Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 01

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Vištienos sparneliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors gardaus ir nesudėtingo. Šiame recepte sujungiame saldumo ir aštrumo natas, kurios suteikia sparneliams išskirtinio skonio. Marinatas iš medaus, garstyčių ir sojų padažo ne tik suteikia skonio, bet ir padaro sparnelius sultingus bei traškius. Šis patiekalas gali tapti jūsų naujuoju favoritu, kurį norėsite gaminti kiekvieną kartą, kai norisi ko nors ypatingo.

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Reikės:

  • Vištienos sparneliai - 1 kg

  • Medus - 2 valgomieji šaukštai

  • Sojos padažas - 2 valgomieji šaukštai

  • Grūdėtosios garstyčios - 2 valgomieji šaukštai

  • Augalinis aliejus - 5 valgomieji šaukštai

  • Česnakas - 3-4 skiltelės

  • Druska, vištienos prieskoniai - pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Paruošimas:

    • Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

    • Apibarstome druska ir vištienos prieskoniais.

  2. Marinatas:

    • Dubenyje sumaišome medų, garstyčias, sojos padažą, aliejų ir išspaustą česnaką.

    • Į marinatą dedame vištienos sparnelius, išmaišome ir pamaigome, kad marinatas geriau įsigertų. Paliekame marinuotis mažiausiai valandai, bet geriausia būtų marinuoti 2-3 valandas arba per naktį šaldytuve.

  3. Kepimas:

    • Praėjus marinuotės laikui, vištienos sparnelius dedame į kepimo indą, uždengiame folija.

    • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

    • Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimame, kad sparneliai gražiai apskrustų.

  4. Patiekimas:

    • Iškeptus sparnelius galima patiekti su mėgstamomis daržovėmis arba salotomis. Taip pat puikiai tinka su jogurtiniu padažu ar paprasta grietinės ir krapų padažu.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, prieš kepimą galite sparnelius apvolioti krakmole arba džiūvėsėliuose.

  • Marinavimo laikas gali būti ilgesnis - kuo ilgiau marinuosite, tuo skanesni bus sparneliai.

  • Jeigu norite, kad sparneliai būtų dar saldesni, galite į marinatą pridėti dar šiek tiek medaus arba naudoti klevų sirupą.

  • Marinatą galima varijuoti: Be pagrindinių ingredientų, galite pridėti šlakelį acto (pvz., balzaminio arba obuolių sidro acto), kad suteiktumėte marionatui šiek tiek rūgštumo ir kompleksiškesnio skonio.

  • Aromatingų žolelių naudojimas: Pridėkite šviežių ar džiovintų žolelių, tokių kaip rozmarinas, timijanas ar kalendra, kad sparneliai įgautų dar daugiau skonio.

  • Marinuokite šaldytuve: Jei marinuojate ilgiau nei valandą, laikykite sparnelius šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi. Išimkite iš šaldytuvo apie 30 minučių prieš kepimą, kad jie būtų kambario temperatūros - taip jie tolygiai iškeps.

  • Kepimas ant grotelių: Norėdami, kad sparneliai būtų dar traškesni, kepkite juos ant grotelių kepimo inde arba ant kepimo grotelių orkaitėje, kad riebalai galėtų nutekėti ir sparneliai neprigultų prie dugno.

  • Paskutinis glazūravimas: Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, galite dar kartą aptepti sparnelius likusiu marinatu arba pagaminti naują glazūrą iš medaus, sojos padažo ir garstyčių, kad jie būtų blizgantys ir skanūs.

  • Dvigubas kepimas: Norėdami pasiekti ypatingai traškią plutelę, galite išbandyti dvigubą kepimo metodą: pirmiausia kepkite sparnelius 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, tada pakelkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 10-15 minučių, kol jie taps traškūs ir auksiniai.

  • Padažų įvairovė: Pagaminkite keletą skirtingų padažų patiekti prie sparnelių. Pvz., aštrus čili padažas, saldžiai rūgštus padažas ar klasikinis "blue cheese" padažas.

  • Išbandykite skirtingas garstyčias: Vietoj grūdėtųjų garstyčių galite naudoti Dijon garstyčias arba medaus garstyčias, kad suteiktumėte skoniui kitokio poskonio.

  • Porcijos dydis: Jei kepate didesniam būriui, padalinkite sparnelius į mažesnes porcijas ir kepkite etapais arba naudokite du kepimo indus, kad būtų užtikrintas tolygus kepimas.

  • Laikymas ir pašildymas: Jei kepate iš anksto, sparnelius galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje, kad atgautų traškumą.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:53, 2025-02-01
Atverkite naują skonio pasaulį su šiais sultingais, medaus ir garstyčių marinate keptais vištienos sparneliais! Idealus pasirinkimas šeimos vakarienei ar linksmam vakarėliui. Išbandykite ir dalinkitės savo nuotraukomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau