Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 02

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Mėgstantys pelėsinį sūrį tiesiog privalo pasigaminti tokį bulvių apkepą - fantastiško skonio! Be to, jis puikiai tinka prie šio jautienos kepsnio. Pats kepsnys taip pat gaunasi sultingas ir fantastiškas. Net sunku žodžiais apibūdinti kaip tai skanu. Todėl bėgame į virtuvę ir gaminame.

Ingredientai

  • jautienos mentės didkepsniai: 2x2100 gramų (naudoju "Kitchen-me" Black angus didkepsnį)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • česnakas: 2 skiltelių
  • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
  • sviestas: 50 gramų.

Bulvių apkepui: 

  • nuskustos bulvės: 500 gramų
  • grietinėlė: 200 gramų
  • pelėsinis sūris: 100 gramų
  • tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • sviestas (indui ištepti).

Recepto paruošimas

1. Bulvių apkepas: Pirmiausia bulves supjaustome plonais griežinėliais, dedame į puodą, įberiame žiupsnelį druskos, užpilame grietinėle ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštėja. Nuolatos prižiūrime, kad neprisviltų.

2. Tada kepimo indą (aš naudojau apvalų 29 centimetrų skersmens) ištepame sviestu, dedame pusę apvirtų bulvių, po to patrupiname 50 gramų pelėsinio sūrio, sudedame likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliojame 50 gramų pelėsinio sūrio, užberiame parmezano sūrį ir pabarstome maltais juodaisiais pipirais.

3. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba tol, kol bulvės iškepa ir gražiai apskrunda.

4. Jautienos kepsnys: Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame kepsnius ir kepame maždaug 3-4 minutes.

6. Tada apverčiame ir sudedame česnako skilteles, rozmarino šakelę bei sviesto gabaliuką. Kepame dar maždaug 3-4 minutes, vis palaistydami ištirpusiu sviestu.

7. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.

8. Galiausiai jautienos kepsnį patiekiame su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 10:30 Mėnulio ciklai raganystėje: ritualai kiekvienai fazei ir jų galia
Mėnulio ciklai yra esminė raganystės dalis, veikianti kaip energijos vadovas ritualams ir ketinimams. Kiekviena fazė – pilnatis gausai, dylantis mėnulis paleidimui, jaunatis naujoms pradžioms – siūlo unikalius ritualus su žvakėmis, kristalais ir žole...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:55 Ugnies ritualai magijoje: paleidimas ir energijos atgaiva

Ugnies ritualai magijoje leidžia paleisti senus ryšius ir atgauti vidinę energiją. Sužinokite simboliką iš senovės kultūrų – graikų Prometėjas, hindu Agnis, zoroastrizmo Atash Behram. Praktikuokite ryšių nutraukimą su juoda žvake ir pelenų p...

Skaityti daugiau

2025-11-06 laikas 08:24 Apkabinimų nauda sveikatai: moksliniai faktai ir tobuli glėbesiai

Apkabinimai – galingas sveikatos ir gerovės šaltinis! Moksliniai tyrimai iš Carnegie Mellon, Oksfordo ir Bristolio universitetų rodo, kad reguliarius glėbesys stiprina imunitetą, mažina kortizolį, skatina oksitocino išsiskyrimą ir net ilgina...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:10 Antikvariniai Daiktai ir Dvasios: Kaip Pajusti Energiją Prieš Perkant

Ar antikvariniai daiktai gali būti apsėsti dvasių? Parapsichologė Sylvia Browne rekomenduoja prieš pirkimą pajusti daikto energiją rankose. Tikros istorijos iš JAV: dvasios apsėsta kėdė Viskonsine ir liūdesį keliantis žiedas Luizianoje. Sužinokite...

Skaityti daugiau