Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Balandžio » 13

Kaip marinuoti česnakus?

Kaip marinuoti česnakus?

Rezultatas - pikantiškas užkandis, turintis maloniai aštrų skonį ir daugybę maistingųjų medžiagų.

Niekas neabejoja česnako nauda, tačiau ne visi jį vartoja maistui dėl specifinio kvapo. Marinuotas česnakas gali būti išeitis iš šios situacijos - jis skanus, kvapnus ir ne toks "protu nesuvokiamas" kaip šviežias česnakas. Jo dedama į sriubas ir konservus, naudojamas salotoms ir padažams, dedamas į mėsos marinatus.

Ši daržovė pasižymi pikantišku skoniu ir bet kokį patiekalą padaro apetitiškesnį ir puošnesnį. Šviežius česnakus ne visada lengva laikyti, ypač jei turite gerą derlių. Daugelis šeimininkių žino dešimtis receptų, kaip česnako galvutes ir skilteles marinuoti žiemai. Rezultatas - malonaus aštraus skonio ir daugybės maistingųjų medžiagų turintis užkandis.

Teigiamas česnakų poveikis organizmui

Ši daržovė žinoma nuo seniausių laikų. Dažniausiai ji buvo valgoma šviežia arba džiovinta. Vėliau česnakų galvutės buvo marinuojamos - taip jos tapdavo minkštesnės ir neutralizuodavo specifinį kvapą. Net ir termiškai apdorotas česnakas išlaiko biologiškai aktyvias medžiagas ir vertingus mikroelementus. Tai tikras vitaminų ir mikroelementų lobynas, padedantis stiprinti imuninę sistemą.

Visi nuo vaikystės žino, kad česnakų valgymas padeda sustiprinti organizmo gynybines funkcijas prieš virusus ir infekcijas. Jame yra natūralių fitoncidų ir daugiau kaip šimtas įvairių sulfidų, pasižyminčių stipriu baktericidiniu poveikiu.

Naudingosios česnako savybės yra neįkainojamos. Per pietus suvalgius gabalėlį šviežio arba marinuoto česnako, prisideda:

  • papildyti askorbo rūgšties atsargas;
  • sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje;
  • sumažinti insulto ir infarkto riziką dėl didelio kalio kiekio;
  • normalizuoti virškinimą ir tulžies išsiskyrimą;
  • mažina kraujospūdį;
  • patogeninės mikrofloros pašalinimas;
  • ląstelinio senėjimo proceso sulėtinimas.

Česnakuose yra daug jodo, todėl jie rekomenduojami tiems, kurie turi skydliaukės problemų arba gyvena regionuose, kuriuose yra nepalankios aplinkos sąlygos. Ši daržovė taip pat užkerta kelią senatvinės demencijos vystymuisi.

Marinavimo būdai

Česnakų konservavimo procesas niekuo nesiskiria nuo kitų daržovių konservavimo žiemai. Jį galima marinuoti skiltelėmis arba nesmulkintomis česnako galvutėmis. Marinato pagrindą sudaro vanduo, 9 % stalo actas, valgomoji druska ir baltasis kristalinis cukrus. Aštriam kvapui panaikinti reikėtų pridėti prieskonių ir žolelių, prieskoninių žolelių ir pipirų. Paruoštas produktas sudedamas į sterilizuotus stiklainius ir užpilamas verdančiu sūrymu. Tada stiklainiai uždaromi geležiniais dangteliais arba sandariais kaproniniais stiklainiais.

Paprasčiausias česnakų marinavimo receptas

Kaip marinuoti česnako skilteles ir galvutes? Jos kruopščiai nulupamos ir nuvalomos nuo viršutinės luobelės, kruopščiai nuplaunamos ir 24 valandas mirkomos vėsiame vandenyje. Tuomet vanduo pakeičiamas ir vėl paliekamas mirkti skystyje 24 valandas. Česnakai mirkomi 4 dienas, kad pašalintų kartumą ir neutralizuotų kvapą.

Sudedamosios dalys:

  • 1 kg česnakų;
  • 200 ml vandens;
  • 150 ml 9 % stalo acto;
  • 60 g cukraus;
  • rozmarino ir cinamono - 1 šaukštelis;
  • 1 maža aitrioji paprika;
  • 30 g druskos;
  • lauro lapas.

Gaminimas

  1. Česnaką sudėkite į dubenį.
  2. Aitriąją papriką supjaustykite plonais žiedais;
  3. Puode užvirinkite vandenį, supilkite actą, visus prieskonius ir druską.
  4. Užvirus virkite 1-2 minutes.
  5. Česnakus užpilkite verdančiu sūrymu.
  6. Uždenkite ir palikite vėsioje vietoje 3 dienas.
  7. Kvapnus užkandis paruoštas! Patiekite su bulvėmis, riebia mėsa ar kitais marinuotais sūreliais.

Produkto pavojai

Per didelis česnakų vartojimas gali turėti nemalonių pasekmių:

  • slopinamos reakcijos;
  • į migreną panašūs galvos skausmai;
  • budrumo sumažėjimas;
  • virškinimo ligų pablogėjimas.

Net jei jums patinka marinuotų česnakų skonis, vartokite juos saikingai ir nepersivalgykite. Saikingas šios daržovės vartojimas bus labai naudingas jūsų sveikatai ir gerai savijautai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu

Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais ...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-18 laikas 17:57 Užfiksuota kamera: gubernatorės Hochul COVID vakcinos stiprinamoji dozė yra suklastota
Niujorko gubernatorė Kathy Hochul neseniai stovėjo eilėje, kad gautų plačiai reklamuotą COVID vakcinos stiprinamąją dozę, tačiau tai, kas turėjo būti pasitikėjimo stiprinamosiomis dozėmis parodymas, greitai virto skandalu internete....

Skaityti daugiau

2025-09-18 laikas 14:16 Kas nutiks, kai pradėsite kalbėti tik tiesą
Įsivaizduokite, kad rytoj pabundate ir nusprendžiate: nuo šiol – tik tiesa. Jokio melo, jokių baltų melagysčių, jokių išsisukinėjimų. Kaip tai pakeistų jūsų gyvenimą? Ar jis taptų lengvesnis, ar pilnas chaoso? Šiame straipsnyje mes gilinsimės į tai, ...

Skaityti daugiau

2025-09-18 laikas 10:17 Vienpusis santykis: ženklai, poveikis ir kaip išsilaisvinti iš meilės
Vienpusis santykis sukelia skausmą ir nusivylimą. Sužinokite ženklus, psichologinį poveikį ir patarimus, kaip įveikti vienpusę meilę. Patarimai remiantis realiais pavyzdžiais ir specialistų įžvalgomis.

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 15:43 Vietnamas ištrina 86 milijonus banko sąskaitų
Vietnamas ką tik ištrino 86 milijonus nepatvirtintų banko sąskaitų, nes šalis pasidavė globalistų „Didžiajam perkonfigūravimui“.

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 13:35 🌊 Audringos Jūros Ošimas: Didelės Bangos ir Vėjas Tamsoje | 4K Meditacija & Joga
Pasinerkite į kerinčią audringos jūros atmosferą! Didelės bangos, stiprus vėjas ir jūros ošimas tamsoje sukuria unikalią ramybės ir jėgos harmoniją, puikiai tinkančią meditacijai, jogai ar atsipalaidavimui. Tamsus vakaras paplūdimyje ir gamtos garsai...

Skaityti daugiau