Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Gruodžio » 17

Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais

Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais

Chašlama yra tokia kaukazietiška sodri tiršta sriuba (gal net primeną troškinį), kurioje puikiai tarpusavyje mėsa ir daržovės. Dažniausia ši sriuba yra gaminama su aviena/ėriena, bet ir jautiena idealiai tinka. Man asmeniškai gal net labiau patinka su šia mėsa, o ir jos man surasti kokybiškos parduotuvėse yra žymiai paprasčiau.

Pačios pagrindinės taisyklės gaminant šį patiekalą - mėsa ant kauliuko, šviežios daržovės ir didelė kompanija. Idealiai tinka iškylai gamtoje, žvejybai ir taip toliau, nes gaminimas yra ganėtinai paprastas, taip pat nereikalauja daug priežiūros. Pamėginkite ir suprasite apie ką aš kalbu!

Ingredientai

  • jautienos šonkauliai: ~2 kilogramų (kaip minėjau labai tinka aviena, iš bėdos tiks net kiauliena)
  • bulvės: 1 kilogramo
  • saldžiosios paprikos: 2
  • minkšti, gerai sunokę pomidorai: 1 kilogramo
  • svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
  • morkos: 1 (vidutinio dydžio)
  • aitrieji pipirai: 2-3 (mėgstantiems aštriau)
  • šviesus alus: 1 litro
  • druska: ~1 nedidelės saujos
  • pipirai: ~septintadalis saujos.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių prireiks gaminant chašlamą sriubą su jautiena.

2. Į kazaną sudėkite jautieną.

3. Tuomet sudėkite bulves.

4. Po to svogūnai.

5. Ir sluoksnis morkų kartu su aitriosiomis paprikomis.

6. Ir tada dar sluoksnis saldžiųjų paprikų.

7. Pabaigai uždenkite sluoksniu pomidorų. Pabarstykite gana gausiai druska ir pipirais

8. Dėkite kazaną ant pakūrento pečiūko, užpilkite alumi. Jei norisi, kad gautųsi labiau kaip sriuba, pilkite dar kiek vandens, kad vos apsemtų.

9. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant minimalios kaitros maždaug 2-3 valandas.

10. Po 2,5 valandos pabarstykite šviežia kalendra, uždenkite dangtį ir patroškinkite dar kelias minutes. Nuėmus dangtį po 10 minučių kvapai pasklis po visą kiemą, net kaimynai subėgs, reiškiasi Chašlama jau paruošta ir galite lepintis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau sriubų su jautiena receptų rasite: Sriubos su jautiena.

Recepto Autorius VBlog

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau