Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Mano virtuvė vėl paskendo saldžiame kaip medus aromate. Toks tobulas tas ką tik sutrintų gvazdikėlių ir kardamonų kvapas.

Taigi, šiandien nepasidaviau nuovargiui ir pradėjau maišyti brandintą meduolinę tešlą - minkštiems meduoliams. Galiu tik pasakyti, kad man ši tešla yra pati tobuliausia ir kiekvienais metais toks desertas Kalėdoms yra tiesiog privalomas. Kai paragausite, iškart suprasite apie ką aš kalbu. Rezultatas visada pranoksta visus lūkesčius, o tas ilgas laukimas, kol tešla susibrandina, yra vertas kiekvienos minutės.

Ingredientai

  • medus: 250 gramų
  • rudas cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 125 gramų
  • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas kardamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti kvapieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 125 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 580 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą, medų ir cukrų ištirpiname, nuolatos maišydami, ant nedidelės kaitros. Kai tik mišinys užverda, nukaičiame nuo kaitros.

2. Tada į pasiruoštą mišinį įmaišome cinamoną, imbierą, kardamoną, gvazdikėlius, kvapniuosius pipirus ir apelsino žievelę.

3. Kai jau mišinys šiek tiek atvėsta, bet dar būna šiltas, po vieną įmaišome kiaušinius. Po to įmaišome pieną.

4. Dubenyje sumaišome druską, sodą, kakavą ir miltus. Į šį miltų mišinį supilame medaus, pieno, sviesto ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome, kol gausime vientisą, nuo dubenio kraštų atšokančią tešlą.

5. Dubenį su tešla užklojame rankšluostuku. Tešlą šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje brandiname mažiausiai 2 savaites.

6. Po 2-6 savaičių: Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.

7. Padaliname tešlą į 2-3 dalis.

8. Vieną dalį pasiimame, kitą dedame atgal į šaldytuvą.

9. Stalviršį ir kočėlą pabarstome miltais bei iškočioti tešlą 0,5 cm (žinoma, galite ir 0,3 cm arba 0,7 cm, bet svarbiausia, kad toje pačioje skardoj esantys meduoliai būtų vienodo storio) storio lakštu. Kad tešla neliptų nei prie kočėlo, nei prie stalviršio, kočiodami pabarstykite miltais. Jeigu tešla nelimpa prie kočėlo, miltų barstyti nereikėtų.

10. Sausainių formelėmis išspauskite meduolius.

11. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

12. Meduolius perkeliame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje maždaug 8 minutes. Dėdami meduolius į kepimo skardą paliekame maždaug 2 centimetrų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek plečiasi. Reikėtų būtų labai atidiems - kuo plonesni yra meduoliai, tuo greičiau jie gali perkepti! Kai ištraukiame meduolius iš orkaitės, jų krašteliai turėtų būti kietoki, o viduriukas dar minkštas.

13. Paskui imkitės likusios tešlos dalies.

14. Leiskite meduoliams atvėsti ant grotelių, jeigu neturite jų, tiesiog išdėliojame lėkštėje. Jeigu, ištrauktus iš orkaitės, meduolius paliksite vėsti skardoje, po to gali būti labai sunku juos iš ten iškrapštyti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tešlos receptų rasite: Tešlos receptai.

Recepto Autorius Mukatanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-14 laikas 13:49 Kanados vyriausybė paskelbė planus eutanazuoti karo veteranus siekdama sumažinti išlaidas
Kanados Bendruomenių rūmuose karo veteranas Kelsi Sheren atskleidė nerimą keliančią informaciją apie Kanados vyriausybės planus eutanazuoti karo veteranus siekiant sumažinti išlaidas.

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 19:19 Pensilvanijos moteris laikinai laimėjo prieš privalomąjį išmaniųjų skaitiklių įdiegimą
Pensilvanijos moteris, kurios negalia pablogėjo dėl išmaniųjų skaitiklių skleidžiamo belaidžio spinduliavimo, laimėjo laikiną teismo sprendimą, leidžiantį jai toliau naudoti mechaninį skaitiklį, kad išvengtų spinduliavimo. Teisėjas taip pat įpareigoj...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 11:14 Lęšiai: Nauda Sveikatai, Žala ir Receptai
Lęšiai – puikus maistas sveikatai, turintis daug baltymų, skaidulų, geležies ir folatų. Jie padeda mažinti cholesterolį, gerina virškinimą, stiprina kaulus ir palaiko širdies sveikatą. Tačiau per didelis vartojimas gali sukelti pilvo pūtimą ar trukdy...

Skaityti daugiau

2025-11-13 laikas 10:50 Žiedadulkių Nauda Sveikatai: Naudingos Savybės ir Vartojimas
Bičių žiedadulkės – tai natūralus superproduktas, turintis baltymų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų. Jos stiprina imunitetą, suteikia energijos, mažina cholesterolį, gerina medžiagų apykaitą ir padeda atsigauti po ligų. Vartojamos su medumi, jogu...

Skaityti daugiau

2025-11-12 laikas 14:49 Mokslininkai įspėja, kad populiarios svorio mažinimo priemonės sukelia agresyvius vėžius žmonėms
Mokslininkai atrado, kad populiarios svorio mažinimo priemonės, tokios kaip Ozempic, Wegovy ir Mounjaro, yra susijusios su rimtais šalutiniais poveikiais, įskaitant dantų ėduonį, raumenų ir kaulų masės praradimą, aklumą, savižudybės mintis, vėžį ir m...

Skaityti daugiau