Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Lapkričio » 04

Pati skaniausia, drėgna, minkšta, saldi ir itin kvapni bananų duona

Pati skaniausia, drėgna, minkšta, saldi ir itin kvapni bananų duona

Bananų duonos jau senokai nebuvau išsikepusi. Ankstesnis mano labai pamėgtas receptas - bananų duona su rikota labai skanus ir geras receptas. Bet šį kartą kepiau pagal kitą receptą ir labai džiaugiuosi, nes jis tiesiog nuostabus. Itin tobulai pavykstanti gardi duonelė, drėgna, minkšta, kvapni, saldi, bet ne per saldi.

Patarimai. Naudojame gerai prinokusius bananus, nes jų skonis daug stipresnis, o dėl minkštų bananų duonelė gaunasi drėgna bei labai minkšta.

Tikriausiai ne vienam, kas seka mano receptus, iškyla klausimas kam yra reikalinga druska kepiniuose. Ji tiesiog privaloma! Kaip ir kiekviename kitame patiekale. Druska sujungia bei paryškina kitų produktų skonį! Tad visada įberiame bent žiupsnelį druskos kažką kepdami. Idealiausiai ją yra įmaišyti į miltus, kad tolygiai pasiskirstytų. 

Vanilę taipogi labai dažnai panaudoju savo kepiniuose, praktiškai visuose, kur tik įmanoma. Ji suteikia kvapnumo ir dar nuostabesnio skonio. Nors tai nėra privalomas ingredientas. Jeigu neturite, tiesiog jį praleiskite.   

Man pačiai ši duonelė kepė 1 valandą 10 minučių 160 laipsnių elektrinėje orkaitėje su ventiliatoriumi. Nepamirškite, jeigu jūsų elektrinė orkaitė su ventiliatoriumi, visada viską kepame 20 laipsnių žemesnėje temperatūroje nei nurodyta recepte, nebent nurodyta kitaip. Savo receptuose visados nurodau normalios įprastos orkaitės temperatūras.

Ingredientai

  • miltai: 1,75 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
  • cukrus: 1 puodelio
  • minkštas sviestas: 110 gramų
  • prinokę bananai: 4
  • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
  • vanilės ekstraktas: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Riebalais patepame ir kepimo popieriumi išklojame nedidelę pailgą kepimo formą (900 gramų talpos).

3. Tada dubenyje išsukame sviestą ir cukrų.

4. Įmušame ir įmaišome kiaušinius.

5. Bananus sutriname šakute ir įmaišome į tešlą kartu su vanile.

6. Miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską sumaišome atskirame dubenyje ir suberiame į tešlą, viską sumaišome (bet nepermaišome).

7. Tuomet supilame pieną ir sumaišome.

8. Kepame nuo 60 iki 70 minučių minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis išlieka sausas bei švarus (patikriname jau po 50 minučių kepimo). Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau bananų duonos receptų rasite: Bananų duonos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau