Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Spalio » 12

Magnis - kaulų sveikatos „slaptasis elementas"

Kai mąstome, kaip pagerinti griaučių sistemos būklę, pirmiausia pagalvojame apie kalcį ir vitaminą D, tačiau vienas naujas tyrimas parodė, kad tiek pat svarbus yra ir magnis.

Magnis - kaulų sveikatos „slaptasis elementas"

Senjorų, turinčių didelę magnio koncentraciją kraujyje, kaulai retai lūžta. Taip pat teisingas yra ir priešingas teiginys: žmones, turintys per mažą magnio koncentraciją kraujyje, dažniau patiria klubakaulio lūžių.

Didelė magnio koncentracija sumažina kaulų lūžių riziką 44 proc., - teigia tyrėjai iš Didžiosios Britanijos Bristolio universiteto (University of Bristol) ir Rytų Suomijos universiteto (Ita-Suomen yliopisto). Tyrėjai 20 metų stebėdavo 2245 vidutinio amžiaus vyrų griaučių būklę. 22 tyrimo dalyviai, turintys didžiausią magnio koncentraciją kraujyje, per šį laiką nepatyrė nė vieno lūžio.

Deja, kai kuriems asmenims nepakanka vien su maistu gaunamo magnio (pvz., senyviems žmonėms, turintiems žarnyno veiklos sutrikimų, bei tiems, kurie vartoja medikamentų, mažinančių šios mineralinės medžiagos atsargas organizme). Tyrėjų nuomone, tokiais atvejais svarbu kasdien gauti papildomo magnio (iš maisto papildų).

Per maža magnio koncentracija organizme gali neturėti simptomų, ir neretai ji konstatuojama tik lūžus kaulams.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.06.2019 laikas 14:17 Receptai – Patiekalai Medaus tortas. Medučio receptas

Gardaus naminio medaus torto receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

06.06.2019 laikas 12:48 Receptai – Patiekalai Kaip pasigaminti varškės blynus

Gaminame. Varškės blynai Į dubenį dedame varškę, mušame kiaušinius, beriame cukrų, žiupsnelį druskos ir išmaišome. Pilame kefyrą, beriame nubrauktą šaukštelį sodos, dalimis dedame miltus ir užmaišome blynų tešlą.

...

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 13:03 Receptai – Patiekalai Rugiagėlės nuoviras gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Džiovinti smulkinti rugiagėlių žiedai, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau