Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 16

Skaniausi Tradiciniai Cepelinai su Mėsa: Paprastas Receptas

Skaniausi Tradiciniai Cepelinai su Mėsa: Paprastas Receptas

Trūksta nuostabaus patiekalo idėjos pietums? Kaip būtų su skaniausiais cepelinais didžkukuliais su mėsa? Šie gardūs ir sotūs cepelinai tikrai nudžiugins tiek jūsų, tiek jūsų šeimos narių skrandžius, o gal ir užsukusių svečių. Pasigaminę juos namuose, galėsite pasidalinti nuostabiu skoniu ir gera nuotaika!

Kodėl pasirinkti šį receptą? Nes jis yra paprastas ir patikimas! Cepelinai, pagaminti su krakmolu ir majonezu, suteikia unikalų skonį ir tekstūrą, ko dar nesate bandę. Šioje recepto apžvalgoje rasite visus ingredientus ir patarimus, kaip pasigaminti šiuos skanėstus, kurie nepaliks abejingų. Pasinerkite į lietuviškų cepelinų gamybą ir patirkite tradicijų skonį tiesiai savo virtuvėje!

Ingredientai

  • Bulvės: 1 kg;
  • Mėsa: 500-600 g (naudojau kumpį, kurį sumaliau pati);
  • Svogūnai: 1 vnt.;
  • Miltai: 2 šaukštai;
  • Krakmolas: 2 šaukštai;
  • Česnakas: kelios skiltelės (arba pagal skonį);
  • Majonezas: keli šaukštai;
  • Aliejus.
  • Sultinys.

Recepto Paruošimas

  1. Bulvių paruošimas: Pradėkite nuo švarių bulvių - nuplaukite jas po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus. Tada virkite bulves su lupenomis, kol jos bus minkštos.

  2. Bulvių malimas: Atvėsinkite virtas bulves, nulupkite ir sumalkite. Svarbu, kad bulvės būtų maltos, o ne trintos, kad cepelinai būtų purūs.

  3. Mėsos paruošimas: Virkite mėsą, kol ji bus minkšta, tada sumalkite ją. Nepamirškite pridėti šiek tiek pakepto svogūno ir smulkinto česnako, kurie suteiks skoniui gylio.

  4. Mėsos masės paruošimas: Į mėsą įplakite kiaušinį, kelis šaukštus majonezo, aliejaus ir sultinio kubelį. Tai užtikrins, kad įdaras nebūtų sausas ir būtų malonus skoniui.

  5. Cepelinų formavimas: Į sumaltas bulves įdėkite kiaušinį, miltus ir krakmolą. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Formuokite cepelinus, uždėdami įdarą viduryje ir apvoliodami krakmole, kad verdant neištižtų.

  6. Virimas: Į verdantį vandenį dėkite cepelinus ir virkite apie 8 minutes. Atminkite, kad virimo laikas priklausys nuo cepelinų dydžio.

  7. Patiekimas: Patiekite cepelinus su grietine ir pabarstykite žalumynais. Galite pridėti ir šiek tiek skrudintų svogūnų ar net sūrio ant viršaus, kad patiekalas būtų dar skanesnis!

  8. Skanaukite!: Mėgaukitės savo kūriniu ir dalinkitės šiuo nuostabiu patiekalu su artimaisiais!

Štai tradicinis lietuviškas tarkuotų bulvių cepelinų receptas su mėsa ir lašinukais. Šis patiekalas – puikus pasirinkimas tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.

Tarkuotų Bulvių Cepelinai su Mėsa ir Lašinukais

Ingredientai:

Bulvių tešlai:

  • Bulvės: 1 kg
  • Krakmolas: 3-4 šaukštai
  • Druska: pagal skonį

Įdarui:

  • Mėsa: 400 g (kiauliena arba jautiena, sumalta);
  • Lašinukai: 100 g (smulkiai supjaustyti);
  • Svogūnas: 1 vnt. (smulkiai supjaustytas);
  • Druska: pagal skonį;
  • Pipirai: pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotas bulves gerai nuspauskite, kad išsiskirtų per daug skysčio, tada išsaugokite skystį – nusistovėjus, leidžiama krakmolo nuosėdoms nusėsti ir panaudoti.

  2. Įdarui: Pakepinkite lašinukus keptuvėje, kol jie taps traškūs. Tada pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

  3. Bulvių masės paruošimas: Į tarkuotas bulves pridėkite krakmolą ir druską. Išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.

  4. Cepelinų formavimas: Imkite šiek tiek bulvių masės, delne suformuokite plokščią diską, viduryje padėkite šaukštą mėsos įdaro, uždarykite ir suformuokite ovalią cepelino formą. Paspauskite, kad gerai sujungtumėte galus.

  5. Virimas: Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir atsargiai dėkite cepelinus. Virkite apie 20-30 minučių, kol jie pakils į paviršių ir bus visiškai išvirti.

  6. Patiekimas: Patiekite karštus su grietine, lydytu sviestu arba rūkytais lašinukais. Galite pabarstyti šviežiais žalumynais.

Skanaus!

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir lašinukais – tai ne tik tradicinis, bet ir labai skanus patiekalas. Jie puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek šventei. Mėgaukitės šiuo lietuvišku skanėstu!

