Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas

Jeigu savo namuose dar niekada negaminote kibinų tešlos su grietine, tai tikrai tai rekomenduoju padaryti. Ši tešla gaunasi plona, ištirpstanti burnoje, o įdaro pačiuose kibinuose gausu. Tikrai fantastiški ir labai gardūs. Pastaruoju metu tai tikras mano atradimas, kuriuo noriu dalintis su visais!

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 350 gramų
  • šaltas sviestas: 200 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • kefyras: 160 mililitrų (arba 30% riebumo grietinė)
  • kiaušiniai: 1
  • kiaušiniai: 1 (kibinų aptepimui).

Kibinų įdarui:

  • kiaulienos sprandinė: ~400-450 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • porai: 2
  • džiovinti, smulkinti lauro lapai
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • krapai: ryšelio
  • petražolės: ryšelio
  • kefyras: 2 valgomųjų šaukštų (arba 30% riebumo grietinė).

Recepto paruošimas

1. Kibinų tešla: Miltus suberkite į dubenį ir įtarkuokite į juos šaltą sviestą.

2. Tada įtarkuotą sviestą šiek tiek patrinkite ir pasmulkinkite pirštais, kol sviestas pilnai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius.

3. Patarimas: Jei savo virtuvėje turite virtuvės kombainą, galite supaprastinti šį procesą tiesiog sudėdami į jį gabaliukais pjaustytą labai šaltą sviestą, suberdami miltus ir leisdami kombainui kelias minutes viską pasmulkinti.

4. Tuomet į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdėkite kelis žiupsnelius druskos ir išmaišykite šaukštu.

5. Kiaušinį paplakite su kefyru (arba grietine) ir supilkite į tešlą.

6. Viską suspauskite į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla nepataptų per daug kieta.

7. Leiskite paruoštai tešlai pailsėti šaldytuve maždaug 60-70 minučių.

8. Kibinų įdaras: Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.

9. Kaip įmanoma smulkiau sukapokite svogūną ir griežinėliais pasmulkinkite porus, įmaišykite į kiaulieną.

10. Tada įberkite kelis žiupsnelius susmulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų ir nepagailėkite druskos.

11. Įdekite kelis šaukštus kefyro (arba grietinės), maždaug vieną saują susmulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkykite.

12. Kibinų gamyba Iš šaldytuvo ištraukite atšalusią tešlą ir leiskite jai maždaug 15 minučių atšilti.

13. Po to ganėtinai plonai iškočiokite atšilusią tešlą. Jeigu tešla labai limpa, kočiodami galite pabarstyti šiek tiek miltų, ne per daug - tik tiek, kad tešla nebeliptų.

14. Tada d0ubenėliu išspauskite skritulėlius, ant jų nepagailėdami dėkite pasiruošto mėsos įdaro.

15. Suimkite kiekvieno šitaip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstykite.

16. Išplakite kiaušinį su kelias šaukštais vandens ir pasiruoštu plakiniu patepkite kiekvieno kibino paviršių.

17. Suruoštus kibinus išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

18. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio, dydžio ir turimos

Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
18.12.2024 laikas 17:44 Receptai Tinginių balandėliai: skanus ir paprastas receptas šeimai
Tinginių balandėliai – tai ne tik skanus, bet ir greitas patiekalas, kuris puikiai tinka užimtiems šeimos nariams. Šis receptas leidžia pasigaminti gardžius kotletukus su sūriniu, kurie nepaliks abejingų net ir pačių išrankiausių ...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 15:06 ‘Pelnas iš masinės imigracijos į Vokietiją’ - Izraeliui priklausanti įmonė, Berlyne apgyvendinusi tūkstančius migrantų, gali uždirbti 300 ml
Migrantų krizė Vokietijoje sukelia didelių iššūkių, tačiau kai kurios įmonės mato galimybes uždirbti. Izraelio nekilnojamojo turto bendrovė „Aroundtown“ planuoja gauti didžiulę sumą už migrantų apgyvendinimą Berlyne. Šis projektas, skirtas 1 500 migr...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 14:47 Antimaterijos raketa, 300 kartų stipresnė už termobranduolinę, galėtų daug greičiau pasiekti artimiausias žvaigždes

Kosmoso tyrinėjimai visada buvo iššūkis mokslininkams ir inžinieriams, siekiantiems atrasti naujas galimybes tarpžvaigždinėms kelionėms. Nors tradicinės raketos užtikrina didelę trauką, jų efektyvumas yra ribotas. Mokslininkai dabar kreipia savo d...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau