- 05.11.2019
- 0.0 Reitingas
- 1223 Peržiūros
- Aptarti
Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems skoniams ir nuodėmingai smaližiauti!
100 g 546 kcal; Ruošti 1,5 val.; 8 porcijos
Tešlai:
- 100 g sviesto
- 130 ml vandens
- 130 ml pieno
- 180 g miltų
- Šaukštelis miltelinio cukraus
- 5 kiaušiniai
Įdarui:
- 300 ml grietinėlės
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 50 g miltelinio cukraus
- 250 g aviečių
- 80 g mėlynių
- Miltelinio cukraus papuošti
Gaminimas
Sviestą ištirpinti vandenyje. Suberti miltus ir cukrų. Maišyti, kol susidarys tešla. Atvėsus nuolat maišant įmušti 4 kiaušinius. Konditeriniu švirkštu formuoti 2 skirtingo dydžio pyragus. Ištepti likusio kiaušinio plakiniu. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 210 °C temperatūros. Sumažinti kaitrą iki 190 °C temperatūros ir kepti apie 30 minučių. Grietinėlę išplakti su vanile ir cukrumi. Perpjautus pyragus įdaryti kremu ir uogomis. Papuošti milteliniu cukrumi.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau