- 18.10.2020
- 1.0 Reitingas
- 577 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
- obuoliai: 3 dideli (nulupti, smulkiai supjaustyti)
- citrinos žievelės: iš 1 vnt.
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 0,75-1 stiklinės
- kiaušiniai: 5 (dideli)
- sviestas: 150 gramų (lydytas ir atvėsintas)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- miltai: 2,5 stiklinės
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- maltas kardamonas: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- pinijų riešutai: trečdalio stiklinės.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kekso formą išklojame su kepimo popieriumi.
2. Tuomet persijojame miltus, kepimo miltelius, kardamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišome obuolius su citrinos žievele bei sultimis.
3. Tada elektriniu plaktuvu išplakame kiaušinius su cukrumi (maždaug 2 minutes). Plakdamos įmaišome sviestą bei vanilės ekstraktą.
4. Per kelis kartus maišydamos suberiame miltus. Išmaišome (bet nepermaišome). Atsargiai įmaišome obuolius.
5. Supilame tešlą į kepimo formą, ant viršaus užbarstome pinijų riešutus bei kepame maždaug 40-45 minutes. Ar jau iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Receptas nuo Medėjos
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau