Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2023 » Gegužės » 28

"Net neįsivaizdavau, kad jį taip lengva pagaminti": Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Neįtikėtinai skanus, neįprastas ir labai gražus pyragas! Net negalėjau pagalvoti, kad jį galima pagaminti taip greitai ir lengvai, o dabar kepsiu jį dažnai.

Štai jums receptas

Kaip jį pasigaminti:

Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite sodą ir išmaišykite.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, cukraus pudrą ir išmaišykite.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Dalimis suberkite miltus ir išmaišykite. Suvyniokite tešlą į maišelį ir dvidešimt minučių palaikykite šaldiklyje.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Graikinius riešutus 3-4 minutes pakepinkite sausoje keptuvėje ir sudėkite į virtuvinį kombainą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Įmaišykite cukrų ir susmulkinkite. Supilkite į dubenį.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Tokiu pat būdu susmulkinkite abrikosus ir cukrų.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Padalykite tešlą į tris dalis (aš turiu dvi 23,5 g ir vieną 37,5 g).

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Didesnę tešlos dalį iškočiokite ir įdėkite į 26 cm indą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Tada ant viršaus uždėkite pekano riešutų įdarą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Iškočiokite antrąjį sluoksnį ir uždenkite pekano riešutų įdaru.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Paskirstykite džiovintų abrikosų įdarą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Įdarą uždenkite trečiuoju sluoksniu ir aptepkite plaktu kiaušiniu.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Viršų apibarstykite smulkintais riešutais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Gražios dienos!

Produktai:

tešai

Kefyro - 150 ml.
Soda - 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušinio - 1 kiaušinis
Grietinė - 50 g
Druska - žiupsnelis
Cukrus - 80 gramų
Sviestas - 100 gramų
Miltai - 400 gramų

Įdarui

Riešutai - 200 gramų + cukrus - 100 gramų
džiovinti abrikosai - 200 gramų + cukrus - 200 gramų
Kiaušinis - riebalais patepti

Ar jums patinka šis receptas? Parašykite komentaruose. Spauskite patinka ir prenumeruokite mano kanalą - iš anksto ačiū!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau