Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 16

Skaniausi Tradiciniai Cepelinai su Mėsa: Paprastas Receptas

Skaniausi Tradiciniai Cepelinai su Mėsa: Paprastas Receptas

Trūksta nuostabaus patiekalo idėjos pietums? Kaip būtų su skaniausiais cepelinais didžkukuliais su mėsa? Šie gardūs ir sotūs cepelinai tikrai nudžiugins tiek jūsų, tiek jūsų šeimos narių skrandžius, o gal ir užsukusių svečių. Pasigaminę juos namuose, galėsite pasidalinti nuostabiu skoniu ir gera nuotaika!

Kodėl pasirinkti šį receptą? Nes jis yra paprastas ir patikimas! Cepelinai, pagaminti su krakmolu ir majonezu, suteikia unikalų skonį ir tekstūrą, ko dar nesate bandę. Šioje recepto apžvalgoje rasite visus ingredientus ir patarimus, kaip pasigaminti šiuos skanėstus, kurie nepaliks abejingų. Pasinerkite į lietuviškų cepelinų gamybą ir patirkite tradicijų skonį tiesiai savo virtuvėje!

Ingredientai

  • Bulvės: 1 kg;
  • Mėsa: 500-600 g (naudojau kumpį, kurį sumaliau pati);
  • Svogūnai: 1 vnt.;
  • Miltai: 2 šaukštai;
  • Krakmolas: 2 šaukštai;
  • Česnakas: kelios skiltelės (arba pagal skonį);
  • Majonezas: keli šaukštai;
  • Aliejus.
  • Sultinys.

Recepto Paruošimas

  1. Bulvių paruošimas: Pradėkite nuo švarių bulvių - nuplaukite jas po šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus. Tada virkite bulves su lupenomis, kol jos bus minkštos.

  2. Bulvių malimas: Atvėsinkite virtas bulves, nulupkite ir sumalkite. Svarbu, kad bulvės būtų maltos, o ne trintos, kad cepelinai būtų purūs.

  3. Mėsos paruošimas: Virkite mėsą, kol ji bus minkšta, tada sumalkite ją. Nepamirškite pridėti šiek tiek pakepto svogūno ir smulkinto česnako, kurie suteiks skoniui gylio.

  4. Mėsos masės paruošimas: Į mėsą įplakite kiaušinį, kelis šaukštus majonezo, aliejaus ir sultinio kubelį. Tai užtikrins, kad įdaras nebūtų sausas ir būtų malonus skoniui.

  5. Cepelinų formavimas: Į sumaltas bulves įdėkite kiaušinį, miltus ir krakmolą. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Formuokite cepelinus, uždėdami įdarą viduryje ir apvoliodami krakmole, kad verdant neištižtų.

  6. Virimas: Į verdantį vandenį dėkite cepelinus ir virkite apie 8 minutes. Atminkite, kad virimo laikas priklausys nuo cepelinų dydžio.

  7. Patiekimas: Patiekite cepelinus su grietine ir pabarstykite žalumynais. Galite pridėti ir šiek tiek skrudintų svogūnų ar net sūrio ant viršaus, kad patiekalas būtų dar skanesnis!

  8. Skanaukite!: Mėgaukitės savo kūriniu ir dalinkitės šiuo nuostabiu patiekalu su artimaisiais!

Štai tradicinis lietuviškas tarkuotų bulvių cepelinų receptas su mėsa ir lašinukais. Šis patiekalas – puikus pasirinkimas tiek kasdieniniam, tiek šventiniam stalui.

Tarkuotų Bulvių Cepelinai su Mėsa ir Lašinukais

Ingredientai:

Bulvių tešlai:

  • Bulvės: 1 kg
  • Krakmolas: 3-4 šaukštai
  • Druska: pagal skonį

Įdarui:

  • Mėsa: 400 g (kiauliena arba jautiena, sumalta);
  • Lašinukai: 100 g (smulkiai supjaustyti);
  • Svogūnas: 1 vnt. (smulkiai supjaustytas);
  • Druska: pagal skonį;
  • Pipirai: pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tarkuotas bulves gerai nuspauskite, kad išsiskirtų per daug skysčio, tada išsaugokite skystį – nusistovėjus, leidžiama krakmolo nuosėdoms nusėsti ir panaudoti.

  2. Įdarui: Pakepinkite lašinukus keptuvėje, kol jie taps traškūs. Tada pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Sumaišykite su malta mėsa, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite.

  3. Bulvių masės paruošimas: Į tarkuotas bulves pridėkite krakmolą ir druską. Išmaišykite, kad gautumėte vientisą masę.

  4. Cepelinų formavimas: Imkite šiek tiek bulvių masės, delne suformuokite plokščią diską, viduryje padėkite šaukštą mėsos įdaro, uždarykite ir suformuokite ovalią cepelino formą. Paspauskite, kad gerai sujungtumėte galus.

  5. Virimas: Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite ir atsargiai dėkite cepelinus. Virkite apie 20-30 minučių, kol jie pakils į paviršių ir bus visiškai išvirti.

  6. Patiekimas: Patiekite karštus su grietine, lydytu sviestu arba rūkytais lašinukais. Galite pabarstyti šviežiais žalumynais.

Skanaus!

Tarkuotų bulvių cepelinai su mėsa ir lašinukais – tai ne tik tradicinis, bet ir labai skanus patiekalas. Jie puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek šventei. Mėgaukitės šiuo lietuvišku skanėstu!

Štai tradicinis lietuviškas tarkuotų bulvių patiekalas su mėsa ir lašinukais, dažnai vadinamas „bulviniais blyniais“ arba „bulviniais kotletais“. Šis receptas yra paprastas, tačiau labai skanus ir puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.

Tarkuotų Blynių su Mėsa ir Lašinukais Receptas

Ingredientai:

  • Bulvės: 1 kg;
  • Mėsa: 300-400 g (maltos mėsos, pavyzdžiui, kiaulienos arba jautienos);
  • Lašinukai: 100 g (smulkiai supjaustyti);
  • Svogūnas: 1 vnt. (smulkiai supjaustytas);
  • Kiaušinis: 1 vnt.;
  • Miltai: 2-3 šaukštai;
  • Druska: pagal skonį;
  • Pipirai: pagal skonį;
  • Aliejus: kepimui.

Paruošimas:

  1. Bulvių paruošimas: Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Norėdami išvengti per daug skysčio, galite tarkuotas bulves šiek tiek nuspausti.

  2. Mėsos ir lašinukų paruošimas: Lašinukus pakepinkite keptuvėje, kol jie taps traškūs. Pridėkite smulkintą svogūną ir kepkite dar kelias minutes, kol svogūnai taps minkšti.

  3. Bulvių masės paruošimas: Į tarkuotas bulves įdėkite maltą mėsą, pakeptus lašinukus su svogūnais, kiaušinį, miltus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite.

  4. Formavimas: Iš paruoštos masės formuokite plokščius blynius arba kotletus.

  5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynius ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

  6. Patiekimas: Patiekite karštus, su grietine arba raugintais kopūstais. Galite pridėti ir šviežių žalumynų.

Skanaus!

Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sotus, todėl puikiai tinka šeimos vakarienei. Be to, jis yra puikus būdas išnaudoti likusias bulves. Mėgaukitės lietuvišku skoniu!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 15:24, 2024-08-16
Ar jau bandėte pasigaminti šiuos nuostabius cepelinus? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir patarimais! Koks buvo jūsų mėgstamiausias įdaras? Mums įdomu sužinoti!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu
Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais rec...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:21 Iš psichiatrijos skyriaus išleistas turkų paauglys Prancūzijoje peiliu subadė savo buvusios mokyklos mokytoją ir mokinį
18-metis turkų kilmės buvęs mokinys trečiadienio popietę dūrė mokytojui ir mokiniui Campus Vert d’Azur vidurinėje mokykloje Antibes mieste, pietų Prancūzijoje, nepaisydamas to, kad buvo įtrauktas į nacionalinio saugumo stebėjimo sąrašą ir anksčiau bu...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:14 Vokietija: vyras ir žmona Mohammad ir Israa sumušė Berlyno bilietų kontrolierių, kol jis apako viena akimi
Vokietijos valstybės tarnautojai, tokie kaip policijos pareigūnai ir ugniagesiai, Berlyno sostinėje nuolat patiria grėsmę, tačiau net ir atrodytų nekenksmingos pareigos, pavyzdžiui, bilietų tikrintojo, taip pat gali būti susijusios su smurtu....

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:08 Vokietija: 15-metis sirietis viešame baseine tariamai išprievartavo 12-metę mergaitę
Vokietijoje valdžios institucijos susiduria su spaudimu dėl bylos, kuri buvo paviešinta tik praėjus trims savaitėms po pirminio incidento. Ji susijusi su 15-mečiu siru, kuris yra tiriamas dėl įtariamo 12-metės mergaitės išprievartavimo viešojo basein...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:15 Kodėl moterys nori keisti vyrus ir kaip tai daryti teisingai
Ar kada pagalvojote, kodėl santykiuose dažnai kyla noras „pataisyti“ savo partnerį? Beveik kiekviena moteris bent kartą yra pagalvojusi, kad jos partneris galėtų būti „geresnis“ – sveikesnis, tvarkingesnis, romantiškesnis ar tiesiog „kitoks“. Tačiau ...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:04 Meilė, kuri sensta, bet nemiršta: kaip išlaikyti santykius ir laisvę
Meilė yra kelionė, pilna pakilimų ir nuosmukių. Kartais ji atrodo kaip naujas, blizgantis automobilis – pilnas galimybių, jaudulio ir nežinomybės. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris daiktas, meilė keičiasi, „pasensta“. Bet ar tai reiškia, kad ji...

Skaityti daugiau