Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 04

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ar norite nustebinti savo svečius ar šeimą ypatingu patiekalu? Višta su vaisių įdaru gali būti jūsų atsakymas. Šis receptas sujungia tradicinę vištienos kepimo techniką su gaiviu ir saldžiu vaisių įdaru, suteikdamas patiekalui unikalų skonį. Nors vištos kepimas gali atrodyti sudėtingas, šis receptas yra paprastas, bet efektingas, garantuojantis sultingą ir skanų rezultatą. Paruoškite šį patiekalą per savaitgalio pietus ar ypatingą progą, ir jis tikrai taps favoritu jūsų virtuvėje.

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ingredientai:

  • Višta – 1 vnt. (1,8-2 kg)

  • Druska, malti juodieji pipirai, vištienos prieskoniai - pagal skonį

  • Džiovintos slyvos (be kauliukų) - 2 saujos

  • Razinos - 2 saujos

  • Apelsinas - 1/2 vnt.

  • Obuolys (nedidelis) - 1 vnt.

  • Citrina - 1 maža arba 1/2 didesnės

Gaminimo būdas:

  1. Vištos paruošimas:

    • Vištą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

    • Ištriname vištą druska, pipirais ir vištienos prieskoniais tiek išorinę, tiek vidinę dalį.

    • Suvyniojame vištą į foliją ir paliekame marinuotis šaltai apie 2-3 valandas.

  2. Įdaro paruošimas:

    • Džiovintas slyvas ir razinas sudėti į dubenį.

    • Apelsiną, citriną ir obuolį (išėmus sėklalizdžius) supjaustyti didesniais kubeliais (su žievelėmis) ir sumaišyti su džiovintais vaisiais.

  3. Vištos įdarymas ir kepimas:

    • Vištą prikimšti paruoštu įdaru. Jei įdaro lieka, jį galima sudėti į kepimo maišą ar rankovę kartu su višta.

    • Vištą sudėti į kepimo maišą arba rankovę ir užrišti.

  4. Kepimas:

    • Kepti orkaitėje apie 1,5-2 valandas priklausomai nuo vištos dydžio, pasirinkus vidutinį karštumą (apytiksliai 180°C).

    • Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, prakerpti kepimo maišą, kad višta gražiai apskrustų.

Papildomi patarimai:

  • Norėdami užtikrinti, kad višta būtų iškepusi, galite naudoti mėsos termometrą. Vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.

  • Jei norite, kad višta būtų dar sultingesnė, prieš kepdami galite į vidų įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus.

  • Patiekdami, galite vištą papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar rozmarinais, ir patiekti su šalia esančiomis daržovėmis ar bulvių koše.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:28, 2025-02-04
Išbandykite šį nuostabų vištos receptą su vaisių įdaru, kuris privers jūsų skonio receptorius šokti! Idealus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms šventėms. Pasidalinkite savo patirtimi!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau