- 04.02.2020
- 0.0 Reitingas
- 1013 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
Sezaminėms lazdelėms:
140 g. avižinių dribsnių;
280 g. miltų;
2 a.š. česnakų miltelių;
2 a.š. cukraus;
2 a.š. druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
140 g. sezamo sėklų;
1 puodelis vandens;
55 g. sviesto;
2 v.š. sezamų aliejaus.
Padažui:
1 v.š. aliejaus;
0,5 svogūno;
6 česnako skiltelės;
170 g. kreminio sūrio;
180 g. majonezo;
0,5 a.š. druskos;
100 g. Parmezano sūrio;
120 g. Mocarelos sūrio;
sauja šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Avižas susmulkinkite virtuviniu kombainu. Berkite miltus, česnakų miltelius, cukrų, druską, kepimo miltelius, sezamų sėklas ir dar kartą viską gerai permalkite.
2. Į paruoštą mišinį pilkite kambario temperatūros vandenį ir išminkykite. Supilkite tirpintą sviestą, dar kartą išminkykite, tešlą apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
3. Tešlą gerai iškočiokite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, pirštais jas suapvalinkite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Juosteles aptepkite sezamų aliejumi ir kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
4. Paruoškite padažą. Į įkaitusią keptuvę pilkite aliejų ir apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną bei smulkintas česnakų skilteles. Suberkite į dubenį.
5. Dėkite kreminį sūrį, majonezą, tarkuotus sūrius, berkite druską ir viską išmaišykite. Masę krėskite į kepimo indą, apibarstykite tarkuotu Mocarelos sūriu ir kepkite 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Paruoštą padažą apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir patiekite prie iškeptų sezamo lazdelių.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau