Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 01

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Vištienos sparneliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors gardaus ir nesudėtingo. Šiame recepte sujungiame saldumo ir aštrumo natas, kurios suteikia sparneliams išskirtinio skonio. Marinatas iš medaus, garstyčių ir sojų padažo ne tik suteikia skonio, bet ir padaro sparnelius sultingus bei traškius. Šis patiekalas gali tapti jūsų naujuoju favoritu, kurį norėsite gaminti kiekvieną kartą, kai norisi ko nors ypatingo.

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Reikės:

  • Vištienos sparneliai - 1 kg

  • Medus - 2 valgomieji šaukštai

  • Sojos padažas - 2 valgomieji šaukštai

  • Grūdėtosios garstyčios - 2 valgomieji šaukštai

  • Augalinis aliejus - 5 valgomieji šaukštai

  • Česnakas - 3-4 skiltelės

  • Druska, vištienos prieskoniai - pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Paruošimas:

    • Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

    • Apibarstome druska ir vištienos prieskoniais.

  2. Marinatas:

    • Dubenyje sumaišome medų, garstyčias, sojos padažą, aliejų ir išspaustą česnaką.

    • Į marinatą dedame vištienos sparnelius, išmaišome ir pamaigome, kad marinatas geriau įsigertų. Paliekame marinuotis mažiausiai valandai, bet geriausia būtų marinuoti 2-3 valandas arba per naktį šaldytuve.

  3. Kepimas:

    • Praėjus marinuotės laikui, vištienos sparnelius dedame į kepimo indą, uždengiame folija.

    • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

    • Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimame, kad sparneliai gražiai apskrustų.

  4. Patiekimas:

    • Iškeptus sparnelius galima patiekti su mėgstamomis daržovėmis arba salotomis. Taip pat puikiai tinka su jogurtiniu padažu ar paprasta grietinės ir krapų padažu.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, prieš kepimą galite sparnelius apvolioti krakmole arba džiūvėsėliuose.

  • Marinavimo laikas gali būti ilgesnis - kuo ilgiau marinuosite, tuo skanesni bus sparneliai.

  • Jeigu norite, kad sparneliai būtų dar saldesni, galite į marinatą pridėti dar šiek tiek medaus arba naudoti klevų sirupą.

  • Marinatą galima varijuoti: Be pagrindinių ingredientų, galite pridėti šlakelį acto (pvz., balzaminio arba obuolių sidro acto), kad suteiktumėte marionatui šiek tiek rūgštumo ir kompleksiškesnio skonio.

  • Aromatingų žolelių naudojimas: Pridėkite šviežių ar džiovintų žolelių, tokių kaip rozmarinas, timijanas ar kalendra, kad sparneliai įgautų dar daugiau skonio.

  • Marinuokite šaldytuve: Jei marinuojate ilgiau nei valandą, laikykite sparnelius šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi. Išimkite iš šaldytuvo apie 30 minučių prieš kepimą, kad jie būtų kambario temperatūros - taip jie tolygiai iškeps.

  • Kepimas ant grotelių: Norėdami, kad sparneliai būtų dar traškesni, kepkite juos ant grotelių kepimo inde arba ant kepimo grotelių orkaitėje, kad riebalai galėtų nutekėti ir sparneliai neprigultų prie dugno.

  • Paskutinis glazūravimas: Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, galite dar kartą aptepti sparnelius likusiu marinatu arba pagaminti naują glazūrą iš medaus, sojos padažo ir garstyčių, kad jie būtų blizgantys ir skanūs.

  • Dvigubas kepimas: Norėdami pasiekti ypatingai traškią plutelę, galite išbandyti dvigubą kepimo metodą: pirmiausia kepkite sparnelius 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, tada pakelkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 10-15 minučių, kol jie taps traškūs ir auksiniai.

  • Padažų įvairovė: Pagaminkite keletą skirtingų padažų patiekti prie sparnelių. Pvz., aštrus čili padažas, saldžiai rūgštus padažas ar klasikinis "blue cheese" padažas.

  • Išbandykite skirtingas garstyčias: Vietoj grūdėtųjų garstyčių galite naudoti Dijon garstyčias arba medaus garstyčias, kad suteiktumėte skoniui kitokio poskonio.

  • Porcijos dydis: Jei kepate didesniam būriui, padalinkite sparnelius į mažesnes porcijas ir kepkite etapais arba naudokite du kepimo indus, kad būtų užtikrintas tolygus kepimas.

  • Laikymas ir pašildymas: Jei kepate iš anksto, sparnelius galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje, kad atgautų traškumą.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:53, 2025-02-01
Atverkite naują skonio pasaulį su šiais sultingais, medaus ir garstyčių marinate keptais vištienos sparneliais! Idealus pasirinkimas šeimos vakarienei ar linksmam vakarėliui. Išbandykite ir dalinkitės savo nuotraukomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 10:30 Mėnulio ciklai raganystėje: ritualai kiekvienai fazei ir jų galia
Mėnulio ciklai yra esminė raganystės dalis, veikianti kaip energijos vadovas ritualams ir ketinimams. Kiekviena fazė – pilnatis gausai, dylantis mėnulis paleidimui, jaunatis naujoms pradžioms – siūlo unikalius ritualus su žvakėmis, kristalais ir žole...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:55 Ugnies ritualai magijoje: paleidimas ir energijos atgaiva

Ugnies ritualai magijoje leidžia paleisti senus ryšius ir atgauti vidinę energiją. Sužinokite simboliką iš senovės kultūrų – graikų Prometėjas, hindu Agnis, zoroastrizmo Atash Behram. Praktikuokite ryšių nutraukimą su juoda žvake ir pelenų p...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:24 Apkabinimų nauda sveikatai: moksliniai faktai ir tobuli glėbesiai

Apkabinimai – galingas sveikatos ir gerovės šaltinis! Moksliniai tyrimai iš Carnegie Mellon, Oksfordo ir Bristolio universitetų rodo, kad reguliarius glėbesys stiprina imunitetą, mažina kortizolį, skatina oksitocino išsiskyrimą ir net ilgina...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:10 Antikvariniai Daiktai ir Dvasios: Kaip Pajusti Energiją Prieš Perkant

Ar antikvariniai daiktai gali būti apsėsti dvasių? Parapsichologė Sylvia Browne rekomenduoja prieš pirkimą pajusti daikto energiją rankose. Tikros istorijos iš JAV: dvasios apsėsta kėdė Viskonsine ir liūdesį keliantis žiedas Luizianoje. Sužinokite...

Skaityti daugiau