Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Liepos » 16

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Ingredientai

  • miltai: 300 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodas šokoladas: 100 gramų
  • sviestas: 180 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1 (+1 papildomas kiaušinio trynys)
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus sumaišykite kartu su druska bei kepimo milteliais.

2. Tada sviestą išlydykite, įdėkite cukrų bei gerai išmaišykite. Į sviesto masę įdėkite išplaktą kiaušinį su tryniu bei vanilinį aromatą.

3. Į miltų masę dėkite sviestinę ir maišykite, kol tešla taps vienalytė.

4. Po to įdėkite susmulkintą šokoladą bei vėl išmaišykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

5. Tuomet tešlą imkite šaukšteliu bei formuokite kamuoliukus, kuriuos dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos maždaug 6-7 centimetrų atstumu.

6. Paskui kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje antroje iš viršaus lentynoje maždaug 18-20 minučių. Skanaukite!

7. Pastebėjimas: Sausainius, kurių nesuvalgėte laikykite sandariame inde, nes kitaip jie praras savo trapumą bei suminkštės.

Rekomendacija: Daugiau sausainių su šokoladu receptų rasite: Sausainiai su šokoladu.

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
8 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Labai geri ir skanūs sausainiai, tik reikia truputį ilgiau pakepti (25 min)
avatar
0
7 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Ingridientus dėjau pagal receptą. Kepiau 190 laipsnių orkaitėje apie 12-14 min. Sausainiai gavosi traškūs, iškepę, skanūs ir visai neriebūs, nebėgo sviestas kepant. Gaminsime dar ne vieną kartą.
avatar
0
6 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Aš viską dariau pagal receptą tai gal reikėtų tiesiog daugiau pakepti orkaitėje ir tada labai skanūs ir traškūs sausainiai gaunasi.
avatar
0
5 Anonymously • 22:01, 2023-07-16
Reikėjo kepti 175 laipsnių (jeigu konvekcinė krosnelė), bet patarčiau ir orkaitėje kepti didesniame karštyje
avatar
0
4 Anonymously • 22:01, 2023-07-16
Kepiau viską pagal nurodymus.1. Sviesto smarkiai per daug, begalo riebūs sausainiai, visur bėga sviestas kepant ir iškepę labai riebūs.
2. Kepiau 18-20min. ~150 laipsnių, antroje lentynoje, visiškai žali, tai kepti reikėjo maždaug 50min. (Orkaitė visiškai nauja ir visi kiti kepiniai gaunasi puikiai)
1-5 6-8
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau