Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Balandžio » 2

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Keptuvėje keptas jautienos kepsnys su bulvių apkepu ir pelėsiniu sūriu

Mėgstantys pelėsinį sūrį tiesiog privalo pasigaminti tokį bulvių apkepą - fantastiško skonio! Be to, jis puikiai tinka prie šio jautienos kepsnio. Pats kepsnys taip pat gaunasi sultingas ir fantastiškas. Net sunku žodžiais apibūdinti kaip tai skanu. Todėl bėgame į virtuvę ir gaminame.

Ingredientai

  • jautienos mentės didkepsniai: 2x2100 gramų (naudoju "Kitchen-me" Black angus didkepsnį)
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • česnakas: 2 skiltelių
  • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
  • sviestas: 50 gramų.

Bulvių apkepui: 

  • nuskustos bulvės: 500 gramų
  • grietinėlė: 200 gramų
  • pelėsinis sūris: 100 gramų
  • tarkuotas parmezano sūris: 20 gramų
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • sviestas (indui ištepti).

Recepto paruošimas

1. Bulvių apkepas: Pirmiausia bulves supjaustome plonais griežinėliais, dedame į puodą, įberiame žiupsnelį druskos, užpilame grietinėle ir verdame ant vidutinės kaitros maždaug 10 minučių arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštėja. Nuolatos prižiūrime, kad neprisviltų.

2. Tada kepimo indą (aš naudojau apvalų 29 centimetrų skersmens) ištepame sviestu, dedame pusę apvirtų bulvių, po to patrupiname 50 gramų pelėsinio sūrio, sudedame likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliojame 50 gramų pelėsinio sūrio, užberiame parmezano sūrį ir pabarstome maltais juodaisiais pipirais.

3. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių arba tol, kol bulvės iškepa ir gražiai apskrunda.

4. Jautienos kepsnys: Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstome druska bei maltais juodaisiais pipirais.

5. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, dedame kepsnius ir kepame maždaug 3-4 minutes.

6. Tada apverčiame ir sudedame česnako skilteles, rozmarino šakelę bei sviesto gabaliuką. Kepame dar maždaug 3-4 minutes, vis palaistydami ištirpusiu sviestu.

7. Perdedame į lėkštę, uždengiame folija ir paliekame šiltai pastovėti maždaug 5 minutes.

8. Galiausiai jautienos kepsnį patiekiame su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:59 WEF informatorius įspėja, kad netrukus kepsniai bus gaminami iš "žmonių š*do"

Pasaulio elitas planuoja priversti žmoniją valgyti išmatas ir gerti šlapimą, teigia vienas Pasaulio ekonomikos forumo informatorius, kuris tvirtina, kad jei manėte, jog galimybė valgyti vabalus yra bloga, dar nieko nematėte.

...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 06:35 Balandžio 24 d. horoskopas: sunku Jaučiui, Liūtui, Skorpionui ir Vandeniui
Vakar mums su jumis buvo sunki diena, ypač psichologiniu požiūriu. Šiandiena tęsia vakarykštės dienos tendencijas ir "dovanoja" mums įtampą. Pažvelkite į šios dienos horoskopą - Saulė, Mėnulis ir Plutonas tam tikru metu danguje sudaro įtemptą trikamp...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau