Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 16

Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – tai ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia švelnų vištienos kepenėlių skonį su aromatingais pomidorų ingredientais, leidžiančiais mėgautis sočiais ir maistingais patiekalais. Sužinokite, kaip greitai ir paprastai paruošti šį gardumyną namuose!

Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – puikus priedas prie bet kurio garnyro pietums ar vakarienei. Jos gaminimas labai paprastas, o rezultatas – skanus ir sotus patiekalas.

Ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės – 650 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 1 šaukštas;
  • Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
  • Sojų padažas – 3 šaukštai;
  • Česnakas – 2 skiltelės;
  • Malta paprika – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Druska – pagal skonį;
  • Vidutinio dydžio svogūnas – 1 vnt.;
  • Pomidorų pasta arba padažas – 70 g;
  • Medus – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Krapai – pagal pageidavimą.

Gaminimo būdas:

  1. Išplaukite kepenėles, nuimkite plėveles, riebalus ir viską nereikalingą, supjaustykite juostelėmis. Liekite švelniai plakti. Užduotis – išardyti struktūrą, bet nevirti kepenėlių į košę.

  2. Dubenyje sumaišykite sojų padažą, krakmolą, aliejų, smulkintą česnaką, šiek tiek druskos ir papriką. Gerai išmaišykite, įdėkite kepenėles ir vėl gerai viską sumaišykite. Uždengite dangčiu arba apvyniokite plėvele ir palikite 30 minučių.

  3. Įkaitinkite keptuvę ir, neįdėdami aliejaus, kepkite kepenėles vidutinėje ugnies temperatūroje 4-5 minutes, dažnai maišydami.

  4. Į kepenėles įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite kartu 2-3 minutes.

  5. Kol kepa kepenėlės, paruoškite pomidorų padažą, sumaišydami pomidorų pastą, smulkintus krapus ir medų.

  6. Padažą supilkite į keptuvę prie kepenėlių. Sumažinkite ugnį ir kepkite dar 5 minutes. Tada uždenkite dangčiu, išjunkite ugnį ir palikite 15 minučių, kad kepenėlių skoniai susijungtų.

Naujienos ir patarimai:

  • Patarimas: Galite pridėti šiek tiek aitriųjų pipirų, jei norite suteikti patiekalui aštresnį skonį.
  • Nauja tendencija: Dabar vis daugiau žmonių renkasi valgyti organines kepenėles dėl jų maistingumo. Jos yra puikus geležies ir vitaminų A, B12 šaltinis.
  • Patiekimo idėja: Patiekite su virtomis bulvėmis arba ryžiais, garniruokite šviežiais krapais.

Patiekalo vizualizacija:

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 12:25, 2024-10-16
Nors vištienos kepenėlės gali atrodyti paprastai, mūsų receptas parodys, kaip jas paversti tikru kulinariniu šedevru! Pasidalinkite savo mintimis apie patiekalą ir kokius garnyrus naudojate – kartu galime atrasti naujų skonių!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau