- 27.08.2023
- 0.0 Reitingas
- 933 Peržiūros
- Aptarti
Gaminamas elementariai, susidoros bet kuri šeimininkė.
Ingredientai
– miltai – 5 valgomieji šaukštai
– kiaušiniai – 3 vnt
– jautienos ar kiaulienos kepenys – 500 g
– 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesintos actu)
– česnakas – 3-4 skiltelės
– grietinė
– pienas – 50 g
– petražolės arba krapai
– druska, pipirai pagal skonį
– alyvuogių aliejus
Paruošimo receptas
Nuplauti kepenis, supjaustyti gabalėliais, permalti mėsmale ar pasinaudoti blenderiu.
Gatavą faršą dėti į dubenį, pilti į jį pieną, sodą, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus.
Išmaišyti iki vienalytės masės.
Įpilti į keptuvę alyvuogių aliejaus ir dėti ant nedidelės ugnies. Valgomuoju šaukštu dėti kepenėlių masę į keptuvę.
Kepti blynus, kol susidarys švelniai auksinė plutelė ir perdėti juos ant popierinio rankšluosčio (kad susigertų nereikalingi riebalai).
Paruošti padažą blynams: susmulkinti česnaką, smulkiai supjaustyti žalumynus. Paimti mažą dubenėlį, jame sumaišyti grietinę, česnaką ir žalumynus.
Leisti blyneliams ataušti, o paskui sujungti juos poromis, sutepus grietininiu padažu. Išdėlioti dvigubus blynelius lėkštėje, papuošti žalumynais.
Gero apetito!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau