- 05.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 2138 Peržiūrų
- Aptarti
Šie sausainiukai mūsų šeimoje patys mylimiausi. Vaikystėje mama kepdavo mums - vaikams, dabar aš mama ir kepu juos savo mylimukams.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 36
- 250 gramų varškės;
- 200 gramų miltų;
- 100 gramų sviesto;
- 3 šaukštai cukraus;
- 3 šaukšteliai vanilinio cukraus;
- 1 šaukštelis kepimo miltelių;
- 1 žiupsnelis druskos;
- pagal poreikį cukraus (pabarstymui).
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.
1. Varškę ištrinkite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Sviestą ištirpinkite ir išsukite su varške.
2. Į varškę sudėkite miltus, kepimo miltelius ir užminkykite vienalytę tešlą. Tešlą palaikykite šaldytuve 1 val.
3. Iškočiokite tešlą gana plonai ir stikline išspauskite apskritimus.
4. Kiekvieną apskritimą apibarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite cukrumi ir vėl perlenkite, suformuodami trikampį. Jo viršų vėl pabarstykite cukrumi.
5. Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
6. Kepama iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-34 min. iki gražiai paruduos. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Recepto Autorius Rasos virtuvės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau