Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Rugsėjo » 28

Nekeptas pyragas (sausainiai gaidelis) su varške

Nekeptas pyragas (sausainiai gaidelis) su varške

Tai yra mano labai pamėgtas pyragas, nes jam pasigaminti reikia vos 5 ingredientų. Aišku, tai yra bazinis receptas ir esant norui ir pageidavimui jį galima patobulinti, kad būtų prabangesnis. 

Man asmeniškai prie kavos puodelio jis pats tas, nes jo pagrindinis akcentas - sausainiai gaidelis, kuriuo aš labai mėgstu. 

Šis pyragas yra skirtas vaikams, bet dabar aš jau suaugau ir vis skanauju... Nors dabar ir savo vaikams ruošiu, nors ką noriu pasakyti, kad jis puikiai tinka visiems ir visada!

Nors tiesą pasakius šis pyragas yra taip lengvai pagaminamas, kad jį jau moka gaminti net mano vaikai.

Ingredientai

  • sausainių "Gaidelis": 3 pakelių
  • varškės: 300 gramų
  • grietinėlės: 200 mililitrų
  • cukraus: 2 šaukštų
  • vanilinio cukraus: 1 šaukštelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia grietinėlę išplakame iki standžių putų su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.

2. Plakdami įmaišome varškę, kad gautųsi puri varškės tyrė.

3. Tuomet ant didelės lėkštės iš Gaidelio sausainių sudėliojame pagrindą.

4. Aptepame jį maždaug vieno centimetro storio varškės sluoksniu.

5. Tada ant varškės dedame gaidelio sausainių sluoksnį, ant jų dar kartą varškės ir šitaip susluoksniuojame, kol pasibaigia sausainiai ir varškė.

6. Uždengiame maistine plėvele ir padedame bent jau 2 valandoms į šaldytuvą. Idealiausiu atveju pasiruošiame iš vakaro, o skanaujame tik kitą dieną, šitaip visi skoniai bus "susidraugauvę" tarpusavyje. Skanaus!

7. Patarimas: Braškių sezono metu, ant varškės dar galite uždėti pjaustytų braškių, šitaip pyragas bus dar gaivesnis.

8. Patarimas: Jeigu norisi, kad atrodytų brangiau ir būtų dar įvairesnis skonis, viršų galite apipilti tirpintu šokoladu. Arba vietoje šokolado galite pasirinkti kakavos glaistą.

9. Patarimas: Sluoksniuojant pyragą, galite sausainius pamerkti į pieną, šitaip jie bus minkštesni, bet man asmeniškai labiau patinka kai valgant šiek tiek jaučiasi jų kietumas.

10. Patarimas: Vietoje varškės, dar įvairesniam skoniui galite tepti varškės sūrelius su razinomis. Tai tikrai skanus variantas, bet man asmeniškai pirktiniai sūreliai neatrodo sveikas pasirinkimas, tai aš jų visai parduotuvėje neperku (čia gal tik mano asmeninis įsitikinimas ir savo nuomonės niekam nenoriu "kišti"), geriau pasigaminti pačiai.

11. Patarimas: Ant varškės taip pat galima uždėti želė saldainių (supjaustytų nedideliais gabaliukais), taip pat galima dėti razinų arba džiovintų slyvų, jeigu tik mėgstate.

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
26.10.2020 laikas 20:48 The United States is developing a system for warfare controlled by artificial intelligence
Earlier last month, a US Air Force pilot donned a virtual reality helmet and scanned the area to obtain a 3D map of the surrounding area. He saw a moving object, which the AI ​​had warned is likely a cruise missile....

Skaityti daugiau

26.10.2020 laikas 20:28 Joe Biden Confuses President Trump With George W. Bush
Democrat presidential candidate Joe Biden appeared to confuse Donald Trump with George W. Bush during a virtual event on Sunday night.

Skaityti daugiau

26.10.2020 laikas 20:28 ‘Shove Your New World Order Up Your A**’: Thousands Protest Covid ‘New Normal’ In London

Thousands of people took to the streets in London, UK on the weekend to demand an end to coronavirus lockdowns and restrictions on businesses, which they described as inhumane and a form of “tyranny”.

...

Skaityti daugiau

26.10.2020 laikas 20:28 Nails from the crucifixion of Christ found in Israel
Researchers from Israel made a loud statement about the identification of the nails with which Jesus Christ was crucified. According to them, the nails were found in a burial cave of the first century, at the resting place of the high priest of Judea Caiaphas in Jerusalem back in 1990....

Skaityti daugiau

26.10.2020 laikas 20:00 Karamelizuoti obuoliai orkaitėje

Kiekviena rudenį, kai tik obuoliai mano sode gausiai uždera - aš kepu obuolių pyragus, verdu marmeladus, obuolių košes ir kompotus. O ką dar įmanoma nuveikti su iki pavasario išžiemojusiais, susiraukšlėjusiais, arba kitaip tariant "praradusiais savo gražiąją prekinę išvaizdą" ? Na,...

Skaityti daugiau