Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 15

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Apmaudu, bet kai kurie žmonės bėgant metams tik pilnėja. Kas būtų, jei galėtumėte išvengti su senatve susijusio svorio didėjimo, atsižvelgus į metus kontroliuodami mitybą?

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Nuo trečios iki šeštos dešimties – ką reikėtų valgyt kiekvienoje amžiaus grupėje atsidūrusiems žmonėms? Jei visą savo gyvenimą valgėte taip pat, galbūt laikas pakoreguoti asmeninį meniu?
 
Trečia dešimtis (20-29 metų)
 
Pasak akredituoto australų mitybos specialisto Tysono Tripcony, geriausia, ką galėtumėte padaryti, sulaukę 20-ties, tai laikytis taisyklės „2 ir 5“. Tai reiškia, kad kasdien suvartojate 2 porcijas vaisių ir 5 porcijas daržovių.
 
„Įvairūs mitybos specialistai nuolat įkyriai kartoja, kaip svarbu valgyti daržoves, tačiau taip daroma tik dėl to, jog žinoma, kokios svarbios jos yra žmonių trumpalaikei ir ilgalaikei sveikatai“, - teigė Tysonas.
 
Jis taip pat pridūrė, kad šio amžiaus sulaukusiems asmenims dažnai trūksta geležies. Norint to išvengti, patariama į maisto racioną įtraukti geležies turinčius produktus, tokius kaip raudona mėsa arba, jei nemėgstate raudonos mėsos, rinkitės ankštines daržoves, lęšius, sojos pupeles, tofu, vitaminų turinčius pilno grūdo produktus. Juos vartoti reikėtų ne rečiau nei 3 kartus per savaitę.
 
Ketvirta dešimtis (30-39 metų)
 
Šis amžiaus periodas labai svarbus moterims, nes būtent tuomet jos laukiasi vaikų, juos augina.
 
Mitybos specialistas pataria į kasdienį racioną įtraukti pilno grūdo produktus, pavyzdžiui, vitaminų, geležies ir kalcio turinčius pusryčių dribsnius, avižas su riešutais ir įvairiomis sėklomis.
 
Jei esate vyras, šiuo laikotarpiu labai svarbu reguliuoti maisto suvartojimą ir porcijų dydį bei fizinį aktyvumą. Dažniausiai ketvirtą dešimtį perkopę vyrai juda mažiau, nei anksčiau, tad ir dieta turi būti atitinkama. „Padidinkite suvartojamų daržovių kiekį, sumažinkite mėsos ir angliavandenių porcijas. Taip ne tik suvartosite mažiau kalorijų, bet ir išvengsite papildomų kilogramų“, - sakė Tysonas.
 
Penkta ir šešta dešimtys (40-59 metai)
 
Kai perkopiate penktą dešimtį, mityba turi tapt vienu svarbiausiu dalyku gyvenime, nes tai padės išvengti vidurio amžiaus pastambėjimo.
 
„Rinkitės antioksidantų turintį maistą“, - teigė mitybos specialistas. Jis pridūrė, kad šiuo metu valgyti turėtumėte kuo spalvingesnį visų maisto grupių maistą, nes tik taip gausite organizmui reikalingus vitaminus ir maistines medžiagas.
 
Tikima, kad šio amžiaus sulaukusiems vyrams ir moterims labai naudinga Viduržemio dieta, sumažinanti riziką susirgti medžiagų apykaitos ligomis.
 
Patiekalus gardinkite alyvuogių aliejumi, rinkitės augalinės kilmės produktus, ankštines daržoves, žuvį ir vaisius, ir nepamirškite galvoti apie porcijų dydį, nes gali būti, jog dabar priveikiate suvalgyti tik pusę to, ką valgydavo būdami 20-ties.

Kaip maitintis sulaukus 20, 30, 50 metų?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

05.07.2019 laikas 19:19 Receptai – Patiekalai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Avižiniai pyragėliai su braškėmis

Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pa...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau