Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Gegužės » 28

"Net neįsivaizdavau, kad jį taip lengva pagaminti": Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Neįtikėtinai skanus, neįprastas ir labai gražus pyragas! Net negalėjau pagalvoti, kad jį galima pagaminti taip greitai ir lengvai, o dabar kepsiu jį dažnai.

Štai jums receptas

Kaip jį pasigaminti:

Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite sodą ir išmaišykite.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, ištirpintą sviestą, druską, cukraus pudrą ir išmaišykite.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Dalimis suberkite miltus ir išmaišykite. Suvyniokite tešlą į maišelį ir dvidešimt minučių palaikykite šaldiklyje.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Graikinius riešutus 3-4 minutes pakepinkite sausoje keptuvėje ir sudėkite į virtuvinį kombainą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Įmaišykite cukrų ir susmulkinkite. Supilkite į dubenį.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Tokiu pat būdu susmulkinkite abrikosus ir cukrų.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Padalykite tešlą į tris dalis (aš turiu dvi 23,5 g ir vieną 37,5 g).

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Didesnę tešlos dalį iškočiokite ir įdėkite į 26 cm indą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Tada ant viršaus uždėkite pekano riešutų įdarą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Iškočiokite antrąjį sluoksnį ir uždenkite pekano riešutų įdaru.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Paskirstykite džiovintų abrikosų įdarą.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Įdarą uždenkite trečiuoju sluoksniu ir aptepkite plaktu kiaušiniu.

Neįtikėtinai skanus pyragas (skanesnis už bet kokį tortą)

Viršų apibarstykite smulkintais riešutais ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.

Gražios dienos!

Produktai:

tešai

Kefyro - 150 ml.
Soda - 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušinio - 1 kiaušinis
Grietinė - 50 g
Druska - žiupsnelis
Cukrus - 80 gramų
Sviestas - 100 gramų
Miltai - 400 gramų

Įdarui

Riešutai - 200 gramų + cukrus - 100 gramų
džiovinti abrikosai - 200 gramų + cukrus - 200 gramų
Kiaušinis - riebalais patepti

Ar jums patinka šis receptas? Parašykite komentaruose. Spauskite patinka ir prenumeruokite mano kanalą - iš anksto ačiū!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau