Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 07

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Pamenu prieš kurį laiką keliavau Graikijoje ir ten pirmą kartą paragavau midijų pomidorų padaže. Tiesa, jų pamačiau kito žmogaus lėkštėje ir taip gražiai atrodė, kad pati nusprendžiau užsisakyti. Kai paragavau, iškart supratau, kad savo virtuvėje bandysiu tą patiekalą atkartoti. Skonis buvo tikrai fantastiškas. Aišku, kai valgai atostogose ir nereikia apie nieką galvoti, tai maistas būna dar skanesnis. Taigi kaip tariau, taip ir padariau, grįžusi į savo virtuvė pamėginau atkurti receptą ir galiu pasakyti, kad man tikrai pavyko! Dabar šitaip gaminu labai dažnai, tik reikia pastebėti, kad aš gamindama naudoju šaldytas midijas, restorane jos buvo naudojamos šviežios.

Ingredientai

  • šaldytos midijos: 1 kilogramo
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • gerai prinokę pomidorai: 2
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • paprikos: 1
  • sausas baltas vynas: 0,5 taurės
  • čili pipirai
  • druska
  • cukrus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia midijas nuplauname po šaltu vandeniu, kiekvieną patriname tam, kad neliktų jokių plaušelių (kitaip jie būna vadinami barzdomis).

2. Prasivėrusias midijas reikia išmesti. Plauti po šaltu vandeniu itin svarbu dėl tos priežasties, kad po šiltu jos pradeda atsivėrinėti ir šitaip nežinosite, kurios yra blogos, o kurios sugalvojo "prasivėdinti". Bet būna, kad plaunant po šaltu vandeniu kai kurios sugalvoja atsidaryti, tam kad patikrinti pabarbename per kiautą - gerosios turi užsiverti atgal.

3. Visas daržoves pakepiname keptuvėje. Aišku, kad pirmiausia dedami svogūnai ir česnakai.

4. Supilame vyną, prieskonius ir troškiname maždaug 10 minučių.

5. Midijas išverdame kitame puode su šiek tiek vandens. Uždarome jas dangčiu ir gariname maždaug 8 minutes.

6. Po to viską nukoškite per sietelį ir pašaliname vieno kiauto dalį (būtent tokį patiekimą mačiau restorane ir man jis nerealiai patiko, nes nereikia vėliau "žaisti" atidarinėjant midijas, galima tiesiog mėgautis).

7. Neprasivėrusias midijas išmeskite, o gerąsias sudėkite į keptuvę ir kartu su daržovėmis dar patroškinkite kelias minutes.

8. Patiekite su paskrudinta duona ir mėgstamu vynu. Skanaukite!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau