Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Vasario » 04

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ar norite nustebinti savo svečius ar šeimą ypatingu patiekalu? Višta su vaisių įdaru gali būti jūsų atsakymas. Šis receptas sujungia tradicinę vištienos kepimo techniką su gaiviu ir saldžiu vaisių įdaru, suteikdamas patiekalui unikalų skonį. Nors vištos kepimas gali atrodyti sudėtingas, šis receptas yra paprastas, bet efektingas, garantuojantis sultingą ir skanų rezultatą. Paruoškite šį patiekalą per savaitgalio pietus ar ypatingą progą, ir jis tikrai taps favoritu jūsų virtuvėje.

Višta su vaisių įdaru: Skanėstas iš orkaitės

Ingredientai:

  • Višta – 1 vnt. (1,8-2 kg)

  • Druska, malti juodieji pipirai, vištienos prieskoniai - pagal skonį

  • Džiovintos slyvos (be kauliukų) - 2 saujos

  • Razinos - 2 saujos

  • Apelsinas - 1/2 vnt.

  • Obuolys (nedidelis) - 1 vnt.

  • Citrina - 1 maža arba 1/2 didesnės

Gaminimo būdas:

  1. Vištos paruošimas:

    • Vištą gerai nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.

    • Ištriname vištą druska, pipirais ir vištienos prieskoniais tiek išorinę, tiek vidinę dalį.

    • Suvyniojame vištą į foliją ir paliekame marinuotis šaltai apie 2-3 valandas.

  2. Įdaro paruošimas:

    • Džiovintas slyvas ir razinas sudėti į dubenį.

    • Apelsiną, citriną ir obuolį (išėmus sėklalizdžius) supjaustyti didesniais kubeliais (su žievelėmis) ir sumaišyti su džiovintais vaisiais.

  3. Vištos įdarymas ir kepimas:

    • Vištą prikimšti paruoštu įdaru. Jei įdaro lieka, jį galima sudėti į kepimo maišą ar rankovę kartu su višta.

    • Vištą sudėti į kepimo maišą arba rankovę ir užrišti.

  4. Kepimas:

    • Kepti orkaitėje apie 1,5-2 valandas priklausomai nuo vištos dydžio, pasirinkus vidutinį karštumą (apytiksliai 180°C).

    • Likus 30 minučių iki kepimo pabaigos, prakerpti kepimo maišą, kad višta gražiai apskrustų.

Papildomi patarimai:

  • Norėdami užtikrinti, kad višta būtų iškepusi, galite naudoti mėsos termometrą. Vidinė temperatūra turėtų siekti apie 75°C.

  • Jei norite, kad višta būtų dar sultingesnė, prieš kepdami galite į vidų įdėti gabalėlį sviesto ar įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus.

  • Patiekdami, galite vištą papuošti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar rozmarinais, ir patiekti su šalia esančiomis daržovėmis ar bulvių koše.

Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:28, 2025-02-04
Išbandykite šį nuostabų vištos receptą su vaisių įdaru, kuris privers jūsų skonio receptorius šokti! Idealus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms šventėms. Pasidalinkite savo patirtimi!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 10:04 Šokiruojantis Makaronų Virimo Mitas: Kodėl Aliejus Tik Kenkia!
Ar kada susimąstėte, kodėl jūsų makaronai nesulaiko padažo ir tampa slidūs? Daugelis namų šeimininkių daro šią klaidą – pila aliejų į virimo vandenį, manydamos, kad tai apsaugo nuo lipumo. Bet tai tik mitas, kuris gadina patiekalą!...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:33 Paslaptingas Triukas su Aliejumi: Amžinai Atsikratykite Burokėlių Dėmių!
Ar žinojote, kad burokėliai – ne tik sveikas maistas, bet ir tikras virtuvės košmaras dėl savo dėmių? Šiame straipsnyje atskleisime paslaptingą triuką su augaliniu aliejumi, kuris akimirksniu pašalins raudonas dėmes nuo pjaustymo lentos. Papildysime ...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 09:24
Ar kada susimąstėte, kodėl meilė vis slysta pro pirštus? Šis straipsnis atskleis paslaptį: tikra meilė prasideda ne nuo partnerio paieškos, o nuo gilaus savęs pažinimo. Su emociniais įžvalgomis, paslaptingais pratimais ir pavyzdžiais iš užsienio eksp...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 08:26 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 18 d.

2025 m. gruodžio 18 d. horoskopas visiems zodiako ženklams lietuviškai. Venera trigone su Chironu skatina gydymą santykiuose, savivertei ir finansuose. Naujausia: trys ženklai (Avinas, Liūtas, Ožiaragis) pradeda gydymo erą dėl šio aspekto 

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 22:48 Aiškiaregys Krzysztof Jaskowski: baisus pranašavimas apie 2026 metus

Aiškiaregystė tiesioginiame eteryje – labai sudėtinga užduotis bet kuriam nuotolinio matymo specialistui. Todėl, norėdamas šiek tiek palengvinti sau gyvenimą, Krzysztof Jackowski, mėgstamiausias lenkų aiškiaregys, svarbiausi...

Skaityti daugiau