Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Rugsėjo » 27

Keto cukinijų kugelis su faršu, varške ir sūriu pagal Beatą

Keto cukinijų kugelis su faršu, varške ir sūriu pagal Beatą

Neseniai papuoliau į diskusiją, kurioje viena pusė sakė, kad cukinija - labai skanu, o kiti - kad visiškai neskanu. Turiu pripažinti, kad iš dalies pritariu ir tai pusei, ir kitai. Man asmeniškai daugelį metų cukinija nepatiko, blyneliai iš jos - atrodė, kaip pats didžiausias nesusipratimas, o visi tie neva laiveliai, užkepti su faršu, skanu tik nuvalgant patį jo įdarą (čia mano asmeninė nuomonė). Vėliau gyvenime aš atradau 3 nenuginčijamas tiesas, kurias paverčiau aksiomomis ir cukinijos patapo itin tobuli priedu. Net įsigudrinu prisišaldyti jų žiemai - sutarkuotų bei nusunktų.

Pirmiausiai apie mano pažintas tiesas:

1. Cukinijos yra skanios, kol jos jaunos. Peraugusios, žmogaus kūdikio dydžio cukinijos tinka nebent nulupus odelę, išėmus sėklas ir sutarkavus į kokį nors patiekalą.

2. Sutarkavus cukinijas, tiesiog PRIVALOMA tarkius nusunkti. Kitu atveju pasijaus jų poskonis, kuris sugadina visą patiekalą.

3. Cukinija faktiškai yra be jokio. Tad ir sutinku, kad ji gali būti tiek neskani, tiek skani. Viskas priklausys nuo pasirinktų ingredientų, iš kurių ji įsisunks gero skonio.

Na ir paskutinioji tiesa, kurią taikau visiems savo gaminamiems patiekalams - privaloma eksperimentuoti. Dedame, kas jums atrodo skanu, bandome pačius įvairius derinius. Tikrai atrasite savus patiekalus, kuriuos pamilsite.

Nenorintiems užsiiminėti įvairiausiais eksperimentais, rekomenduoju kugelio (o gal reiktų sakyt apkepo) variantą su faršu ir sūriu. Galima jį pavadinti cukinijų kugeliu, nes skonis tikrai labai panašus, bet tai nebus standartinis kugelis iš bulvių.

Ingredientai

  • cukinijos: 1 kilogramo
  • riebi malta kiauliena: 500 gramų (galima rinktis ir kitą mėgstamą faršą)
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • varškė: 200 gramų
  • tarkuotas mėgstamas sūris: ~200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • druska
  • pipirai
  • mėgstami prieskoniai
  • sviestas: šiek tiek (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia išlydome šiek tiek sviesto ir į jį įdedame skiltelę sutraiškyto česnako iki tol, kol šis paskleidžia savo aromatą.

2. Tada smulkiai supjaustome svogūną ir pakepame jį svieste. Apkepus sudedame ir apkepame pasirinktą faršą (man skaniausia su kiauliena).

3. Sutarkuojame cukiniją ir itin gerai ją nusunkiame. Jeigu norisi tobulo varianto - pakaitiname tarkius maždaug 5 minutes mikrobanginėje ant maksimumo (tik paskui atsargiai, nenusiplikome). Jei norisi tuo pačiu patreniruoti raumenis - tiesiog suberiame ją į marlių ir gerai nuvarviname skystį.

4. Po to į puodą dedame nusunktą cukiniją, kiaušinį, varškę, sūrį, pasirinktus prieskonius, keptą farša su svogūnu ir sudedame į indą.

5. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę valandai.

6. Patiekiame kaip įprastą bulvių plokštainį - su grietine, galima netgi pasigaminti spirgučių padažo.. Skirtingai nei nuo įprasto kugelio, po šios apkepėlės pasijausite tiek sotūs, tiek lengvi. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.

Recepto Autorius Būk kietas su keto

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau