Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Spalio » 26

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Jautienos kepsnys su rozmarinu

Toliau tęsiu savo įvairiausius kulinarinius eksperimentus su jautienos didkepsniais, arba tiesiog - steikais. Jau tikriausiai esu sakiusi, kad geram steikui reikia tik druskos ir pipirų, o po to reikia surasti tik sau tinkamą - tobulą kepimo laiką. Jokie prieskoniai arba padažai neišgelbės perkepto arba neiškepusio kepsnio.

Šį kartą Jūsų teismui steikas - sultingas, su rozmarinų sviestu bei storu sluoksniu šviežiai maltų pipirų. Didkepsnį aš rinkausi su T formos kaulu todėl, kad jis prideda papildomo skonio kepsniui. Tokia mėsa yra riebesnė, bet man daug skanesnė nei liesa jautienos išpjova. Kepsnį patiekiau su iškeptomis česnakinėmis bulvėmis man jos tobulos. Be česnako negaliu įsivaizduoti daugumos savo receptų. Mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

T-Bone jautienos kepsniui:

  • jautienos išpjovos didkepsnis su T formos kaulu (naudoju "Kitchen me" produciją)
  • smulkintas šviežias rozmarinas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • pipirai.

Sviestui:

  • sviestas: 1 arbatinio šaukštelio
  • smulkintas rozmarinas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnakas: 1 skiltelės.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto paruošimas

1. Pasiruoškite sviestą: Iš pradžių sviestą palaikykite kelias minutes kambario temperatūroje, kol šis suminkštėja.

2. Tada įspauskite česnaką, įberkite susmulkintą rozmariną ir gerai išmaišykite.

3. Atidėkite sviestą į šalį.

4. T-Bone jautienos kepsnys: Kepsnį taipogi palaikykite kambario temperatūroje maždaug 30 minučių - šitaip tiksliau pasieksite norimą mėsos iškepimą.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.

6. Ketaus keptuvėje, kuri tinka kepimui orkaitėje, įkaitinkite vieną šaukštelį sviesto ir alyvuogių aliejaus.

7. Kepsnį pagal savo skonį apiberkite druska ir apiberkite gana storu sluoksniu stambiai maltų kvapniųjų pipirų.

8. Kepsnį kepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, tada apiberkite susmulkintu rozmarinu ir perkelkite su visa keptuve į orkaitę.

9. Mano pačios kepsnys buvo pilnai iškeptas, jį orkaitėje kepiau apie 5 minutes. Jeigu norisi vidutinio, kepame trumpiau.

10. Paskui išimkite kepsnį iš orkaitės, uždėkite dalį sviesto, keptuvę uždenkite folija ir palikite pastovėti maždaug 5 minutėms.

11. Kepsnį patiekite su likusiu sviestu. Skanaukite!

12. Pastebėjimas: Aš pati didkepsnį patiekiau su bulvytėmis. Jas iškepiau orkaitėje su odele, apšlaksčiusi alyvuogių aliejumi, taip pat įspaudusi šiek tiek česnako bei pagardinusi paprasčiausiais prieskoniais - druska ir pipirais.

13. Pastebėjimas: Dar galiu atskleisti tokią paslaptį? Sviestas, riebalai, bulvės ir visa kita kas yra visiškai natūralu, tikrai nėra nesveika. Tik svarbu yra produkto kiekis ir kaip dažnai jį naudoji. Vis girdžiu kad bulvė, miltai ar sviestas yra patys didžiausi nuodai, o tai man visada sukelia šypseną. Natūralus maistas tikrai negali būti nuodas, juo tapti gali nebent nekontroliuojami kiekiai. Žmogaus organizmui būtinas įvairus maistas. Žinoma, kiekvienas turime savo požiūrį ir į sveiką mitybą, ir į kitus dalykus, kurio greičiausiai niekas nepakeis. Mano pačios požiūris - svarbiausia protas virtuvėje!

14. Pastebėjimas: O aš jautienos didkepsnį iškepiau pilnai, nes man asmeniškai tokie yra patys skaniausi. Jeigu kam kyla klausimas, kodėl kepti užbaigiame orkaitėje.. Keptuvėje kepsnį tik šiek tiek apskrudiname, o iškeptas orkaitėje jis taps daug sultingesnis.

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

jautiena, mėsa, kepsniai, jautienos patiekalai, jautienos kepsnys

Recepto Autorius Skaniai sveikai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.12.2021 laikas 09:50 Receptai | Patiekalai Tailandietiškas vištienos troškinys su kokosų pienu ir raudonojo kario pasta
Toks tailandietiškas vištienos troškinys gali skambėti, jog yra pagaminamas gan sudėtingai, bet iš tiesų tai yra ganėtinai paprastas patiekalas su daug skonių ir aromatų. Tikrai daug savo brangaus laiko nesugaišite jį gamindami....

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:25 Receptai | Patiekalai Brusketa (Bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela

Paprasta ir ganėtinai greitai pagaminama, bet tuo pačiu skani brusketa (bruschetta) su saulėje džiovintais pomidorais ir mocarela.

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 09:12 Receptai | Patiekalai Gedimino pica su saldžiųjų bulvių (batatų) pagrindu su mocarelos sūriu

Šiandien sužinosite, kad saldžiosios bulvės (dar kitaip vadinami batatai) puikiai tiks ne tik virimui, kepimui, sriuboms ir troškiniams, bet ir nuostabiai gali atstoti picos padą. Tai yra sveikesnė alternatyva tradiciniam, miltiniam picos padui.

...

Skaityti daugiau

08.12.2021 laikas 10:22 Naujas tyrimas atskleidė, kad Kinija jau sėkmingai kontroliuoja orus

Kinijos Komunistų partija vasarą šventė šimtmečio jubiliejų. Ir dangus virš Pekino buvo giedras, taip pradžiugindamas dešimtis tūkstančių susirinkusiųjų.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:12 Tibeto ilgaamžiškumo paslaptys
Jų filosofinės praktikos, gyvenimo pagrindai ir paprasti praktiški patarimai pratęsė gyvenimus daugybei žmonių, kurie į tą išmintį įsiklausė. Šį kartą ir mes nusprendėme kreiptis pagalbos į tuos, kurie išmoko gyventi be ligų ir pilni jėgų sutikti šimto metų slenkstį....

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 20:04 Liaudiškos priemonės, kad kepenys neskaudėtų
Sumaišyti 1/2 stiklinės kopūstų sūrymo ir 1/2 stiklinės šviežių pomidorų sulčių. Gerti po 1/3 stiklinės 3 kartus per dieną po valgio. Vartoti ilgą laiką.

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 19:34 Apie burokėlių naudą, dilgėlės nuo skausmo, kraujospūdis
Burokėliuose yra daugybė vitaminų ir druskų: vitaminai C, B, B2, B3, B6, B9, geležies, vario, jodo, mangano, boro, vanadžio, fluoro, cinko druskos

Skaityti daugiau

07.12.2021 laikas 18:34 Tiesa skaudina: Pfizer, Moderna COVID vakcinos sukelia širdies sutrikimų
Naujo tyrimo duomenimis, beveik 600 pacientų, gavusių "Pfizer" arba "Moderna Wuhan" koronaviruso (COVID-19) vakcinas, pasireiškė širdies ir kraujagyslių sistemos pažeidimo požymių, dėl kurių padidėjo širdies priepuolio ir kitų sunkių koronarinių problemų rizika....

Skaityti daugiau