Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Po daugybės paieškų, pagaliau ir aš radau geriausio savo atrasto jautienos befstrogeno receptą.

Ar žinojote, kad? Patį pirmą kartą apie jautieną pagal Stroganovą buvo parašyta dar 1861 metais Jelenos Ivanovnos Molokhaviets knygoje "Klasikinė Rusijos Virėja". Recepte buvo nurodyta mažais kubeliais supjaustyta ir miltais pabarstyta jautiena, garstyčios ir sultinys. Pabaigoje buvo įdedama grietinė. Apie mėsos supjaustymą juostelėmis ir svogūnus su grietine visai nerašoma. Bet ta išleista knyga buvo vis tobulinama ir vis leidžiami nauji jos tiražai. 1912 metų recepte atsirado svogūnai, pomidorų padažas ir patariama jautieną patiekti su traškiomis keptomis bulvytėmis. 1938 metais "Larousse" gastronomijos enciklopedijoje išleistoje Paryžiuje pagrinde buvo aprašomi prancūzų virtuvės patiekalai. Tarp kitų patiekalų yra jautienos pagal Straganovą pagaminimo receptas. Kuris teigė, kad mėsa turi būti pjaustoma juostelėmis ir būtinai įdedama svogūnų. Garstyčios ir pomidorų padažas dedama, jei tik norisi, pagal pasirinkimą.

Po Rusijos imperijos žlugimo, kartu su tėvynę palikusiais rusais ir kitais šalyje buvusiais užsieniečiais, receptas paplito po pasaulį daug plačiau. Azijos šalyse jis buvo patiekiamas su ryžiais be grietinės, Japonijoje su sojos padažu, Jungtinėse Amerikos Valstijose - jautiena yra troškinama su grybais, svogūnais, grietine ir patiekiama ant virtų ryžių arba makaronų. Brazilijoje dar gaminama ir su pomidorų padažu. Egzistuoja daug įvairių variantų ne tik naudojant tam tikrus priedus prie jautienos (net ir pilant vyną, įdedant salierą arba konservuotus kukurūzus ir taip toliau), bet ir pačią jautieną pakeičiant paukštiena. Tada būna naudojama paukštienos krūtinėlė arba kita balta mėsa (kad ir veršiena). Mėsa būna pjaustoma juostelėmis, yra dedami svogūnai ir grybai. Pabaigoje supilama grietinėlė. Pomidorų padažas visai nepilamas. Skandinavijos šalyse vietoje jautienos arba paukštienos yra gaminama su dešrelėmis.

Mano befstrogeno receptui geriausia naudoti jautienos išpjovos abu galus. O patį išpjovos vidurį sunaudoti steikams kepti.

Ingredientai

  • jautienos išpjova: 500 gramų
  • svogūnai: 3 dideli
  • lydytas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (arba aliejus)
  • riebi grietinė: 150 gramų
  • sultinys: 1 stiklinės (jei jauno gyvulio mėsa, galima ir nenaudoti)
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos išpjovą supjaustome skersai raumenų maždaug 0,5 centimetro gabaliukais. Ir tuomet dar 3-4 centimetrų juostelėmis.

2. Svogūnus susmulkiname.

3. Tada į keptuvę su aukštesniais kraštais dedame sviesto ir kai jis įkaista, sudedame jautieną.

4. Mėsą apkepame ant stiprios kaitros, tuomet suberiame svogūnus, išmaišome ir uždengę kepame kol atsiradęs skystis visai išgaruoja. Kepant karštis privalo būti tarp didelio ir vidutinio. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdome, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Kartas nuo karto pamaišome. Žalių svogūnų turėtų būti maždaug trečdalis lyginant su mėsos kiekiu. Kai mėsa tampa minkšta, svogūnų lieka gana mažai ir iš jų gaunasi tirštas fantastiškas padažas. Tad miltų aš visai nededu. Jeigu befsrogeną gaminsite iš ir pasirodys, kad reikia įpilti šiek tiek karšto sultinio arba vandens - įpilkite. Bet tai darome tik kai skysčio keptuvėje visai nebelieka. Gaminant iš kokybiškos filė, vandens arba sultinio visa nereikia, nes mėsa ir taip spėja suminkštėti.

5. Gaminimo laiko šiam patiekalui sunku pasakyti. Tai priklausys nuo turimos mėsos. Vieną kartą ji bus minkštesnė, nes jauno gyvulio, kitą kartą vis dar kietesnė, nes senesnio. Todėl, troškinkite kol mėsa patampa minkšta ir nebijokite ragauti!

6. Kai mėsa tampa minkšta sudedame grietinėje išmaišytą pomidorų padažą ir garstyčias. Įberiame druskos ir pipirų. Jeigu kartais nesinori dėti tiek daug svogūnų, tai į grietinę įberiame 1 arbatinį šaukštelį miltų ir išmaišome.

7. Skaniausia patiekti su bulvių koše ir burokėlių salotomis. Pasilepinkite!

Rekomendacija: Daugiau befstrogenų receptų rasite: Befstrogenai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-09 laikas 17:40 Receptai Sluoksniuotas bulvių plokštainis (kugelis): maistinė nauda, kalorijos ir sveikesnės alternatyvos
Sužinokite apie sluoksniuoto bulvių plokštainio (kugelio) maistinę naudą, kalorijas, kaip sumažinti maistinių medžiagų praradimą ir sveikesnes alternatyvas onkologijos prevencijai. Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, p...

Skaityti daugiau

2025-08-09 laikas 15:40 Receptai Varškės sausainiai: maistinė nauda, kalorijos ir kaip paruošti sveiką patiekalą
Varškės sausainių nauda, kalorijos ir sveikas receptas. Sužinokite, kaip gaminti maistingą desertą, mažinantį onkologinių ligų riziką!

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-11 laikas 09:38 Kaip teisingai laikyti vaisius ir daržoves: mitai, nauda ir ekspertų patarimai 2025
Atraskite, kaip teisingai laikyti vaisius ir daržoves, kad jie išlaikytų šviežumą ir maistines medžiagas. Naujausi 2025 m. ekspertų patarimai! Šiame straipsnyje, remdamiesi naujausiais tyrimais iš JAV ir Europos, atskleisime mitus, pasidalinsime pata...

Skaityti daugiau

2025-08-11 laikas 09:17 Vangos pranašystės 2025: dirbtinis intelektas, klimato kaita ir geopolitinės įtampos
Šiame straipsnyje, remdamiesi naujausiais užsienio ekspertų paaiškinimais, nagrinėjame Vangos pranašysčių reikšmes, susiedami jas su dirbtinio intelekto (DI) revoliucija, klimato kaita ir geopolitinėmis įtampomis. Ieškokite daugiau apie Vangos pranaš...

Skaityti daugiau

2025-08-11 laikas 07:20 Laukinė sąmokslo teorija, Titanikas nenuskendo
Tikintieji teigia, kad vienas gigantiškas laivas buvo pakeistas kitu dėl draudimo pinigų. Štai tiesa.

Skaityti daugiau

2025-08-10 laikas 14:38 Emocinė Sveikata Terapija: Saulėlydis 4K ASMR Bangų Ošimas ir Gamtos Garsai
Pasinerk į magišką saulėlydžio prie jūros atmosferą su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Mėgaukis švelniu bangų ošimu, raminančiais jūros garsais ir kvapą gniaužiančiais paplūdimio peizažais, įrašytais stereo garsu.

Skaityti daugiau

2025-08-10 laikas 10:55 Zodiako Ženklų Poros, Kurias Sujungia Likimas: 4 Neįtikėtini Ryšiai

Išsamus gidas apie 4 Zodiako ženklų poras, kurias sujungia likimas. Sužinokite, kodėl Skorpionas ir Vėžys, Mergelė ir Ožiaragis, Dvyniai ir Vandenis bei Avinas ir Liūtas traukia vienas kitą nepaisant aplinkybių. Sužinokite, kodėl Skorpionas ir Vėž...

Skaityti daugiau