Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 27

Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas

Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais prieskoniais, šios bulvės taps mėgstamiausiu jūsų šeimos užkandžiu arba garnyru prie pagrindinio patiekalo.

Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas

Bulvės su šonine

Ingridientai:

  • 10 nedidelių, vienodo dydžio bulvių;

  • 10 gabalėlių labai plonai pjaustytos rūkytos kiaulienos šoninės ar kumpio (geriau pirkti jau pjaustytą);

  • 1-2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;

  • Saujelė pjaustytų krapų.

Gaminimo būdas:

  1. Bulvių paruošimas: Bulves nuskutame, nuplauname ir dedame į šaltą, pasūdytą vandenį. Užviriname ir verdame apie 15 minučių. Svarbu, kad bulvės nepervirtų – pasmeigus šakute, bulvė neturi subyrėti.

  2. Bulvių nusausinimas: Pavirusias bulves nusunkiame, o puodą dedame ant silpnos ugnies, kad nugaruotų likęs vanduo. Tai padės bulvėms būti tvirtesnėms.

  3. Bulvių paruošimas kepimui: Bulves aptepame alyvuogių aliejumi ir kiekvieną bulvę apvyniojame šoninės juostele.

  4. Kepimas: Kepimo skardą išklojame folija arba kepimo popieriumi. Dedame į šoninę susuktas bulves, pašlakstome likusiu aliejumi ir kepame įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 20-25 minutes, kol šoninė taps traški, o bulvės švelniai minkštos.

  5. Patiekalas: Bulves sudedame į lėkštę ir apibarstome saujele pjaustytų krapų.

Patiekimas:

  • Šias bulves su šonine galima patiekti su mėgstamomis salotomis, žalumynais ar net šviežiomis daržovėmis. Puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba kaip lengvas užkandis.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite suteikti patiekalui dar daugiau skonio, prieš kepimą bulves galima apibarstyti druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.

  • Norint, kad šoninė būtų dar traškesnė, prieš kepimą galite trumpam ją apkepti keptuvėje.

  • Vietoj krapų galima naudoti petražoles arba česnakus, jei ieškote skonio variacijų.

Skanaus!

Neseniai atlikti tyrimai rodo, kad bulvių vartojimas gali būti naudingas, jei jos ruošiasi sveikesniais būdais, pavyzdžiui, kepant orkaitėje. Taip pat vis labiau populiarėja receptai, kurie derina vietines daržoves su įvairiomis mėsos rūšimis, suteikiant daugiau skonio ir maistingumo.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 21:28, 2025-01-27
Ar jau išbandėte šias nuostabias bulves su šonine? Pasidalinkite savo patirtimi, prieskoniais ir variacijomis! Kiekvienas komentaras praturtina mūsų kulinarinę bendruomenę. Skanaus!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau