Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Liepos » 08

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnies kepsnys Flank steak orkaitėje

Jautienos paslėpsnis yra apatinė pilvo dalis. Mėsos skyriuje aš pati gana dažnai pasirenku būtent šią išpjovą steikui, ir ne tik dėl to, kad jos kaina yra pigesnės, lyginant su nugarine, bet ir dėl turtingesnio mėsingo skonio. Jei teisingai paruošti paslėpsnį, tai yra jos neperkepti, tai ši mėsa savo kokybe bei skoniu visada pralenkia visus kitus steikus

Savo šeimoje turime net keletą jautienos paslėpsnies mėgstamų receptų: keptuvėje kepame jautieną meksikietiškai "Fahitai"; paslėpsnį įtrinkite sausų prieskonių mišiniu ir šitaip pamarinuokite keletą valandų - paskui kepkite ant įkaitinto špižinio paviršiaus; arba trečias variantas - orkaitėje kepta šviežiais prieskoniais įtrinta paslėpsnis. Būtent šį receptą šį kartą Jums ir pateiksiu.

Yra vienas itin svarbus niuansas, bekepant paslėpsnį. Iškepusios paslėpsnies storiausios vietos temperatūra privalo siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F). Pagal steiko iškepimo taisykles ši temperatūra atitiktų pilnai iškepusį steiką. Bet paslėpsnies išpjovai tai atitinka vidutiniškai iškepusios mėsos temperatūrą: mėsos pakraščiai bus beveik gerai iškepę, vidurys - vidutiniškai iškepęs, pačiame mėsos centre bus 2-3 griežinėliai mėsos su krauju.

Pagaminimui reiks turėti kepimui orkaitėje atsparų indą, geriausiai tiktų špižinė keptuvė arba kepimo skarda 2-5 centimetrų kraštais (keramikiniai indai netiks, nes kepimas vyksta itin aukštoje temperatūroje), grūstuvę arba malūnėlį prieskoniams, kulinarinį termometrą (galima išsisukti ir be jo), kulinarines žnyples - mėsai apversti.

Ingredientai

  • jautienos paslėpsnis (angliškai - beef flank steak): ~500-900 gramų
  • švieži prieskoniai (tik lapeliai): 1 valgomojo šaukšto (rozmarinas, čiobrelis, raudonėlis, šalavijas)
  • česnakas: ~4-6 skiltelių
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • rupi druska: 1 arbatinio šaukšteliai
  • rupiai malti arba sugrūsti margaspalviai pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • Vorčesteršyto padažas: 1 valgomojo šaukšto
  • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto (tinka ir lipnus uogų džemas - braškių, slyvų ar panašiai).

Recepto paruošimas

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

1. Pastebėjimas: Tiems kurie nori geriau susipažinti su jautienos dalimis, labai pravers šis paveiksliukas.

2. Jautiena privalo būti kambario temperatūros. Mėsą nuplaukite ir nusausinkite.

3. Malūnėlyje ar grūstuvėje susmulkinkite žolinius prieskonius bei česnaką. Pridėkite visus likusius ingredientus (išskyrus mėsą) ir gerai išmaišykite. Privalo gautis tiršta lipni masė, tarsi košelė.

4. Pasiruošta prieskonių košele iš visų pusių ištrinkite jautieną.

5. Palikite ją kambario temperatūroje maždaug 20-30 minučių.

6. Po to orkaitės lentyną perkelkite į aukščiausią dalį. Kad iš anksto prikaistų, į orkaitę patalpinkite tuščią špižinį kepimo indą arba kepimo skardą.

7. Paruoškite 250 laipsnių temperatūros (475°F) karštumo orkaitę.

8. Kai jau orkaitė prikaista ir supypsi, dar reikia palaukti maždaug 10 minučių, kad šiluma joje gerai pasiskirstytų.

9. Dėkite pasimarinavusią mėsą ant įkaitinto kepimo indo ir kepkite orkaitėje 20 min. Viduryje kepimo mėsą būtinai apverskite.

10. Iškepusią mėsą ištraukite iš orkaitės. Tikrinkite kulinariniu termometru, pasmeigus storiausią mėsos dalį iki vidurio. Mėsos temperatūra turi siekti maždaug 80 laipsnių (170-180°F).

11. Jei savo virtuvėje neturite maisto termometro, tikrinkite mėsą šakute pasmeigę jos storiausią vietą iki vidurio, paskui skylučių vietą spauskite gulsčiais šakutės ašmenimis. Pro skylutes privalo bėgi skaidrus rausvas sultinys, be ryškaus kraujo raudonio.

12. Prieš pjaustydami, palikite mėsą "pailsėti" šiltoje virtuvės temperatūroje, be skersvėjo, maždaug 10 minučių. Tai reikalinga tam, kad mėsa liktų sultinga, kad po to bepjaustant neišbėgtų visos jos sultys.

13. Pjaustykite maždaug 1 centimetro storio griežinėliais, būtinai statmenai raumenų skaiduloms. Jautienos paslėpsnies kepsnį tiekite į stalą šalia raudono vyno arba obuolių sulčių. Garnyrui itin tiks bulvės, ankštinės pupelės, grybai, tamsiai žalių lapelių šviežios salotos. Itin gardu raudono vyno arba granatų sulčių pagrindu paruoštas padažas. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

steikai, Jautienos kepsnys, kepsniai, jautiena, jautienos patiekalai

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 17:40 Tucker Carlson sukrėstas, kai geoinžinerijos ekspertas paaiškina chemtrails
Vyriausybė pagaliau pripažino, kad chemtrails yra realūs. Tai vadinama geoinžinerija ir, kaip paaiškina Dane Wigington, tai yra kur kas blogiau nei mes įsivaizdavome

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 10:22 Dalis Žemės magnetinio lauko yra atvirkštinė. Mokslininkai ką tik išsiaiškino, kodėl
Tradiciškai mokslininkai manė, kad magnetosferos krūvio poliariškumas ekvatoriuje ir poliuose yra vienodas, tačiau nauji palydoviniai duomenys rodo ką kita.

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 09:47 ES skatins masinę arabų ir afrikiečių migraciją per Erasmus+ švietimo programą
„Erasmus+“ programa tampa savotiška Briuselio versija JAV tarptautinės plėtros agentūros (USAID) programai, kurią panaikino D. Trumpas, ir, matyt, taps priemone, skatinančia masinę migraciją“, – rašo „Nova24“.

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 09:31 Ispanija: Alžyro motina kaltinama tuo, kad į 2 metų sūnaus akis įlašino dirginančią medžiagą, dėl kurios jis tapo iš dalies aklas
Ispanijos policija Alicante mieste areštavo 27 metų alžyrietę moterį, kuri, kaip įtariama, kelis mėnesius lašino dirginančią medžiagą į savo 2 metų sūnaus akis, dėl ko jis tapo iš dalies aklas ir jam reikėjo kelis mėnesius gydytis ligoninėje....

Skaityti daugiau

2025-11-11 laikas 09:24 Prancūzija: Karibų migrantas policijai prisipažino esąs Džokeris
Dar vienas siaubingas nusikaltimas Prancūzijoje, susijęs su migrantu, kuris kaltinamas bandymu „atkurti Džokerio šypseną savo aukoms“.

Skaityti daugiau