Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 01

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Vištienos sparneliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors gardaus ir nesudėtingo. Šiame recepte sujungiame saldumo ir aštrumo natas, kurios suteikia sparneliams išskirtinio skonio. Marinatas iš medaus, garstyčių ir sojų padažo ne tik suteikia skonio, bet ir padaro sparnelius sultingus bei traškius. Šis patiekalas gali tapti jūsų naujuoju favoritu, kurį norėsite gaminti kiekvieną kartą, kai norisi ko nors ypatingo.

Vištienos sparneliai su medumi ir garstyčiomis

Reikės:

  • Vištienos sparneliai - 1 kg

  • Medus - 2 valgomieji šaukštai

  • Sojos padažas - 2 valgomieji šaukštai

  • Grūdėtosios garstyčios - 2 valgomieji šaukštai

  • Augalinis aliejus - 5 valgomieji šaukštai

  • Česnakas - 3-4 skiltelės

  • Druska, vištienos prieskoniai - pagal skonį

Gaminimo būdas:

  1. Paruošimas:

    • Vištienos sparnelius nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu.

    • Apibarstome druska ir vištienos prieskoniais.

  2. Marinatas:

    • Dubenyje sumaišome medų, garstyčias, sojos padažą, aliejų ir išspaustą česnaką.

    • Į marinatą dedame vištienos sparnelius, išmaišome ir pamaigome, kad marinatas geriau įsigertų. Paliekame marinuotis mažiausiai valandai, bet geriausia būtų marinuoti 2-3 valandas arba per naktį šaldytuve.

  3. Kepimas:

    • Praėjus marinuotės laikui, vištienos sparnelius dedame į kepimo indą, uždengiame folija.

    • Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

    • Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos, foliją nuimame, kad sparneliai gražiai apskrustų.

  4. Patiekimas:

    • Iškeptus sparnelius galima patiekti su mėgstamomis daržovėmis arba salotomis. Taip pat puikiai tinka su jogurtiniu padažu ar paprasta grietinės ir krapų padažu.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite traškesnės plutelės, prieš kepimą galite sparnelius apvolioti krakmole arba džiūvėsėliuose.

  • Marinavimo laikas gali būti ilgesnis - kuo ilgiau marinuosite, tuo skanesni bus sparneliai.

  • Jeigu norite, kad sparneliai būtų dar saldesni, galite į marinatą pridėti dar šiek tiek medaus arba naudoti klevų sirupą.

  • Marinatą galima varijuoti: Be pagrindinių ingredientų, galite pridėti šlakelį acto (pvz., balzaminio arba obuolių sidro acto), kad suteiktumėte marionatui šiek tiek rūgštumo ir kompleksiškesnio skonio.

  • Aromatingų žolelių naudojimas: Pridėkite šviežių ar džiovintų žolelių, tokių kaip rozmarinas, timijanas ar kalendra, kad sparneliai įgautų dar daugiau skonio.

  • Marinuokite šaldytuve: Jei marinuojate ilgiau nei valandą, laikykite sparnelius šaldytuve, kad išvengtumėte bakterijų dauginimosi. Išimkite iš šaldytuvo apie 30 minučių prieš kepimą, kad jie būtų kambario temperatūros - taip jie tolygiai iškeps.

  • Kepimas ant grotelių: Norėdami, kad sparneliai būtų dar traškesni, kepkite juos ant grotelių kepimo inde arba ant kepimo grotelių orkaitėje, kad riebalai galėtų nutekėti ir sparneliai neprigultų prie dugno.

  • Paskutinis glazūravimas: Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, galite dar kartą aptepti sparnelius likusiu marinatu arba pagaminti naują glazūrą iš medaus, sojos padažo ir garstyčių, kad jie būtų blizgantys ir skanūs.

  • Dvigubas kepimas: Norėdami pasiekti ypatingai traškią plutelę, galite išbandyti dvigubą kepimo metodą: pirmiausia kepkite sparnelius 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių, tada pakelkite temperatūrą iki 220 laipsnių ir kepkite dar 10-15 minučių, kol jie taps traškūs ir auksiniai.

  • Padažų įvairovė: Pagaminkite keletą skirtingų padažų patiekti prie sparnelių. Pvz., aštrus čili padažas, saldžiai rūgštus padažas ar klasikinis "blue cheese" padažas.

  • Išbandykite skirtingas garstyčias: Vietoj grūdėtųjų garstyčių galite naudoti Dijon garstyčias arba medaus garstyčias, kad suteiktumėte skoniui kitokio poskonio.

  • Porcijos dydis: Jei kepate didesniam būriui, padalinkite sparnelius į mažesnes porcijas ir kepkite etapais arba naudokite du kepimo indus, kad būtų užtikrintas tolygus kepimas.

  • Laikymas ir pašildymas: Jei kepate iš anksto, sparnelius galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Pašildykite orkaitėje, kad atgautų traškumą.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:53, 2025-02-01
Atverkite naują skonio pasaulį su šiais sultingais, medaus ir garstyčių marinate keptais vištienos sparneliais! Idealus pasirinkimas šeimos vakarienei ar linksmam vakarėliui. Išbandykite ir dalinkitės savo nuotraukomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau