Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 26

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Toliau tęsiu savo įvairiausius kulinarinius eksperimentus su jautienos didkepsniais, arba tiesiog - steikais. Jau tikriausiai esu sakiusi, kad geram steikui reikia tik druskos ir pipirų, o po to reikia surasti tik sau tinkamą - tobulą kepimo laiką. Jokie prieskoniai arba padažai neišgelbės perkepto arba neiškepusio kepsnio.

Šį kartą Jūsų teismui steikas - sultingas, su rozmarinų sviestu bei storu sluoksniu šviežiai maltų pipirų. Didkepsnį aš rinkausi su T formos kaulu todėl, kad jis prideda papildomo skonio kepsniui. Tokia mėsa yra riebesnė, bet man daug skanesnė nei liesa jautienos išpjova. Kepsnį patiekiau su iškeptomis česnakinėmis bulvėmis man jos tobulos. Be česnako negaliu įsivaizduoti daugumos savo receptų. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

T-Bone jautienos kepsniui:

  • jautienos išpjovos didkepsnis su T formos kaulu (naudoju "Kitchen me" produciją)
  • smulkintas šviežias rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Sviestui:

  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • smulkintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto paruošimas

1. Pasiruoškite sviestą: Iš pradžių sviestą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kol šis suminkštėja.

2. Tada įspauskite česnaką, įberkite susmulkintą rozmariną ir gerai išmaišykite.

3. Atidėkite sviestą į šalį.

4. T-Bone jautienos kepsnys: Kepsnį taipogi palaikykite kambario temperatūroje maždaug 30 minučių - šitaip tiksliau pasieksite norimą mėsos iškepimą.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

6. Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepimui orkaitėje, įkaitinkite vieną šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus.

7. Kepsnį pagal savo skonį apiberkite druska ir apiberkite gana storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų.

8. Kepsnį kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada apiberkite susmulkintu rozmarinu ir perkelkite su visa keptuve į orkaitę.

9. Mano pačios kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau apie 5 minutes. Jeigu norisi vidutinio, kepame trumpiau.

10. Paskui išimkite kepsnį iš orkaitės, uždėkite dalį sviesto, keptuvę uždenkite folija ir palikite pastovėti maždaug 5 minutėms.

11. Kepsnį patiekite su likusiu sviestu. Skanaukite!

12. Pastebėjimas: Aš pati didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas iškepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, taip pat įspaudusi šiek tiek česnako bei pagardinusi paprasčiausiais prieskoniais - druska ir pipirais.

13. Pastebėjimas: Dar galiu atskleisti tokią paslaptį? Sviestas, riebalai, bulvės ir visa kita kas yra visiškai natūralu, tikrai nėra nesveika. Tik svarbu yra produkto kiekis ir kaip dažnai jį naudoji. Vis girdžiu kad bulvė, miltai ar sviestas yra patys didžiausi nuodai, o tai man visada sukelia šypseną. Natūralus maistas tikrai negali būti nuodas, juo tapti gali nebent nekontroliuojami kiekiai. Žmogaus organizmui būtinas įvairus maistas. Žinoma, kiekvienas turime savo požiūrį ir į sveiką mitybą, ir į kitus dalykus, kurio greičiausiai niekas nepakeis. Mano pačios požiūris - svarbiausia protas virtuvėje!

14. Pastebėjimas: O aš jautienos didkepsnį iškepiau pilnai, nes man asmeniškai tokie yra patys skaniausi. Jeigu kam kyla klausimas, kodėl kepti užbaigiame orkaitėje.. Keptuvėje kepsnį tik šiek tiek apskrudiname, o iškeptas orkaitėje jis taps daug sultingesnis.

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto Autorius Skaniai sveikai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau