Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Vasario » 1

Brownie sausainiai su sviestu ir kakava

Brownie sausainiai su sviestu ir kakava

Tikriausiai daugelis yra ragavę brownie pyragą ir jį pamilę. Aš taip pat esu vienas iš tų žmonių. Bet ar kada pagalvojote, kad galite išsikepti ir brownie sausainius? Tokie sausainiai gaunasi labai skanūs, puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Ir jie niekada nenuvilia.

Galiu ir pasigirti: jau net kelios draugės paragavusios pas mane šių sausainių, paprašė jų recepto, nes sakė, kad tokių skanių net parduotuvėje nusipirkti neįmanoma.

Ingredientai

  • 70% juodas šokoladas: 100 gramų
  • sviestas: 62 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • rudas cukrus: 50 gramų (rekomenduoju naudoti tamsų demerara cukrų, suteiks itin gerą, šiek tiek karamelę primenantį skonį)
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 65 gramų
  • kakavos milteliai: 11 gramų (1,5 valgomojo šaukšto)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros ir pasisveriame ingredientus. Nuo šių sausainių gaminimo laiko labai priklausys jų tekstūra, rezultatas, tad reikėtų nesėdėti rankų sudėjus.

2. Garų vonelėje išlydykite šokoladą su sviestu. Kol jie lydosi, į didelį dubenį muškite kiaušinį ir berkite abiejų rūšių cukrų. Plakite dideliu galingumu apie 5 minutes.

3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite sausus ingredientus. Šokolado masė jau turi būti paruošta, tad jeigu dar nepraėjo 5 plakimo minutės, tiesiog paliekame šokoladą šiek tiek pravėsti.

4. Sumažiname plaktuvo galingumą ir po truputį pilame jau pravėsusią masę.

5. Kai jau viskas patampa vientisa, pakeičiame kombaino antgalį, į skirtą tirštesnei tešlai (jeigu naudosite įprastą plaktuvą, šį žingsnį tiesiog praleidžiame) ir plakdami labai lėtai, po truputį beriame sausų ingredientų mišinį.

6. Mūsų brownie sausainių tešla jau paruošta! Neišsigąstame, kad ji tikrai skystesnė nei įprastos sausainių masės, bet tai būtent ta priežastis, kuri suteiks sausainiams tą labai gražų suskeldėjusį raštą ir labai minkštą bei tąsų vidų.

7. Tada į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi, dėkite po norimą kiekį tešlos. Aš dedu po vieną arbatinį šaukštelį su nemenku kaupu, bet jūs galite kepti tiek didesnius, tiek mažesnius sausainius - pagal savo norus ir pageidavimus.

8. Dėkite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių. Po šio laiko gali pasirodyti, kad sausainiai vis dar neiškepę, bet jeigu jų viršus suskeldėjęs, traukiame iš orkaitės. Jeigu paliksite kepti dar ilgiau, sausainiai bus nepavykę - gausite kietus ir visai brownie pyrago neprimenančius sausainius. Šiaip šiuose žodžiuose yra kiek ironijos, ar kieti, ar minkšti, ar dar tešlos pavidale - jie vis tiek labai skanūs...

9. Paskutinis žingsnis yra išlaukti. Palikite sausainius kepimo skardoje mažiausiai 15-20 minučių, kad paėmus į rankas jie nesubyrėtų. O tuomet jau lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.

Recepto Autorius Vanilės šokis

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau