Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 16

Skaniausi Tradiciniai Cepelinai su Mėsa: Paprastas Receptas

Skaniausi Tradiciniai Cepelinai su Mėsa: Paprastas Receptas

Trūksta nuostabaus patiekalo idėjos pietums? Kaip būtų su skaniausiais cepelinais didžkukuliais su mėsa? Šie gardūs ir sotūs cepelinai tikrai nudžiugins tiek jūsų, tiek jūsų šeimos narių skrandžius, o gal ir užsukusių svečių. Pasigaminę juos namuose, galėsite pasidalinti nuostabiu skoniu ir gera nuotaika!

Kodėl pasirinkti šį receptą? Nes jis yra paprastas ir patikimas! Cepelinai, pagaminti su krakmolu ir majonezu, suteikia unikalų skonį ir tekstūrą, ko dar nesate bandę. Šioje recepto apžvalgoje rasite visus ingredientus ir patarimus, kaip pasigaminti šiuos skanėstus, kurie nepaliks abejingų. Pasinerkite į lietuviškų cepelinų gamybą ir patirkite tradicijų skonį tiesiai savo virtuvėje!

Ingredientai

  • Bulvės: 1 kg;
  • Mėsa: 500-600 g (naudojau kumpį, kurį sumaliau pati);
  • Svogūnai: 1 vnt.;
  • Miltai: 2 šaukštai;
  • Krakmolas: 2 šaukštai;
  • Česnakas: kelios skiltelės (arba pagal skonį);
  • Majonezas: keli šaukštai;
  • Aliejus.
  • Sultinys.

Recepto Paruošimas

  1. Bulvių paruošimas: Pradėkite nuo švarių bulvių - nuplaukite jas po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus. Tada virkite bulves su lupenomis, kol jos bus minkštos.

  2. Bulvių malimas: Atvėsinkite virtas bulves, nulupkite ir sumalkite. Svarbu, kad bulvės būtų maltos, o ne trintos, kad cepelinai būtų purūs.

  3. Mėsos paruošimas: Virkite mėsą, kol ji bus minkšta, tada sumalkite ją. Nepamirškite pridėti šiek tiek pakepto svogūno ir smulkinto česnako, kurie suteiks skoniui gylio.

  4. Mėsos masės paruošimas: Į mėsą įplakite kiaušinį, kelis šaukštus majonezo, aliejaus ir sultinio kubelį. Tai užtikrins, kad įdaras nebūtų sausas ir būtų malonus skoniui.

  5. Cepelinų formavimas: Į sumaltas bulves įdėkite kiaušinį, miltus ir krakmolą. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Formuokite cepelinus, uždėdami įdarą viduryje ir apvoliodami krakmole, kad verdant neištižtų.

  6. Virimas: Į verdantį vandenį dėkite cepelinus ir virkite apie 8 minutes. Atminkite, kad virimo laikas priklausys nuo cepelinų dydžio.

  7. Patiekimas: Patiekite cepelinus su grietine ir pabarstykite žalumynais. Galite pridėti ir šiek tiek skrudintų svogūnų ar net sūrio ant viršaus, kad patiekalas būtų dar skanesnis!

  8. Skanaukite!: Mėgaukitės savo kūriniu ir dalinkitės šiuo nuostabiu patiekalu su artimaisiais!

Štai tradicinis lietuviškas tarkuotų bulvių cepelinų receptas su mėsa ir lašinukais. Šis patiekalas – puikus pasirinkimas tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.

Tarkuotų Bulvių Cepelinai su Mėsa ir Lašinukais

Ingredientai:

Bulvių tešlai:

  • Bulvės: 1 kg
  • Krakmolas: 3-4 šaukštai
  • Druska: pagal skonį

Įdarui:

  • Mėsa: 400 g (kiauliena arba jautiena, sumalta);
  • Lašinukai: 100 g (smulkiai supjaustyti);
  • Svogūnas: 1 vnt. (smulkiai supjaustytas);
  • Druska: pagal skonį;
  • Pipirai: pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotas bulves gerai nuspauskite, kad išsiskirtų per daug skysčio, tada išsaugokite skystį – nusistovėjus, leidžiama krakmolo nuosėdoms nusėsti ir panaudoti.

  2. Įdarui: Pakepinkite lašinukus keptuvėje, kol jie taps traškūs. Tada pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

  3. Bulvių masės paruošimas: Į tarkuotas bulves pridėkite krakmolą ir druską. Išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.

  4. Cepelinų formavimas: Imkite šiek tiek bulvių masės, delne suformuokite plokščią diską, viduryje padėkite šaukštą mėsos įdaro, uždarykite ir suformuokite ovalią cepelino formą. Paspauskite, kad gerai sujungtumėte galus.

  5. Virimas: Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir atsargiai dėkite cepelinus. Virkite apie 20-30 minučių, kol jie pakils į paviršių ir bus visiškai išvirti.

  6. Patiekimas: Patiekite karštus su grietine, lydytu sviestu arba rūkytais lašinukais. Galite pabarstyti šviežiais žalumynais.

Skanaus!

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir lašinukais – tai ne tik tradicinis, bet ir labai skanus patiekalas. Jie puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek šventei. Mėgaukitės šiuo lietuvišku skanėstu!

Štai tradicinis lietuviškas tarkuotų bulvių patiekalas su mėsa ir lašinukais, dažnai vadinamas „bulviniais blyniais“ arba „bulviniais kotletais“. Šis receptas yra paprastas, tačiau labai skanus ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Tarkuotų Blynių su Mėsa ir Lašinukais Receptas

Ingredientai:

  • Bulvės: 1 kg;
  • Mėsa: 300-400 g (maltos mėsos, pavyzdžiui, kiaulienos arba jautienos);
  • Lašinukai: 100 g (smulkiai supjaustyti);
  • Svogūnas: 1 vnt. (smulkiai supjaustytas);
  • Kiaušinis: 1 vnt.;
  • Miltai: 2-3 šaukštai;
  • Druska: pagal skonį;
  • Pipirai: pagal skonį;
  • Aliejus: kepimui.

Paruošimas:

  1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Norėdami išvengti per daug skysčio, galite tarkuotas bulves šiek tiek nuspausti.

  2. Mėsos ir lašinukų paruošimas: Lašinukus pakepinkite keptuvėje, kol jie taps traškūs. Pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes, kol svogūnai taps minkšti.

  3. Bulvių masės paruošimas: Į tarkuotas bulves įdėkite maltą mėsą, pakeptus lašinukus su svogūnais, kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.

  4. Formavimas: Iš paruoštos masės formuokite plokščius blynius arba kotletus.

  5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynius ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

  6. Patiekimas: Patiekite karštus, su grietine arba raugintais kopūstais. Galite pridėti ir šviežių žalumynų.

Skanaus!

Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sotus, todėl puikiai tinka šeimos vakarienei. Be to, jis yra puikus būdas išnaudoti likusias bulves. Mėgaukitės lietuvišku skoniu!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 15:24, 16.08.2024
Ar jau bandėte pasigaminti šiuos nuostabius cepelinus? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir patarimais! Koks buvo jūsų mėgstamiausias įdaras? Mums įdomu sužinoti!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
26.12.2024 laikas 11:19 Receptai Skanios varškės spurgos: lengvas receptas kiekvienam!
Varškės spurgos – tai šiltas ir jaukus klasikinis desertas, kurį mėgsta tiek vaikai, tiek suaugusieji. Jos puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams ar net šventinėms progoms. Šiame straipsnyje pateiksime paprastą ir skanų r...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 11:12 Receptai Skanus varškės apkepas: paprastas receptas kiekvienam
Varškės apkepas – tai tradicinis patiekalas, kuris džiugina tiek vaikų, tiek suaugusiųjų širdis. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir lengvai pagaminamas, o ingredientai dažnai jau būna jūsų virtuvėje. Šiame straipsnyje pasidali...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 11:06 Receptai Kiaušinienė su šonine: greitas ir skanus receptas
Kiaušinienė su šonine – tai ne tik paprastas, bet ir labai skanus patiekalas, kuris puikiai tinka bet kuriuo paros metu. Šis receptas yra greitas ir lengvai pagaminamas, tad net ir skubantys rytą galės pasimėgauti gardžiais pusryč...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 10:53 12 požymių, kad radote savo sielos partnerį

Meilė – tai ne tik emocijos, bet ir gilus ryšys, kuris apima mūsų sielas. Kai dviem žmonėms lemta būti kartu, visata ima šnibždėti ženklus, rodančius, kad tai yra daugiau nei paprastas potraukis. Šiame straipsnyje aptarsime 12 požymių, kurie...

Skaityti daugiau

26.12.2024 laikas 10:44 Kaip išlaikyti meilę santuokoje: 10 patarimų vyrams
Santuoka – tai ne tik įsipareigojimas, bet ir nuolatinis procesas, kuriame abipusis dėmesys ir rūpestis yra būtini. Laikui bėgant, vyrai gali pamiršti, kad meilė reikalauja pastangų. Šiame straipsnyje panagrinėsime, kodėl tai vyksta ir kaip galite at...

Skaityti daugiau

24.12.2024 laikas 08:59 Zonos 51 informatorius: netikra ateivių invazija 2025 m. įves vieną pasaulinę vyriausybę
Pastaraisiais metais vis dažniau kalbama apie nežemiškas būtybes ir jų galimus kontaktus su žmonija. Tačiau ar tai tikrai yra nauja realybė, ar gali būti, kad tai yra gerai suplanuota dūmų uždanga? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip žiniasklaida ir ...

Skaityti daugiau

23.12.2024 laikas 20:10 Kalėdinės dovanos pagal Zodiako ženklus: idėjos
Kalėdos – tai laikotarpis, kai norime dovanoti ne tik materialius daiktus, bet ir emocijas, dėmesį bei šilumą. Pasirinkdami dovanas, vadovaudamiesi Zodiako ženklų ypatumais, galite pritaikyti jas pagal asmens charakterį ir pomėgius. Šiame straipsnyje...

Skaityti daugiau

23.12.2024 laikas 15:20 Kaip žydai suorganizavo Antrąjį pasaulinį karą, - siekdami sukurti savo valstybę Izraelį

Barono Edmundo Benjamino Rotšildo atsiminimai, rašyti XX amžiaus pradžioje, atskleidžia intriguojančias ir kontroversiškas istorines tiesas, susijusias su Antrojo pasaulinio karo ir žydų bendruomenės vaidmeniu. Nuo Pirmojo pasaulinio karo sukeltų ...

Skaityti daugiau