Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 04

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ar norite nustebinti savo svečius ar šeimą ypatingu patiekalu? Višta su vaisių įdaru gali būti jūsų atsakymas. Šis receptas sujungia tradicinę vištienos kepimo techniką su gaiviu ir saldžiu vaisių įdaru, suteikdamas patiekalui unikalų skonį. Nors vištos kepimas gali atrodyti sudėtingas, šis receptas yra paprastas, bet efektingas, garantuojantis sultingą ir skanų rezultatą. Paruoškite šį patiekalą per savaitgalio pietus ar ypatingą progą, ir jis tikrai taps favoritu jūsų virtuvėje.

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ingredientai:

  • Višta – 1 vnt. (1,8-2 kg)

  • Druska, malti juodieji pipirai, vištienos prieskoniai - pagal skonį

  • Džiovintos slyvos (be kauliukų) - 2 saujos

  • Razinos - 2 saujos

  • Apelsinas - 1/2 vnt.

  • Obuolys (nedidelis) - 1 vnt.

  • Citrina - 1 maža arba 1/2 didesnės

Gaminimo būdas:

  1. Vištos paruošimas:

    • Vištą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

    • Ištriname vištą druska, pipirais ir vištienos prieskoniais tiek išorinę, tiek vidinę dalį.

    • Suvyniojame vištą į foliją ir paliekame marinuotis šaltai apie 2-3 valandas.

  2. Įdaro paruošimas:

    • Džiovintas slyvas ir razinas sudėti į dubenį.

    • Apelsiną, citriną ir obuolį (išėmus sėklalizdžius) supjaustyti didesniais kubeliais (su žievelėmis) ir sumaišyti su džiovintais vaisiais.

  3. Vištos įdarymas ir kepimas:

    • Vištą prikimšti paruoštu įdaru. Jei įdaro lieka, jį galima sudėti į kepimo maišą ar rankovę kartu su višta.

    • Vištą sudėti į kepimo maišą arba rankovę ir užrišti.

  4. Kepimas:

    • Kepti orkaitėje apie 1,5-2 valandas priklausomai nuo vištos dydžio, pasirinkus vidutinį karštumą (apytiksliai 180°C).

    • Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, prakerpti kepimo maišą, kad višta gražiai apskrustų.

Papildomi patarimai:

  • Norėdami užtikrinti, kad višta būtų iškepusi, galite naudoti mėsos termometrą. Vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.

  • Jei norite, kad višta būtų dar sultingesnė, prieš kepdami galite į vidų įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus.

  • Patiekdami, galite vištą papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar rozmarinais, ir patiekti su šalia esančiomis daržovėmis ar bulvių koše.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:28, 2025-02-04
Išbandykite šį nuostabų vištos receptą su vaisių įdaru, kuris privers jūsų skonio receptorius šokti! Idealus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms šventėms. Pasidalinkite savo patirtimi!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:35 Egipto archeologai rado 13 m ilgio „Mirusiųjų knygos“ ritinį: sensacingas radinys Naujosios karalystės kapinėse

Egipto archeologai Al-Ghuraifa kapinėse aptiko retą 13–15 metrų ilgio „Mirusiųjų knygos“ papirusą, datuojamą Naujosiosios karalystės laikotarpiu (1550–1070 m. pr. Kr.). Tai pirmasis pilnas tokio tipo ritinys šioje vietovėje...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:15 5 ženklai, kad esate sukurti vienas kitam – tikriesiems poros santykiams
Sužinokite 5 tikrus ženklus, kad jūs ir jūsų partneris esate sukurti vienas kitam. Tikros poros girdi vienas kitą, joms visada įdomu kartu, jos moka dėkoti, palaiko ir dažnai apsikabina bei bučiuojasi. Jei dauguma punktų atitinka – sveikinu, jūs rado...

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 20:08 8 galingos gyvenimo taisyklės, kurios pakeis tavo mąstymą
Gyvenimas tampa kur kas lengvesnis, kai nustoji vaidinti ir pradedi būti savimi. Šios 8 paprastos, bet labai stiprios taisyklės padės tau išlaikyti vidinę ramybę, didinti savivertę ir veikti drąsiau.

Skaityti daugiau

2025-12-07 laikas 13:57 Nuostabi Vasaros Diena prie Jūros: 4 Valandos Tikrų Bangų, Jūros Ošimo ir Lengvo Vėjelio
Saulėta diena, švelniai siūbuojančios smilgos, jūros ošimas, lengvas vėjelis, laimingas paukščių čiulbėjimas ir raminantis bangų ritmas… Užsimerk ir atsidurk vasaros paplūdimyje 🌞🏖️

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau