- 21.04.2024
- 5.0 Reitingas
- 673 Peržiūros
- Aptarti
Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai išvirtų, o visa kita labai paprasta ir vyksta ganėtinai greitai.
Ingredientai
- faršas: ~200-250 gramų (naudoju kiaulieną)
- svogūnai: 1 (nedidelio)
- morkos: 1 (didelės)
- kiaušiniai: 1
- druska
- pipirai
- žirniai: 1 stiklinės
- bulvės: 1 (didelės).
Recepto paruošimas
1. Žirnius pamirkome per naktį.
2. Po to užviriname, nupilame vandenį įpilame naują bei verdame maždaug 10 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies.
3. Jeigu svogūnas itin aitrus tuomet jį būtinai pakepiname (kitaip sugadins sriubos skonį).
4. Sumaišome su pasirinktu faršu, pabarstome pipirais bei druska, įmušę kiaušinį viską sumaišome, formuojame kukulius bei "metame" i sriubą.
5. Morką supjaustome kaip tik patinka ir norisi (aš mėgstu šiaudeliais).
6. Verdame ant nedidelės ugnies 5 minutes, labai mažais kubeliais supjaustome bulvę bei paverdame dar 5 minutes.
7. Patiekiame ir skanaujame!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau