Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal naujienos » Receptai | Patiekalai » 2021 » Liepos » 8

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnis yra apatinė pilvo dalis. Mėsos skyriuje aš pati gana dažnai pasirenku būtent šią išpjovą steikui, ir ne tik dėl to, kad jos kaina yra pigesnės, lyginant su nugarine, bet ir dėl turtingesnio mėsingo skonio. Jei teisingai paruošti paslėpsnį, tai yra jos neperkepti, tai ši mėsa savo kokybe bei skoniu visada pralenkia visus kitus steikus

Savo šeimoje turime net keletą jautienos paslėpsnies mėgstamų receptų: keptuvėje kepame jautieną meksikietiškai "Fahitai"; paslėpsnį įtrinkite sausų prieskonių mišiniu ir šitaip pamarinuokite keletą valandų - paskui kepkite ant įkaitinto špižinio paviršiaus; arba trečias variantas - orkaitėje kepta šviežiais prieskoniais įtrinta paslėpsnis. Būtent šį receptą šį kartą Jums ir pateiksiu.

Yra vienas itin svarbus niuansas, bekepant paslėpsnį. Iškepusios paslėpsnies storiausios vietos temperatūra privalo siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F). Pagal steiko iškepimo taisykles ši temperatūra atitiktų pilnai iškepusį steiką. Bet paslėpsnies išpjovai tai atitinka vidutiniškai iškepusios mėsos temperatūrą: mėsos pakraščiai bus beveik gerai iškepę, vidurys - vidutiniškai iškepęs, pačiame mėsos centre bus 2-3 griežinėliai mėsos su krauju.

Pagaminimui reiks turėti kepimui orkaitėje atsparų indą, geriausiai tiktų špižinė keptuvė arba kepimo skarda 2-5 centimetrų kraštais (keramikiniai indai netiks, nes kepimas vyksta itin aukštoje temperatūroje), grūstuvę arba malūnėlį prieskoniams, kulinarinį termometrą (galima išsisukti ir be jo), kulinarines žnyples - mėsai apversti.

Ingredientai

  • jautienos paslėpsnis (angliškai - beef flank steak): ~500-900 gramų
  • švieži prieskoniai (tik lapeliai): 1 valgomojo šaukšto (rozmarinas, čiobrelis, raudonėlis, šalavijas)
  • česnakas: ~4-6 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukšteliai
  • rupiai malti arba sugrūsti margaspalviai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • Vorčesteršyto padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir lipnus uogų džemas - braškių, slyvų ar panašiai).

Recepto paruošimas

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

1. Pastebėjimas: Tiems kurie nori geriau susipažinti su jautienos dalimis, labai pravers šis paveiksliukas.

2. Jautiena privalo būti kambario temperatūros. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

3. Malūnėlyje ar grūstuvėje susmulkinkite žolinius prieskonius bei česnaką. Pridėkite visus likusius ingredientus (išskyrus mėsą) ir gerai išmaišykite. Privalo gautis tiršta lipni masė, tarsi košelė.

4. Pasiruošta prieskonių košele iš visų pusių ištrinkite jautieną.

5. Palikite ją kambario temperatūroje maždaug 20-30 minučių.

6. Po to orkaitės lentyną perkelkite į aukščiausią dalį. Kad iš anksto prikaistų, į orkaitę patalpinkite tuščią špižinį kepimo indą arba kepimo skardą.

7. Paruoškite 250 laipsnių temperatūros (475°F) karštumo orkaitę.

8. Kai jau orkaitė prikaista ir supypsi, dar reikia palaukti maždaug 10 minučių, kad šiluma joje gerai pasiskirstytų.

9. Dėkite pasimarinavusią mėsą ant įkaitinto kepimo indo ir kepkite orkaitėje 20 min. Viduryje kepimo mėsą būtinai apverskite.

10. Iškepusią mėsą ištraukite iš orkaitės. Tikrinkite kulinariniu termometru, pasmeigus storiausią mėsos dalį iki vidurio. Mėsos temperatūra turi siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F).

11. Jei savo virtuvėje neturite maisto termometro, tikrinkite mėsą šakute pasmeigę jos storiausią vietą iki vidurio, paskui skylučių vietą spauskite gulsčiais šakutės ašmenimis. Pro skylutes privalo bėgi skaidrus rausvas sultinys, be ryškaus kraujo raudonio.

12. Prieš pjaustydami, palikite mėsą "pailsėti" šiltoje virtuvės temperatūroje, be skersvėjo, maždaug 10 minučių. Tai reikalinga tam, kad mėsa liktų sultinga, kad po to bepjaustant neišbėgtų visos jos sultys.

13. Pjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais, būtinai statmenai raumenų skaiduloms. Jautienos paslėpsnies kepsnį tiekite į stalą šalia raudono vyno arba obuolių sulčių. Garnyrui itin tiks bulvės, ankštinės pupelės, grybai, tamsiai žalių lapelių šviežios salotos. Itin gardu raudono vyno arba granatų sulčių pagrindu paruoštas padažas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Jei manai, kad ši informacija buvo naudinga, pasidalink, prenumeruok ir padėkok...

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
27.09.2021 laikas 15:23 Receptai | Patiekalai Baltas spirgučių padažas su pienu kugeliui ar prie cepelinų
Toks baltas spirgučių padažas pagamintas su pienu labai tinka kugeliui arba prie cepelinų. Žinoma, jį galite naudoti ir prie daugelio kitų bulvių patiekalų. Taip pat jį galite naudoti ir gamindami įvairias košes. Tikrai rekomenduoju pamėginti, nenusivilsite....

Skaityti daugiau

27.09.2021 laikas 15:23 Receptai | Patiekalai Keto cukinijų kugelis su faršu, varške ir sūriu pagal Beatą
Neseniai papuoliau į diskusiją, kurioje viena pusė sakė, kad cukinija - labai skanu, o kiti - kad visiškai neskanu. Turiu pripažinti, kad iš dalies pritariu ir tai pusei, ir kitai. Man asmeniškai daugelį metų cukinija nepatiko, blyneliai iš jos - atrodė, kaip pats didžiausias nesusipratimas, o visi ...

Skaityti daugiau

27.09.2021 laikas 15:11 Receptai | Patiekalai Varškės pyragas be cukraus
Paranormal Virtuvė šiandiena jums siūlo pasigaminti patiekalą pagal receptą: Varškės pyragas be cukraus. Skanaus!

Skaityti daugiau

27.09.2021 laikas 22:07 NESIBAIGIANTIS KOŠMARAS: Didžioji farmacija dabar diktuoja visą viešąją politiką, nes tikrasis mokslas yra nutildytas
Stephane Bancel, dabartinis Moderna generalinis direktorius, paskelbė, kad visi, kurie pasiskiepijo dviem pirmosiomis bendrovės Vuchano koronaviruso (Covid-19) mRNA "vakcinomis", jei tikisi gyventi, visą likusį gyvenimą turės nuolat gauti "stiprinamuosius" skiepus....

Skaityti daugiau

27.09.2021 laikas 20:23 Atkirtis pirmiesiems ligos požymiams
Pastaraisiais metais labiau negu anksčiau bijome peršalti ir pasigauti virusinių peršalimo ligų. Ką daryti, kad, pajutę pirmuosius peršalimo požymius, neįsisirgtume? Kaip efektyviai gydytis kuo natūralesniais būdais? Šįkart tokių pasidairykime savo virtuvėse, juolab kad pasireiškus pirmiems peršalim...

Skaityti daugiau

27.09.2021 laikas 19:54 Polipai skrandyje: ką siūlo liaudies medicina?
Polipai skrandyje - tai nuo 1,5 iki 3 cm dydžio dariniai ant skrandžio gleivinės. Medicina tokius darinius laiko gerybiniais navikais, vadinasi, juos reikia kuo greičiau gydyti. Kiekvienas gerybinis darinys gali peraugti į piktybinį ir, kaip patys suprantate, pasekmės gali būti ne pačios smagiausios...

Skaityti daugiau

27.09.2021 laikas 18:31 NSO kosminių turistų skrydžio "Inspiration 4" metu

Rugsėjo 19 d. "SpaceX" paskelbė sėkmingai užbaigusi pirmąją istorijoje kosminę misiją "Inspiration 4": turistai leidosi į trijų dienų ekspediciją į kosmosą be profesionalios įgulos ir, kaip paaiškėjo, tai buvo gerai, nes neprofesionalai pradėjo skelbti vaizdo įrašus iš Žemės o...

Skaityti daugiau

27.09.2021 laikas 12:50 Kanados slaugytojai informatoriai teigia, kad daug žmonių miršta pasiskiepiję, o ligoninės pilnos visiškai paskiepytų

Dvi Kanados slaugytojos tapo informatorėmis ir žurnalistams papasakojo, ką matė Vakcinacijos nuo koronaviruso (COVID-19) pandemijos metu. Tarp jų - žmonės, mirštantys pasiskiepiję, ir ligoninės, pilnos visiškai paskiepytų žmonių, sergančių COVID-19 virusu.

...

Skaityti daugiau