Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 07

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Šaldytos midijos paruoštos paprikų ir pomidorų padaže

Pamenu prieš kurį laiką keliavau Graikijoje ir ten pirmą kartą paragavau midijų pomidorų padaže. Tiesa, jų pamačiau kito žmogaus lėkštėje ir taip gražiai atrodė, kad pati nusprendžiau užsisakyti. Kai paragavau, iškart supratau, kad savo virtuvėje bandysiu tą patiekalą atkartoti. Skonis buvo tikrai fantastiškas. Aišku, kai valgai atostogose ir nereikia apie nieką galvoti, tai maistas būna dar skanesnis. Taigi kaip tariau, taip ir padariau, grįžusi į savo virtuvė pamėginau atkurti receptą ir galiu pasakyti, kad man tikrai pavyko! Dabar šitaip gaminu labai dažnai, tik reikia pastebėti, kad aš gamindama naudoju šaldytas midijas, restorane jos buvo naudojamos šviežios.

Ingredientai

  • šaldytos midijos: 1 kilogramo
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • gerai prinokę pomidorai: 2
  • konservuoti pomidorai: 1 skardinės
  • paprikos: 1
  • sausas baltas vynas: 0,5 taurės
  • čili pipirai
  • druska
  • cukrus.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia midijas nuplauname po šaltu vandeniu, kiekvieną patriname tam, kad neliktų jokių plaušelių (kitaip jie būna vadinami barzdomis).

2. Prasivėrusias midijas reikia išmesti. Plauti po šaltu vandeniu itin svarbu dėl tos priežasties, kad po šiltu jos pradeda atsivėrinėti ir šitaip nežinosite, kurios yra blogos, o kurios sugalvojo "prasivėdinti". Bet būna, kad plaunant po šaltu vandeniu kai kurios sugalvoja atsidaryti, tam kad patikrinti pabarbename per kiautą - gerosios turi užsiverti atgal.

3. Visas daržoves pakepiname keptuvėje. Aišku, kad pirmiausia dedami svogūnai ir česnakai.

4. Supilame vyną, prieskonius ir troškiname maždaug 10 minučių.

5. Midijas išverdame kitame puode su šiek tiek vandens. Uždarome jas dangčiu ir gariname maždaug 8 minutes.

6. Po to viską nukoškite per sietelį ir pašaliname vieno kiauto dalį (būtent tokį patiekimą mačiau restorane ir man jis nerealiai patiko, nes nereikia vėliau "žaisti" atidarinėjant midijas, galima tiesiog mėgautis).

7. Neprasivėrusias midijas išmeskite, o gerąsias sudėkite į keptuvę ir kartu su daržovėmis dar patroškinkite kelias minutes.

8. Patiekite su paskrudinta duona ir mėgstamu vynu. Skanaukite!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau