Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Gruodžio » 22

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Mano virtuvė vėl paskendo saldžiame kaip medus aromate. Toks tobulas tas ką tik sutrintų gvazdikėlių ir kardamonų kvapas.

Taigi, šiandien nepasidaviau nuovargiui ir pradėjau maišyti brandintą meduolinę tešlą - minkštiems meduoliams. Galiu tik pasakyti, kad man ši tešla yra pati tobuliausia ir kiekvienais metais toks desertas Kalėdoms yra tiesiog privalomas. Kai paragausite, iškart suprasite apie ką aš kalbu. Rezultatas visada pranoksta visus lūkesčius, o tas ilgas laukimas, kol tešla susibrandina, yra vertas kiekvienos minutės.

Ingredientai

  • medus: 250 gramų
  • rudas cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 125 gramų
  • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas kardamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti kvapieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 125 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 580 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą, medų ir cukrų ištirpiname, nuolatos maišydami, ant nedidelės kaitros. Kai tik mišinys užverda, nukaičiame nuo kaitros.

2. Tada į pasiruoštą mišinį įmaišome cinamoną, imbierą, kardamoną, gvazdikėlius, kvapniuosius pipirus ir apelsino žievelę.

3. Kai jau mišinys šiek tiek atvėsta, bet dar būna šiltas, po vieną įmaišome kiaušinius. Po to įmaišome pieną.

4. Dubenyje sumaišome druską, sodą, kakavą ir miltus. Į šį miltų mišinį supilame medaus, pieno, sviesto ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome, kol gausime vientisą, nuo dubenio kraštų atšokančią tešlą.

5. Dubenį su tešla užklojame rankšluostuku. Tešlą šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje brandiname mažiausiai 2 savaites.

6. Po 2-6 savaičių: Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.

7. Padaliname tešlą į 2-3 dalis.

8. Vieną dalį pasiimame, kitą dedame atgal į šaldytuvą.

9. Stalviršį ir kočėlą pabarstome miltais bei iškočioti tešlą 0,5 cm (žinoma, galite ir 0,3 cm arba 0,7 cm, bet svarbiausia, kad toje pačioje skardoj esantys meduoliai būtų vienodo storio) storio lakštu. Kad tešla neliptų nei prie kočėlo, nei prie stalviršio, kočiodami pabarstykite miltais. Jeigu tešla nelimpa prie kočėlo, miltų barstyti nereikėtų.

10. Sausainių formelėmis išspauskite meduolius.

11. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

12. Meduolius perkeliame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje maždaug 8 minutes. Dėdami meduolius į kepimo skardą paliekame maždaug 2 centimetrų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek plečiasi. Reikėtų būtų labai atidiems - kuo plonesni yra meduoliai, tuo greičiau jie gali perkepti! Kai ištraukiame meduolius iš orkaitės, jų krašteliai turėtų būti kietoki, o viduriukas dar minkštas.

13. Paskui imkitės likusios tešlos dalies.

14. Leiskite meduoliams atvėsti ant grotelių, jeigu neturite jų, tiesiog išdėliojame lėkštėje. Jeigu, ištrauktus iš orkaitės, meduolius paliksite vėsti skardoje, po to gali būti labai sunku juos iš ten iškrapštyti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tešlos receptų rasite: Tešlos receptai.

Recepto Autorius Mukatanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau