Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Liepos » 6

Keptos vištienos kepenėlės su svogūnais

vištiena, paukštiena, subproduktai, vištienos patiekalai, kepenėlės

Aš labai puikiai pamenu, kad savo vaikystėje troškintų vištienos kepenėlių tiesiog negalėjau pakęsti. Prieš kelias dienas ragaudama pas mamą troškintas kepenėles prisiminiau kodėl, bet va kai ragauju jas restorane - visada mėgaujuosi. Ir tada man sukilo principai skaniai pasiruošti kepenėlių savo virtuvėje. Galiu tik pasakyti, kad praėjus kelioms valandoms po tokios vakarienės vis dar čepsėjau iš skanumo. Suaugusiesiems itin patiko, vaikas taip pat ragavo ir sakė, kad skanu, nors pas močiutę net neragavo.

Šį vištienos kepenėlių su svogūnais patiekalą mes pasirinkome valgyti su bulvių koše ir marinuotais agurkais. Buvo agurkais. Tiesa, man norėjosi kiek daugiau drėgmės arba kokio nors padažo. Mačiau keletą receptų, kuriuose vietoje balzamiko acto yra naudojama 100 mililitrų baltojo vyno. Net neabejoju, kad būtų apsivalgymas.

Ingredientai

  • vištienos kepenėlės: 500 gramų
  • pienas: ~1 stiklinės
  • svogūnai: 3 dideli
  • česnakas: 1 skiltelės (nėra būtina)
  • balzamiko actas: 1-2 valgomųjų šaukštų (arba 100 mililitrų balto vyno)
  • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina, bet tikrai labai tinka)
  • rudas cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai
  • provanso žolelės
  • aliejus: kepimui (arba ghee sviestas).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos kepenėles sutvarkykite: nulupkite plėveles, riebalus ir panašiai. Jeigu norisi, galite jas dar pasmulkinti, kad tolygiau keptų.

2. Sutvarkytas vištienos kepenėles užpilkite pienu ir palikite mažiausiai 30 minučių. Mano mama visada kartoja, kad vištienos kepenėlių mirkyti piene visai nereikia, bet aš nusprendžiau, kad nepakenks.

3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje kol suminkštės ir šiek tiek apskrus.

4. Česnaką susmulkinkite ir dėkit pas svogūnus. Pakepinkite 30 sekundžių.

5. Vištienos kepenėles nukoškite, nusausinkite ir dėkite į keptuvę. Apkepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepimo laikas labai priklausys nuo kepamų gabaliukų dydžio. Kepenėlės turi būti apkepę, minkštos, o pergnybus perpus - matysis rausva spalva ir nebėgs kraujas.

6. Pilkite actą arba vyną, berkite cukrų, prieskonius, pipirus, bet ne druską. Pakaitinkite kelias minutes kad nusigaruotų actas arba vynas, atitinkamai.

7. Pačioje pabaigoje pagardinkite druska. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!

8. Patarimas: Ruošiant keptas vištienos kepenėles yra tik viena problema - perkepus jos būna kietos ir nelabai skanios. Tad kai jau ateina laikas kepti kepenėles, geriau nesiblaškyti. Dar vienas geras būdas apsisaugoti nuo perkepimo: pirmiau apkepame kepenėles, išimame iš keptuvės, į tą pačią keptuvę verčiame svogūnus ir daryti visus aukščiau išvardintus žingsnius iki 6 žingsnio. Tada beriame kepenėles atgal į keptuvę, išmaišome, pagardiname druska ir nukėlus nuo ugnies leidžiame maždaug minutę pasiskirstyti skoniams.

9. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepenėlių receptų rasite: Vištienos kepenėlių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau