- 01.02.2022
- 0.0 Reitingas
- 3622 Peržiūros
- Aptarti
Šios duonos recepto aš išmokau iš savo močiutės. Ji ją visada vadindavo tarybine. Kai paklausiau kodėl, ji sakydavo, kad ji tokia paprasta, kad net tais laikais, kai nieko nebūdavo, produktų reikalingai šiai forminei duonai su mielėmis būdavo įmanoma gauti. Nors ingredientai tikrai paprasti, bet jos skonis tikrai puikus. Paruošimas tikrai gana lengvas, pamėginkite ir Jūs!
Ingredientai
- miltai: ~4,5 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
- vanduo: 300 mililitrų
- aliejus: 50 mililitrų
- šlapios mielės: 25 gramų (arba 2 arbatiniai šaukšteliai sausų)
- cukrus: 1 šaukšto be kaupo
- druska: 1 arbatinio šaukštelio be kaupo.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į šiltą vandenį sudedame mieles, cukrų ir gerai išmaišome.
2. Tada supilame aliejų, suberiame druską ir viską išmaišome.
3. Tuomet įsijojame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų gautis minkšta bei elastinga.
4. Palikti tešlą pakilti maždaug 120 minučių.
5. Po to sudedame į kepimo formą ir dar pakildiname maždaug 20 minučių.
6. Paskui dedame į šaltą orkaitę, įjungiame ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol įgauna gražią auksinę spalvą (man tai truko maždaug 25-30 minučių). Ar jau iškepė, patikriname mediniu pagaliuku, įkišus į duonos vidurį, jis turi išlikti sausas. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau duonos receptų rasite: Duonos receptai.
Recepto Autorius Loretos išbandyti receptai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau