Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Po daugybės paieškų, pagaliau ir aš radau geriausio savo atrasto jautienos befstrogeno receptą.

Ar žinojote, kad? Patį pirmą kartą apie jautieną pagal Stroganovą buvo parašyta dar 1861 metais Jelenos Ivanovnos Molokhaviets knygoje "Klasikinė Rusijos Virėja". Recepte buvo nurodyta mažais kubeliais supjaustyta ir miltais pabarstyta jautiena, garstyčios ir sultinys. Pabaigoje buvo įdedama grietinė. Apie mėsos supjaustymą juostelėmis ir svogūnus su grietine visai nerašoma. Bet ta išleista knyga buvo vis tobulinama ir vis leidžiami nauji jos tiražai. 1912 metų recepte atsirado svogūnai, pomidorų padažas ir patariama jautieną patiekti su traškiomis keptomis bulvytėmis. 1938 metais "Larousse" gastronomijos enciklopedijoje išleistoje Paryžiuje pagrinde buvo aprašomi prancūzų virtuvės patiekalai. Tarp kitų patiekalų yra jautienos pagal Straganovą pagaminimo receptas. Kuris teigė, kad mėsa turi būti pjaustoma juostelėmis ir būtinai įdedama svogūnų. Garstyčios ir pomidorų padažas dedama, jei tik norisi, pagal pasirinkimą.

Po Rusijos imperijos žlugimo, kartu su tėvynę palikusiais rusais ir kitais šalyje buvusiais užsieniečiais, receptas paplito po pasaulį daug plačiau. Azijos šalyse jis buvo patiekiamas su ryžiais be grietinės, Japonijoje su sojos padažu, Jungtinėse Amerikos Valstijose - jautiena yra troškinama su grybais, svogūnais, grietine ir patiekiama ant virtų ryžių arba makaronų. Brazilijoje dar gaminama ir su pomidorų padažu. Egzistuoja daug įvairių variantų ne tik naudojant tam tikrus priedus prie jautienos (net ir pilant vyną, įdedant salierą arba konservuotus kukurūzus ir taip toliau), bet ir pačią jautieną pakeičiant paukštiena. Tada būna naudojama paukštienos krūtinėlė arba kita balta mėsa (kad ir veršiena). Mėsa būna pjaustoma juostelėmis, yra dedami svogūnai ir grybai. Pabaigoje supilama grietinėlė. Pomidorų padažas visai nepilamas. Skandinavijos šalyse vietoje jautienos arba paukštienos yra gaminama su dešrelėmis.

Mano befstrogeno receptui geriausia naudoti jautienos išpjovos abu galus. O patį išpjovos vidurį sunaudoti steikams kepti.

Ingredientai

  • jautienos išpjova: 500 gramų
  • svogūnai: 3 dideli
  • lydytas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (arba aliejus)
  • riebi grietinė: 150 gramų
  • sultinys: 1 stiklinės (jei jauno gyvulio mėsa, galima ir nenaudoti)
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos išpjovą supjaustome skersai raumenų maždaug 0,5 centimetro gabaliukais. Ir tuomet dar 3-4 centimetrų juostelėmis.

2. Svogūnus susmulkiname.

3. Tada į keptuvę su aukštesniais kraštais dedame sviesto ir kai jis įkaista, sudedame jautieną.

4. Mėsą apkepame ant stiprios kaitros, tuomet suberiame svogūnus, išmaišome ir uždengę kepame kol atsiradęs skystis visai išgaruoja. Kepant karštis privalo būti tarp didelio ir vidutinio. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdome, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Kartas nuo karto pamaišome. Žalių svogūnų turėtų būti maždaug trečdalis lyginant su mėsos kiekiu. Kai mėsa tampa minkšta, svogūnų lieka gana mažai ir iš jų gaunasi tirštas fantastiškas padažas. Tad miltų aš visai nededu. Jeigu befsrogeną gaminsite iš ir pasirodys, kad reikia įpilti šiek tiek karšto sultinio arba vandens - įpilkite. Bet tai darome tik kai skysčio keptuvėje visai nebelieka. Gaminant iš kokybiškos filė, vandens arba sultinio visa nereikia, nes mėsa ir taip spėja suminkštėti.

5. Gaminimo laiko šiam patiekalui sunku pasakyti. Tai priklausys nuo turimos mėsos. Vieną kartą ji bus minkštesnė, nes jauno gyvulio, kitą kartą vis dar kietesnė, nes senesnio. Todėl, troškinkite kol mėsa patampa minkšta ir nebijokite ragauti!

6. Kai mėsa tampa minkšta sudedame grietinėje išmaišytą pomidorų padažą ir garstyčias. Įberiame druskos ir pipirų. Jeigu kartais nesinori dėti tiek daug svogūnų, tai į grietinę įberiame 1 arbatinį šaukštelį miltų ir išmaišome.

7. Skaniausia patiekti su bulvių koše ir burokėlių salotomis. Pasilepinkite!

Rekomendacija: Daugiau befstrogenų receptų rasite: Befstrogenai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-17 laikas 14:37 Receptai Perlinės Kruopos su Kalakutienos Kukuliais: Sveika Sriuba ir Jos Nauda
Perlinės kruopos sriuba su kalakutienos kukuliais – sveikas ir sotus patiekalas. Sužinokite receptą ir jo naudą sveikatai! Šiame straipsnyje atskleisime šios sriubos naudą sveikatai, pateiksime išbandytą receptą su praktiniais pat...

Skaityti daugiau

2025-07-16 laikas 14:24 Receptai Tradicinė Pomidorų Sriuba su Mėsos Kukuliais ir Ryžiais: Receptas ir Patarimai
Ši sriuba – tai ne tik maistas, bet ir jaukumo, namų šilumos ir šeimos tradicijų simbolis. Kremiška pomidorų tekstūra, sultingi mėsos kukuliai ir švelnūs ryžiai sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri patiks ir vaikams, ir suaugusie...

Skaityti daugiau

2025-07-16 laikas 14:07 Receptai Žemaitiški Blynai su Vištiena ir Sūriu: Tradicinis Receptas ir Patarimai
Atraskite autentišką žemaitiškų blynų su vištiena ir sūriu receptą – tradicinį lietuvišką patiekalą, kuris sužavės savo skoniu ir paprastumu. Sužinokite ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus ir kaip šį patiekalą paversti šv...

Skaityti daugiau

2025-07-20 laikas 18:50 5 Nesveiki Santykių Įpročiai, Kurie Žudo Meilę: Kaip Juos Įveikti?
Kaltės užglaistymas dovanomis, partnerio kaltinimas dėl savo nesėkmių, senų nuoskaudų priminimas, pavydo kontrolė ar manipuliacijos – šie įpročiai tyliai ardo net stipriausius santykius. Remdamiesi psichologiniais tyrimais ir praktiniais pavyzdžiais,...

Skaityti daugiau

2025-07-20 laikas 18:09 Kodėl Kai Kurie Zodiako Ženklai Negrąžina Skolų? Astrologija ir Psichologija Atsako!
Tikriausiai kiekvienas esame susidūrę su situacija, kai paskolinome pinigų, bet jų taip ir neatgavome. Ar astrologija gali paaiškinti, kodėl kai kurie žmonės vengia grąžinti skolas? Atraskite, kaip Zodiako ženklai veikia finansinius įsipareigojimus!...

Skaityti daugiau

2025-07-20 laikas 17:49 7 Subtilūs Požymiai, Kad Vyras Jumis Domisi – Net Jei Neatrodo!
Šiame straipsnyje aptarsime 7 subtilius požymius, rodančius, kad vyras jumis domisi, net jei jis to atvirai neparodo. Sužinosite, kaip atpažinti šiuos ženklus, pagrįstus psichologiniais tyrimais ir kūno kalbos analize. Ieškokite daugiau apie santykiu...

Skaityti daugiau

2025-07-20 laikas 13:35 Kaip Greitai Paruošti Ryžius Be Ilgo Skalavimo: Paprastas ir Efektyvus Būdas
Atraskite paprastą būdą paruošti ryžius be ilgo skalavimo! Druskos tirpalas pašalina krakmolą, taupo laiką ir garantuoja birius ryžius. Šiame straipsnyje atskleisime šį metodą, pagrįstą moksliškais principais, ir pateiksime papildomų patarimų, kaip p...

Skaityti daugiau

2025-07-20 laikas 12:53 Visatos Pabaiga: Ar Netikras Vakuums Sunaikins Viską? Moksliniai Faktai

Ar visata gali išnykti dėl netikro vakuumo? Atraskite kvantinės fizikos teoriją apie „tikrą vakuumo burbulą“ ir jo pasekmes! Šiame straipsnyje gilinsimės į kvantinės fizikos paslaptis, nagrinėsime „tikro vakuumo burbulo“ hi...

Skaityti daugiau