Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas

Kibinų tešla su kefyru ir kiauliena - geriausias receptas

Jeigu savo namuose dar niekada negaminote kibinų tešlos su grietine, tai tikrai tai rekomenduoju padaryti. Ši tešla gaunasi plona, ištirpstanti burnoje, o įdaro pačiuose kibinuose gausu. Tikrai fantastiški ir labai gardūs. Pastaruoju metu tai tikras mano atradimas, kuriuo noriu dalintis su visais!

Ingredientai

Tešlai:

  • miltai: 350 gramų
  • šaltas sviestas: 200 gramų
  • druska: žiupsnelio
  • kefyras: 160 mililitrų (arba 30% riebumo grietinė)
  • kiaušiniai: 1
  • kiaušiniai: 1 (kibinų aptepimui).

Kibinų įdarui:

  • kiaulienos sprandinė: ~400-450 gramų
  • raudonieji svogūnai: 1
  • porai: 2
  • džiovinti, smulkinti lauro lapai
  • malti juodieji pipirai
  • druska
  • krapai: ryšelio
  • petražolės: ryšelio
  • kefyras: 2 valgomųjų šaukštų (arba 30% riebumo grietinė).

Recepto paruošimas

1. Kibinų tešla: Miltus suberkite į dubenį ir įtarkuokite į juos šaltą sviestą.

2. Tada įtarkuotą sviestą šiek tiek patrinkite ir pasmulkinkite pirštais, kol sviestas pilnai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius.

3. Patarimas: Jei savo virtuvėje turite virtuvės kombainą, galite supaprastinti šį procesą tiesiog sudėdami į jį gabaliukais pjaustytą labai šaltą sviestą, suberdami miltus ir leisdami kombainui kelias minutes viską pasmulkinti.

4. Tuomet į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdėkite kelis žiupsnelius druskos ir išmaišykite šaukštu.

5. Kiaušinį paplakite su kefyru (arba grietine) ir supilkite į tešlą.

6. Viską suspauskite į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla nepataptų per daug kieta.

7. Leiskite paruoštai tešlai pailsėti šaldytuve maždaug 60-70 minučių.

8. Kibinų įdaras: Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais.

9. Kaip įmanoma smulkiau sukapokite svogūną ir griežinėliais pasmulkinkite porus, įmaišykite į kiaulieną.

10. Tada įberkite kelis žiupsnelius susmulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų ir nepagailėkite druskos.

11. Įdekite kelis šaukštus kefyro (arba grietinės), maždaug vieną saują susmulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkykite.

12. Kibinų gamyba Iš šaldytuvo ištraukite atšalusią tešlą ir leiskite jai maždaug 15 minučių atšilti.

13. Po to ganėtinai plonai iškočiokite atšilusią tešlą. Jeigu tešla labai limpa, kočiodami galite pabarstyti šiek tiek miltų, ne per daug - tik tiek, kad tešla nebeliptų.

14. Tada d0ubenėliu išspauskite skritulėlius, ant jų nepagailėdami dėkite pasiruošto mėsos įdaro.

15. Suimkite kiekvieno šitaip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstykite.

16. Išplakite kiaušinį su kelias šaukštais vandens ir pasiruoštu plakiniu patepkite kiekvieno kibino paviršių.

17. Suruoštus kibinus išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

18. Dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio, dydžio ir turimos

Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau