Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 8

Šviežių daržovių sultys nuo įvairių ligų

Morkos, burokėliai, agurkai, kopūstai - puikus arsenalas, padedantis organizmui susidoroti su avitaminoze, anemija, palaikyti gerą virškinamojo trakto ir širdies veiklą.

Šviežių daržovių sultys - puiki ligų profilaktika. Jos ramina ir stiprina nervų sistemą, gerina atmintį, mąstymą. Sultyse beveik nėra baltymų, riebalų ir cholesterolio. Kasdien rekomenduojama išgerti 100 ml grynų sulčių (jei nesate pratę - pradėkite nuo 50 ml). Gerkite iš lėto, mažais gurkšneliais. Geriausia sultis gerti pusvalandį prieš valgį arba dvi valandas po valgio.

Šviežių daržovių sultys nuo įvairių ligų

Agurkai - puiki šlapimą ir kenksmingas medžiagas iš organizmo šalinanti priemonė. 94 procentų agurko sudaro vanduo, tačiau nepaprastas: jis gerina medžiagų apykaitą. Ši daržovė turi kalio, natrio, kalcio, fosforo, chloro etc. Kalio reikia esant aukštam arba žemam kraujo spaudimui ir kai kraujospūdis „šokinėja“. Agurkų sultys tinka turint bėdų dėl dantenų (parodontozė), kai iš burnos sklinda negeras kvapas. Taip pat padeda, kai vargina sausas kosulys. Kartu su morkomis - tai gera pagalbos priemonė kamuojant reumatizmui. Agurkų sultis skanu gerti su žalumynais ir kefyru.

Morkos - vitamino A, B ir C šaltinis, puiki profilaktinė priemonė sergantiesiems širdies bei kraujagyslių ligomis, ateroskleroze, regėjimo, kepenų bei inkstų sutrikimais, burnos ertmės uždegimais, hemorojumi, stiprina imuninę sistemą, didina visų vidaus organų aktyvumą.

Burokėlių sultis sveika gerti turintiesiems bėdų dėl širdies, sergant mažakraujyste, užkietėjus viduriams. Juose yra fosforo, kalio, kalcio, magnio, geležies, gausu mikroelementų ir vitaminų. Burokėlių sultyse esanti folio rūgštis skatina raudonųjų kraujo kūnelių gamybą kaulų čiulpuose, vitaminas PP gerina kraujo apytaką. Prieš gerdami 2-3 valandas sultis palaikykite atvirame inde šaldytuve, kad suirtų tam tikros kenksmingos medžiagos, nuo kurių gali supykinti. Burokėlių sultimis piktnaudžiauti nereikia, nes jos mažina kraujo spaudimą. Geriausia jas maišyti su morkų, obuolių, juodųjų serbentų sultimis arba skiesti vandeniu.

Bulvių sultys geriamos esant galvos skausmui, gastritui, padidėjusiam skrandžio rūgštingumui.

Kopūstų sultys tinka esant avitaminozei, odos ligoms, opoms, virškinamojo trakto, kepenų veiklos sutrikimams. Kopūstai turi daug vitamino U, todėl geriau gyja opos; jos skatina medžiagų apykaitą, virškinimą.

Kokteiliai

MAŽAKRAUJYSTĖ. Gerkite mišinį iš burokėlių, morkų ir ridikų sulčių (lygiomis dalimis).

NERVINIAI SUTRIKIMAI. Naudinga gerti iš 230 ml morkų sulčių ir 30 g šviežių petražolių kokteilį. Tinka ir bulvių bei morkų sulčių mišinys (lygiomis dalimis).

MIGRENA. Suplakite 250 ml morkų ir 30 g špinatų.

GALVOS SKAUSMAS. 230 ml morkų ir 140 obuolių ml obuolių sulčių supilkite su 50 g špinatų.

NEMIGA. 280 ml morkų sulčių ir 40 g saliero lapų.

ŠIRDIES SUTRIKIMAI. 200 ml morkų sulčių ir po 30 g špinatų, salierų, petražolių.

SKRANDŽIO LIGOS. Tinka burokėlių ir agurkų bei morkų ir agurkų sulčių mišiniai. Padės, kai „graužia rėmuo“, nes mažina rūgštingumą. Esant skrandžio opai, gerkite kopūstų sultis su salierų lapais (burokėlių sulčių verčiau negerkite).

ŽARNYNO SUTRIKIMAI. Jei sergate kolitu, per rūgščios sultys gali sudirginti, todėl jas skieskite; liaudies medicina tokiu atveju rekomenduoja gerti gėrimą iš morkų sulčių. Esant vidurių užkietėjimui, padės morkų, obuolių ir agurkų sulčių kokteilis, dar geriau - grynos agurkų sultys. Nuo viduriavimo išsivirkite morkų sriubos. Šiose daržovėse esantys angliavandeniai neleidžia žarnyno florai pūti.

ASTMA, ARTRITAS, ALERGIJA. Rekomenduotinas kokteilis iš 200 g morkų, 150 ml burokėlių ir 150 ml agurkų sulčių. Tinka kopūstų sultys.

ARTRITAS, ARTROZĖ. Rytais išgerkite mišinį iš 50 ml greipfruto, morkų ir obuolių sulčių. Tinka greipfrutų ir obuolių sulčių mišinys.

SKLEROZĖ. Gerkite burokėlių ir kopūstų sultis.

DIABETAS. Naudingas kokteilis iš briuselinių kopūstų, bulvių ir morkų sulčių (po 50 ml). Morkose yra augalinio hormono tokokinino, kuris panašus į insuliną ir labai naudingas diabetikams. Augalo fruktozė nėra tokia kenksminga kaip cukrus, tačiau vis dėlto morkų ir burokėlių sultis gerkite skiestas ir jauskite saiką.

REUMATAS. 150 ml morkų, 100 ml bulvių, 50 ml morkų sulčių ir 30 g špinatų mišinys veiksmingai šalina iš organizmo šlapimo rūgštį.

SINUSITAS. Rekomenduotinas mišinys iš 250 ml morkų ir 50 ml agurkų sulčių.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kokliušo
Kokliušas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kokliušo, kokliušas, kokliušo gydymas, receptai kokliušas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

21.07.2019 laikas 15:19 Receptai – Patiekalai Skanūs kotletai be gramo mėsos. Paprasta, bet kaip skanu!

Avižiniai kotletai. Tokie kotletai gaminami be mėsos, bet tikrai galiu pasakyti, kad jie yra labai skanūs. Paprasta juo gaminti, išeina švelnūs, sotūs su traškia plutele.

Skaityti daugiau

19.09.2018 laikas 08:44 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo galvos skausmo

Galvos skausmas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo galvos skausmo, galvos skausmas, skausmas, receptai skausmui, galva, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis,...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau