- 22.06.2019
- 0.0 Reitingas
- 2622 Peržiūros
- Aptarti
Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.
Sudėtis
- 6 vidutinio dydžio bulvės
- 2 kiaušiniai
- 2 skiltelės česnako
- 3-4 v. šaukštai majonezo
- 100 g sūrio
- 1 v. šaukštas džiovintų krapų (arba kitų prieskoninių žalumynų)
- druska, pipirai – pagal skonį
4 porcijos
Gaminimo receptas
Visos sudedamos dalys „iš akies“, ir žinoma, apie didelę porcijų griežtumą negali būti net kalbos. Viskas priklauso nuo to, kaip patinka jūsų šeimai, todėl galima varijuoti.
Sūrį sutarkuojame per smulkią trintuvę. Taip pat sutarkuojame ir česnaką.
Į pusę sūrio įmušame kiaušinį ir suberiame džiovintus krapus. Šiuo mišiniu mes uždengsime apkepą, kad viršuje susidarytų gardi apskrudusi plutelė.
Antrą kiaušinį ir likusį sūrį sumaišome su česnaku ir majonezu. Tai yra paruošiamas kepimų mišinys.
Aš visą tai paruošiu, kol pradedu tarkuoti bulves, nes man nepatinka, kai bulvės pradeda tamsėti.
Bulves sutarkuojame per stambią trintuvę ir sudedame į paruoštą masę. Įdedame druskos ir pipirų.
Masę sudedame į kepimo 26 cm skersmens formą.
Kiaušinio-sūrio-krapų mišinį dedame ant viršaus.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 40 minučių.
Šį apkepą galima paįvairinti, pagaminti su faršo arba grybų įdaru.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau