Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Sausio » 28

Rinkitės šį receptą! Sultingas jautienos karbonadas

Rinkitės šį receptą! Sultingas jautienos karbonadas

Sakysite, kad tai neįmanoma. Bet dar ir kaip įmanoma. Žinoma, jei tik viską teisingai padarysite, tik tuomet karbonadai iš kietos mėsos bus sultingi ir labai skanūs. Aš su jumis šį kartą pasidalinsiu savo paslaptimis kaip tai padaryti.

Pabandę šį mano jautienos karbonadą suprasite, kad su tokiu patiekalu nebus gėda ir užsukus svečius pavaišinti ir per įvairias šventes patiekti. Trumpai tariant, einame gaminti jau dabar!

Ingredientai

  • jautiena: 200 gramų
  • augalinis aliejus (kepimui).

Marinatui:

  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • pipirai: pagal skonį.

Kepimui:

Recepto paruošimas

1. Pati pirmoji sultingo jautienos karbonado gaminimo paslaptis - šviežia mėsa. Geriausia, kad tai būtų pjūvis iš jaučio pilvo - be kaulo ir riebalų. Jį reikia nuplauti, nusausinti ir teisingai supjaustyti palei mėsos pluoštus.

2. Pjaustymo storis turėtų būti nuo 1 iki 1,5 centimetro. Mėsą reikia išmušti kulinariniu plaktuku. Tai yra trečioji paslaptis, nes mušame mėsą ne itin plonai. Ir kad mėsa būtų švelniai išmušta, apvyniokite ją maistine plėvele.

3. Norite sultingo karbonado? "Užsandarinkite" mėsa ir nesūdykite jos iš anksto. Tai mes padarysime kepimo pabaigoje. Dabar mėsą pamarinuojame. Pabarstome pipirais ir aptepame garstyčiomis. Jei norisi, kad mėsa būtų dar minkštesnė (garstyčios daro stebuklus!), palaukite valandą arba dvi. Aš nelaukiau ir viskas gavosi nuostabiai.

4. Ir reikia pasiruošti tešlą, kuri neleis sultims ištekėti iš pačios mėsos. Kiaušinį įmušame į dubenį, gerai išplakame šluotele, lengvai pasūdome ir pagardiname prieskoniais.

5. Tada pasiruošiame stambiai maltus džiūvėsėliai ir šiuos pabarstome druska ir pipirais.

6. Dabar jau galite dėti keptuvę ant viryklės. Ir dabar pasidalinsiu dar viena svarbia sultingo jautienos karbonado gaminimo paslaptimi. Labai karšta keptuvė ir karštas aliejus.

7. Kol viskas įkaistą, pirmiausia jautieną merkiame į kiaušinio plakinį.

8. Tuomet į džiūvėsėlius. Kad mėsos apvalkalas būtų storesnis, reikia dar vieną kartą pamerkti į kiaušinio plakinį ir dar kartą į džiūvėsėlius. Dėl šios priežasties reikia, kad mėsa būtų gerai išmušta, bet ne per plonai.

9. Po to mėsą dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite 3-4 minutes iš abiejų pusių.

10. Patiekite karbonadą iškart, nieko nelaukdami. Patiekimui puikiai tinka šviežios daržovės, daržovių salotos ar bet koks jūsų kitas pamėgtas garnyras. Gražiai iškepęs, sultingas kepsnys, tikrai Jus pradžiugins. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau karbonadų receptų rasite: Karbonadų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau