Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Lapkričio » 7

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Pamenu prieš kurį laiką keliavau Graikijoje ir ten pirmą kartą paragavau midijų pomidorų padaže. Tiesa, jų pamačiau kito žmogaus lėkštėje ir taip gražiai atrodė, kad pati nusprendžiau užsisakyti. Kai paragavau, iškart supratau, kad savo virtuvėje bandysiu tą patiekalą atkartoti. Skonis buvo tikrai fantastiškas. Aišku, kai valgai atostogose ir nereikia apie nieką galvoti, tai maistas būna dar skanesnis. Taigi kaip tariau, taip ir padariau, grįžusi į savo virtuvė pamėginau atkurti receptą ir galiu pasakyti, kad man tikrai pavyko! Dabar šitaip gaminu labai dažnai, tik reikia pastebėti, kad aš gamindama naudoju šaldytas midijas, restorane jos buvo naudojamos šviežios.

Ingredientai

  • šaldytos midijos: 1 kilogramo
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • gerai prinokę pomidorai: 2
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • paprikos: 1
  • sausas baltas vynas: 0,5 taurės
  • čili pipirai
  • druska
  • cukrus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia midijas nuplauname po šaltu vandeniu, kiekvieną patriname tam, kad neliktų jokių plaušelių (kitaip jie būna vadinami barzdomis).

2. Prasivėrusias midijas reikia išmesti. Plauti po šaltu vandeniu itin svarbu dėl tos priežasties, kad po šiltu jos pradeda atsivėrinėti ir šitaip nežinosite, kurios yra blogos, o kurios sugalvojo "prasivėdinti". Bet būna, kad plaunant po šaltu vandeniu kai kurios sugalvoja atsidaryti, tam kad patikrinti pabarbename per kiautą - gerosios turi užsiverti atgal.

3. Visas daržoves pakepiname keptuvėje. Aišku, kad pirmiausia dedami svogūnai ir česnakai.

4. Supilame vyną, prieskonius ir troškiname maždaug 10 minučių.

5. Midijas išverdame kitame puode su šiek tiek vandens. Uždarome jas dangčiu ir gariname maždaug 8 minutes.

6. Po to viską nukoškite per sietelį ir pašaliname vieno kiauto dalį (būtent tokį patiekimą mačiau restorane ir man jis nerealiai patiko, nes nereikia vėliau "žaisti" atidarinėjant midijas, galima tiesiog mėgautis).

7. Neprasivėrusias midijas išmeskite, o gerąsias sudėkite į keptuvę ir kartu su daržovėmis dar patroškinkite kelias minutes.

8. Patiekite su paskrudinta duona ir mėgstamu vynu. Skanaukite!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau