Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Po daugybės paieškų, pagaliau ir aš radau geriausio savo atrasto jautienos befstrogeno receptą.

Ar žinojote, kad? Patį pirmą kartą apie jautieną pagal Stroganovą buvo parašyta dar 1861 metais Jelenos Ivanovnos Molokhaviets knygoje "Klasikinė Rusijos Virėja". Recepte buvo nurodyta mažais kubeliais supjaustyta ir miltais pabarstyta jautiena, garstyčios ir sultinys. Pabaigoje buvo įdedama grietinė. Apie mėsos supjaustymą juostelėmis ir svogūnus su grietine visai nerašoma. Bet ta išleista knyga buvo vis tobulinama ir vis leidžiami nauji jos tiražai. 1912 metų recepte atsirado svogūnai, pomidorų padažas ir patariama jautieną patiekti su traškiomis keptomis bulvytėmis. 1938 metais "Larousse" gastronomijos enciklopedijoje išleistoje Paryžiuje pagrinde buvo aprašomi prancūzų virtuvės patiekalai. Tarp kitų patiekalų yra jautienos pagal Straganovą pagaminimo receptas. Kuris teigė, kad mėsa turi būti pjaustoma juostelėmis ir būtinai įdedama svogūnų. Garstyčios ir pomidorų padažas dedama, jei tik norisi, pagal pasirinkimą.

Po Rusijos imperijos žlugimo, kartu su tėvynę palikusiais rusais ir kitais šalyje buvusiais užsieniečiais, receptas paplito po pasaulį daug plačiau. Azijos šalyse jis buvo patiekiamas su ryžiais be grietinės, Japonijoje su sojos padažu, Jungtinėse Amerikos Valstijose - jautiena yra troškinama su grybais, svogūnais, grietine ir patiekiama ant virtų ryžių arba makaronų. Brazilijoje dar gaminama ir su pomidorų padažu. Egzistuoja daug įvairių variantų ne tik naudojant tam tikrus priedus prie jautienos (net ir pilant vyną, įdedant salierą arba konservuotus kukurūzus ir taip toliau), bet ir pačią jautieną pakeičiant paukštiena. Tada būna naudojama paukštienos krūtinėlė arba kita balta mėsa (kad ir veršiena). Mėsa būna pjaustoma juostelėmis, yra dedami svogūnai ir grybai. Pabaigoje supilama grietinėlė. Pomidorų padažas visai nepilamas. Skandinavijos šalyse vietoje jautienos arba paukštienos yra gaminama su dešrelėmis.

Mano befstrogeno receptui geriausia naudoti jautienos išpjovos abu galus. O patį išpjovos vidurį sunaudoti steikams kepti.

Ingredientai

  • jautienos išpjova: 500 gramų
  • svogūnai: 3 dideli
  • lydytas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (arba aliejus)
  • riebi grietinė: 150 gramų
  • sultinys: 1 stiklinės (jei jauno gyvulio mėsa, galima ir nenaudoti)
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos išpjovą supjaustome skersai raumenų maždaug 0,5 centimetro gabaliukais. Ir tuomet dar 3-4 centimetrų juostelėmis.

2. Svogūnus susmulkiname.

3. Tada į keptuvę su aukštesniais kraštais dedame sviesto ir kai jis įkaista, sudedame jautieną.

4. Mėsą apkepame ant stiprios kaitros, tuomet suberiame svogūnus, išmaišome ir uždengę kepame kol atsiradęs skystis visai išgaruoja. Kepant karštis privalo būti tarp didelio ir vidutinio. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdome, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Kartas nuo karto pamaišome. Žalių svogūnų turėtų būti maždaug trečdalis lyginant su mėsos kiekiu. Kai mėsa tampa minkšta, svogūnų lieka gana mažai ir iš jų gaunasi tirštas fantastiškas padažas. Tad miltų aš visai nededu. Jeigu befsrogeną gaminsite iš ir pasirodys, kad reikia įpilti šiek tiek karšto sultinio arba vandens - įpilkite. Bet tai darome tik kai skysčio keptuvėje visai nebelieka. Gaminant iš kokybiškos filė, vandens arba sultinio visa nereikia, nes mėsa ir taip spėja suminkštėti.

5. Gaminimo laiko šiam patiekalui sunku pasakyti. Tai priklausys nuo turimos mėsos. Vieną kartą ji bus minkštesnė, nes jauno gyvulio, kitą kartą vis dar kietesnė, nes senesnio. Todėl, troškinkite kol mėsa patampa minkšta ir nebijokite ragauti!

6. Kai mėsa tampa minkšta sudedame grietinėje išmaišytą pomidorų padažą ir garstyčias. Įberiame druskos ir pipirų. Jeigu kartais nesinori dėti tiek daug svogūnų, tai į grietinę įberiame 1 arbatinį šaukštelį miltų ir išmaišome.

7. Skaniausia patiekti su bulvių koše ir burokėlių salotomis. Pasilepinkite!

Rekomendacija: Daugiau befstrogenų receptų rasite: Befstrogenai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 20:05 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis papasakojo viską apie 2026 metus
Prieš kiekvienus Naujuosius metus astrologai, taro kortų burtininkės, politologai ir kiti pranašautojai turi nerašytą tradiciją daryti prognozes ateinantiems 365 dienoms. Paprastai žmonės pradeda pranašauti gruodžio pradžioje, tačiau Kšistofas Jackow...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 18:03 RFK Jr. reikalauja visame pasaulyje uždrausti gyvsidabrio naudojimą vakcinose
JAV sveikatos sekretorius Robertas F. Kennedy Jr. pareikalavo visame pasaulyje uždrausti gyvsidabrio naudojimą vakcinose. Kalboje, paskelbtoje X, Kennedy kreipėsi į Minamatos konvenciją dėl gyvsidabrio, kuri „gimė iš bendro moralinio įsitikinimo, kad...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 11:13 Medaus Kompresas Nuo Kosulio: Nauda, Receptai Ir Patarimai Natūraliam Gydymui

Šaltuoju metų laiku susirgti peršalimo ligomis labai paprasta, o kosulys – vienas iš nemaloniausių simptomų, kurie gali varginti tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Nepriklausomai nuo to, ar tai sausas, dirginantis kosulys, ar drėgnas su skrep...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 09:44 Pienligė (Makšties Kandidozė) 2025: Simptomai, Priežastys, Efektyvus Gydymas Natūraliomis Priemonėmis ir Prevencija
Pienligė moterims: simptomai, priežastys, efektyvus gydymas natūraliomis priemonėmis kaip probiotikai, kokosų aliejus, arbatmedžio aliejus. Sužinokite, kaip išvengti pasikartojimo ir gydyti namuose.

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 09:04 Geriausios Vaistažolės Moterų Sveikatai: Nauda, Receptai ir Patarimai
Moterų sveikata – tai ne tik fizinė būklė, bet ir emocinė pusiausvyra, kuri dažnai kinta per menstruacijas, nėštumą ar menopauzę. Vaistažolės, tokios kaip dirvinis asiūklis, didžioji dilgėlė ar jonažolė, seniai žinomos liaudies medicinoje kaip saugūs...

Skaityti daugiau