Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Gegužės » 11

«Tokių tikrai nerasite parduotuvėje, o aš kepu jau daugiau nei 15 metų»: sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Šių tikrai nerasite parduotuvėje, o aš juos kepu pati jau daugiau nei 15 metų - lengva ir nesudėtinga! Tai gardūs sausainiai su ypač subtiliu varškės įdaru. Rekomenduoju visiems jų paragauti!

Jie labai skanūs!

Kaip paruošti:

Į kiaušinius suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų ir išmaišykite (mikseriu).

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite mikseriu.

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite.

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Supilkite miltus, kepimo miltelius ir išmaišykite (išminkykite per du ar tris kartus). Greitai suformuokite tešlą. Suvyniokite į celofaną ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą.

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Varškę pertrinkite per sietelį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinio baltymą, grietinę ir išmaišykite. Supilkite manų kruopas ir išmaišykite.

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Tešlą pabarstykite miltais, iškočiokite ir išpjaukite formelėmis.

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Sudėkite įdarą ir perlenkite per pusę.

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir aptepkite kiaušinio tryniu.

Sausainiai su varškės įdaru (ypač subtilus įdaras)

Kepkite dvidešimt penkiasdešimt penkias ar trisdešimt minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Ingredientai:

tešlai

  • Kiaušiniai - 1 vnt.
  • Cukrus - 100 g
  • Druskos - 1 žiupsnelis
  • Vanilinio cukraus - 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas - 100 gm
  • Kefyras - 100 ml (arba grietinė)
  • Kepimo milteliai - 1 valgomasis šaukštas (arba 1 valgomasis šaukštelis sodos)
  • Miltai - 250 g

įdaras

  • Sūris (bet kokio riebumo) - 250 gr
  • Cukrus - 30 gr
  • Kiaušiniai - 1 kiaušinis (baltymas įdarui, trynys riebalams)
  • Grietinė - 1 šaukštelis.
  • Vanilinio cukraus - pagal poreikį
  • Miltai arba manų kruopos - 1 valgomasis šaukštas.

Kaip jums patinka šis receptas? Pasidalykite juo komentaruose. Spauskite nykščius aukštyn, dalinkitės ir užsiprenumeruokite mano kanalą - ačiū iš anksto!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 09:03 Žemė pasvirusi 31,5 colio. Tai neturėtų atsitikti
Vanduo turi galią. Tiesą sakant, tokia didelė galia, kad pumpuojant Žemės gruntinį vandenį galima pakeisti planetos pasvirimą ir sukimąsi. Tai taip pat gali turėti įtakos jūros lygio kilimui ir kitoms klimato kaitos pasekmėms....

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 08:42 Mokslininkai atrado būdą, kaip atgręžti laiką ir galbūt ištrinti klaidas
Kvantinės fizikos subatominėje visatoje galima pasiekti dalykų, kurie mūsų fizinėje pasaulyje laikomi neįmanomais. Tokie dalykai kaip superpozicija, susipynimas ir net teleportacija atrodo įmanomi, kai viskas tampa kvantinė. Dabar Austrijos mokslų ak...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:41 Tyrimai atskleidžia chemoterapijos pavojus: pagreitėjęs senėjimas ir antriniai vėžiai
Naujausi tyrimai atskleidė nerimą keliančius chemoterapijos šalutinius poveikius. Gydymas gali negrįžtamai pažeisti sveikas ląsteles, pagreitinti senėjimą ir padidinti antrinių vėžio formų riziką.

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 20:24 Ataskaita patvirtina, kad chemtrailai buvo panaudoti 1952 m. Lynmouth potvynio katastrofai sukelti
1952 m. rugpjūčio 15 d. Jungtinę Karalystę sukrėtė viena didžiausių potvynio katastrofų per pastaruosius 300 metų. Lynmouth kaimas Devone buvo nusiaubtas, kai 90 milijonų tonų vandens ir tūkstančiai tonų uolienų nušlavė namus, tiltus ir gyvenimus, nu...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:33 Kaip Laikyti Obuolius Namuose, Kad Jie Ilgiau Išsilaikytų? Ekspertų Patarimai ir Moksliniai Paaiškinimai
Kaip laikyti obuolius, kad jie išliktų švieži? Sužinokite ekspertų patarimus ir mokslinius paaiškinimus, kaip išsaugoti obuolius šaldytuve ar rūsyje. Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais paaiškinimais ir ekspertų patarimais, atskleisime, kaip ti...

Skaityti daugiau