- 04.02.2025
- 0.0 Reitingas
- 74 Peržiūros
- 1 komentaras
Ar norite nustebinti savo svečius ar šeimą ypatingu patiekalu? Višta su vaisių įdaru gali būti jūsų atsakymas. Šis receptas sujungia tradicinę vištienos kepimo techniką su gaiviu ir saldžiu vaisių įdaru, suteikdamas patiekalui unikalų skonį. Nors vištos kepimas gali atrodyti sudėtingas, šis receptas yra paprastas, bet efektingas, garantuojantis sultingą ir skanų rezultatą. Paruoškite šį patiekalą per savaitgalio pietus ar ypatingą progą, ir jis tikrai taps favoritu jūsų virtuvėje.
Ingredientai:
-
Višta – 1 vnt. (1,8-2 kg)
-
Druska, malti juodieji pipirai, vištienos prieskoniai - pagal skonį
-
Džiovintos slyvos (be kauliukų) - 2 saujos
-
Razinos - 2 saujos
-
Apelsinas - 1/2 vnt.
-
Obuolys (nedidelis) - 1 vnt.
-
Citrina - 1 maža arba 1/2 didesnės
Gaminimo būdas:
-
Vištos paruošimas:
-
Vištą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
-
Ištriname vištą druska, pipirais ir vištienos prieskoniais tiek išorinę, tiek vidinę dalį.
-
Suvyniojame vištą į foliją ir paliekame marinuotis šaltai apie 2-3 valandas.
-
-
Įdaro paruošimas:
-
Džiovintas slyvas ir razinas sudėti į dubenį.
-
Apelsiną, citriną ir obuolį (išėmus sėklalizdžius) supjaustyti didesniais kubeliais (su žievelėmis) ir sumaišyti su džiovintais vaisiais.
-
-
Vištos įdarymas ir kepimas:
-
Vištą prikimšti paruoštu įdaru. Jei įdaro lieka, jį galima sudėti į kepimo maišą ar rankovę kartu su višta.
-
Vištą sudėti į kepimo maišą arba rankovę ir užrišti.
-
-
Kepimas:
-
Kepti orkaitėje apie 1,5-2 valandas priklausomai nuo vištos dydžio, pasirinkus vidutinį karštumą (apytiksliai 180°C).
-
Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, prakerpti kepimo maišą, kad višta gražiai apskrustų.
-
Papildomi patarimai:
-
Norėdami užtikrinti, kad višta būtų iškepusi, galite naudoti mėsos termometrą. Vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.
-
Jei norite, kad višta būtų dar sultingesnė, prieš kepdami galite į vidų įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus.
-
Patiekdami, galite vištą papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar rozmarinais, ir patiekti su šalia esančiomis daržovėmis ar bulvių koše.
Skanaus!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau