Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Mano virtuvė vėl paskendo saldžiame kaip medus aromate. Toks tobulas tas ką tik sutrintų gvazdikėlių ir kardamonų kvapas.

Taigi, šiandien nepasidaviau nuovargiui ir pradėjau maišyti brandintą meduolinę tešlą - minkštiems meduoliams. Galiu tik pasakyti, kad man ši tešla yra pati tobuliausia ir kiekvienais metais toks desertas Kalėdoms yra tiesiog privalomas. Kai paragausite, iškart suprasite apie ką aš kalbu. Rezultatas visada pranoksta visus lūkesčius, o tas ilgas laukimas, kol tešla susibrandina, yra vertas kiekvienos minutės.

Ingredientai

  • medus: 250 gramų
  • rudas cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 125 gramų
  • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas kardamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti kvapieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 125 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 580 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą, medų ir cukrų ištirpiname, nuolatos maišydami, ant nedidelės kaitros. Kai tik mišinys užverda, nukaičiame nuo kaitros.

2. Tada į pasiruoštą mišinį įmaišome cinamoną, imbierą, kardamoną, gvazdikėlius, kvapniuosius pipirus ir apelsino žievelę.

3. Kai jau mišinys šiek tiek atvėsta, bet dar būna šiltas, po vieną įmaišome kiaušinius. Po to įmaišome pieną.

4. Dubenyje sumaišome druską, sodą, kakavą ir miltus. Į šį miltų mišinį supilame medaus, pieno, sviesto ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome, kol gausime vientisą, nuo dubenio kraštų atšokančią tešlą.

5. Dubenį su tešla užklojame rankšluostuku. Tešlą šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje brandiname mažiausiai 2 savaites.

6. Po 2-6 savaičių: Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.

7. Padaliname tešlą į 2-3 dalis.

8. Vieną dalį pasiimame, kitą dedame atgal į šaldytuvą.

9. Stalviršį ir kočėlą pabarstome miltais bei iškočioti tešlą 0,5 cm (žinoma, galite ir 0,3 cm arba 0,7 cm, bet svarbiausia, kad toje pačioje skardoj esantys meduoliai būtų vienodo storio) storio lakštu. Kad tešla neliptų nei prie kočėlo, nei prie stalviršio, kočiodami pabarstykite miltais. Jeigu tešla nelimpa prie kočėlo, miltų barstyti nereikėtų.

10. Sausainių formelėmis išspauskite meduolius.

11. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

12. Meduolius perkeliame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje maždaug 8 minutes. Dėdami meduolius į kepimo skardą paliekame maždaug 2 centimetrų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek plečiasi. Reikėtų būtų labai atidiems - kuo plonesni yra meduoliai, tuo greičiau jie gali perkepti! Kai ištraukiame meduolius iš orkaitės, jų krašteliai turėtų būti kietoki, o viduriukas dar minkštas.

13. Paskui imkitės likusios tešlos dalies.

14. Leiskite meduoliams atvėsti ant grotelių, jeigu neturite jų, tiesiog išdėliojame lėkštėje. Jeigu, ištrauktus iš orkaitės, meduolius paliksite vėsti skardoje, po to gali būti labai sunku juos iš ten iškrapštyti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tešlos receptų rasite: Tešlos receptai.

Recepto Autorius Mukatanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau