Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 11

Riešutai – mažos gamtos dovanos

Vienas riešutas - visas sandelys vertingų medžiagų širdžiai - sveikų riebalų, baltymų, vitaminų ir mineralų.

Riešutai – mažos gamtos dovanos

Tačiau riešutai turi daug riebalų ir daug kalorijų. Todėl, viena saujelė laukiant pietų nepakenks, o kelios gali sugadinti jums apetitą.

Geriausi dietos riešutai. Visų riešutų 100 gramų yra maždaug tas pats kiekis kalorijų. Saikingai vartojant, jie yra naudingi organizmui. Omega-3 riebalų rūgštys, baltymai ir skaidulinės medžiagos padeda slopinti apetitą. Mažai kalorijų turi migdolai, anakardžiai ir pistacijos. Venkite riešutus kepti aliejuje: aukšta temperatūra suardo maisto medžiagas, o augaliniai aliejai turi kenksmingų omega-6 riebalų. Geriausia riešutus valgyti šviežius arba sausai pakeptus.

Visi riešutai turi širdžiai reikalingų omega-3 riebalų rūgščių, o graikiniai riešutai - alfa-linoleno rūgšties, kuri padeda esant širdies aritmijai, mažina uždegimą ir oksidaciją kraujagyslėse. Šiems tikslams, rekomenduojama valgyti aštuonis graikinius riešutus per dieną.

Geriausi riešutai smegenims. Žemės riešutai turi folio rūgšties, kuri yra reikalinga mūsų smegenims palaikyti pažinimo funkcijas. Dėl folio rūgšties, riešutai - puikus pasirinkimas vegetarams ir nėščioms moterims. Be to, kaip ir dauguma kitų riešutų rūšių, žemės riešutai yra naudingi dėl riebalų rūgščių ir vitamino E.

Geriausi riešutai vyrams. Švelniose bertoletijose gausu seleno, kuris apsaugo nuo prostatos vėžio ir kitų ligų. Riešutų sudėtyje šio mineralo yra daugiau nei dienos norma, todėl jis vartojamas atsargiai, nes priešingu atveju galima susirgti II tipo cukriniu diabetu.

Vyrų sveikatai yra pekano: tai yra beta-sitosterolio - natūralus steroidų, kad mažina gerybinės prostatos hiperplazijos sukeltus simptomus.

Riešutai – mažos gamtos dovanos

Geriausi riešutai išvengti ligų yra migdolai. Migdoluose yra daugiau kalcio nei kituose riešutuose - vitamino E, kuris yra antioksidantas ir padeda kovoti su uždegimais ir kitomis pavojingomis ligomis, įskaitant plaučių vėžį ir su amžiumi susijusiais sutrikimais.

Labai kaloringi, mažai baltymų turintys riešutai - makadamijos ir pekano. Bet nereikia pašalinti jų iš dietos. Valgant po mažai, švieži arba kepti be aliejaus, jums nepakenks.

Jei neturite aukšto kraujospūdžio, jeigu jūsų gydytojas nedraudžia naudoti druskos, sauja ar dvi riešutų nepakenks sveikatai. Bet kuriuo atveju, naudokite tuos riešutus, kuriuose druskos yra mažiausiai.

Teikite pirmenybę tiems, kurie šių metų derliaus. Venkite mišinių, kuriuose yra cukraus, šokolado, medaus ir kitų saldžių priedų.

Geriausias būdas gauti visiškai maistinių medžiagų ir antioksidantų - vartoti nesūdytų riešutų mišinį, tačiau, kaip ir visur, reikalingas saikas.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.10.2019 laikas 18:02 Receptai – Patiekalai Vyniotinis Su Aguonomis: Gaminimo Receptas

Tokie vyniotiniai išeina be galo skanūs. Jie švelnūs, su skaniu įdaru ir labai gražia glazūros plutele. Šie vyniotiniai -tikra šventinio stalo puošmena ir puikus desertas. Mes naudosime aguonų įdarą.

Skaityti daugiau

10.08.2019 laikas 13:07 Receptai – Patiekalai Kopūstų sriubos receptas
Gaminame namuose. Paprasta kopūstų sriuba Kopūstą pjaustome siauromis juostelėmis, bulves ir pomidorą - kubeliai, morkas sutarkuojame stambia tarka, svogūną susmulkiname. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, pilame šlakelį al...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.05.2024 laikas 20:53 Atrastas seniausias uždaras baseinas
Albanijoje, Durreso mieste, archeologai kasinėdami aptiko 1600 metų senumo uždarą plaukimo baseiną - pirmąjį tokio tipo baseiną. Jis buvo prabangios romėnų vilos dalis.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:39 Atskleista viena pagrindinių Egipto piramidžių paslapčių
Mokslininkų grupė iš Egipto, JAV ir Australijos pristatė revoliucinį tyrimą. Jis įrodo, kad daugiau kaip 30 Gizos piramidžių ir šalia esančių statinių statybos vietos buvo parinktos neatsitiktinai.

Skaityti daugiau

17.05.2024 laikas 20:27 "Hubble" teleskopas atrado sistemą su trimis saulėmis
Kosminio teleskopo "Hubble" misijos komanda paskelbė stulbinančią trijų žvaigždžių sistemos, pavadintos HP Tau, nuotrauką.

Skaityti daugiau