Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2023 » Liepos » 16

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Ingredientai

  • miltai: 300 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodas šokoladas: 100 gramų
  • sviestas: 180 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1 (+1 papildomas kiaušinio trynys)
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus sumaišykite kartu su druska bei kepimo milteliais.

2. Tada sviestą išlydykite, įdėkite cukrų bei gerai išmaišykite. Į sviesto masę įdėkite išplaktą kiaušinį su tryniu bei vanilinį aromatą.

3. Į miltų masę dėkite sviestinę ir maišykite, kol tešla taps vienalytė.

4. Po to įdėkite susmulkintą šokoladą bei vėl išmaišykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

5. Tuomet tešlą imkite šaukšteliu bei formuokite kamuoliukus, kuriuos dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos maždaug 6-7 centimetrų atstumu.

6. Paskui kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje antroje iš viršaus lentynoje maždaug 18-20 minučių. Skanaukite!

7. Pastebėjimas: Sausainius, kurių nesuvalgėte laikykite sandariame inde, nes kitaip jie praras savo trapumą bei suminkštės.

Rekomendacija: Daugiau sausainių su šokoladu receptų rasite: Sausainiai su šokoladu.

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
8 Anonymously • 22:02, 16.07.2023
Labai geri ir skanūs sausainiai, tik reikia truputį ilgiau pakepti (25 min)
avatar
0
7 Anonymously • 22:02, 16.07.2023
Ingridientus dėjau pagal receptą. Kepiau 190 laipsnių orkaitėje apie 12-14 min. Sausainiai gavosi traškūs, iškepę, skanūs ir visai neriebūs, nebėgo sviestas kepant. Gaminsime dar ne vieną kartą.
avatar
0
6 Anonymously • 22:02, 16.07.2023
Aš viską dariau pagal receptą tai gal reikėtų tiesiog daugiau pakepti orkaitėje ir tada labai skanūs ir traškūs sausainiai gaunasi.
avatar
0
5 Anonymously • 22:01, 16.07.2023
Reikėjo kepti 175 laipsnių (jeigu konvekcinė krosnelė), bet patarčiau ir orkaitėje kepti didesniame karštyje
avatar
0
4 Anonymously • 22:01, 16.07.2023
Kepiau viską pagal nurodymus.1. Sviesto smarkiai per daug, begalo riebūs sausainiai, visur bėga sviestas kepant ir iškepę labai riebūs.
2. Kepiau 18-20min. ~150 laipsnių, antroje lentynoje, visiškai žali, tai kepti reikėjo maždaug 50min. (Orkaitė visiškai nauja ir visi kiti kepiniai gaunasi puikiai)
1-5 6-8
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:17 Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: SUPER veiksmingos priemonės
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis, o natūralios priemonės gali būti puikus sprendimas. Nuo senovės žmonės naudojosi įvairiais augalais ir žolelėmis, kad sustiprintų plaukų šaknis ir išvengtų slinkimo. Šiame straipsnyje apžvel...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau