- 27.08.2023
- 0.0 Reitingas
- 377 Peržiūrų
- Aptarti
Gaminamas elementariai, susidoros bet kuri šeimininkė.
Ingredientai
– miltai – 5 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai – 3 vnt
– jautienos ar kiaulienos kepenys – 500 g
– 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesintos actu)
– česnakas – 3-4 skiltelės
– grietinė
– pienas – 50 g
– petražolės arba krapai
– druska, pipirai pagal skonį
– alyvuogių aliejus
Paruošimo receptas
Nuplauti kepenis, supjaustyti gabalėliais, permalti mėsmale ar pasinaudoti blenderiu.
Gatavą faršą dėti į dubenį, pilti į jį pieną, sodą, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus.
Išmaišyti iki vienalytės masės.
Įpilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir dėti ant nedidelės ugnies. Valgomuoju šaukštu dėti kepenėlių masę į keptuvę.
Kepti blynus, kol susidarys švelniai auksinė plutelė ir perdėti juos ant popierinio rankšluosčio (kad susigertų nereikalingi riebalai).
Paruošti padažą blynams: susmulkinti česnaką, smulkiai supjaustyti žalumynus. Paimti mažą dubenėlį, jame sumaišyti grietinę, česnaką ir žalumynus.
Leisti blyneliams ataušti, o paskui sujungti juos poromis, sutepus grietininiu padažu. Išdėlioti dvigubus blynelius lėkštėje, papuošti žalumynais.
Gero apetito!
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau