Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 26

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Toliau tęsiu savo įvairiausius kulinarinius eksperimentus su jautienos didkepsniais, arba tiesiog - steikais. Jau tikriausiai esu sakiusi, kad geram steikui reikia tik druskos ir pipirų, o po to reikia surasti tik sau tinkamą - tobulą kepimo laiką. Jokie prieskoniai arba padažai neišgelbės perkepto arba neiškepusio kepsnio.

Šį kartą Jūsų teismui steikas - sultingas, su rozmarinų sviestu bei storu sluoksniu šviežiai maltų pipirų. Didkepsnį aš rinkausi su T formos kaulu todėl, kad jis prideda papildomo skonio kepsniui. Tokia mėsa yra riebesnė, bet man daug skanesnė nei liesa jautienos išpjova. Kepsnį patiekiau su iškeptomis česnakinėmis bulvėmis man jos tobulos. Be česnako negaliu įsivaizduoti daugumos savo receptų. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

T-Bone jautienos kepsniui:

  • jautienos išpjovos didkepsnis su T formos kaulu (naudoju "Kitchen me" produciją)
  • smulkintas šviežias rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Sviestui:

  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • smulkintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto paruošimas

1. Pasiruoškite sviestą: Iš pradžių sviestą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kol šis suminkštėja.

2. Tada įspauskite česnaką, įberkite susmulkintą rozmariną ir gerai išmaišykite.

3. Atidėkite sviestą į šalį.

4. T-Bone jautienos kepsnys: Kepsnį taipogi palaikykite kambario temperatūroje maždaug 30 minučių - šitaip tiksliau pasieksite norimą mėsos iškepimą.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

6. Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepimui orkaitėje, įkaitinkite vieną šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus.

7. Kepsnį pagal savo skonį apiberkite druska ir apiberkite gana storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų.

8. Kepsnį kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada apiberkite susmulkintu rozmarinu ir perkelkite su visa keptuve į orkaitę.

9. Mano pačios kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau apie 5 minutes. Jeigu norisi vidutinio, kepame trumpiau.

10. Paskui išimkite kepsnį iš orkaitės, uždėkite dalį sviesto, keptuvę uždenkite folija ir palikite pastovėti maždaug 5 minutėms.

11. Kepsnį patiekite su likusiu sviestu. Skanaukite!

12. Pastebėjimas: Aš pati didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas iškepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, taip pat įspaudusi šiek tiek česnako bei pagardinusi paprasčiausiais prieskoniais - druska ir pipirais.

13. Pastebėjimas: Dar galiu atskleisti tokią paslaptį? Sviestas, riebalai, bulvės ir visa kita kas yra visiškai natūralu, tikrai nėra nesveika. Tik svarbu yra produkto kiekis ir kaip dažnai jį naudoji. Vis girdžiu kad bulvė, miltai ar sviestas yra patys didžiausi nuodai, o tai man visada sukelia šypseną. Natūralus maistas tikrai negali būti nuodas, juo tapti gali nebent nekontroliuojami kiekiai. Žmogaus organizmui būtinas įvairus maistas. Žinoma, kiekvienas turime savo požiūrį ir į sveiką mitybą, ir į kitus dalykus, kurio greičiausiai niekas nepakeis. Mano pačios požiūris - svarbiausia protas virtuvėje!

14. Pastebėjimas: O aš jautienos didkepsnį iškepiau pilnai, nes man asmeniškai tokie yra patys skaniausi. Jeigu kam kyla klausimas, kodėl kepti užbaigiame orkaitėje.. Keptuvėje kepsnį tik šiek tiek apskrudiname, o iškeptas orkaitėje jis taps daug sultingesnis.

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto Autorius Skaniai sveikai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau