Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 1

Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, riešutais ir obuoliais

Šimtalapis iš filo tešlos pagal Beatą su varške, riešutais ir obuoliai

Prekmurska gibanica, tai toks kepinys, kuris kilęs iš Slovėnijos, Prekmurje regiono. Tai Vidurio Europoje ganėtinai dažnai sutinkamas pyragas, kuris yra gaminamas sluoksniuojant ploną tešlą su aguonomis, įvairiais vaisiais arba uogienėmis, varške ir riešutais. Man asmeniškai jis primena visų pamiltą šimtalapį.

Reikės tik atrasti šiek tiek laiko, pasirūpinti reikiamais produktais, kepimo forma ir nerti į šį gaminimo malonumą. Šiam pyragui prireiks patikimos kepimo formos aukštais kraštais. Gaminant buvo naudojama kepimo forma 39,5x28x5 centimetrų dydžio.

Ingredientai

  • filo tešla: 10 lakštų
  • sviestas: 160 gramų.
Aguonų įdarui:
  • aguonų sėklos: 150 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • cinamonas: žiupsnio
  • karštas pienas: 100 mililitrų.
Obuolių įdarui:
  • rūgštesni obuoliai: 7-8 vidutinio dydžio
  • citrinos žievelė: iš 0,5 vnt.
  • citrinos sultys: 1 šaukšto
  • cukrus: 80 gramų
  • cinamonas: žiupsnio.
Varškės įdarui:
  • pusriebė varškė: 250 gramų
  • grietinė: 200 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 100 gramų.
Riešutų įdarui:
  • bertoletijos arba graikiniai riešutai: 200 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • pienas: 5-6 šaukštų.
Pabaigai:
  • grietinė: 2-3 šaukštų
  • pienas: 1 šaukšto
  • cukraus pudra: 1 šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Jeigu gaminsite tą pačią dieną, kai pirksite pyragą, tai laikykite šaldytuve. Jeigu pirksite iš anksto, tai filo tešlą saugome šaldymo kameroje, o prieš gaminant, palaikome šaldytuve, kad atšiltų ir nebūtų visai sušalusi tešla.

2. Kaip jau puikiai supratote, tešlos gaminti šiam pyragui neprireiks, tad einame iškart prie įdarų gamybos: aguonas užplikykite karštu pienu ir sutrinkite trintuve arba maisto kombainu, sumaišykite su cukrumi, cinamonu ir atidėkite.

3. Riešutus taip pat susmulkinkite maisto kombainu su cukrumi ir tuomet sumaišykite su pienu, kad būtų drėgnesni.

4. Varškę sumaišykite su visais ingredientais ir sutrinkite trintuvu, kad liktų kuo mažiau gumuliukų.

5. Obuolius nuskuskite ir sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, nutarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite citrinos sultis, supilkite cukrų ir cinamoną.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros.

7. Sviestą išlydykite keptuvėje ir konditerine šluotele patepkite kepimo formos dugną.

8. Klokite filo tešlos lakštą ir aptepkite šluotele sviestu.

9. Dėkite pusę aguonų masės, išlyginkite ir užklokite tešlos lakštu. Dar kartą patepkite lydyto sviesto.

10. Dėkite pusę obuolių masės, uždėkite tešlos ir aptepkite sviestu.

11. Dėkite pusę varškės kiekio, uždėkite tešlos, aptepkite sviestu, dėkite pusę riešutų masės ir kartokite sluoksnius kol sudėsite visus įdarus.

12. Viršutiniam ir paskutiniam sluoksniui uždėkite 2 tešlos lakštus, aptepkite lydytu sviestu.

13. Sumaišykite grietinę su pienu bei cukraus pudra ir šluotele aptepkite pyrago viršų.

14. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 60 minučių. Skanaukite!

15. Rekomendacija: Daugiau šimtalapių receptų rasite: Šimtalapių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau