Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Spalio » 26

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Toliau tęsiu savo įvairiausius kulinarinius eksperimentus su jautienos didkepsniais, arba tiesiog - steikais. Jau tikriausiai esu sakiusi, kad geram steikui reikia tik druskos ir pipirų, o po to reikia surasti tik sau tinkamą - tobulą kepimo laiką. Jokie prieskoniai arba padažai neišgelbės perkepto arba neiškepusio kepsnio.

Šį kartą Jūsų teismui steikas - sultingas, su rozmarinų sviestu bei storu sluoksniu šviežiai maltų pipirų. Didkepsnį aš rinkausi su T formos kaulu todėl, kad jis prideda papildomo skonio kepsniui. Tokia mėsa yra riebesnė, bet man daug skanesnė nei liesa jautienos išpjova. Kepsnį patiekiau su iškeptomis česnakinėmis bulvėmis man jos tobulos. Be česnako negaliu įsivaizduoti daugumos savo receptų. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

T-Bone jautienos kepsniui:

  • jautienos išpjovos didkepsnis su T formos kaulu (naudoju "Kitchen me" produciją)
  • smulkintas šviežias rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Sviestui:

  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • smulkintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto paruošimas

1. Pasiruoškite sviestą: Iš pradžių sviestą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kol šis suminkštėja.

2. Tada įspauskite česnaką, įberkite susmulkintą rozmariną ir gerai išmaišykite.

3. Atidėkite sviestą į šalį.

4. T-Bone jautienos kepsnys: Kepsnį taipogi palaikykite kambario temperatūroje maždaug 30 minučių - šitaip tiksliau pasieksite norimą mėsos iškepimą.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

6. Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepimui orkaitėje, įkaitinkite vieną šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus.

7. Kepsnį pagal savo skonį apiberkite druska ir apiberkite gana storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų.

8. Kepsnį kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada apiberkite susmulkintu rozmarinu ir perkelkite su visa keptuve į orkaitę.

9. Mano pačios kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau apie 5 minutes. Jeigu norisi vidutinio, kepame trumpiau.

10. Paskui išimkite kepsnį iš orkaitės, uždėkite dalį sviesto, keptuvę uždenkite folija ir palikite pastovėti maždaug 5 minutėms.

11. Kepsnį patiekite su likusiu sviestu. Skanaukite!

12. Pastebėjimas: Aš pati didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas iškepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, taip pat įspaudusi šiek tiek česnako bei pagardinusi paprasčiausiais prieskoniais - druska ir pipirais.

13. Pastebėjimas: Dar galiu atskleisti tokią paslaptį? Sviestas, riebalai, bulvės ir visa kita kas yra visiškai natūralu, tikrai nėra nesveika. Tik svarbu yra produkto kiekis ir kaip dažnai jį naudoji. Vis girdžiu kad bulvė, miltai ar sviestas yra patys didžiausi nuodai, o tai man visada sukelia šypseną. Natūralus maistas tikrai negali būti nuodas, juo tapti gali nebent nekontroliuojami kiekiai. Žmogaus organizmui būtinas įvairus maistas. Žinoma, kiekvienas turime savo požiūrį ir į sveiką mitybą, ir į kitus dalykus, kurio greičiausiai niekas nepakeis. Mano pačios požiūris - svarbiausia protas virtuvėje!

14. Pastebėjimas: O aš jautienos didkepsnį iškepiau pilnai, nes man asmeniškai tokie yra patys skaniausi. Jeigu kam kyla klausimas, kodėl kepti užbaigiame orkaitėje.. Keptuvėje kepsnį tik šiek tiek apskrudiname, o iškeptas orkaitėje jis taps daug sultingesnis.

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto Autorius Skaniai sveikai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau