- 02.11.2024
- 5.0 Reitingas
- 297 Peržiūrų
- 1 komentaras
Daugelis žmonių mano, kad duona gali būti kliūtis siekiant sveikos gyvensenos ir figūros, tačiau tai neturi būti tiesa! Šiandien pristatome tris skanius dietinės duonos receptus, kuriuos galite lengvai pagaminti namuose. Su šiais receptais galėsite mėgautis skania duona, nebijodami, kad ji pakenks jūsų mitybai. Pasinerkite į kūrybą virtuvėje ir atraskite naujų skonių!
Jei neįsivaizduojate savo pietų be skanios, gardžios duonos su apetitą žadinančia plutele ir kartu norite numesti svorio, jums siūlome 3 dietinius receptus. Duoną galite kepti savo virtuvėje, naudodami pasirinktą orkaitę, duonkepę arba daugiafunkcinę keptuvę.
Šiandien daug kalbama apie tai, kad duona iš tiesų nėra naudinga nei sveikatai, nei figūrai. Jei norite išlikti liekni ir būti geros formos, galite išsikepti dietinės duonos. Orkaitė, duonkepė, daugiafunkcis puodas bus visai tinkami paruošti.
3 dietinės duonos kepimo receptai
№ 1. Duona „Debesis“
Joje nėra angliavandenių, nesukrenta. Galima laikyti 4 - 5 dienas. Taigi saugiai iškepkite didelę porciją. Norėčiau atkreipti dėmesį į subtilius sumuštinius su šia duona.
Kepimui skirti produktai
- 2 kiaušiniai,
- 1 šaukštelis miltų,
- truputis kepimo sodos,
- druskos pagal skonį,
- 80 g minkšto neriebaus sūrio.
Paruošimo technologija:
- Paimkite kiaušinius. Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus kruopščiai išplakite.
- Trynius sumaišyti su sūriu, druska.
- Gerai žinoti! Varškė yra tarsi varškės ir sūrio hibridas. Jį galite pasigaminti patys, jei varškę sumaišysite su grietine (neriebia).
- Įberkite miltų ir sodos.
- Atsargiai išmaišykite sudėtį.
- Gautą mišinį subtiliai įmaišykite į baltymus.
- Sudedamąsias dalis sumaišykite mentele.
- Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir išklokite tešlą, suformuodami vidutinio dydžio tortilijas. Turėtų būti 5 - 6 gabaliukai.
- Dėkite į iki 150 °C įkaitintą orkaitę 20 minučių.
- Vėliau tešlą galite pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, jei norite, įdėti saldiklio.
№ 2. Duonkepėje
Ši duona ruošiama iš įvairių rūšių miltų ir avižinių dribsnių. Ji išeis gana tanki, skani, puikiai pjaustoma net plonomis riekelėmis, visai nesutrupa.
Kepimui skirti produktai
- 380 g ruginių miltų,
- 100 g kvietinių miltų,
- 100 g avižinių dribsnių (tinka „Hercules“),
- 100 ml pieno,
- 320 ml vandens,
- 2 šaukšteliai druskos,
- 2 šaukštai cukraus,
- 3 valg. š. augalinio aliejaus,
- 2 šaukšteliai mielių (greito veikimo),
paruošimo technologija:
- Sudėkite ingredientus į orkaitės kibirą, vadovaudamiesi instrukcijomis.
- Pasirinkite režimą „Pagrindinė duona“, XL, plutos spalva - „Vidutinė“.
- Pasibaigus procesui, išimkite iškepusią duoną ir atvėsinkite.
№ 3. Orkaitėje
Nepaprastai skanią duoną galite išsikepti orkaitėje.
Kepimui skirti produktai
- 200 ml kefyro 2 proc,
- 150 g viso grūdo kvietinių miltų;
- 130 g viso grūdo ruginių miltų,
- 60 g ruginio salyklo,
- 3 g kepimo sodos;
- 4 g kepimo miltelių,
- 15 g linų sėmenų,
- 10 g moliūgų sėklų,
- 10 g sezamo sėklų,
- 10 g saulėgrąžų sėklų,
- 4 g malto imbiero,
- 8 g džiovintų morkų,
- paprikos, jūros druskos, aliejaus (pagal skonį).
Paruošimo technologija:
- Į indą persijokite kvietinius miltus, suberkite ruginius miltus ir salyklą. Įberkite pusę šaukštelio smulkintos jūros druskos.
- Suberkite kepimo miltelius ir sodą, gerai išmaišykite birius komponentus.
- Įberkite imbiero, linų sėmenų, sezamo sėklų, moliūgų sėklų, saulėgrąžų sėklų.
- Įdėkite džiovintų morkų ir dar kartą išmaišykite sausus būsimos duonos komponentus plaktuvu.
- Viduryje padarykite įdubimą, lėtai, atsargiai supilkite kefyrą. Atkreipkite dėmesį: visa kefyro porcija išpilama ne iš karto. Gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, todėl tikslinga pilti dalimis.
- Šaukštu išminkykite tešlą. Tešlos be mielių ilgai neminkykite, kitaip duona išeis standesnė. Tiesiog maišykite tol, kol mišinys bus be gumulėlių.
- Paimkite paruoštą formą su nelimpančiu sluoksniu (tinka stačiakampė), patepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite tešlą, išlyginkite, viršų sudrėkinkite vandeniu.
- Padarykite įpjovas, viršų pabarstykite miltais.
- Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C, formą su tešla pastatykite ant vidurinės lentynos. Kepkite 40 minučių.
- Atvėsinkite ant grotelių.
Duona vis dar yra populiarus maisto produktas, tačiau vis daugiau žmonių ieško sveikesnių alternatyvų. Dietinės duonos kepimas tampa vis populiaresnis, nes žmonės nori sumažinti angliavandenių kiekį, bet išlaikyti malonų skonį. Dėl šių priežasčių internetas yra pilnas receptų, kurie atitinka šiuolaikinių mitybos tendencijų reikalavimus, leidžiančių pasigaminti skanios ir sveikos duonos.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau