Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Gruodžio » 22

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas
  • 22.12.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 1813 Peržiūrų
  • Aptarti

Jeigu savo namuose dar niekada negaminote kibinų tešlos su grietine, tai tikrai tai rekomenduoju padaryti. Ši tešla gaunasi plona, ištirpstanti burnoje, o įdaro pačiuose kibinuose gausu. Tikrai fantastiški ir labai gardūs. Pastaruoju metu tai tikras mano atradimas, kuriuo noriu dalintis su visais!

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 350 gramų
  • šaltas sviestas: 200 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • kefyras: 160 mililitrų (arba 30% riebumo grietinė)
  • kiaušiniai: 1
  • kiaušiniai: 1 (kibinų aptepimui).

Kibinų įdarui:

  • kiaulienos sprandinė: ~400-450 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • porai: 2
  • džiovinti, smulkinti lauro lapai
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • krapai: ryšelio
  • petražolės: ryšelio
  • kefyras: 2 valgomųjų šaukštų (arba 30% riebumo grietinė).

Recepto paruošimas

1. Kibinų tešla: Miltus suberkite į dubenį ir įtarkuokite į juos šaltą sviestą.

2. Tada įtarkuotą sviestą šiek tiek patrinkite ir pasmulkinkite pirštais, kol sviestas pilnai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius.

3. Patarimas: Jei savo virtuvėje turite virtuvės kombainą, galite supaprastinti šį procesą tiesiog sudėdami į jį gabaliukais pjaustytą labai šaltą sviestą, suberdami miltus ir leisdami kombainui kelias minutes viską pasmulkinti.

4. Tuomet į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdėkite kelis žiupsnelius druskos ir išmaišykite šaukštu.

5. Kiaušinį paplakite su kefyru (arba grietine) ir supilkite į tešlą.

6. Viską suspauskite į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla nepataptų per daug kieta.

7. Leiskite paruoštai tešlai pailsėti šaldytuve maždaug 60-70 minučių.

8. Kibinų įdaras: Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.

9. Kaip įmanoma smulkiau sukapokite svogūną ir griežinėliais pasmulkinkite porus, įmaišykite į kiaulieną.

10. Tada įberkite kelis žiupsnelius susmulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų ir nepagailėkite druskos.

11. Įdekite kelis šaukštus kefyro (arba grietinės), maždaug vieną saują susmulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkykite.

12. Kibinų gamyba Iš šaldytuvo ištraukite atšalusią tešlą ir leiskite jai maždaug 15 minučių atšilti.

13. Po to ganėtinai plonai iškočiokite atšilusią tešlą. Jeigu tešla labai limpa, kočiodami galite pabarstyti šiek tiek miltų, ne per daug - tik tiek, kad tešla nebeliptų.

14. Tada d0ubenėliu išspauskite skritulėlius, ant jų nepagailėdami dėkite pasiruošto mėsos įdaro.

15. Suimkite kiekvieno šitaip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstykite.

16. Išplakite kiaušinį su kelias šaukštais vandens ir pasiruoštu plakiniu patepkite kiekvieno kibino paviršių.

17. Suruoštus kibinus išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

18. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio, dydžio ir turimos

Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 13:51 Likimas, kurį lemia paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo
Mūsų protėviai tikėjo, kad siela pati pasirenka, kada įsikūnyti. O paskutinis jūsų gimimo metų skaitmuo yra ypač svarbus. Jį globoja viena iš penkių stichijų, kurios pagalba galima daug pasakyti apie žmogaus charakterį, gebėjimus ir net sužinoti jo a...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:55 Tai likimas: 7 ženklai, kad sutikote savo gyvenimo draugą
Laimingi ir darnūs santykiai nėra susiję su tuo, kad kažkam pasisekė. Tai kasdienės pastangos. Tai abipusė gatvė. Jei savo santykiuose su partneriu atrasite šiame straipsnyje nurodytus požymius, jūsų pora turi labai daug šansų gyventi ilgai ir laimin...

Skaityti daugiau

28.02.2024 laikas 08:25 Ehnatonas: paslaptingiausias Senovės Egipto faraonas
Senovės tekstuose aprašomas Senovės Egipto istorijos laikotarpis, žinomas kaip Predinastinė epocha, kai Senovės Egiptą šimtus metų valdė "dievai". Echnatonas greičiausiai buvo iš šios tikrų "dieviškųjų" valdovų rūšies, pasižymėjusios, be kita ko, ypa...

Skaityti daugiau