Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 02

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Mėgstantys pelėsinį sūrį tiesiog privalo pasigaminti tokį bulvių apkepą - fantastiško skonio! Be to, jis puikiai tinka prie šio jautienos kepsnio. Pats kepsnys taip pat gaunasi sultingas ir fantastiškas. Net sunku žodžiais apibūdinti kaip tai skanu. Todėl bėgame į virtuvę ir gaminame.

Ingredientai

  • jautienos mentės didkepsniai: 2x2100 gramų (naudoju "Kitchen-me" Black angus didkepsnį)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • česnakas: 2 skiltelių
  • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
  • sviestas: 50 gramų.

Bulvių apkepui: 

  • nuskustos bulvės: 500 gramų
  • grietinėlė: 200 gramų
  • pelėsinis sūris: 100 gramų
  • tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • sviestas (indui ištepti).

Recepto paruošimas

1. Bulvių apkepas: Pirmiausia bulves supjaustome plonais griežinėliais, dedame į puodą, įberiame žiupsnelį druskos, užpilame grietinėle ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštėja. Nuolatos prižiūrime, kad neprisviltų.

2. Tada kepimo indą (aš naudojau apvalų 29 centimetrų skersmens) ištepame sviestu, dedame pusę apvirtų bulvių, po to patrupiname 50 gramų pelėsinio sūrio, sudedame likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliojame 50 gramų pelėsinio sūrio, užberiame parmezano sūrį ir pabarstome maltais juodaisiais pipirais.

3. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba tol, kol bulvės iškepa ir gražiai apskrunda.

4. Jautienos kepsnys: Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame kepsnius ir kepame maždaug 3-4 minutes.

6. Tada apverčiame ir sudedame česnako skilteles, rozmarino šakelę bei sviesto gabaliuką. Kepame dar maždaug 3-4 minutes, vis palaistydami ištirpusiu sviestu.

7. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.

8. Galiausiai jautienos kepsnį patiekiame su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 17:40 Druskos mįslė: Kodėl mažo natrio kiekio dieta gali pakenkti jūsų sveikatai

Druskos ribojimas – mitas? Naujausi tyrimai rodo J formos ryšį: per mažas natrio kenkia širdžiai, hormonams ir energijai. Rinkitės nerafinuotą druską, atsižvelgdami į aktyvumą, klimatą ir genetiką. Patarimai subalansuotai mitybai, remiantis ...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 15:35 Namų valymo priemonė nuo kalkių ir riebalų: paprastas receptas

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip namų sąlygomis pasigaminti galingą valymo priemonę iš paprastų ingredientų: muilo, sodos ir amoniako. Ji efektyviai pašalina kalkes, riebalus, rūdis ir nešvarumus nuo klozeto, vonios ir kitų paviršių. Pridėti pa...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau