- 16.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 105 Peržiūrų
- 1 komentaras
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Sužinokite, kaip paprastai galima pagaminti šiuos gardžius virtinukus, kurie patiks visai šeimai.
Virtinukai su bulvėmis ir šonine
Ingredientai
Tešlai:
- Miltai – 2 stiklinės
- Kiaušinis – 1 vnt.
- Vanduo – 0,5 stiklinės
- Cukrus – 1 žiupsnelis
- Druska – 1 žiupsnelis
Įdarui:
- Bulvės – 4 vnt.
- Svogūnas – 0,5 vnt.
- Sviestas – 20 g (arba daugiau, pagal skonį)
- Šoninė (šaltai rūkyta) – 120 g
- Juodieji pipirai – pagal skonį
- Švieži krapai arba petražolės – (neprivaloma, bet suteikia šviežumo)
Gaminimo procesas
-
Tešlos ruošimas:
- Kiaušinį įmuškite į dubenėlį ir išplakite su žiupsneliu cukraus ir druskos.
- Miltus išsijokite į didelį dubenį. Viduryje padarykite duobutę, įpilkite plaktą kiaušinį ir šaltą vandenį.
- Išminkykite tešlą, kol ji taps elastinga. Jei tešla yra per lipni, pridėkite šiek tiek miltų.
- Suformuokite tešlą į rutulį, suvyniokite į plastiką ir palikite šaldytuve valandai.
-
Įdaro ruošimas:
- Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išverdami pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
- Išvirusias bulves nusunkite ir dar truputį palaikykite ant ugnies, kad išgaruotų drėgmė. Tada sugrūdinkite mediniu grūstuvu arba bulvių presu.
- Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite svieste iki auksinės spalvos. Įdėkite šoninę ir kepkite dar 2-3 minutes.
- Sumaišykite bulvių košę su kepintais svogūnais ir šonine. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, šviežiais žolelėmis.
-
Virtinukų formavimas:
- Pastovėjusią tešlą dar truputį paminkykite, iškočiojame apie 2-3 mm storio plonai.
- Naudodami stiklinę ar puodelį, išpjaukite apskritimus. Ant kiekvieno uždėkite šaukštelį įdaro.
- Gerai užspaudžiame kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Galite naudoti šakutę, kad papuoštumėte kraštus.
-
Virimas:
- Paruoštus virtinukus dėkite į verdantį, pasūdyta vandenį. Kai virtinukai iškils į paviršių, virkite dar apie 4-5 minutes.
- Išimkite ir nusausinkite.
Patiekimas
Virtinukai su bulvių ir šoninės įdaru puikiai dera su grietinės-sviesto ar grietinės-spirgučių padažais, o galite juos taip pat patiekti su šviežių žolelių pabarstymu. Šie virtinukai gali būti puikus patiekalas ir šventėms!
Skanaus!
Naujausi tyrimai rodo, kad tradiciniai virtiniai ir jų įdarai prisitaiko prie šiuolaikinių mitybos tendencijų. Dabar vis populiaresni veganiniai ir sveikesni variantai, pavyzdžiui, su špinatais ar grybais, kurie taip pat išlaiko autentišką skonį.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau