Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Vasario » 1

Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, riešutais ir obuoliais

Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, riešutais ir obuoliai

Prekmurska gibanica, tai toks kepinys, kuris kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje ganėtinai dažnai sutinkamas pyragas, kuris yra gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais arba uogienėmis, varške ir riešutais. Man asmeniškai jis primena visų pamiltą šimtalapį.

Reikės tik atrasti šiek tiek laiko, pasirūpinti reikiamais produktais, kepimo forma ir nerti į šį gaminimo malonumą. Šiam pyragui prireiks patikimos kepimo formos aukštais kraštais. Gaminant buvo naudojama kepimo forma 39,5x28x5 centimetrų dydžio.

Ingredientai

  • filo tešla: 10 lakštų
  • sviestas: 160 gramų.
Aguonų įdarui:
  • aguonų sėklos: 150 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • cinamonas: žiupsnio
  • karštas pienas: 100 mililitrų.
Obuolių įdarui:
  • rūgštesni obuoliai: 7-8 vidutinio dydžio
  • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
  • citrinos sultys: 1 šaukšto
  • cukrus: 80 gramų
  • cinamonas: žiupsnio.
Varškės įdarui:
  • pusriebė varškė: 250 gramų
  • grietinė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 100 gramų.
Riešutų įdarui:
  • bertoletijos arba graikiniai riešutai: 200 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • pienas: 5-6 šaukštų.
Pabaigai:
  • grietinė: 2-3 šaukštų
  • pienas: 1 šaukšto
  • cukraus pudra: 1 šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Jeigu gaminsite tą pačią dieną, kai pirksite pyragą, tai laikykite šaldytuve. Jeigu pirksite iš anksto, tai filo tešlą saugome šaldymo kameroje, o prieš gaminant, palaikome šaldytuve, kad atšiltų ir nebūtų visai sušalusi tešla.

2. Kaip jau puikiai supratote, tešlos gaminti šiam pyragui neprireiks, tad einame iškart prie įdarų gamybos: aguonas užplikykite karštu pienu ir sutrinkite trintuve arba maisto kombainu, sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir atidėkite.

3. Riešutus taip pat susmulkinkite maisto kombainu su cukrumi ir tuomet sumaišykite su pienu, kad būtų drėgnesni.

4. Varškę sumaišykite su visais ingredientais ir sutrinkite trintuvu, kad liktų kuo mažiau gumuliukų.

5. Obuolius nuskuskite ir sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, nutarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite citrinos sultis, supilkite cukrų ir cinamoną.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.

7. Sviestą išlydykite keptuvėje ir konditerine šluotele patepkite kepimo formos dugną.

8. Klokite filo tešlos lakštą ir aptepkite šluotele sviestu.

9. Dėkite pusę aguonų masės, išlyginkite ir užklokite tešlos lakštu. Dar kartą patepkite lydyto sviesto.

10. Dėkite pusę obuolių masės, uždėkite tešlos ir aptepkite sviestu.

11. Dėkite pusę varškės kiekio, uždėkite tešlos, aptepkite sviestu, dėkite pusę riešutų masės ir kartokite sluoksnius kol sudėsite visus įdarus.

12. Viršutiniam ir paskutiniam sluoksniui uždėkite 2 tešlos lakštus, aptepkite lydytu sviestu.

13. Sumaišykite grietinę su pienu bei cukraus pudra ir šluotele aptepkite pyrago viršų.

14. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 60 minučių. Skanaukite!

15. Rekomendacija: Daugiau šimtalapių receptų rasite: Šimtalapių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

10.04.2024 laikas 20:02 Receptai – Patiekalai Bananų sausainių pyragas: skanus ir greitas desertas be kepimo receptas
Jei mėgstate saldumynus, bet neturite pakankamai laiko gaminti, rekomenduojame labai greito ir lengvo deserto receptą. Jums nereikės vargti su tešla ir įjungti orkaitės. Pakanka po ranka turėti krekerių, bananų, šiek tiek cukraus ...

Skaityti daugiau

08.04.2024 laikas 15:22 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė su malonia citrinos rūgštele. Skanus užkandis iš to, ką turite šaldytuve

Greitai, lengvai ir nebrangiai! Puikus skonis ir aromatas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Būtinai išbandykite - rekomenduoju.

Skaityti daugiau

20.04.2024 laikas 07:24 Horoskopas balandžio 20 d.: pavojai Mergelėms, Dvyniams, Žuvims ir Šauliams

Šiandienos šeštadienis tęsia liūdesio ir taško už praėjusius laikus, tačiau prie šios puokštės dar prisideda Mėnulio ir Juodojo Mėnulio konjunkcija (susijungimas). Juodasis Mėnulis yra pagundų, pagundų, stipraus emocinio lauko, baimių ir toliaregi...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau