Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Brandinta meduolinė tešla - kaip pagaminti brandintos tešlos meduolius

Mano virtuvė vėl paskendo saldžiame kaip medus aromate. Toks tobulas tas ką tik sutrintų gvazdikėlių ir kardamonų kvapas.

Taigi, šiandien nepasidaviau nuovargiui ir pradėjau maišyti brandintą meduolinę tešlą - minkštiems meduoliams. Galiu tik pasakyti, kad man ši tešla yra pati tobuliausia ir kiekvienais metais toks desertas Kalėdoms yra tiesiog privalomas. Kai paragausite, iškart suprasite apie ką aš kalbu. Rezultatas visada pranoksta visus lūkesčius, o tas ilgas laukimas, kol tešla susibrandina, yra vertas kiekvienos minutės.

Ingredientai

  • medus: 250 gramų
  • rudas cukrus: 100 gramų
  • sviestas: 125 gramų
  • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas imbieras: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas kardamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti gvazdikėliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • malti kvapieji pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt.
  • kiaušiniai: 2
  • pienas: 125 mililitrų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • soda: 2 arbatinių šaukštelių
  • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 580 gramų.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą, medų ir cukrų ištirpiname, nuolatos maišydami, ant nedidelės kaitros. Kai tik mišinys užverda, nukaičiame nuo kaitros.

2. Tada į pasiruoštą mišinį įmaišome cinamoną, imbierą, kardamoną, gvazdikėlius, kvapniuosius pipirus ir apelsino žievelę.

3. Kai jau mišinys šiek tiek atvėsta, bet dar būna šiltas, po vieną įmaišome kiaušinius. Po to įmaišome pieną.

4. Dubenyje sumaišome druską, sodą, kakavą ir miltus. Į šį miltų mišinį supilame medaus, pieno, sviesto ir kiaušinių mišinį. Gerai išmaišome, kol gausime vientisą, nuo dubenio kraštų atšokančią tešlą.

5. Dubenį su tešla užklojame rankšluostuku. Tešlą šaldytuve arba kitoje vėsioje vietoje brandiname mažiausiai 2 savaites.

6. Po 2-6 savaičių: Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.

7. Padaliname tešlą į 2-3 dalis.

8. Vieną dalį pasiimame, kitą dedame atgal į šaldytuvą.

9. Stalviršį ir kočėlą pabarstome miltais bei iškočioti tešlą 0,5 cm (žinoma, galite ir 0,3 cm arba 0,7 cm, bet svarbiausia, kad toje pačioje skardoj esantys meduoliai būtų vienodo storio) storio lakštu. Kad tešla neliptų nei prie kočėlo, nei prie stalviršio, kočiodami pabarstykite miltais. Jeigu tešla nelimpa prie kočėlo, miltų barstyti nereikėtų.

10. Sausainių formelėmis išspauskite meduolius.

11. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi.

12. Meduolius perkeliame ant kepimo skardos ir kepame orkaitėje maždaug 8 minutes. Dėdami meduolius į kepimo skardą paliekame maždaug 2 centimetrų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek plečiasi. Reikėtų būtų labai atidiems - kuo plonesni yra meduoliai, tuo greičiau jie gali perkepti! Kai ištraukiame meduolius iš orkaitės, jų krašteliai turėtų būti kietoki, o viduriukas dar minkštas.

13. Paskui imkitės likusios tešlos dalies.

14. Leiskite meduoliams atvėsti ant grotelių, jeigu neturite jų, tiesiog išdėliojame lėkštėje. Jeigu, ištrauktus iš orkaitės, meduolius paliksite vėsti skardoje, po to gali būti labai sunku juos iš ten iškrapštyti. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau tešlos receptų rasite: Tešlos receptai.

Recepto Autorius Mukatanas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau