Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 13

Grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis

Grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis

Tokio kamado tipo grilyje iškeptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis bus garantuoti fantastiški pietūs jūsų visai šeimai. Krevetes prieš kepdami pamarinuosime, kad šios kepdamos įgautų fantastišką aromatą, skonį bei spalvą. Krevečių uodegėlės kepdamos pasidarys traškios ir idealiai derės su minkštomis bei kvapniomis daržovėmis. Jūsų kieme, sode ar gamtoje pakvips tikrai Viduržemio jūra ir saule... Todėl kuriame grilius visais metų sezonais, kad tik pasimėgauti tobulais patiekalais iš jūros gėrybių!

Ingredientai

  • išlukštentos (be kiauto) karališkos krevetės: 400 gramų (naudojau šaldytas, bei jei turėsite šviežių - dar geriau)
  • cukinijos: 1 nedidelės (supjaustome 1 centimetro storio griežinėliais)
  • raudonosios paprikos: 0,5 (supjaustome stambiais kvadratais)
  • geltonosios paprikos: 0,5 (naudoju skirtingas, dėl gražaus spalvų žaismo, bet galima pasirinkti ir vienos spalvos)
  • svogūnai: 2 (supjaustome ketvirčiais)
  • pievagrybiai: 4-5 (perpjauname perpus)
  • alyvuogių aliejus: ~5-6 valgomųjų šaukštų (daržovių apšlakstymui)
  • druska
  • pipirai.

Krevečių marinatui:

  • česnakas: 3 skiltelių (sutriname)
  • medus: 1 valgomojo šaukšto
  • citrinos sultys: iš 1 vnt.
  • saldžios raudonosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • karis: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • alyvuogių aliejus: ~2 valgomųjų šaukštų.

Patiekimui:

  • švieži krapai
  • citrinos skiltelės.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia karališkas krevetes be kiauto atitirpiname (jeigu naudosite šaldytas) - galima tai padaryti perliejant šiltu vandeniu. Tada nusausiname.

2. Visus marinatui nurodytus ingredientus sumaišome, užpilame gautu marinatu krevetes ir paliekame pasimarinuoti maždaug 30-60 minučių.

3. Kad mūsų neišsausėtų, daržoves pjaustome tik prieš kepant, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska bei pipirais, išmaišome.

4. Po to pasimarinavusias krevetes ir paruoštas daržoves sudėliojame ant grotelių arba suveriame ant iešmelių ir kepame ant įkaitintų žarijų kol lengvai apskrunda ir daržovės suminkštėja (maždaug 5-10 minučių iš kiekvienos pusės). Svarbiausia neperkepame, kad mūsų krevetės neišdžiūtų.

5. Iškepusias gerybes pabarstome susmulkintais krapais ir patiekiame su citrinos skiltelėmis. Skanaujame!

6. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-02 laikas 14:14 Receptai Grikainiai su Varške: Skanus ir Sveikas Lietuviškas Receptas
Skanus grikainių su varške receptas – sotus ir sveikas lietuviškas patiekalas vegetarams! Šie grikių kotletai su varške tapo tikru atradimu – paprasti, maistingi ir be galo skanūs! Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau