Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Liepos » 08

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnis yra apatinė pilvo dalis. Mėsos skyriuje aš pati gana dažnai pasirenku būtent šią išpjovą steikui, ir ne tik dėl to, kad jos kaina yra pigesnės, lyginant su nugarine, bet ir dėl turtingesnio mėsingo skonio. Jei teisingai paruošti paslėpsnį, tai yra jos neperkepti, tai ši mėsa savo kokybe bei skoniu visada pralenkia visus kitus steikus

Savo šeimoje turime net keletą jautienos paslėpsnies mėgstamų receptų: keptuvėje kepame jautieną meksikietiškai "Fahitai"; paslėpsnį įtrinkite sausų prieskonių mišiniu ir šitaip pamarinuokite keletą valandų - paskui kepkite ant įkaitinto špižinio paviršiaus; arba trečias variantas - orkaitėje kepta šviežiais prieskoniais įtrinta paslėpsnis. Būtent šį receptą šį kartą Jums ir pateiksiu.

Yra vienas itin svarbus niuansas, bekepant paslėpsnį. Iškepusios paslėpsnies storiausios vietos temperatūra privalo siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F). Pagal steiko iškepimo taisykles ši temperatūra atitiktų pilnai iškepusį steiką. Bet paslėpsnies išpjovai tai atitinka vidutiniškai iškepusios mėsos temperatūrą: mėsos pakraščiai bus beveik gerai iškepę, vidurys - vidutiniškai iškepęs, pačiame mėsos centre bus 2-3 griežinėliai mėsos su krauju.

Pagaminimui reiks turėti kepimui orkaitėje atsparų indą, geriausiai tiktų špižinė keptuvė arba kepimo skarda 2-5 centimetrų kraštais (keramikiniai indai netiks, nes kepimas vyksta itin aukštoje temperatūroje), grūstuvę arba malūnėlį prieskoniams, kulinarinį termometrą (galima išsisukti ir be jo), kulinarines žnyples - mėsai apversti.

Ingredientai

  • jautienos paslėpsnis (angliškai - beef flank steak): ~500-900 gramų
  • švieži prieskoniai (tik lapeliai): 1 valgomojo šaukšto (rozmarinas, čiobrelis, raudonėlis, šalavijas)
  • česnakas: ~4-6 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukšteliai
  • rupiai malti arba sugrūsti margaspalviai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • Vorčesteršyto padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir lipnus uogų džemas - braškių, slyvų ar panašiai).

Recepto paruošimas

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

1. Pastebėjimas: Tiems kurie nori geriau susipažinti su jautienos dalimis, labai pravers šis paveiksliukas.

2. Jautiena privalo būti kambario temperatūros. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

3. Malūnėlyje ar grūstuvėje susmulkinkite žolinius prieskonius bei česnaką. Pridėkite visus likusius ingredientus (išskyrus mėsą) ir gerai išmaišykite. Privalo gautis tiršta lipni masė, tarsi košelė.

4. Pasiruošta prieskonių košele iš visų pusių ištrinkite jautieną.

5. Palikite ją kambario temperatūroje maždaug 20-30 minučių.

6. Po to orkaitės lentyną perkelkite į aukščiausią dalį. Kad iš anksto prikaistų, į orkaitę patalpinkite tuščią špižinį kepimo indą arba kepimo skardą.

7. Paruoškite 250 laipsnių temperatūros (475°F) karštumo orkaitę.

8. Kai jau orkaitė prikaista ir supypsi, dar reikia palaukti maždaug 10 minučių, kad šiluma joje gerai pasiskirstytų.

9. Dėkite pasimarinavusią mėsą ant įkaitinto kepimo indo ir kepkite orkaitėje 20 min. Viduryje kepimo mėsą būtinai apverskite.

10. Iškepusią mėsą ištraukite iš orkaitės. Tikrinkite kulinariniu termometru, pasmeigus storiausią mėsos dalį iki vidurio. Mėsos temperatūra turi siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F).

11. Jei savo virtuvėje neturite maisto termometro, tikrinkite mėsą šakute pasmeigę jos storiausią vietą iki vidurio, paskui skylučių vietą spauskite gulsčiais šakutės ašmenimis. Pro skylutes privalo bėgi skaidrus rausvas sultinys, be ryškaus kraujo raudonio.

12. Prieš pjaustydami, palikite mėsą "pailsėti" šiltoje virtuvės temperatūroje, be skersvėjo, maždaug 10 minučių. Tai reikalinga tam, kad mėsa liktų sultinga, kad po to bepjaustant neišbėgtų visos jos sultys.

13. Pjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais, būtinai statmenai raumenų skaiduloms. Jautienos paslėpsnies kepsnį tiekite į stalą šalia raudono vyno arba obuolių sulčių. Garnyrui itin tiks bulvės, ankštinės pupelės, grybai, tamsiai žalių lapelių šviežios salotos. Itin gardu raudono vyno arba granatų sulčių pagrindu paruoštas padažas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-20 laikas 11:55 Receptai Orkaitėje Keptas Karpis: Sveikas ir Skanaus Patiekalas Su Grietinės Padažu
Orkaitėje keptas karpis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, vertinamas už švelnų skonį ir didelę maistinę vertę. 100 g karpio turi apie 127 kalorijas, daug baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D ir mineralų. Ši žuvis stip...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-22 laikas 08:00 Slaptas Planas: Pilnamečiai Taps 'Jaunaisiais' Policijos Šnipais!

Brangūs paranormal.lt skaitytojai, ar pastebėjote, kaip Lietuvos Vyriausybė tyliai stumia įstatymo pataisas, leidžiančias pilnamečiams (18-20 metų) jaunuoliams likti „jaunaisiais policijos rėmėjais“? Oficialiai – kad užpildytų &b...

Skaityti daugiau

2025-12-21 laikas 19:01 Buvęs princas Endriu panaudotas kaip ‘masalas’, siekiant pritraukti nepilnametę merginą į Džefrio Epstaino pedofilų salą
Endriu Vindzoras-Mauntbattenas buvo panaudotas kaip „masalas“ nuteisto pedofilo Džefrio Epstaino iškreiptame bandyme pritraukti 15-metę merginą į savo privačią salą, teigiama pranešimuose.

Skaityti daugiau

2025-12-21 laikas 18:43 Tyrimas: nėščios moterys, kurios buvo veikiami pesticidais, susiję su vaikų ‘psichinės sveikatos’ komplikacijomis
Nerimą keliantis naujas tyrimas, paskelbtas Environmental Health Perspectives, patvirtino ryšį tarp organofosfatinių (OP) pesticidų poveikio prieš gimimą ir sunkių vaikų elgesio bei psichinės sveikatos problemų.

Skaityti daugiau

2025-12-21 laikas 18:34 Teisingumo departamento paskelbtos Billo Gateso nuotraukos su nepilnametėmis Epsteino sekso vergėmis
Neseniai paskelbtos nuotraukos iš Epsteino nuosavybės rodo milijardierių filantropą Billą Gatesą, lydintį dvi nepilnametes sekso prekybos aukos.

Skaityti daugiau

2025-12-20 laikas 18:01 Samas prieš leftistų invaziją: iškraipyta citata ar slaptas gilusiosios valstybės kodas?

[Satyra] Prie Seimo aidint protesto šūkiams „Šalin rankas nuo LRT!“, legendinis rokeris Saulius Urbonavičius-Samas užlipo ant scenos ir priminė, kaip dainomis varėme okupantus. Bet staiga socialiniuose tinkluose pliūptelėjo „cita...

Skaityti daugiau