Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Liepos » 08

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnis yra apatinė pilvo dalis. Mėsos skyriuje aš pati gana dažnai pasirenku būtent šią išpjovą steikui, ir ne tik dėl to, kad jos kaina yra pigesnės, lyginant su nugarine, bet ir dėl turtingesnio mėsingo skonio. Jei teisingai paruošti paslėpsnį, tai yra jos neperkepti, tai ši mėsa savo kokybe bei skoniu visada pralenkia visus kitus steikus

Savo šeimoje turime net keletą jautienos paslėpsnies mėgstamų receptų: keptuvėje kepame jautieną meksikietiškai "Fahitai"; paslėpsnį įtrinkite sausų prieskonių mišiniu ir šitaip pamarinuokite keletą valandų - paskui kepkite ant įkaitinto špižinio paviršiaus; arba trečias variantas - orkaitėje kepta šviežiais prieskoniais įtrinta paslėpsnis. Būtent šį receptą šį kartą Jums ir pateiksiu.

Yra vienas itin svarbus niuansas, bekepant paslėpsnį. Iškepusios paslėpsnies storiausios vietos temperatūra privalo siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F). Pagal steiko iškepimo taisykles ši temperatūra atitiktų pilnai iškepusį steiką. Bet paslėpsnies išpjovai tai atitinka vidutiniškai iškepusios mėsos temperatūrą: mėsos pakraščiai bus beveik gerai iškepę, vidurys - vidutiniškai iškepęs, pačiame mėsos centre bus 2-3 griežinėliai mėsos su krauju.

Pagaminimui reiks turėti kepimui orkaitėje atsparų indą, geriausiai tiktų špižinė keptuvė arba kepimo skarda 2-5 centimetrų kraštais (keramikiniai indai netiks, nes kepimas vyksta itin aukštoje temperatūroje), grūstuvę arba malūnėlį prieskoniams, kulinarinį termometrą (galima išsisukti ir be jo), kulinarines žnyples - mėsai apversti.

Ingredientai

  • jautienos paslėpsnis (angliškai - beef flank steak): ~500-900 gramų
  • švieži prieskoniai (tik lapeliai): 1 valgomojo šaukšto (rozmarinas, čiobrelis, raudonėlis, šalavijas)
  • česnakas: ~4-6 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukšteliai
  • rupiai malti arba sugrūsti margaspalviai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • Vorčesteršyto padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir lipnus uogų džemas - braškių, slyvų ar panašiai).

Recepto paruošimas

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

1. Pastebėjimas: Tiems kurie nori geriau susipažinti su jautienos dalimis, labai pravers šis paveiksliukas.

2. Jautiena privalo būti kambario temperatūros. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

3. Malūnėlyje ar grūstuvėje susmulkinkite žolinius prieskonius bei česnaką. Pridėkite visus likusius ingredientus (išskyrus mėsą) ir gerai išmaišykite. Privalo gautis tiršta lipni masė, tarsi košelė.

4. Pasiruošta prieskonių košele iš visų pusių ištrinkite jautieną.

5. Palikite ją kambario temperatūroje maždaug 20-30 minučių.

6. Po to orkaitės lentyną perkelkite į aukščiausią dalį. Kad iš anksto prikaistų, į orkaitę patalpinkite tuščią špižinį kepimo indą arba kepimo skardą.

7. Paruoškite 250 laipsnių temperatūros (475°F) karštumo orkaitę.

8. Kai jau orkaitė prikaista ir supypsi, dar reikia palaukti maždaug 10 minučių, kad šiluma joje gerai pasiskirstytų.

9. Dėkite pasimarinavusią mėsą ant įkaitinto kepimo indo ir kepkite orkaitėje 20 min. Viduryje kepimo mėsą būtinai apverskite.

10. Iškepusią mėsą ištraukite iš orkaitės. Tikrinkite kulinariniu termometru, pasmeigus storiausią mėsos dalį iki vidurio. Mėsos temperatūra turi siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F).

11. Jei savo virtuvėje neturite maisto termometro, tikrinkite mėsą šakute pasmeigę jos storiausią vietą iki vidurio, paskui skylučių vietą spauskite gulsčiais šakutės ašmenimis. Pro skylutes privalo bėgi skaidrus rausvas sultinys, be ryškaus kraujo raudonio.

12. Prieš pjaustydami, palikite mėsą "pailsėti" šiltoje virtuvės temperatūroje, be skersvėjo, maždaug 10 minučių. Tai reikalinga tam, kad mėsa liktų sultinga, kad po to bepjaustant neišbėgtų visos jos sultys.

13. Pjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais, būtinai statmenai raumenų skaiduloms. Jautienos paslėpsnies kepsnį tiekite į stalą šalia raudono vyno arba obuolių sulčių. Garnyrui itin tiks bulvės, ankštinės pupelės, grybai, tamsiai žalių lapelių šviežios salotos. Itin gardu raudono vyno arba granatų sulčių pagrindu paruoštas padažas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-21 laikas 18:51 Receptai Sveiki Mėsos Kotletai: Maistingas Receptas ir Kaip Sumažinti Onkologijos Riziką

Ar prisimenate tą jaukų mėsos kotletų kvapą, sklindantį iš mamos virtuvės? Šis patiekalas – ne tik nostalgiškas vaikystės prisiminimas, bet ir puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sveiko, maistingo ir lengvai paruošiamo ...

Skaityti daugiau

2025-08-21 laikas 18:36 Receptai Sveikas Bulvių Plokštainis su Vištiena: Maistingas ir Gardus Receptas

Ar ieškote patiekalo, kuris sujungia vaikystės skonius su šiuolaikine sveika mityba? Šis bulvių plokštainis su vištiena – tai ne tik gardus, bet ir maistingas pasirinkimas, kuris puikiai tinka tiek kasdienai, tiek šventėm...

Skaityti daugiau

2025-08-15 laikas 08:37 Receptai Kotletai su porais ir grietinėlės padažu: nauda, kalorijos ir sveikas receptas
Šiame straipsnyje atskleisime kotletų su porais naudą, kalorijas, kaip organizmas pasisavina maistines medžiagas, ką pašalinti, kad patiekalas būtų pilnavidur, ir kaip išvengti sveikatos problemų. Pasinerkite į kulinarinę kelionę ...

Skaityti daugiau

2025-08-21 laikas 21:02 Naujausi moksliniai pasiekimai apie gyvybę Ceres: Ar nykštukinė planeta slepia gyvybės paslaptis?
Šiame straipsnyje aptarsime naujausius mokslinius atradimus, kurie keičia mūsų supratimą apie Ceres ir kelia klausimų apie gyvybės galimybes kitose Saulės sistemos planetose. Sužinokite daugiau apie Ceres paslaptis!...

Skaityti daugiau

2025-08-21 laikas 20:55 Mianhua Biblioteka: Unikali Knygų Šventovė Ant Skardžio Kinijoje
Šiame straipsnyje aptarsime jos architektūrą, kultūrinę reikšmę, mokslinius paaiškinimus apie jos poveikį ir kaip ji prisideda prie turizmo bei vietos bendruomenės gerovės.

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 19:12 Kaip suprasti, kad esate pasiruošę naujiems santykiams po skyrybų
Sužinokite, kaip atpažinti, kad esate pasiruošę naujiems santykiams po skyrybų, ir kokie žingsniai padės žengti į juos su pasitikėjimu ir atvira širdimi. Šiame straipsnyje, remdamiesi naujausiais moksliniais tyrimais ir psichologų įžvalgomis, aptarsi...

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 18:34 Naujausi moksliniai laimės paaiškinimai: kaip auginti laimę kasdien
Ar laimė yra likimo dovana, ar įgūdis? Sužinokite, ką sako mokslas apie laimę ir kaip sąmoningumas, dėkingumas bei geranoriškumas gali pakeisti jūsų gyvenimą. Šiame straipsnyje aptarsime, ką sako pozityviosios psichologijos mokslas, kaip formuoti lai...

Skaityti daugiau

2025-08-20 laikas 17:44 Afrikietis ginkluotas plaktuku padegė oro uosto registracijos stalą, o keleiviai bėgo iš Milano oro uosto

Italijos Malepensa oro uosto keleiviai bėgo iš 1 terminalo, kai vyras, ginkluotas plaktuku, sudaužė registracijos ekranus ir padegė ugnį netoli registracijos stalo. Dramatiškas vaizdo įrašas iš šio incidento tapo viraliniu socialiniuose tinkluose....

Skaityti daugiau