- 02.04.2021
- 0.0 Reitingas
- 858 Peržiūrų
- Aptarti
Mėgstantys pelėsinį sūrį tiesiog privalo pasigaminti tokį bulvių apkepą - fantastiško skonio! Be to, jis puikiai tinka prie šio jautienos kepsnio. Pats kepsnys taip pat gaunasi sultingas ir fantastiškas. Net sunku žodžiais apibūdinti kaip tai skanu. Todėl bėgame į virtuvę ir gaminame.
Ingredientai
- jautienos mentės didkepsniai: 2x2100 gramų (naudoju "Kitchen-me" Black angus didkepsnį)
- druska
- malti juodieji pipirai
- česnakas: 2 skiltelių
- šviežias rozmarinas: 1 šakelės
- sviestas: 50 gramų.
Bulvių apkepui:
- nuskustos bulvės: 500 gramų
- grietinėlė: 200 gramų
- pelėsinis sūris: 100 gramų
- tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
- druska
- malti juodieji pipirai
- sviestas (indui ištepti).
Recepto paruošimas
1. Bulvių apkepas: Pirmiausia bulves supjaustome plonais griežinėliais, dedame į puodą, įberiame žiupsnelį druskos, užpilame grietinėle ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštėja. Nuolatos prižiūrime, kad neprisviltų.
2. Tada kepimo indą (aš naudojau apvalų 29 centimetrų skersmens) ištepame sviestu, dedame pusę apvirtų bulvių, po to patrupiname 50 gramų pelėsinio sūrio, sudedame likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliojame 50 gramų pelėsinio sūrio, užberiame parmezano sūrį ir pabarstome maltais juodaisiais pipirais.
3. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba tol, kol bulvės iškepa ir gražiai apskrunda.
4. Jautienos kepsnys: Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.
5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame kepsnius ir kepame maždaug 3-4 minutes.
6. Tada apverčiame ir sudedame česnako skilteles, rozmarino šakelę bei sviesto gabaliuką. Kepame dar maždaug 3-4 minutes, vis palaistydami ištirpusiu sviestu.
7. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.
8. Galiausiai jautienos kepsnį patiekiame su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau