- 22.12.2021
- 0.0 Reitingas
- 2001 Peržiūr
- Aptarti
Aš savo gyvenimo negaliu įsivaizduoti be įvairiausių saldumynų, tad saldiems paužkandžiavimams nusprendžiau išsikepti avižinių sausainių su bananais ir žemės riešutų sviestu. Pakvipo visi namai bananais ir cinamonu. Taip pat yra kuo pasidžiaugti: tokie sausainiai ganėtinai sveiki - be cukraus ir miltų. Taip pat be pieno produktų. Bet nėra nei sprangūs, nei perdžiūvę, net atvirkščiai - aromatingi, saikingai drėgni bei minkštučiai ir ne per saldūs. Išsikepti sveikesnių bananinių avižų sausainių esu mėginusi ne kartą ir ne du, gaudavosi gardūs, bet lygtais kažko pritrūkdavo, kad galėčiau drąsiai - ranką prie savo širdies pridėjusi, pasakyti, kad tai jau šitas, tobuliausias receptas. Kitaip sakant, receptas iš didžiosios R raidės. Bet šį kartą, kai užsigerdama mėgstama kava, traukiu iš dailios dėžutės ir valgau šiuos nuostabius apskritus sausainius su razinomis, vis kepamus ir kepamus mano namuose, 100 procentu galiu teigti, kad visi eksperimentai nenuėjo veltui ir vertėjo tuos kelis kartus nusivilti, kad šį ir tą pridėti, o šį bei tą atimti. Taigi, jeigu kada tik nuspręsite, jog norite fantastišku sausainių ir eisite jų kepti, tai rekomenduoju pasirinkti šį puikų receptą.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 16 sausainių.
Ingredientai
- gerai prinokę bananai: 2 (vid. dydžio; juos sutrynus, gaunasi maždaug trys ketvirtadalio puodelio bananų masės)
- traškus žemės riešutų sviestas: 0,5 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
- kokosų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- kiaušiniai: 1 (didelio)
- smulkūs avižų dribsniai: 1,75 puodelio (jeigu namuose turite tik stambių avižų dribsnių, tai rekomenduočiau juos kiek susmulkinti, pvz. virtuviniu kombainu)
- kokosų miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
- smulkios razinos: 1 puodelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į platų dubenį sulaužome arba supjaustome nuluptus bananus nedideliais gabaliukais. Juos sutriname šakute arba bulvių grūstuve iki vientisos masės. Tikrai nieko tokio, jeigu liks keletas mažų gumuliukų.
2. Tada sutrintus bananus sumaišome su žemės riešutų sviestu.
3. Į prikaistuvį sudedame kokosų aliejų ir medų. Pakaitiname, vis pamaišydami, kol gausime vienalytę masę.
4. Tuomet ją nukeliame nuo kaitros ir leidžiame pastovėti, kol šiek tiek atvėsta.
5. Avižų dribsnius sumaišome su kokosų miltais, druska, kepimo milteliais bei cinamonu.
6. Po to, į pravėsusią kokosų aliejaus ir medaus masę, įplakame vieną kiaušinį bei įmaišome bananų ir žemės riešutų sviesto masę.
7. Tada įmaišykite sausų ingredientų mišinį ir razinas. Gausime itin tirštą tešlą.
8. Tešlą įdedame į šaldytuvą ir paliekame mažiausiai 60 minučių pastovėti, kad šiek tiek sustingtų.
9. Paskui valgomuoju šaukštu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos formuojame apvalius sausainius maždaug 1,5 centimetro storio. Vienam sausainiui - 2 valgomieji šaukštai tešlos. Gerai suspaudžiame. Tarp šių sausainių palikti didelių tarpų nereikia, nes kepdami jie nesiplečia.
10. Kepame maždaug 15 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau avižinių sausainių receptų rasite: Avižiniai sausainiai.
Recepto Autorius Mukatanas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau