Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 16

Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – tai ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia švelnų vištienos kepenėlių skonį su aromatingais pomidorų ingredientais, leidžiančiais mėgautis sočiais ir maistingais patiekalais. Sužinokite, kaip greitai ir paprastai paruošti šį gardumyną namuose!

Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – puikus priedas prie bet kurio garnyro pietums ar vakarienei. Jos gaminimas labai paprastas, o rezultatas – skanus ir sotus patiekalas.

Ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės – 650 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 1 šaukštas;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • Sojų padažas – 3 šaukštai;
  • Česnakas – 2 skiltelės;
  • Malta paprika – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Druska – pagal skonį;
  • Vidutinio dydžio svogūnas – 1 vnt.;
  • Pomidorų pasta arba padažas – 70 g;
  • Medus – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Krapai – pagal pageidavimą.

Gaminimo būdas:

  1. Išplaukite kepenėles, nuimkite plėveles, riebalus ir viską nereikalingą, supjaustykite juostelėmis. Liekite švelniai plakti. Užduotis – išardyti struktūrą, bet nevirti kepenėlių į košę.

  2. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, krakmolą, aliejų, smulkintą česnaką, šiek tiek druskos ir papriką. Gerai išmaišykite, įdėkite kepenėles ir vėl gerai viską sumaišykite. Uždengite dangčiu arba apvyniokite plėvele ir palikite 30 minučių.

  3. Įkaitinkite keptuvę ir, neįdėdami aliejaus, kepkite kepenėles vidutinėje ugnies temperatūroje 4-5 minutes, dažnai maišydami.

  4. Į kepenėles įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite kartu 2-3 minutes.

  5. Kol kepa kepenėlės, paruoškite pomidorų padažą, sumaišydami pomidorų pastą, smulkintus krapus ir medų.

  6. Padažą supilkite į keptuvę prie kepenėlių. Sumažinkite ugnį ir kepkite dar 5 minutes. Tada uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite 15 minučių, kad kepenėlių skoniai susijungtų.

Naujienos ir patarimai:

  • Patarimas: Galite pridėti šiek tiek aitriųjų pipirų, jei norite suteikti patiekalui aštresnį skonį.
  • Nauja tendencija: Dabar vis daugiau žmonių renkasi valgyti organines kepenėles dėl jų maistingumo. Jos yra puikus geležies ir vitaminų A, B12 šaltinis.
  • Patiekimo idėja: Patiekite su virtomis bulvėmis arba ryžiais, garniruokite šviežiais krapais.

Patiekalo vizualizacija:

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 12:25, 2024-10-16
Nors vištienos kepenėlės gali atrodyti paprastai, mūsų receptas parodys, kaip jas paversti tikru kulinariniu šedevru! Pasidalinkite savo mintimis apie patiekalą ir kokius garnyrus naudojate – kartu galime atrasti naujų skonių!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau