Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 06

Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais

vištiena, paukštiena, subproduktai, vištienos patiekalai, kepenėlės

Aš labai puikiai pamenu, kad savo vaikystėje troškintų vištienos kepenėlių tiesiog negalėjau pakęsti. Prieš kelias dienas ragaudama pas mamą troškintas kepenėles prisiminiau kodėl, bet va kai ragauju jas restorane - visada mėgaujuosi. Ir tada man sukilo principai skaniai pasiruošti kepenėlių savo virtuvėje. Galiu tik pasakyti, kad praėjus kelioms valandoms po tokios vakarienės vis dar čepsėjau iš skanumo. Suaugusiesiems itin patiko, vaikas taip pat ragavo ir sakė, kad skanu, nors pas močiutę net neragavo.

Šį vištienos kepenėlių su svogūnais patiekalą mes pasirinkome valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Buvo agurkais. Tiesa, man norėjosi kiek daugiau drėgmės arba kokio nors padažo. Mačiau keletą receptų, kuriuose vietoje balzamiko acto yra naudojama 100 mililitrų baltojo vyno. Net neabejoju, kad būtų apsivalgymas.

Ingredientai

  • vištienos kepenėlės: 500 gramų
  • pienas: ~1 stiklinės
  • svogūnai: 3 dideli
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
  • balzamiko actas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba 100 mililitrų balto vyno)
  • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina, bet tikrai labai tinka)
  • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • provanso žolelės
  • aliejus: kepimui (arba ghee sviestas).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos kepenėles sutvarkykite: nulupkite plėveles, riebalus ir panašiai. Jeigu norisi, galite jas dar pasmulkinti, kad tolygiau keptų.

2. Sutvarkytas vištienos kepenėles užpilkite pienu ir palikite mažiausiai 30 minučių. Mano mama visada kartoja, kad vištienos kepenėlių mirkyti piene visai nereikia, bet aš nusprendžiau, kad nepakenks.

3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Česnaką susmulkinkite ir dėkit pas svogūnus. Pakepinkite 30 sekundžių.

5. Vištienos kepenėles nukoškite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepimo laikas labai priklausys nuo kepamų gabaliukų dydžio. Kepenėlės turi būti apkepę, minkštos, o pergnybus perpus - matysis rausva spalva ir nebėgs kraujas.

6. Pilkite actą arba vyną, berkite cukrų, prieskonius, pipirus, bet ne druską. Pakaitinkite kelias minutes kad nusigaruotų actas arba vynas, atitinkamai.

7. Pačioje pabaigoje pagardinkite druska. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

8. Patarimas: Ruošiant keptas vištienos kepenėles yra tik viena problema - perkepus jos būna kietos ir nelabai skanios. Tad kai jau ateina laikas kepti kepenėles, geriau nesiblaškyti. Dar vienas geras būdas apsisaugoti nuo perkepimo: pirmiau apkepame kepenėles, išimame iš keptuvės, į tą pačią keptuvę verčiame svogūnus ir daryti visus aukščiau išvardintus žingsnius iki 6 žingsnio. Tada beriame kepenėles atgal į keptuvę, išmaišome, pagardiname druska ir nukėlus nuo ugnies leidžiame maždaug minutę pasiskirstyti skoniams.

9. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepenėlių receptų rasite: Vištienos kepenėlių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 09:07 Rūta: natūralus pagalbininkas gydant odos ligas, reumatą, klimaksą ir onkologines ligas

Rūta (Ruta graveolens) – šventas augalas nuo senovės, gydo odos ligas, reumatą, klimaksą, onkologiją. Sužinokite naudą: ramina, naikina parazitus, mažina spaudimą. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, aliejai – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:47 Raudonųjų serbentų lapai: natūralus pagalbininkas gydant podagrą, inkstų ligas ir virškinimo sutrikimus

Raudonųjų serbentų lapai – natūralus vaistas nuo podagros, inkstų ligų ir virškinimo sutrikimų. Sužinokite naudą: dezinfekuoja, stiprina kraujagysles, pašalina rūgštis. Išsamūs receptai – arbata, užpilas, vynas – su paaiškinimais...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:37 Dilgėlės: natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai

Dilgėlės (Urtica dioica) – natūralus afrodiziakas vyrų potencijai stiprinti ir prostatos sveikatai. Sužinokite naudą: didina testosteroną, gerina kraujotaką, mažina uždegimus. Išsamūs receptai – tinktūros, arbatos, nuovirai – su ...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:21 Rugiagėlė: natūralus gydytojas nuo peršalimo, virškinimo sutrikimų ir akių negalavimų

Rugiagėlė (Centaurea cyanus) – graži gėlė su gydomosiomis savybėmis: naikina bakterijas, gerina virškinimą, stiprina akis ir imunitetą. Sužinokite naudą: nuo peršalimo, širdies plakimo iki plaukų stiprinimo. Išsamūs receptai – arbata, ...

Skaityti daugiau

2025-10-10 laikas 08:01 Žąsinė sidabražolė: natūralus pagalbininkas gydant klimaksą, plaučių tuberkuliozę ir virškinimo negalavimus

Žąsinė sidabražolė (Potentilla anserina) – natūralus vaistas nuo klimakso, virškinimo sutrikimų ir moterų ligų. Sužinokite naudą: malšina spazmus, valo kraują, gydo žaizdas. Išsamūs receptai – arbata, tepalas, tinktūra – su paaiš...

Skaityti daugiau