- 27.09.2021
- 0.0 Reitingas
- 1726 Peržiūrų
- Aptarti
Neseniai papuoliau į diskusiją, kurioje viena pusė sakė, kad cukinija - labai skanu, o kiti - kad visiškai neskanu. Turiu pripažinti, kad iš dalies pritariu ir tai pusei, ir kitai. Man asmeniškai daugelį metų cukinija nepatiko, blyneliai iš jos - atrodė, kaip pats didžiausias nesusipratimas, o visi tie neva laiveliai, užkepti su faršu, skanu tik nuvalgant patį jo įdarą (čia mano asmeninė nuomonė). Vėliau gyvenime aš atradau 3 nenuginčijamas tiesas, kurias paverčiau aksiomomis ir cukinijos patapo itin tobuli priedu. Net įsigudrinu prisišaldyti jų žiemai - sutarkuotų bei nusunktų.
Pirmiausiai apie mano pažintas tiesas:
1. Cukinijos yra skanios, kol jos jaunos. Peraugusios, žmogaus kūdikio dydžio cukinijos tinka nebent nulupus odelę, išėmus sėklas ir sutarkavus į kokį nors patiekalą.
2. Sutarkavus cukinijas, tiesiog PRIVALOMA tarkius nusunkti. Kitu atveju pasijaus jų poskonis, kuris sugadina visą patiekalą.
3. Cukinija faktiškai yra be jokio. Tad ir sutinku, kad ji gali būti tiek neskani, tiek skani. Viskas priklausys nuo pasirinktų ingredientų, iš kurių ji įsisunks gero skonio.
Na ir paskutinioji tiesa, kurią taikau visiems savo gaminamiems patiekalams - privaloma eksperimentuoti. Dedame, kas jums atrodo skanu, bandome pačius įvairius derinius. Tikrai atrasite savus patiekalus, kuriuos pamilsite.
Nenorintiems užsiiminėti įvairiausiais eksperimentais, rekomenduoju kugelio (o gal reiktų sakyt apkepo) variantą su faršu ir sūriu. Galima jį pavadinti cukinijų kugeliu, nes skonis tikrai labai panašus, bet tai nebus standartinis kugelis iš bulvių.
Ingredientai
- cukinijos: 1 kilogramo
- riebi malta kiauliena: 500 gramų (galima rinktis ir kitą mėgstamą faršą)
- svogūnai: 1 (didelio)
- varškė: 200 gramų
- tarkuotas mėgstamas sūris: ~200 gramų
- kiaušiniai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- druska
- pipirai
- mėgstami prieskoniai
- sviestas: šiek tiek (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išlydome šiek tiek sviesto ir į jį įdedame skiltelę sutraiškyto česnako iki tol, kol šis paskleidžia savo aromatą.
2. Tada smulkiai supjaustome svogūną ir pakepame jį svieste. Apkepus sudedame ir apkepame pasirinktą faršą (man skaniausia su kiauliena).
3. Sutarkuojame cukiniją ir itin gerai ją nusunkiame. Jeigu norisi tobulo varianto - pakaitiname tarkius maždaug 5 minutes mikrobanginėje ant maksimumo (tik paskui atsargiai, nenusiplikome). Jei norisi tuo pačiu patreniruoti raumenis - tiesiog suberiame ją į marlių ir gerai nuvarviname skystį.
4. Po to į puodą dedame nusunktą cukiniją, kiaušinį, varškę, sūrį, pasirinktus prieskonius, keptą farša su svogūnu ir sudedame į indą.
5. Dedame į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę valandai.
6. Patiekiame kaip įprastą bulvių plokštainį - su grietine, galima netgi pasigaminti spirgučių padažo.. Skirtingai nei nuo įprasto kugelio, po šios apkepėlės pasijausite tiek sotūs, tiek lengvi. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau kugelio receptų rasite: Kugelio receptai.
Recepto Autorius Būk kietas su keto
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau