Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 23

Nesaldus mėsos keksas su mocarela ir šparaginėmis pupelėmis

Nesaldus mėsos keksas su mocarela ir šparaginėmis pupelėmis

Tai tikrai fantastiško skonio "keksas" iš mėsos ir tiesiog ištirpsta burnoje bevalgant. Kartais nelabai moku "paliaupsinti" itin pavykusius patiekalus, bet pabandykite patys išsikepti ir Jūs patys įsitikinsite, kaip viskas čia skaniai gaunasi.

Ingredientai

  • faršas: 500 gramų (naudoju maišytą kiaulienos ir jautienos)
  • kiaušiniai: 1
  • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 3 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • mocarelos sūris: 100 gramų
  • žaliosios šparaginės pupelės: 150 gramų
  • džiūvėsėliai
  • druska
  • juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į mėsos faršą sudedame kiaušinį, džiūvėsėlius, raudonėlius, išspaustą česnaką, pagardiname druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkome.

2. Tada mocarelos sūrį supjaustome riekelėmis, svogūną - plonais pusžiedžiais, o šparagines pupeles - trumpais gabaliukais.

3. Tuomet kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

4. Dedame dalį mėsos į kepimo skardą ir tolygiai paskleidžiame, šonuose padarydami nedidelį kraštelį.

5. Tada dedame mocarelą, svogūną bei šparagines pupeles ir uždengiame likusiu mėsos sluoksniu. Gražiai suformuojame keksą, kad neliktų neužspaustų kraštų.

6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba kol gražiai apskrunda ir mėsa būna iškepusi.

7. Pastebėjimas: Susikaupusias kepimo metu sultis aš vis nupildavau.

8. Pastebėjimas: Aš pati naudojau šaldytas virtas šparagines pupeles, tad man jos gavosi visai ne kietos, o svogūnus supjausčiau labai plonai, todėl puikia iškepė puikiai. Jei šparaginės pupelės nėra šaldytos, galite jas prieš tai šiek tiek apvirti. Jei nepavyksta labai labai plonai supjaustyti svogūno, tai jį taip pat galite šiek tiek apkepti. Su įdaru galite improvizuoti pagal savo pageidavimus. ;)

Rekomendacija: Daugiau receptų iš faršo rasite: Faršo patiekalai.

Nesaldus mėsos keksas su mocarela ir šparaginėmis pupelėmis

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau