Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 28

Rinkitės šį receptą! Sultingas jautienos karbonadas

Rinkitės šį receptą! Sultingas jautienos karbonadas

Sakysite, kad tai neįmanoma. Bet dar ir kaip įmanoma. Žinoma, jei tik viską teisingai padarysite, tik tuomet karbonadai iš kietos mėsos bus sultingi ir labai skanūs. Aš su jumis šį kartą pasidalinsiu savo paslaptimis kaip tai padaryti.

Pabandę šį mano jautienos karbonadą suprasite, kad su tokiu patiekalu nebus gėda ir užsukus svečius pavaišinti ir per įvairias šventes patiekti. Trumpai tariant, einame gaminti jau dabar!

Ingredientai

  • jautiena: 200 gramų
  • augalinis aliejus (kepimui).

Marinatui:

  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • pipirai: pagal skonį.

Kepimui:

Recepto paruošimas

1. Pati pirmoji sultingo jautienos karbonado gaminimo paslaptis - šviežia mėsa. Geriausia, kad tai būtų pjūvis iš jaučio pilvo - be kaulo ir riebalų. Jį reikia nuplauti, nusausinti ir teisingai supjaustyti palei mėsos pluoštus.

2. Pjaustymo storis turėtų būti nuo 1 iki 1,5 centimetro. Mėsą reikia išmušti kulinariniu plaktuku. Tai yra trečioji paslaptis, nes mušame mėsą ne itin plonai. Ir kad mėsa būtų švelniai išmušta, apvyniokite ją maistine plėvele.

3. Norite sultingo karbonado? "Užsandarinkite" mėsa ir nesūdykite jos iš anksto. Tai mes padarysime kepimo pabaigoje. Dabar mėsą pamarinuojame. Pabarstome pipirais ir aptepame garstyčiomis. Jei norisi, kad mėsa būtų dar minkštesnė (garstyčios daro stebuklus!), palaukite valandą arba dvi. Aš nelaukiau ir viskas gavosi nuostabiai.

4. Ir reikia pasiruošti tešlą, kuri neleis sultims ištekėti iš pačios mėsos. Kiaušinį įmušame į dubenį, gerai išplakame šluotele, lengvai pasūdome ir pagardiname prieskoniais.

5. Tada pasiruošiame stambiai maltus džiūvėsėliai ir šiuos pabarstome druska ir pipirais.

6. Dabar jau galite dėti keptuvę ant viryklės. Ir dabar pasidalinsiu dar viena svarbia sultingo jautienos karbonado gaminimo paslaptimi. Labai karšta keptuvė ir karštas aliejus.

7. Kol viskas įkaistą, pirmiausia jautieną merkiame į kiaušinio plakinį.

8. Tuomet į džiūvėsėlius. Kad mėsos apvalkalas būtų storesnis, reikia dar vieną kartą pamerkti į kiaušinio plakinį ir dar kartą į džiūvėsėlius. Dėl šios priežasties reikia, kad mėsa būtų gerai išmušta, bet ne per plonai.

9. Po to mėsą dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite 3-4 minutes iš abiejų pusių.

10. Patiekite karbonadą iškart, nieko nelaukdami. Patiekimui puikiai tinka šviežios daržovės, daržovių salotos ar bet koks jūsų kitas pamėgtas garnyras. Gražiai iškepęs, sultingas kepsnys, tikrai Jus pradžiugins. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau karbonadų receptų rasite: Karbonadų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau