Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Mano virtuvė vėl paskendo saldžiame kaip medus aromate. Toks tobulas tas ką tik sutrintų gvazdikėlių ir kardamonų kvapas.

Taigi, šiandien nepasidaviau nuovargiui ir pradėjau maišyti brandintą meduolinę tešlą - minkštiems meduoliams. Galiu tik pasakyti, kad man ši tešla yra pati tobuliausia ir kiekvienais metais toks desertas Kalėdoms yra tiesiog privalomas. Kai paragausite, iškart suprasite apie ką aš kalbu. Rezultatas visada pranoksta visus lūkesčius, o tas ilgas laukimas, kol tešla susibrandina, yra vertas kiekvienos minutės.

Ingredientai

  • medus: 250 gramų
  • rudas cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 125 gramų
  • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas kardamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti kvapieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 125 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 580 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą, medų ir cukrų ištirpiname, nuolatos maišydami, ant nedidelės kaitros. Kai tik mišinys užverda, nukaičiame nuo kaitros.

2. Tada į pasiruoštą mišinį įmaišome cinamoną, imbierą, kardamoną, gvazdikėlius, kvapniuosius pipirus ir apelsino žievelę.

3. Kai jau mišinys šiek tiek atvėsta, bet dar būna šiltas, po vieną įmaišome kiaušinius. Po to įmaišome pieną.

4. Dubenyje sumaišome druską, sodą, kakavą ir miltus. Į šį miltų mišinį supilame medaus, pieno, sviesto ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome, kol gausime vientisą, nuo dubenio kraštų atšokančią tešlą.

5. Dubenį su tešla užklojame rankšluostuku. Tešlą šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje brandiname mažiausiai 2 savaites.

6. Po 2-6 savaičių: Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.

7. Padaliname tešlą į 2-3 dalis.

8. Vieną dalį pasiimame, kitą dedame atgal į šaldytuvą.

9. Stalviršį ir kočėlą pabarstome miltais bei iškočioti tešlą 0,5 cm (žinoma, galite ir 0,3 cm arba 0,7 cm, bet svarbiausia, kad toje pačioje skardoj esantys meduoliai būtų vienodo storio) storio lakštu. Kad tešla neliptų nei prie kočėlo, nei prie stalviršio, kočiodami pabarstykite miltais. Jeigu tešla nelimpa prie kočėlo, miltų barstyti nereikėtų.

10. Sausainių formelėmis išspauskite meduolius.

11. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

12. Meduolius perkeliame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje maždaug 8 minutes. Dėdami meduolius į kepimo skardą paliekame maždaug 2 centimetrų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek plečiasi. Reikėtų būtų labai atidiems - kuo plonesni yra meduoliai, tuo greičiau jie gali perkepti! Kai ištraukiame meduolius iš orkaitės, jų krašteliai turėtų būti kietoki, o viduriukas dar minkštas.

13. Paskui imkitės likusios tešlos dalies.

14. Leiskite meduoliams atvėsti ant grotelių, jeigu neturite jų, tiesiog išdėliojame lėkštėje. Jeigu, ištrauktus iš orkaitės, meduolius paliksite vėsti skardoje, po to gali būti labai sunku juos iš ten iškrapštyti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tešlos receptų rasite: Tešlos receptai.

Recepto Autorius Mukatanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-05 laikas 11:35 Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą Ispanijoje be tarpininkų 2025 m.: Išsamus vadovas
Svajojate apie saulėtą vilą Kosta Blankoje, modernų butą Barselonoje ar ramų namą Andalūzijos kaime, bet norite sutaupyti, apeidami brokerius? Ispanija yra viena patraukliausių šalių investuoti į nekilnojamąjį turtą dėl švelnaus klimato, turtingos ku...

Skaityti daugiau

2025-09-05 laikas 09:02 Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą Ispanijoje 2025 m.: Išsamus vadovas

Svajojate apie namą su baseinu Kosta Blankoje, butą Barselonoje ar vilą saulėtoje Andalūzijoje? Ispanija – šalis, kuri vilioja ne tik turistus savo šiltu klimatu, nuostabiais paplūdimiais ir turtinga kultūra, bet ir investuotojus, ieškančius...

Skaityti daugiau

2025-09-05 laikas 07:54 Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą Graikijoje be tarpininkų: Išsamus vadovas

Svajojate apie vilą Santorinyje ar butą Atėnuose, bet norite sutaupyti, apeidami tarpininkus ir brokerius? Graikija – šalis, kuri vilioja savo saulėtu klimatu, turtinga kultūra ir prieinamu nekilnojamuoju turtu. Po 2008 m. ekonominės krizės ...

Skaityti daugiau

2025-09-05 laikas 07:44 Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą Graikijoje: Išsamus vadovas
Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą Graikijoje? Sužinokite, kas gali pirkti, kokie mokesčiai, kainos, ar rinktis namą, ar butą, ir praktinius patarimus. Atraskite Graikijos NT rinkos galimybes!

Skaityti daugiau

2025-09-05 laikas 07:31 Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą JAV: Išsamus vadovas
Kaip įsigyti nekilnojamąjį turtą JAV? Sužinokite, kas gali pirkti, nuo ko pradėti, kokie mokesčiai, kainos ir ar geriau rinktis namą su žeme, ar butą. Atraskite praktinius patarimus ir kainų pavyzdžius. (

Skaityti daugiau