Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 23

Nesaldus mėsos keksas su mocarela ir šparaginėmis pupelėmis

Nesaldus mėsos keksas su mocarela ir šparaginėmis pupelėmis

Tai tikrai fantastiško skonio "keksas" iš mėsos ir tiesiog ištirpsta burnoje bevalgant. Kartais nelabai moku "paliaupsinti" itin pavykusius patiekalus, bet pabandykite patys išsikepti ir Jūs patys įsitikinsite, kaip viskas čia skaniai gaunasi.

Ingredientai

  • faršas: 500 gramų (naudoju maišytą kiaulienos ir jautienos)
  • kiaušiniai: 1
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 3 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • mocarelos sūris: 100 gramų
  • žaliosios šparaginės pupelės: 150 gramų
  • džiūvėsėliai
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į mėsos faršą sudedame kiaušinį, džiūvėsėlius, raudonėlius, išspaustą česnaką, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome.

2. Tada mocarelos sūrį supjaustome riekelėmis, svogūną - plonais pusžiedžiais, o šparagines pupeles - trumpais gabaliukais.

3. Tuomet kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

4. Dedame dalį mėsos į kepimo skardą ir tolygiai paskleidžiame, šonuose padarydami nedidelį kraštelį.

5. Tada dedame mocarelą, svogūną bei šparagines pupeles ir uždengiame likusiu mėsos sluoksniu. Gražiai suformuojame keksą, kad neliktų neužspaustų kraštų.

6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba kol gražiai apskrunda ir mėsa būna iškepusi.

7. Pastebėjimas: Susikaupusias kepimo metu sultis aš vis nupildavau.

8. Pastebėjimas: Aš pati naudojau šaldytas virtas šparagines pupeles, tad man jos gavosi visai ne kietos, o svogūnus supjausčiau labai plonai, todėl puikia iškepė puikiai. Jei šparaginės pupelės nėra šaldytos, galite jas prieš tai šiek tiek apvirti. Jei nepavyksta labai labai plonai supjaustyti svogūno, tai jį taip pat galite šiek tiek apkepti. Su įdaru galite improvizuoti pagal savo pageidavimus. ;)

Rekomendacija: Daugiau receptų iš faršo rasite: Faršo patiekalai.

Nesaldus mėsos keksas su mocarela ir šparaginėmis pupelėmis

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau