Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 04

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ar norite nustebinti savo svečius ar šeimą ypatingu patiekalu? Višta su vaisių įdaru gali būti jūsų atsakymas. Šis receptas sujungia tradicinę vištienos kepimo techniką su gaiviu ir saldžiu vaisių įdaru, suteikdamas patiekalui unikalų skonį. Nors vištos kepimas gali atrodyti sudėtingas, šis receptas yra paprastas, bet efektingas, garantuojantis sultingą ir skanų rezultatą. Paruoškite šį patiekalą per savaitgalio pietus ar ypatingą progą, ir jis tikrai taps favoritu jūsų virtuvėje.

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ingredientai:

  • Višta – 1 vnt. (1,8-2 kg)

  • Druska, malti juodieji pipirai, vištienos prieskoniai - pagal skonį

  • Džiovintos slyvos (be kauliukų) - 2 saujos

  • Razinos - 2 saujos

  • Apelsinas - 1/2 vnt.

  • Obuolys (nedidelis) - 1 vnt.

  • Citrina - 1 maža arba 1/2 didesnės

Gaminimo būdas:

  1. Vištos paruošimas:

    • Vištą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

    • Ištriname vištą druska, pipirais ir vištienos prieskoniais tiek išorinę, tiek vidinę dalį.

    • Suvyniojame vištą į foliją ir paliekame marinuotis šaltai apie 2-3 valandas.

  2. Įdaro paruošimas:

    • Džiovintas slyvas ir razinas sudėti į dubenį.

    • Apelsiną, citriną ir obuolį (išėmus sėklalizdžius) supjaustyti didesniais kubeliais (su žievelėmis) ir sumaišyti su džiovintais vaisiais.

  3. Vištos įdarymas ir kepimas:

    • Vištą prikimšti paruoštu įdaru. Jei įdaro lieka, jį galima sudėti į kepimo maišą ar rankovę kartu su višta.

    • Vištą sudėti į kepimo maišą arba rankovę ir užrišti.

  4. Kepimas:

    • Kepti orkaitėje apie 1,5-2 valandas priklausomai nuo vištos dydžio, pasirinkus vidutinį karštumą (apytiksliai 180°C).

    • Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, prakerpti kepimo maišą, kad višta gražiai apskrustų.

Papildomi patarimai:

  • Norėdami užtikrinti, kad višta būtų iškepusi, galite naudoti mėsos termometrą. Vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.

  • Jei norite, kad višta būtų dar sultingesnė, prieš kepdami galite į vidų įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus.

  • Patiekdami, galite vištą papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar rozmarinais, ir patiekti su šalia esančiomis daržovėmis ar bulvių koše.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:28, 2025-02-04
Išbandykite šį nuostabų vištos receptą su vaisių įdaru, kuris privers jūsų skonio receptorius šokti! Idealus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms šventėms. Pasidalinkite savo patirtimi!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau