
- 30.09.2021
- 0.0 Reitingas
- 1823 Peržiūros
- Aptarti
Jaučio liežuvis yra ganėtinai mažai kaloringas ir itin lengvai virškinamas produktas. Vienas iš didžiausių jo privalumų yra tas, kad vos 70 gramų liežuvio yra dienos vitamino B12 žmogaus poreikio, be kurio žmogaus centrinė nervų sistema negali tinkamai veikti. Šį kartą parodysiu kaip jį skaniai išvirti greitpuodyje. Tikriausiai daugelis šeimininkių žino, kad ruošiant įprastai, toks virimas užtrunka ilgai, o štai greitpuodyje tai toks, vos apie 45 minutes.
Ingredientai
- jaučio liežuviai: 1 (1,5 kilogramo)
- svogūnai: 1
- morkos: 1
- druska
- lauro lapai
- juodieji pipirai (žirneliais)
- vanduo.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išmirkome jaučio liežuvį šaltame vandenyje maždaug 30 minučių.
2. Po to kruopščiai nuplauname, nupjaustome taukų likučius ir dedame į greitpuodį.
3. Nulupame svogūną ir morką ir taip pat dedame į greitpuodį, sudedame druską, lauro lapus ir pipirus, užpilame vandeniu taip, kad viską gerai apsemtų, uždarome dangtį ir verdame 45 minutes.
4. Išjungę dar paliekame, kol greitpuodis nustos "dirbti".
5. Ištraukę liežuvį, panardiname jį į šaltą vandenį ir nulupame nuo jo odą.
6. Naminis delikatesas jau paruoštas valgymui. Galite jį supjaustyti riekelėmis ir dėti ant sumuštinio arba panaudoti įvairiausioms salotoms. Skanaukite į sveikatą!
Rekomendacija: Daugiau liežuvio receptų rasite: Liežuvio receptai.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau