Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 06

Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais

vištiena, paukštiena, subproduktai, vištienos patiekalai, kepenėlės

Aš labai puikiai pamenu, kad savo vaikystėje troškintų vištienos kepenėlių tiesiog negalėjau pakęsti. Prieš kelias dienas ragaudama pas mamą troškintas kepenėles prisiminiau kodėl, bet va kai ragauju jas restorane - visada mėgaujuosi. Ir tada man sukilo principai skaniai pasiruošti kepenėlių savo virtuvėje. Galiu tik pasakyti, kad praėjus kelioms valandoms po tokios vakarienės vis dar čepsėjau iš skanumo. Suaugusiesiems itin patiko, vaikas taip pat ragavo ir sakė, kad skanu, nors pas močiutę net neragavo.

Šį vištienos kepenėlių su svogūnais patiekalą mes pasirinkome valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Buvo agurkais. Tiesa, man norėjosi kiek daugiau drėgmės arba kokio nors padažo. Mačiau keletą receptų, kuriuose vietoje balzamiko acto yra naudojama 100 mililitrų baltojo vyno. Net neabejoju, kad būtų apsivalgymas.

Ingredientai

  • vištienos kepenėlės: 500 gramų
  • pienas: ~1 stiklinės
  • svogūnai: 3 dideli
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
  • balzamiko actas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba 100 mililitrų balto vyno)
  • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina, bet tikrai labai tinka)
  • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • provanso žolelės
  • aliejus: kepimui (arba ghee sviestas).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos kepenėles sutvarkykite: nulupkite plėveles, riebalus ir panašiai. Jeigu norisi, galite jas dar pasmulkinti, kad tolygiau keptų.

2. Sutvarkytas vištienos kepenėles užpilkite pienu ir palikite mažiausiai 30 minučių. Mano mama visada kartoja, kad vištienos kepenėlių mirkyti piene visai nereikia, bet aš nusprendžiau, kad nepakenks.

3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Česnaką susmulkinkite ir dėkit pas svogūnus. Pakepinkite 30 sekundžių.

5. Vištienos kepenėles nukoškite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepimo laikas labai priklausys nuo kepamų gabaliukų dydžio. Kepenėlės turi būti apkepę, minkštos, o pergnybus perpus - matysis rausva spalva ir nebėgs kraujas.

6. Pilkite actą arba vyną, berkite cukrų, prieskonius, pipirus, bet ne druską. Pakaitinkite kelias minutes kad nusigaruotų actas arba vynas, atitinkamai.

7. Pačioje pabaigoje pagardinkite druska. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

8. Patarimas: Ruošiant keptas vištienos kepenėles yra tik viena problema - perkepus jos būna kietos ir nelabai skanios. Tad kai jau ateina laikas kepti kepenėles, geriau nesiblaškyti. Dar vienas geras būdas apsisaugoti nuo perkepimo: pirmiau apkepame kepenėles, išimame iš keptuvės, į tą pačią keptuvę verčiame svogūnus ir daryti visus aukščiau išvardintus žingsnius iki 6 žingsnio. Tada beriame kepenėles atgal į keptuvę, išmaišome, pagardiname druska ir nukėlus nuo ugnies leidžiame maždaug minutę pasiskirstyti skoniams.

9. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepenėlių receptų rasite: Vištienos kepenėlių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau