Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Brownie sausainiai su sviestu ir kakava

Brownie sausainiai su sviestu ir kakava

Tikriausiai daugelis yra ragavę brownie pyragą ir jį pamilę. Aš taip pat esu vienas iš tų žmonių. Bet ar kada pagalvojote, kad galite išsikepti ir brownie sausainius? Tokie sausainiai gaunasi labai skanūs, puikiai tinka prie kavos ar arbatos puodelio. Ir jie niekada nenuvilia.

Galiu ir pasigirti: jau net kelios draugės paragavusios pas mane šių sausainių, paprašė jų recepto, nes sakė, kad tokių skanių net parduotuvėje nusipirkti neįmanoma.

Ingredientai

  • 70% juodas šokoladas: 100 gramų
  • sviestas: 62 gramų
  • cukrus: 75 gramų
  • rudas cukrus: 50 gramų (rekomenduoju naudoti tamsų demerara cukrų, suteiks itin gerą, šiek tiek karamelę primenantį skonį)
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 65 gramų
  • kakavos milteliai: 11 gramų (1,5 valgomojo šaukšto)
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros ir pasisveriame ingredientus. Nuo šių sausainių gaminimo laiko labai priklausys jų tekstūra, rezultatas, tad reikėtų nesėdėti rankų sudėjus.

2. Garų vonelėje išlydykite šokoladą su sviestu. Kol jie lydosi, į didelį dubenį muškite kiaušinį ir berkite abiejų rūšių cukrų. Plakite dideliu galingumu apie 5 minutes.

3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite sausus ingredientus. Šokolado masė jau turi būti paruošta, tad jeigu dar nepraėjo 5 plakimo minutės, tiesiog paliekame šokoladą šiek tiek pravėsti.

4. Sumažiname plaktuvo galingumą ir po truputį pilame jau pravėsusią masę.

5. Kai jau viskas patampa vientisa, pakeičiame kombaino antgalį, į skirtą tirštesnei tešlai (jeigu naudosite įprastą plaktuvą, šį žingsnį tiesiog praleidžiame) ir plakdami labai lėtai, po truputį beriame sausų ingredientų mišinį.

6. Mūsų brownie sausainių tešla jau paruošta! Neišsigąstame, kad ji tikrai skystesnė nei įprastos sausainių masės, bet tai būtent ta priežastis, kuri suteiks sausainiams tą labai gražų suskeldėjusį raštą ir labai minkštą bei tąsų vidų.

7. Tada į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi, dėkite po norimą kiekį tešlos. Aš dedu po vieną arbatinį šaukštelį su nemenku kaupu, bet jūs galite kepti tiek didesnius, tiek mažesnius sausainius - pagal savo norus ir pageidavimus.

8. Dėkite į jau įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių. Po šio laiko gali pasirodyti, kad sausainiai vis dar neiškepę, bet jeigu jų viršus suskeldėjęs, traukiame iš orkaitės. Jeigu paliksite kepti dar ilgiau, sausainiai bus nepavykę - gausite kietus ir visai brownie pyrago neprimenančius sausainius. Šiaip šiuose žodžiuose yra kiek ironijos, ar kieti, ar minkšti, ar dar tešlos pavidale - jie vis tiek labai skanūs...

9. Paskutinis žingsnis yra išlaukti. Palikite sausainius kepimo skardoje mažiausiai 15-20 minučių, kad paėmus į rankas jie nesubyrėtų. O tuomet jau lepinkitės!

Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.

Recepto Autorius Vanilės šokis

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:23 Pentagrama: Magijos Simbolis, Reikšmė ir Naudojimas Ritualuose
Pentagrama – galingas penkiakampės žvaigždės simbolis magijoje ir simbol agyvoje. Sužinokite jos reikšmę: ryšį su penkiais elementais (žeme, vandeniu, oru, ugnimi, eteriu), Pitagoro Auksinį pjūvį ir harmoniją. Straipsnyje aptariama istorija nuo Salia...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 18:10 Antikvariniai Daiktai ir Dvasios: Kaip Pajusti Energiją Prieš Perkant

Ar antikvariniai daiktai gali būti apsėsti dvasių? Parapsichologė Sylvia Browne rekomenduoja prieš pirkimą pajusti daikto energiją rankose. Tikros istorijos iš JAV: dvasios apsėsta kėdė Viskonsine ir liūdesį keliantis žiedas Luizianoje. Sužinokite...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 10:56 Kaip balinti skalbinius namuose be chemijos: liaudiškas tirpalas
Sugrąžinkite idealų baltumą pilkoms ir geltonoms patalynėms bei apatiniams be brangių baliklių! Paprastas liaudiškas tirpalas iš druskos, vandenilio peroksido ir amoniako efektyviai pašalina pilkumą ir gelsvumą. Paruošimas užtrunka kelias minutes, mi...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:54 Kaip skalbti pūkinę striukę skalbyklėje, kad neprarastų formos ir purumo

Pūkinė striukė – šilčiausias pasirinkimas žiemą, tačiau daugelis bijo ją skalbti namuose. Sužinokite, kaip teisingai paruošti striukę, pasirinkti 30 °C švelnųjį režimą, naudoti skystą priemonę be kondicionieriaus ir svarbiausia – įdėti 2–3 kamuol...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau