Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 29

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Šiems sausainiams "seniams besmegeniams" galite naudoti tiek pirktinį meduolių prieskonių mišinį, tiek pasigaminti patys, sumaišę tarpusavyje šiuos ingredientus:

- maltas cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
- maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas kardamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti kvapieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltų: 650 gramų
  • kiaušinių: 3
  • miltelinio cukraus: 130 gramų
  • sviesto: 150 gramų
  • medaus: 180 gramų
  • meduolių prieskonių: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kakavos: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kepimo miltelių: 1-1,5 valgomojo šaukšto.

Papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 1
  • miltelinio cukraus: 150 gramų
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • zefyrų: 1 pakelio
  • išlydyto šokolado: 100 gramų
  • desertinio glajaus pieštuko (raudonos spalvos).

Recepto paruošimas

1. Tešlos gamyba: Viename puode išlydome sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius.

2. Masei pravėsus, supilame miltelinį cukrų ir sumaišome.

3. Tada persijojame miltus su kepimo milteliais ir supilame atvėsusią medaus, sviesto, prieskonių masę.

4. Po to įmušame kiaušinius, tešlą gerai išminkome ir, suformavę rutulį, maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.

5. Paskui iškočiojame norimo storumo tešlą, išpjaustome skritulio formos sausainius, kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol iškepa.

6. Glajaus gamyba: Kiaušinio baltymą suplakame iki putų, supilame citrinų sultis ir miltelinį cukrų, viską išplakame iki standžios masės.

7. Per tą laiką, kol sausainiai kepa ir vėsta, laikome glajų sandariai uždengę, kad nepatektų oro, šaldytuve.

8. Sausainių papuošimas: Susipjaustome zefyrus perpus.

9. Tada sausainių pagrindą padengiame baltymo glajumi ir prilipdome zefyrą.

10. Baltam glajui jau išdžiūvus, nupiešiame akis bei rankas, raudonu glajaus pieštuku nupiešiame šypseną. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau