Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 28

Rinkitės šį receptą! Sultingas jautienos karbonadas

Rinkitės šį receptą! Sultingas jautienos karbonadas

Sakysite, kad tai neįmanoma. Bet dar ir kaip įmanoma. Žinoma, jei tik viską teisingai padarysite, tik tuomet karbonadai iš kietos mėsos bus sultingi ir labai skanūs. Aš su jumis šį kartą pasidalinsiu savo paslaptimis kaip tai padaryti.

Pabandę šį mano jautienos karbonadą suprasite, kad su tokiu patiekalu nebus gėda ir užsukus svečius pavaišinti ir per įvairias šventes patiekti. Trumpai tariant, einame gaminti jau dabar!

Ingredientai

  • jautiena: 200 gramų
  • augalinis aliejus (kepimui).

Marinatui:

  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • pipirai: pagal skonį.

Kepimui:

Recepto paruošimas

1. Pati pirmoji sultingo jautienos karbonado gaminimo paslaptis - šviežia mėsa. Geriausia, kad tai būtų pjūvis iš jaučio pilvo - be kaulo ir riebalų. Jį reikia nuplauti, nusausinti ir teisingai supjaustyti palei mėsos pluoštus.

2. Pjaustymo storis turėtų būti nuo 1 iki 1,5 centimetro. Mėsą reikia išmušti kulinariniu plaktuku. Tai yra trečioji paslaptis, nes mušame mėsą ne itin plonai. Ir kad mėsa būtų švelniai išmušta, apvyniokite ją maistine plėvele.

3. Norite sultingo karbonado? "Užsandarinkite" mėsa ir nesūdykite jos iš anksto. Tai mes padarysime kepimo pabaigoje. Dabar mėsą pamarinuojame. Pabarstome pipirais ir aptepame garstyčiomis. Jei norisi, kad mėsa būtų dar minkštesnė (garstyčios daro stebuklus!), palaukite valandą arba dvi. Aš nelaukiau ir viskas gavosi nuostabiai.

4. Ir reikia pasiruošti tešlą, kuri neleis sultims ištekėti iš pačios mėsos. Kiaušinį įmušame į dubenį, gerai išplakame šluotele, lengvai pasūdome ir pagardiname prieskoniais.

5. Tada pasiruošiame stambiai maltus džiūvėsėliai ir šiuos pabarstome druska ir pipirais.

6. Dabar jau galite dėti keptuvę ant viryklės. Ir dabar pasidalinsiu dar viena svarbia sultingo jautienos karbonado gaminimo paslaptimi. Labai karšta keptuvė ir karštas aliejus.

7. Kol viskas įkaistą, pirmiausia jautieną merkiame į kiaušinio plakinį.

8. Tuomet į džiūvėsėlius. Kad mėsos apvalkalas būtų storesnis, reikia dar vieną kartą pamerkti į kiaušinio plakinį ir dar kartą į džiūvėsėlius. Dėl šios priežasties reikia, kad mėsa būtų gerai išmušta, bet ne per plonai.

9. Po to mėsą dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite 3-4 minutes iš abiejų pusių.

10. Patiekite karbonadą iškart, nieko nelaukdami. Patiekimui puikiai tinka šviežios daržovės, daržovių salotos ar bet koks jūsų kitas pamėgtas garnyras. Gražiai iškepęs, sultingas kepsnys, tikrai Jus pradžiugins. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau karbonadų receptų rasite: Karbonadų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau