Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 29

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Šiems sausainiams "seniams besmegeniams" galite naudoti tiek pirktinį meduolių prieskonių mišinį, tiek pasigaminti patys, sumaišę tarpusavyje šiuos ingredientus:

- maltas cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
- maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas kardamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti kvapieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltų: 650 gramų
  • kiaušinių: 3
  • miltelinio cukraus: 130 gramų
  • sviesto: 150 gramų
  • medaus: 180 gramų
  • meduolių prieskonių: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kakavos: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kepimo miltelių: 1-1,5 valgomojo šaukšto.

Papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 1
  • miltelinio cukraus: 150 gramų
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • zefyrų: 1 pakelio
  • išlydyto šokolado: 100 gramų
  • desertinio glajaus pieštuko (raudonos spalvos).

Recepto paruošimas

1. Tešlos gamyba: Viename puode išlydome sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius.

2. Masei pravėsus, supilame miltelinį cukrų ir sumaišome.

3. Tada persijojame miltus su kepimo milteliais ir supilame atvėsusią medaus, sviesto, prieskonių masę.

4. Po to įmušame kiaušinius, tešlą gerai išminkome ir, suformavę rutulį, maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.

5. Paskui iškočiojame norimo storumo tešlą, išpjaustome skritulio formos sausainius, kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol iškepa.

6. Glajaus gamyba: Kiaušinio baltymą suplakame iki putų, supilame citrinų sultis ir miltelinį cukrų, viską išplakame iki standžios masės.

7. Per tą laiką, kol sausainiai kepa ir vėsta, laikome glajų sandariai uždengę, kad nepatektų oro, šaldytuve.

8. Sausainių papuošimas: Susipjaustome zefyrus perpus.

9. Tada sausainių pagrindą padengiame baltymo glajumi ir prilipdome zefyrą.

10. Baltam glajui jau išdžiūvus, nupiešiame akis bei rankas, raudonu glajaus pieštuku nupiešiame šypseną. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:13 Sūnaus vestuvėse mane pasodino pačiame gale – tikra skaudi istorija, kuri sukrėtė tūkstančius
Skaudi istorija apie motiną, kurią sūnus pasodino vestuvių salės gale kaip svetimą. Netrukus paaiškėjo, kad šalia sėdi jos praeities meilė – milijonierius, kuris ką tik nupirko pastatą, kuriame dirba sūnus. Vakaras baigėsi skandalu, netektu darbu ir ...

Skaityti daugiau