Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Lapkričio » 29

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai

Šiems sausainiams "seniams besmegeniams" galite naudoti tiek pirktinį meduolių prieskonių mišinį, tiek pasigaminti patys, sumaišę tarpusavyje šiuos ingredientus:

- maltas cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
- maltas imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas kardamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti gvazdikėliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- malti kvapieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio.

Ingredientai

Tešlai:

  • miltų: 650 gramų
  • kiaušinių: 3
  • miltelinio cukraus: 130 gramų
  • sviesto: 150 gramų
  • medaus: 180 gramų
  • meduolių prieskonių: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kakavos: 1-1,5 valgomojo šaukšto
  • kepimo miltelių: 1-1,5 valgomojo šaukšto.

Papuošimui:

  • kiaušinių baltymai: 1
  • miltelinio cukraus: 150 gramų
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • zefyrų: 1 pakelio
  • išlydyto šokolado: 100 gramų
  • desertinio glajaus pieštuko (raudonos spalvos).

Recepto paruošimas

1. Tešlos gamyba: Viename puode išlydome sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius.

2. Masei pravėsus, supilame miltelinį cukrų ir sumaišome.

3. Tada persijojame miltus su kepimo milteliais ir supilame atvėsusią medaus, sviesto, prieskonių masę.

4. Po to įmušame kiaušinius, tešlą gerai išminkome ir, suformavę rutulį, maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.

5. Paskui iškočiojame norimo storumo tešlą, išpjaustome skritulio formos sausainius, kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol iškepa.

6. Glajaus gamyba: Kiaušinio baltymą suplakame iki putų, supilame citrinų sultis ir miltelinį cukrų, viską išplakame iki standžios masės.

7. Per tą laiką, kol sausainiai kepa ir vėsta, laikome glajų sandariai uždengę, kad nepatektų oro, šaldytuve.

8. Sausainių papuošimas: Susipjaustome zefyrus perpus.

9. Tada sausainių pagrindą padengiame baltymo glajumi ir prilipdome zefyrą.

10. Baltam glajui jau išdžiūvus, nupiešiame akis bei rankas, raudonu glajaus pieštuku nupiešiame šypseną. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau kalėdinių sausainių receptų rasite: Kalėdiniai sausainiai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau