Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas

Jeigu savo namuose dar niekada negaminote kibinų tešlos su grietine, tai tikrai tai rekomenduoju padaryti. Ši tešla gaunasi plona, ištirpstanti burnoje, o įdaro pačiuose kibinuose gausu. Tikrai fantastiški ir labai gardūs. Pastaruoju metu tai tikras mano atradimas, kuriuo noriu dalintis su visais!

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 350 gramų
  • šaltas sviestas: 200 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • kefyras: 160 mililitrų (arba 30% riebumo grietinė)
  • kiaušiniai: 1
  • kiaušiniai: 1 (kibinų aptepimui).

Kibinų įdarui:

  • kiaulienos sprandinė: ~400-450 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • porai: 2
  • džiovinti, smulkinti lauro lapai
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • krapai: ryšelio
  • petražolės: ryšelio
  • kefyras: 2 valgomųjų šaukštų (arba 30% riebumo grietinė).

Recepto paruošimas

1. Kibinų tešla: Miltus suberkite į dubenį ir įtarkuokite į juos šaltą sviestą.

2. Tada įtarkuotą sviestą šiek tiek patrinkite ir pasmulkinkite pirštais, kol sviestas pilnai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius.

3. Patarimas: Jei savo virtuvėje turite virtuvės kombainą, galite supaprastinti šį procesą tiesiog sudėdami į jį gabaliukais pjaustytą labai šaltą sviestą, suberdami miltus ir leisdami kombainui kelias minutes viską pasmulkinti.

4. Tuomet į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdėkite kelis žiupsnelius druskos ir išmaišykite šaukštu.

5. Kiaušinį paplakite su kefyru (arba grietine) ir supilkite į tešlą.

6. Viską suspauskite į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla nepataptų per daug kieta.

7. Leiskite paruoštai tešlai pailsėti šaldytuve maždaug 60-70 minučių.

8. Kibinų įdaras: Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.

9. Kaip įmanoma smulkiau sukapokite svogūną ir griežinėliais pasmulkinkite porus, įmaišykite į kiaulieną.

10. Tada įberkite kelis žiupsnelius susmulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų ir nepagailėkite druskos.

11. Įdekite kelis šaukštus kefyro (arba grietinės), maždaug vieną saują susmulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkykite.

12. Kibinų gamyba Iš šaldytuvo ištraukite atšalusią tešlą ir leiskite jai maždaug 15 minučių atšilti.

13. Po to ganėtinai plonai iškočiokite atšilusią tešlą. Jeigu tešla labai limpa, kočiodami galite pabarstyti šiek tiek miltų, ne per daug - tik tiek, kad tešla nebeliptų.

14. Tada d0ubenėliu išspauskite skritulėlius, ant jų nepagailėdami dėkite pasiruošto mėsos įdaro.

15. Suimkite kiekvieno šitaip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstykite.

16. Išplakite kiaušinį su kelias šaukštais vandens ir pasiruoštu plakiniu patepkite kiekvieno kibino paviršių.

17. Suruoštus kibinus išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

18. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio, dydžio ir turimos

Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau