Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 07

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Pamenu prieš kurį laiką keliavau Graikijoje ir ten pirmą kartą paragavau midijų pomidorų padaže. Tiesa, jų pamačiau kito žmogaus lėkštėje ir taip gražiai atrodė, kad pati nusprendžiau užsisakyti. Kai paragavau, iškart supratau, kad savo virtuvėje bandysiu tą patiekalą atkartoti. Skonis buvo tikrai fantastiškas. Aišku, kai valgai atostogose ir nereikia apie nieką galvoti, tai maistas būna dar skanesnis. Taigi kaip tariau, taip ir padariau, grįžusi į savo virtuvė pamėginau atkurti receptą ir galiu pasakyti, kad man tikrai pavyko! Dabar šitaip gaminu labai dažnai, tik reikia pastebėti, kad aš gamindama naudoju šaldytas midijas, restorane jos buvo naudojamos šviežios.

Ingredientai

  • šaldytos midijos: 1 kilogramo
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • gerai prinokę pomidorai: 2
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • paprikos: 1
  • sausas baltas vynas: 0,5 taurės
  • čili pipirai
  • druska
  • cukrus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia midijas nuplauname po šaltu vandeniu, kiekvieną patriname tam, kad neliktų jokių plaušelių (kitaip jie būna vadinami barzdomis).

2. Prasivėrusias midijas reikia išmesti. Plauti po šaltu vandeniu itin svarbu dėl tos priežasties, kad po šiltu jos pradeda atsivėrinėti ir šitaip nežinosite, kurios yra blogos, o kurios sugalvojo "prasivėdinti". Bet būna, kad plaunant po šaltu vandeniu kai kurios sugalvoja atsidaryti, tam kad patikrinti pabarbename per kiautą - gerosios turi užsiverti atgal.

3. Visas daržoves pakepiname keptuvėje. Aišku, kad pirmiausia dedami svogūnai ir česnakai.

4. Supilame vyną, prieskonius ir troškiname maždaug 10 minučių.

5. Midijas išverdame kitame puode su šiek tiek vandens. Uždarome jas dangčiu ir gariname maždaug 8 minutes.

6. Po to viską nukoškite per sietelį ir pašaliname vieno kiauto dalį (būtent tokį patiekimą mačiau restorane ir man jis nerealiai patiko, nes nereikia vėliau "žaisti" atidarinėjant midijas, galima tiesiog mėgautis).

7. Neprasivėrusias midijas išmeskite, o gerąsias sudėkite į keptuvę ir kartu su daržovėmis dar patroškinkite kelias minutes.

8. Patiekite su paskrudinta duona ir mėgstamu vynu. Skanaukite!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 09:16 Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką iki 50% – natūralūs sprendimai

Vitaminas D trūkumas didina demencijos riziką 32–50%. Naujausia 2025 m. meta-analizė Frontie...

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 09:05 Sūnus pasirinko marčią: ar padėti antram vaikui?

Šeimos drama: mama atstumta nuo sūnaus ir marties, bet pašaukta vidury nakties dėl verkiančio kūdikio. Po pagalbos – vėl atstūmimas. Ar padėti antram vaikui?

Skaityti daugiau

2025-12-15 laikas 07:00 Dienos Horoskopas 2025 m. Gruodžio 15 d. – Pirmadienis

Dienos horoskopas gruodžio 15 d. 2025 m.: Marsas Ožiaragyje suteikia ambicijų. Prognozės meilėje, finansuose, sveikatoje ir darbe visiems 12 ženklų. Tom Lescher

Skaityti daugiau

2025-12-14 laikas 11:30 NePatikėsi, Kaip Greitai Užmigsi Klausydamas Šių Baltijos Bangų! 😱🌊
Be muzikos • Be trukdžių • ĮSPĖJIMAS: Nepaprastai priklausomybę sukelianti ramybė! beprotiškai raminančios Baltijos jūros bangos išjungs jus per minutes — tūkstančiai jau miega kaip niekada anksčiau! Tikras 4K paplūdimio vaizdas su galingu ASMR baltu...

Skaityti daugiau