Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Lapkričio » 13

Grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis

Grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis

Tokio kamado tipo grilyje iškeptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis bus garantuoti fantastiški pietūs jūsų visai šeimai. Krevetes prieš kepdami pamarinuosime, kad šios kepdamos įgautų fantastišką aromatą, skonį bei spalvą. Krevečių uodegėlės kepdamos pasidarys traškios ir idealiai derės su minkštomis bei kvapniomis daržovėmis. Jūsų kieme, sode ar gamtoje pakvips tikrai Viduržemio jūra ir saule... Todėl kuriame grilius visais metų sezonais, kad tik pasimėgauti tobulais patiekalais iš jūros gėrybių!

Ingredientai

  • išlukštentos (be kiauto) karališkos krevetės: 400 gramų (naudojau šaldytas, bei jei turėsite šviežių - dar geriau)
  • cukinijos: 1 nedidelės (supjaustome 1 centimetro storio griežinėliais)
  • raudonosios paprikos: 0,5 (supjaustome stambiais kvadratais)
  • geltonosios paprikos: 0,5 (naudoju skirtingas, dėl gražaus spalvų žaismo, bet galima pasirinkti ir vienos spalvos)
  • svogūnai: 2 (supjaustome ketvirčiais)
  • pievagrybiai: 4-5 (perpjauname perpus)
  • alyvuogių aliejus: ~5-6 valgomųjų šaukštų (daržovių apšlakstymui)
  • druska
  • pipirai.

Krevečių marinatui:

  • česnakas: 3 skiltelių (sutriname)
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos sultys: iš 1 vnt.
  • saldžios raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • alyvuogių aliejus: ~2 valgomųjų šaukštų.

Patiekimui:

  • švieži krapai
  • citrinos skiltelės.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia karališkas krevetes be kiauto atitirpiname (jeigu naudosite šaldytas) - galima tai padaryti perliejant šiltu vandeniu. Tada nusausiname.

2. Visus marinatui nurodytus ingredientus sumaišome, užpilame gautu marinatu krevetes ir paliekame pasimarinuoti maždaug 30-60 minučių.

3. Kad mūsų neišsausėtų, daržoves pjaustome tik prieš kepant, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais, išmaišome.

4. Po to pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliojame ant grotelių arba suveriame ant iešmelių ir kepame ant įkaitintų žarijų kol lengvai apskrunda ir daržovės suminkštėja (maždaug 5-10 minučių iš kiekvienos pusės). Svarbiausia neperkepame, kad mūsų krevetės neišdžiūtų.

5. Iškepusias gerybes pabarstome susmulkintais krapais ir patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaujame!

6. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau