Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Lapkričio » 29

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Šiems sausainiams "seniams besmegeniams" galite naudoti tiek pirktinį meduolių prieskonių mišinį, tiek pasigaminti patys, sumaišę tarpusavyje šiuos ingredientus:

- maltas cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
- maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas kardamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti kvapieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltų: 650 gramų
  • kiaušinių: 3
  • miltelinio cukraus: 130 gramų
  • sviesto: 150 gramų
  • medaus: 180 gramų
  • meduolių prieskonių: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kakavos: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kepimo miltelių: 1-1,5 valgomojo šaukšto.

Papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 1
  • miltelinio cukraus: 150 gramų
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • zefyrų: 1 pakelio
  • išlydyto šokolado: 100 gramų
  • desertinio glajaus pieštuko (raudonos spalvos).

Recepto paruošimas

1. Tešlos gamyba: Viename puode išlydome sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius.

2. Masei pravėsus, supilame miltelinį cukrų ir sumaišome.

3. Tada persijojame miltus su kepimo milteliais ir supilame atvėsusią medaus, sviesto, prieskonių masę.

4. Po to įmušame kiaušinius, tešlą gerai išminkome ir, suformavę rutulį, maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.

5. Paskui iškočiojame norimo storumo tešlą, išpjaustome skritulio formos sausainius, kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol iškepa.

6. Glajaus gamyba: Kiaušinio baltymą suplakame iki putų, supilame citrinų sultis ir miltelinį cukrų, viską išplakame iki standžios masės.

7. Per tą laiką, kol sausainiai kepa ir vėsta, laikome glajų sandariai uždengę, kad nepatektų oro, šaldytuve.

8. Sausainių papuošimas: Susipjaustome zefyrus perpus.

9. Tada sausainių pagrindą padengiame baltymo glajumi ir prilipdome zefyrą.

10. Baltam glajui jau išdžiūvus, nupiešiame akis bei rankas, raudonu glajaus pieštuku nupiešiame šypseną. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
16.03.2024 laikas 17:55 Receptai – Patiekalai "Niekada nepavargsiu jį kepti": neįtikėtinai skanus švelnus keksiukas (greitai ir nebrangiai)
Subtilus, drėgnas, orus ir neįprastas keksiukas prie arbatos. Paruoštas iš pačių paprasčiausių produktų, be vargo ir be vargo.

Skaityti daugiau

13.03.2024 laikas 08:56 Receptai – Patiekalai Senas, geras kiaulienos guliašas
Guliašą pateikite su bulvių ar perline koše, bei marinuotomis ar raugintomis daržovėmis. Šiltuoju metų laiku prie guliašo tiks šviežios salotos su agurkais ir ridikėliais ar pomidorai. Skanaus.

Skaityti daugiau

09.03.2024 laikas 21:24 Receptai – Patiekalai Skanūs ploni kefyro blyneliai su skylutėmis
Blyneliai su kefyro pagrindu gaunasi labai švelnūs. Jums reikės paprasčiausių ingredientų. Ir patys blyneliai paruošiami labai paprastai. O jei į tešlą įpilsite augalinio aliejaus, jie nelips ant keptuvės. Norėdami pasigaminti kef...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:48 Kaip pagaląsti tarką: ji bus kaip nauja

Tačiau laikui bėgant tarka pradeda blogiau tarkuoti, jos ašmenys nusitrina. Tačiau neskubėkite tarkos išmesti. Iš tikrųjų virtuvės įrankius galite galąsti patys. Šiam tikslui pravers priemonės, kurias turi kiekviena namų šeimininkė.

...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:29 Senovės ateiviai: žmonių ir "dievų" maišymas

Visuose pasaulio religiniuose tekstuose randame keletą bendrų dalykų, susijusių su senovės būtybių iš dangaus apsilankymais. Graikų ir romėnų imperijų mitologijoje skaitome apie titanus, milžinus, kurie buvo "dievų" ir jų žmogiškų žmonų ...

Skaityti daugiau

19.03.2024 laikas 08:19 100 dienų po vandeniu mokslininką atjaunino 20 metų

Į pensiją išėjęs karinio jūrų laivyno naras Džozefas Dituri pateko į laikraščių antraštes, kai 2023 m. kovo 1 d. ėmėsi novatoriško eksperimento. Dituri apskaičiavo, kad 100 dienų, praleistų Atlanto vandenyne maždaug 9 metrų gylyje po vandeniu, gal...

Skaityti daugiau