Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Liepos » 16

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Ingredientai

  • miltai: 300 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodas šokoladas: 100 gramų
  • sviestas: 180 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1 (+1 papildomas kiaušinio trynys)
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus sumaišykite kartu su druska bei kepimo milteliais.

2. Tada sviestą išlydykite, įdėkite cukrų bei gerai išmaišykite. Į sviesto masę įdėkite išplaktą kiaušinį su tryniu bei vanilinį aromatą.

3. Į miltų masę dėkite sviestinę ir maišykite, kol tešla taps vienalytė.

4. Po to įdėkite susmulkintą šokoladą bei vėl išmaišykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

5. Tuomet tešlą imkite šaukšteliu bei formuokite kamuoliukus, kuriuos dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos maždaug 6-7 centimetrų atstumu.

6. Paskui kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje antroje iš viršaus lentynoje maždaug 18-20 minučių. Skanaukite!

7. Pastebėjimas: Sausainius, kurių nesuvalgėte laikykite sandariame inde, nes kitaip jie praras savo trapumą bei suminkštės.

Rekomendacija: Daugiau sausainių su šokoladu receptų rasite: Sausainiai su šokoladu.

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
8 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Labai geri ir skanūs sausainiai, tik reikia truputį ilgiau pakepti (25 min)
avatar
0
7 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Ingridientus dėjau pagal receptą. Kepiau 190 laipsnių orkaitėje apie 12-14 min. Sausainiai gavosi traškūs, iškepę, skanūs ir visai neriebūs, nebėgo sviestas kepant. Gaminsime dar ne vieną kartą.
avatar
0
6 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Aš viską dariau pagal receptą tai gal reikėtų tiesiog daugiau pakepti orkaitėje ir tada labai skanūs ir traškūs sausainiai gaunasi.
avatar
0
5 Anonymously • 22:01, 2023-07-16
Reikėjo kepti 175 laipsnių (jeigu konvekcinė krosnelė), bet patarčiau ir orkaitėje kepti didesniame karštyje
avatar
0
4 Anonymously • 22:01, 2023-07-16
Kepiau viską pagal nurodymus.1. Sviesto smarkiai per daug, begalo riebūs sausainiai, visur bėga sviestas kepant ir iškepę labai riebūs.
2. Kepiau 18-20min. ~150 laipsnių, antroje lentynoje, visiškai žali, tai kepti reikėjo maždaug 50min. (Orkaitė visiškai nauja ir visi kiti kepiniai gaunasi puikiai)
1-5 6-8
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 17:52 PSO teigia, kad transseksualių moterų pienas kūdikiams yra „toks pat geras“ kaip motinos pienas
Pasaulio sveikatos organizacija oficialiai atsisakė biologijos: dabar ji tvirtina, kad vaistinis mišinys, išspaustas iš vyrų krūtų, vartojančių priešingos lyties hormonus, kūdikiams yra toks pat maistingas kaip tikrasis motinos pienas....

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:24 Gerklės skausmas: 6 veiksmingi skalavimo būdai namuose, kurie tikrai veikia (2025)
Gerklės skausmas dažnai kamuoja peršalus. Vienas efektyviausių namų būdų – reguliariai skalauti gerklę. Straipsnyje rasite 6 patikrintus receptus su druska, soda, jodu, ramunėlėmis, pipirmėtėmis ir obuolių sidro actu. Kiekvienas metodas papildytas mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:11 Seksas kartą per savaitę mažina moterų mirtingumo riziką net 70%
Naujausias tyrimas atskleidė: moterys, kurios užsiima seksu rečiau nei kartą per savaitę, turi net 70 % didesnę ankstyvos mirties riziką. Sužinokite, kaip seksualinis aktyvumas veikia širdies sveikatą, mažina depresiją ir didina ilgaamžiškumą tiek mo...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 09:03 Išankstinis suvokimas: Ar prekognicija yra realybė? Moksliniai tyrimai

Išankstinis suvokimas: prekognicija kaip nuojautos mokslas. Dean Radin ir Julia Mossbridge eksperimentai su EEG rodo smegenų reakcijas prieš įvykius. Sužinokite apie CŽA tyrimus ir kvantinį laiką. Ar jūsų intuicija numato ateitį?

...

Skaityti daugiau

2025-12-08 laikas 08:55 3I/ATLAS: Nauja ryški Hubble nuotrauka antrosios tarpžvaigždinės kometos

Naujausia NASA „Hubble“ teleskopo nuotrauka atskleidžia trečiąją tarpžvaigždinę kometą 3I/ATLAS. 2025 m. gruodžio 19 d. ji priartės arčiausiai Žemės (270 mln. km). Sužinokite naujausius mokslinius duomenis, dydį, trajektoriją ir kodėl ...

Skaityti daugiau