Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 17

Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais

Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais

Chašlama yra tokia kaukazietiška sodri tiršta sriuba (gal net primeną troškinį), kurioje puikiai tarpusavyje mėsa ir daržovės. Dažniausia ši sriuba yra gaminama su aviena/ėriena, bet ir jautiena idealiai tinka. Man asmeniškai gal net labiau patinka su šia mėsa, o ir jos man surasti kokybiškos parduotuvėse yra žymiai paprasčiau.

Pačios pagrindinės taisyklės gaminant šį patiekalą - mėsa ant kauliuko, šviežios daržovės ir didelė kompanija. Idealiai tinka iškylai gamtoje, žvejybai ir taip toliau, nes gaminimas yra ganėtinai paprastas, taip pat nereikalauja daug priežiūros. Pamėginkite ir suprasite apie ką aš kalbu!

Ingredientai

  • jautienos šonkauliai: ~2 kilogramų (kaip minėjau labai tinka aviena, iš bėdos tiks net kiauliena)
  • bulvės: 1 kilogramo
  • saldžiosios paprikos: 2
  • minkšti, gerai sunokę pomidorai: 1 kilogramo
  • svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
  • morkos: 1 (vidutinio dydžio)
  • aitrieji pipirai: 2-3 (mėgstantiems aštriau)
  • šviesus alus: 1 litro
  • druska: ~1 nedidelės saujos
  • pipirai: ~septintadalis saujos.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių prireiks gaminant chašlamą sriubą su jautiena.

2. Į kazaną sudėkite jautieną.

3. Tuomet sudėkite bulves.

4. Po to svogūnai.

5. Ir sluoksnis morkų kartu su aitriosiomis paprikomis.

6. Ir tada dar sluoksnis saldžiųjų paprikų.

7. Pabaigai uždenkite sluoksniu pomidorų. Pabarstykite gana gausiai druska ir pipirais

8. Dėkite kazaną ant pakūrento pečiūko, užpilkite alumi. Jei norisi, kad gautųsi labiau kaip sriuba, pilkite dar kiek vandens, kad vos apsemtų.

9. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant minimalios kaitros maždaug 2-3 valandas.

10. Po 2,5 valandos pabarstykite šviežia kalendra, uždenkite dangtį ir patroškinkite dar kelias minutes. Nuėmus dangtį po 10 minučių kvapai pasklis po visą kiemą, net kaimynai subėgs, reiškiasi Chašlama jau paruošta ir galite lepintis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau sriubų su jautiena receptų rasite: Sriubos su jautiena.

Recepto Autorius VBlog

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau