Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Spalio » 26

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Toliau tęsiu savo įvairiausius kulinarinius eksperimentus su jautienos didkepsniais, arba tiesiog - steikais. Jau tikriausiai esu sakiusi, kad geram steikui reikia tik druskos ir pipirų, o po to reikia surasti tik sau tinkamą - tobulą kepimo laiką. Jokie prieskoniai arba padažai neišgelbės perkepto arba neiškepusio kepsnio.

Šį kartą Jūsų teismui steikas - sultingas, su rozmarinų sviestu bei storu sluoksniu šviežiai maltų pipirų. Didkepsnį aš rinkausi su T formos kaulu todėl, kad jis prideda papildomo skonio kepsniui. Tokia mėsa yra riebesnė, bet man daug skanesnė nei liesa jautienos išpjova. Kepsnį patiekiau su iškeptomis česnakinėmis bulvėmis man jos tobulos. Be česnako negaliu įsivaizduoti daugumos savo receptų. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

T-Bone jautienos kepsniui:

  • jautienos išpjovos didkepsnis su T formos kaulu (naudoju "Kitchen me" produciją)
  • smulkintas šviežias rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Sviestui:

  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • smulkintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto paruošimas

1. Pasiruoškite sviestą: Iš pradžių sviestą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kol šis suminkštėja.

2. Tada įspauskite česnaką, įberkite susmulkintą rozmariną ir gerai išmaišykite.

3. Atidėkite sviestą į šalį.

4. T-Bone jautienos kepsnys: Kepsnį taipogi palaikykite kambario temperatūroje maždaug 30 minučių - šitaip tiksliau pasieksite norimą mėsos iškepimą.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

6. Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepimui orkaitėje, įkaitinkite vieną šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus.

7. Kepsnį pagal savo skonį apiberkite druska ir apiberkite gana storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų.

8. Kepsnį kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada apiberkite susmulkintu rozmarinu ir perkelkite su visa keptuve į orkaitę.

9. Mano pačios kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau apie 5 minutes. Jeigu norisi vidutinio, kepame trumpiau.

10. Paskui išimkite kepsnį iš orkaitės, uždėkite dalį sviesto, keptuvę uždenkite folija ir palikite pastovėti maždaug 5 minutėms.

11. Kepsnį patiekite su likusiu sviestu. Skanaukite!

12. Pastebėjimas: Aš pati didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas iškepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, taip pat įspaudusi šiek tiek česnako bei pagardinusi paprasčiausiais prieskoniais - druska ir pipirais.

13. Pastebėjimas: Dar galiu atskleisti tokią paslaptį? Sviestas, riebalai, bulvės ir visa kita kas yra visiškai natūralu, tikrai nėra nesveika. Tik svarbu yra produkto kiekis ir kaip dažnai jį naudoji. Vis girdžiu kad bulvė, miltai ar sviestas yra patys didžiausi nuodai, o tai man visada sukelia šypseną. Natūralus maistas tikrai negali būti nuodas, juo tapti gali nebent nekontroliuojami kiekiai. Žmogaus organizmui būtinas įvairus maistas. Žinoma, kiekvienas turime savo požiūrį ir į sveiką mitybą, ir į kitus dalykus, kurio greičiausiai niekas nepakeis. Mano pačios požiūris - svarbiausia protas virtuvėje!

14. Pastebėjimas: O aš jautienos didkepsnį iškepiau pilnai, nes man asmeniškai tokie yra patys skaniausi. Jeigu kam kyla klausimas, kodėl kepti užbaigiame orkaitėje.. Keptuvėje kepsnį tik šiek tiek apskrudiname, o iškeptas orkaitėje jis taps daug sultingesnis.

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto Autorius Skaniai sveikai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau