- 20.07.2020
- 0.0 Reitingas
- 686 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai:
Pagrindas:
- Kvietiniai miltai 400 g
- Kepimo milteliai 10 g
- Cukrus (pagal skonį) 150 g
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniu tryniai 4vnt
- Citrinos žievele, citrinos sultys.
Morengas:
- Kiaušiniu baltymai - 4 vnt
- Cukrus 150 g
- Vanilinis cukrus (pagal skonį)
- Riešutai 150g
- Džemas (pagal skonį).
Gaminimo eiga:
Atskirame dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius, cukrų ir nutarkuotą citrinos žievė, išmaišykite.
Į sausus ingredientus sudekite supjaustyta minkštą sviestą , ir sutrinkite rankomis iki trupiniu.
Atskirkite trynius nuo baltymo, tryniu sudekite į trupiniu mase ir supilkite citrinos sultis. Minkykite tešlą.
Paliekame šaldytuve maždaug 30 minučių.
Tešlą paskirstykite arba iškočiokite ant kepimo popieriaus, skardos.
Baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų.
Ant tešlos paskirstykite norimo džemo. Tuomet šaukštu gražiai padenkite išplaktais kiaušinio baltymais pyrago viršų.
Pabarstykite smulkintais (pasirinktinai keptais) riešutais ir dėkite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje, o tada dar 20-25 minutes 170 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Receptu pasidalino Enrikos receptai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau