Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 02

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Mėgstantys pelėsinį sūrį tiesiog privalo pasigaminti tokį bulvių apkepą - fantastiško skonio! Be to, jis puikiai tinka prie šio jautienos kepsnio. Pats kepsnys taip pat gaunasi sultingas ir fantastiškas. Net sunku žodžiais apibūdinti kaip tai skanu. Todėl bėgame į virtuvę ir gaminame.

Ingredientai

  • jautienos mentės didkepsniai: 2x2100 gramų (naudoju "Kitchen-me" Black angus didkepsnį)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • česnakas: 2 skiltelių
  • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
  • sviestas: 50 gramų.

Bulvių apkepui: 

  • nuskustos bulvės: 500 gramų
  • grietinėlė: 200 gramų
  • pelėsinis sūris: 100 gramų
  • tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • sviestas (indui ištepti).

Recepto paruošimas

1. Bulvių apkepas: Pirmiausia bulves supjaustome plonais griežinėliais, dedame į puodą, įberiame žiupsnelį druskos, užpilame grietinėle ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštėja. Nuolatos prižiūrime, kad neprisviltų.

2. Tada kepimo indą (aš naudojau apvalų 29 centimetrų skersmens) ištepame sviestu, dedame pusę apvirtų bulvių, po to patrupiname 50 gramų pelėsinio sūrio, sudedame likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliojame 50 gramų pelėsinio sūrio, užberiame parmezano sūrį ir pabarstome maltais juodaisiais pipirais.

3. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba tol, kol bulvės iškepa ir gražiai apskrunda.

4. Jautienos kepsnys: Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame kepsnius ir kepame maždaug 3-4 minutes.

6. Tada apverčiame ir sudedame česnako skilteles, rozmarino šakelę bei sviesto gabaliuką. Kepame dar maždaug 3-4 minutes, vis palaistydami ištirpusiu sviestu.

7. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.

8. Galiausiai jautienos kepsnį patiekiame su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:50 Oficialus tyrimas patvirtina, kad per ilgas sėdėjimas didina širdies ligų riziką
Naujasis oficialus tyrimas patvirtino, kad ilgas sėdėjimas žymiai padidina širdies ligų ir diabeto riziką vyresniems nei 60 metų suaugusiesiems, net ir tiems, kurie sportuoja.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:44 Kanada pradeda eutanaziją kaliniams, nuteistiems už ‘neapykantos nusikaltimus’
Siekdama sumažinti kalėjimų biudžetus ir palengvinti chronišką perpildymą, Kanados vyriausybė ėmėsi prieštaringo žingsnio – pradėjo siūlyti eutanaziją kaliniams, nuteistiems už neapykantos nusikaltimus, pagal išplėstą Medicininės pagalbos mirštanties...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 09:16 Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką iki 50% – natūralūs sprendimai

Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką 32–50%. Naujausia 2025 m. meta-analizė Frontie...

Skaityti daugiau