Štai tradicinis lietuviškas tarkuotų bulvių patiekalas su mėsa ir lašinukais, dažnai vadinamas „bulviniais blyniais“ arba „bulviniais kotletais“. Šis receptas yra paprastas, tačiau labai skanus ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Tarkuotų Blynių su Mėsa ir Lašinukais Receptas

Ingredientai:

  • Bulvės: 1 kg;
  • Mėsa: 300-400 g (maltos mėsos, pavyzdžiui, kiaulienos arba jautienos);
  • Lašinukai: 100 g (smulkiai supjaustyti);
  • Svogūnas: 1 vnt. (smulkiai supjaustytas);
  • Kiaušinis: 1 vnt.;
  • Miltai: 2-3 šaukštai;
  • Druska: pagal skonį;
  • Pipirai: pagal skonį;
  • Aliejus: kepimui.

Paruošimas:

  1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Norėdami išvengti per daug skysčio, galite tarkuotas bulves šiek tiek nuspausti.

  2. Mėsos ir lašinukų paruošimas: Lašinukus pakepinkite keptuvėje, kol jie taps traškūs. Pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes, kol svogūnai taps minkšti.

  3. Bulvių masės paruošimas: Į tarkuotas bulves įdėkite maltą mėsą, pakeptus lašinukus su svogūnais, kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.

  4. Formavimas: Iš paruoštos masės formuokite plokščius blynius arba kotletus.

  5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynius ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

  6. Patiekimas: Patiekite karštus, su grietine arba raugintais kopūstais. Galite pridėti ir šviežių žalumynų.

Skanaus!

Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sotus, todėl puikiai tinka šeimos vakarienei. Be to, jis yra puikus būdas išnaudoti likusias bulves. Mėgaukitės lietuvišku skoniu!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 15:24, 16.08.2024
Ar jau bandėte pasigaminti šiuos nuostabius cepelinus? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir patarimais! Koks buvo jūsų mėgstamiausias įdaras? Mums įdomu sužinoti!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
02.11.2024 laikas 21:09 Receptai Skanūs dietiniai duonos receptai: sveikai ir skaniai
Daugelis žmonių mano, kad duona gali būti kliūtis siekiant sveikos gyvensenos ir figūros, tačiau tai neturi būti tiesa! Šiandien pristatome tris skanius dietinės duonos receptus, kuriuos galite lengvai pagaminti namuose. Su šiais ...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 15:51 Receptai Traškūs Cukinijų Blyneliai: Sveikas Ir Skanus Pusryčių Pasirinkimas

Cukinijų blynai – tai ne tik skanus patiekalas, bet ir puikus būdas išsaugoti šviežių daržovių naudingas medžiagas. Šiame recepte cukinijos pjaustomos mažais gabaliukais, kad jų skonis ir tekstūra būtų akcentuoti. Pamiršk...

Skaityti daugiau

31.10.2024 laikas 20:42 Receptai Sultingi marinuoti šašlykai: Patikimas receptas su svogūnais
Marinuoti šašlykai yra klasikinis patiekalas, kuris puikiai tinka tiek šventėms, tiek kasdienei vakarienei. Tačiau, kad šašlykai būtų sultingi ir aromatingi, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai paruošti. Šiame straipsnyje pasidalins...

Skaityti daugiau

04.11.2024 laikas 09:16 Kodėl nevertiname artimųjų, kai jie yra šalia?
Šiandieniniame pasaulyje, kai technologijos leidžia bendrauti akimirksniu, vis daugiau žmonių jaučiasi vieniši net būdami šalia mylimų žmonių. Kodėl mes nepasinaudojame proga vertinti ir būti kartu? Ar tai patogumo, užimtumo ar nepasitikėjimo rezulta...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 19:47 FTB konfiskuoja Diddy ‘šantažo juostas’ su Kamala Harris ir J.Lo

Šiandienos pramogų ir politikos susikirtimas atskleidžia tamsias paslaptis, kurios gali pakeisti ne tik elitą, bet ir visą politinį kraštovaizdį. Neseniai Diddy skandalai palietė ne tik jo asmeninį gyvenimą, bet ir įžymybių, tokių kaip Jennifer Lo...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 16:11 Kodėl kelnės buvo uždraustos senovės Romoje ir kaip jos tapo privalomu garderobo elementu?
Romos imperija, turinti didelę įtaką pasaulio kultūrai, išsiskiria ir savo drabužių tradicijomis. Kelnės, kurios anksčiau buvo laikomos barbarų simboliu, pamažu tapo neatsiejama vyriško garderobo dalimi. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip ir kodėl š...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 13:35 Senovės garsai: ar Egipto piramidės galėjo paveikti sąmonę?

Egipto piramidės, šimtmečius stebinančios savo didybe ir tikslumu, slepia daugiau nei tik faraonų kapavietes. Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia intriguojančią galimybę, kad šie didingi statiniai buvo sukurti ne tik architektūros šedevrams, b...

Skaityti daugiau

03.11.2024 laikas 10:26 Trumpų šeimos imperija: nuo Frederiko iki Donaldo Trumpų

Trumpų šeima – tai garsi ir įtakinga dinastija, kurios šaknys siekia XIX a. pab. ir kurios istorija kupina neįtikėtinos verslo sėkmės, rizikų ir drąsių sprendimų. Frederiko Trumpo, Donaldo Trumpo senelio, gyvenimo kelias rodo ne tik verslumo...

Skaityti daugiau