Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Sodas | Kaimas » Sodas
Rūšiuoti pagal:

Pomidorai gerai auga ryškioje saulėje ir šiltoje temperatūroje. Tačiau kai temperatūra tampa per aukšta, o saulė - per stipri, augalai pradeda išgyvenimo režimą.

Kodėl agurkų lapai gelsta ir džiūsta lysvėje ir ką tokiu atveju daryti? Dažniausiai agurkų lapai pagelsta dėl netinkamos priežiūros, optimalių auginimo sąlygų pažeidimo. Geltoni lapai taip pat gali rodyti augalo ligą arba "badą".

Česnakai yra nepretenzinga daržovė, todėl jiems auginti nereikia ypatingų sąlygų. Tačiau jį reikia iškasti laiku, kad kuo ilgiau išsilaikytų ir nesugestų.

Pasak daržininko, maitinti reikia, kai kopūstai turi šešis ar septynis lapus. Maitinimui vaizdo įrašo autorius rekomenduoja naudoti organines azoto trąšas, pagamintas iš karvių mėšlo.

Nedideliame plėveliniame šiltnamyje saulėtomis dienomis oro temperatūra labai greitai pakyla aukščiau leistinos ribos (26–28 ºC), dėl to augalai nukenčia: jie nustoja augti, neužsimezga arba krenta užuomazgos. Todėl šiltnamyje būtina palaikyti tinkamą oro temperatūrą ir drėgnumą.

Pomidorus auginti nėra pernelyg sudėtinga, tačiau yra keletas dalykų, į kuriuos svarbu atsižvelgti juos auginant, kad būtų pasiekta geriausių rezultatų.
Persodindami braškes turite atsižvelgti į svarbius dalykus, kad derlius būtų gausus. Kaip tinkamai paruošti daigus persodinimui į atvirą gruntą.
Kiekvienas sodininkas žino, kad be tręšimo, genėjimo, laistymo labai sunku užauginti gausų aviečių derlių. Be to, nereikėtų pamiršti apie mulčiavimą. Jis taip pat labai svarbus.

Kad braškių derlius būtų geras, reikia laikytis tam tikrų priežiūros taisyklių. Ką tiksliai daryti sodinant braškes, ką reikia daryti dabar, renkant uogas.

Kaip užauginti gerą svogūnų ir česnakų derlių? Tai priklauso nuo tinkamai parinktos sodinimo vietos, dirvos paruošimo, priežiūros ir tręšimo.
„Prisipažinsiu, kad tokius krapus naudoju ne tik žiemą. Juos naudoju tol kol jie pasibaigia, o kai vėl jų prisiruošiu – vėl naudoju tik juos. Tad, būna tik nedidelis tarpas, kai krapus skinuosi iš prieskonių vazono. Juk daug paprasčiau atsidarius šaldymo kameros dureles pasigriebti indelį su smulkintais krapais, o juos užbarsčius, vėl jį pasidėti iki kito karto. Nei plauti, nei pjaustyti, o kvapas ir skonis – toks pats, kaip šviežių krapų.
Pomidorų tręšimas yra būtinas jų harmoningam vystymuisi ir gausiam derliui. Kad pomidorai gerai augtų, jiems reikia azoto, fosforo ir kalio, tačiau vienodai svarbūs ir kiti elementai, tokie kaip magnis, kalcis, geležis, boras, varis ir cinkas.
« 1 2 3 4 5 ... 11 12 »