį sluoksnį kepti trumpiau, nes antras keps ilgiau (kad neperkeptų)... o gal tiesiog reikėjo laiku išjungti orkaitę ir palaukti kol pyragas pilnai atvės, viskas būtų buvę gerai... Trumpai tariant, rekomenduoju truputį stebėti visą procesą ir galbūt atsižvelgti į mano rekomendaciją... bet kokiu atveju, pyragas neperkepė, ko labai bijojau, ir buvo tikrai labai skanus.

11. Rekomendacija: Daugiau kriaušių pyragų receptų rasite: Kriaušių pyragai.

Recepto Autorius Gamina Vanagai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau