Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Liepos » 16

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Ingredientai

  • miltai: 300 gramų
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • juodas šokoladas: 100 gramų
  • sviestas: 180 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1 (+1 papildomas kiaušinio trynys)
  • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia miltus sumaišykite kartu su druska bei kepimo milteliais.

2. Tada sviestą išlydykite, įdėkite cukrų bei gerai išmaišykite. Į sviesto masę įdėkite išplaktą kiaušinį su tryniu bei vanilinį aromatą.

3. Į miltų masę dėkite sviestinę ir maišykite, kol tešla taps vienalytė.

4. Po to įdėkite susmulkintą šokoladą bei vėl išmaišykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.

5. Tuomet tešlą imkite šaukšteliu bei formuokite kamuoliukus, kuriuos dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos maždaug 6-7 centimetrų atstumu.

6. Paskui kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje antroje iš viršaus lentynoje maždaug 18-20 minučių. Skanaukite!

7. Pastebėjimas: Sausainius, kurių nesuvalgėte laikykite sandariame inde, nes kitaip jie praras savo trapumą bei suminkštės.

Rekomendacija: Daugiau sausainių su šokoladu receptų rasite: Sausainiai su šokoladu.

Paprasti sviestiniai sausainiai su šokoladu (receptas)

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
8 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Labai geri ir skanūs sausainiai, tik reikia truputį ilgiau pakepti (25 min)
avatar
0
7 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Ingridientus dėjau pagal receptą. Kepiau 190 laipsnių orkaitėje apie 12-14 min. Sausainiai gavosi traškūs, iškepę, skanūs ir visai neriebūs, nebėgo sviestas kepant. Gaminsime dar ne vieną kartą.
avatar
0
6 Anonymously • 22:02, 2023-07-16
Aš viską dariau pagal receptą tai gal reikėtų tiesiog daugiau pakepti orkaitėje ir tada labai skanūs ir traškūs sausainiai gaunasi.
avatar
0
5 Anonymously • 22:01, 2023-07-16
Reikėjo kepti 175 laipsnių (jeigu konvekcinė krosnelė), bet patarčiau ir orkaitėje kepti didesniame karštyje
avatar
0
4 Anonymously • 22:01, 2023-07-16
Kepiau viską pagal nurodymus.1. Sviesto smarkiai per daug, begalo riebūs sausainiai, visur bėga sviestas kepant ir iškepę labai riebūs.
2. Kepiau 18-20min. ~150 laipsnių, antroje lentynoje, visiškai žali, tai kepti reikėjo maždaug 50min. (Orkaitė visiškai nauja ir visi kiti kepiniai gaunasi puikiai)
1-5 6-8
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:33 Mėlynės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje išnagrinėsime mėlynių naudą, maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ką pašalinti, kad patiekalai būtų pilnaviduriai, ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Pasiruoškite atrasti, kodėl mėlynės vadinamos s...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 12:02 Svogūnai: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Šiame straipsnyje pasinersime į naujausius mokslinius atradimus apie svogūnų naudą, jų maistines savybes, kalorijas, kaip organizmas jas įsisavina, ir kaip paruošti pilnavidurį patiekalą, išsaugant visas naudingas medžiagas. Ar esate pasiruošę atrast...

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 10:11 Ežiuolės: nauda sveikatai, maistinės savybės ir moksliniai atradimai
Sužinokite apie ežiuolių (Echinacea) naudą sveikatai, maistines savybes, kalorijas, prarandamas medžiagas gaminimo metu ir jų poveikį onkologinėms ligoms. Naujausi moksliniai tyrimai ir praktiniai patarimai!

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 08:03 Didžiosios Gizos piramidės mįslė: ar nežinoma civilizacija pastatė ją prieš 12 500 metų?

Šiame straipsnyje nagrinėsime Hancocko teoriją, naujausius mokslinius paaiškinimus, galimus kosminius poveikius ir kaip šios diskusijos veikia mūsų emocinę sveikatą, įskaitant onkologinių ligų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-08 laikas 07:53 Tarpžvaigždinis debesis, pakeitęs Žemę: kaip kosmosas formavo Homo sapiens evoliuciją
Šis įvykis ne tik pakeitė Žemės atmosferą, bet galimai turėjo įtakos žmogaus evoliucijai. Šiame straipsnyje nagrinėsime šią hipotezę, mokslinius paaiškinimus, galimus pavojus ateityje ir kaip šie kosminiai procesai siejasi su mūsų sveikata, įskaitant...

Skaityti daugiau