Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 01

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Vištienos sparneliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors gardaus ir nesudėtingo. Šiame recepte sujungiame saldumo ir aštrumo natas, kurios suteikia sparneliams išskirtinio skonio. Marinatas iš medaus, garstyčių ir sojų padažo ne tik suteikia skonio, bet ir padaro sparnelius sultingus bei traškius. Šis patiekalas gali tapti jūsų naujuoju favoritu, kurį norėsite gaminti kiekvieną kartą, kai norisi ko nors ypatingo.

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Reikės:

  • Vištienos sparneliai - 1 kg

  • Medus - 2 valgomieji šaukštai

  • Sojos padažas - 2 valgomieji šaukštai

  • Grūdėtosios garstyčios - 2 valgomieji šaukštai

  • Augalinis aliejus - 5 valgomieji šaukštai

  • Česnakas - 3-4 skiltelės

  • Druska, vištienos prieskoniai - pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Paruošimas:

    • Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

    • Apibarstome druska ir vištienos prieskoniais.

  2. Marinatas:

    • Dubenyje sumaišome medų, garstyčias, sojos padažą, aliejų ir išspaustą česnaką.

    • Į marinatą dedame vištienos sparnelius, išmaišome ir pamaigome, kad marinatas geriau įsigertų. Paliekame marinuotis mažiausiai valandai, bet geriausia būtų marinuoti 2-3 valandas arba per naktį šaldytuve.

  3. Kepimas:

    • Praėjus marinuotės laikui, vištienos sparnelius dedame į kepimo indą, uždengiame folija.

    • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

    • Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimame, kad sparneliai gražiai apskrustų.

  4. Patiekimas:

    • Iškeptus sparnelius galima patiekti su mėgstamomis daržovėmis arba salotomis. Taip pat puikiai tinka su jogurtiniu padažu ar paprasta grietinės ir krapų padažu.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, prieš kepimą galite sparnelius apvolioti krakmole arba džiūvėsėliuose.

  • Marinavimo laikas gali būti ilgesnis - kuo ilgiau marinuosite, tuo skanesni bus sparneliai.

  • Jeigu norite, kad sparneliai būtų dar saldesni, galite į marinatą pridėti dar šiek tiek medaus arba naudoti klevų sirupą.

  • Marinatą galima varijuoti: Be pagrindinių ingredientų, galite pridėti šlakelį acto (pvz., balzaminio arba obuolių sidro acto), kad suteiktumėte marionatui šiek tiek rūgštumo ir kompleksiškesnio skonio.

  • Aromatingų žolelių naudojimas: Pridėkite šviežių ar džiovintų žolelių, tokių kaip rozmarinas, timijanas ar kalendra, kad sparneliai įgautų dar daugiau skonio.

  • Marinuokite šaldytuve: Jei marinuojate ilgiau nei valandą, laikykite sparnelius šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi. Išimkite iš šaldytuvo apie 30 minučių prieš kepimą, kad jie būtų kambario temperatūros - taip jie tolygiai iškeps.

  • Kepimas ant grotelių: Norėdami, kad sparneliai būtų dar traškesni, kepkite juos ant grotelių kepimo inde arba ant kepimo grotelių orkaitėje, kad riebalai galėtų nutekėti ir sparneliai neprigultų prie dugno.

  • Paskutinis glazūravimas: Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, galite dar kartą aptepti sparnelius likusiu marinatu arba pagaminti naują glazūrą iš medaus, sojos padažo ir garstyčių, kad jie būtų blizgantys ir skanūs.

  • Dvigubas kepimas: Norėdami pasiekti ypatingai traškią plutelę, galite išbandyti dvigubą kepimo metodą: pirmiausia kepkite sparnelius 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, tada pakelkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 10-15 minučių, kol jie taps traškūs ir auksiniai.

  • Padažų įvairovė: Pagaminkite keletą skirtingų padažų patiekti prie sparnelių. Pvz., aštrus čili padažas, saldžiai rūgštus padažas ar klasikinis "blue cheese" padažas.

  • Išbandykite skirtingas garstyčias: Vietoj grūdėtųjų garstyčių galite naudoti Dijon garstyčias arba medaus garstyčias, kad suteiktumėte skoniui kitokio poskonio.

  • Porcijos dydis: Jei kepate didesniam būriui, padalinkite sparnelius į mažesnes porcijas ir kepkite etapais arba naudokite du kepimo indus, kad būtų užtikrintas tolygus kepimas.

  • Laikymas ir pašildymas: Jei kepate iš anksto, sparnelius galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje, kad atgautų traškumą.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:53, 2025-02-01
Atverkite naują skonio pasaulį su šiais sultingais, medaus ir garstyčių marinate keptais vištienos sparneliais! Idealus pasirinkimas šeimos vakarienei ar linksmam vakarėliui. Išbandykite ir dalinkitės savo nuotraukomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau