Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 01

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Jautienos išpjovos befstrogenas pagal Beatos receptai

Po daugybės paieškų, pagaliau ir aš radau geriausio savo atrasto jautienos befstrogeno receptą.

Ar žinojote, kad? Patį pirmą kartą apie jautieną pagal Stroganovą buvo parašyta dar 1861 metais Jelenos Ivanovnos Molokhaviets knygoje "Klasikinė Rusijos Virėja". Recepte buvo nurodyta mažais kubeliais supjaustyta ir miltais pabarstyta jautiena, garstyčios ir sultinys. Pabaigoje buvo įdedama grietinė. Apie mėsos supjaustymą juostelėmis ir svogūnus su grietine visai nerašoma. Bet ta išleista knyga buvo vis tobulinama ir vis leidžiami nauji jos tiražai. 1912 metų recepte atsirado svogūnai, pomidorų padažas ir patariama jautieną patiekti su traškiomis keptomis bulvytėmis. 1938 metais "Larousse" gastronomijos enciklopedijoje išleistoje Paryžiuje pagrinde buvo aprašomi prancūzų virtuvės patiekalai. Tarp kitų patiekalų yra jautienos pagal Straganovą pagaminimo receptas. Kuris teigė, kad mėsa turi būti pjaustoma juostelėmis ir būtinai įdedama svogūnų. Garstyčios ir pomidorų padažas dedama, jei tik norisi, pagal pasirinkimą.

Po Rusijos imperijos žlugimo, kartu su tėvynę palikusiais rusais ir kitais šalyje buvusiais užsieniečiais, receptas paplito po pasaulį daug plačiau. Azijos šalyse jis buvo patiekiamas su ryžiais be grietinės, Japonijoje su sojos padažu, Jungtinėse Amerikos Valstijose - jautiena yra troškinama su grybais, svogūnais, grietine ir patiekiama ant virtų ryžių arba makaronų. Brazilijoje dar gaminama ir su pomidorų padažu. Egzistuoja daug įvairių variantų ne tik naudojant tam tikrus priedus prie jautienos (net ir pilant vyną, įdedant salierą arba konservuotus kukurūzus ir taip toliau), bet ir pačią jautieną pakeičiant paukštiena. Tada būna naudojama paukštienos krūtinėlė arba kita balta mėsa (kad ir veršiena). Mėsa būna pjaustoma juostelėmis, yra dedami svogūnai ir grybai. Pabaigoje supilama grietinėlė. Pomidorų padažas visai nepilamas. Skandinavijos šalyse vietoje jautienos arba paukštienos yra gaminama su dešrelėmis.

Mano befstrogeno receptui geriausia naudoti jautienos išpjovos abu galus. O patį išpjovos vidurį sunaudoti steikams kepti.

Ingredientai

  • jautienos išpjova: 500 gramų
  • svogūnai: 3 dideli
  • lydytas sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (arba aliejus)
  • riebi grietinė: 150 gramų
  • sultinys: 1 stiklinės (jei jauno gyvulio mėsa, galima ir nenaudoti)
  • pomidorų tyrė: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jautienos išpjovą supjaustome skersai raumenų maždaug 0,5 centimetro gabaliukais. Ir tuomet dar 3-4 centimetrų juostelėmis.

2. Svogūnus susmulkiname.

3. Tada į keptuvę su aukštesniais kraštais dedame sviesto ir kai jis įkaista, sudedame jautieną.

4. Mėsą apkepame ant stiprios kaitros, tuomet suberiame svogūnus, išmaišome ir uždengę kepame kol atsiradęs skystis visai išgaruoja. Kepant karštis privalo būti tarp didelio ir vidutinio. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdome, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Kartas nuo karto pamaišome. Žalių svogūnų turėtų būti maždaug trečdalis lyginant su mėsos kiekiu. Kai mėsa tampa minkšta, svogūnų lieka gana mažai ir iš jų gaunasi tirštas fantastiškas padažas. Tad miltų aš visai nededu. Jeigu befsrogeną gaminsite iš ir pasirodys, kad reikia įpilti šiek tiek karšto sultinio arba vandens - įpilkite. Bet tai darome tik kai skysčio keptuvėje visai nebelieka. Gaminant iš kokybiškos filė, vandens arba sultinio visa nereikia, nes mėsa ir taip spėja suminkštėti.

5. Gaminimo laiko šiam patiekalui sunku pasakyti. Tai priklausys nuo turimos mėsos. Vieną kartą ji bus minkštesnė, nes jauno gyvulio, kitą kartą vis dar kietesnė, nes senesnio. Todėl, troškinkite kol mėsa patampa minkšta ir nebijokite ragauti!

6. Kai mėsa tampa minkšta sudedame grietinėje išmaišytą pomidorų padažą ir garstyčias. Įberiame druskos ir pipirų. Jeigu kartais nesinori dėti tiek daug svogūnų, tai į grietinę įberiame 1 arbatinį šaukštelį miltų ir išmaišome.

7. Skaniausia patiekti su bulvių koše ir burokėlių salotomis. Pasilepinkite!

Rekomendacija: Daugiau befstrogenų receptų rasite: Befstrogenai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-12 laikas 10:44 ŠOKIRUOJANTI Tiesa: Kaip ŽOLĖS Išgydo Depresiją per 7 DIENAS!
Įsivaizduokite: beviltiškumo tamsa apgaubia jus, apatija užgniaužia kvapą, o pasaulis atrodo kaip pragaras. Depresija – ne liga, tai demonas, kuris įsigyvena be perspėjimo! Bet šokiruojanti tiesa: senovės žolės ir paprasti triukai gali išvyti jį per ...

Skaityti daugiau

2025-12-12 laikas 07:44 Horoskopas gruodžio 12 d. 2025 – Meilė, Finansai, Darbas ir Nuotaika
Pilnas dienos horoskopas 2025 m. gruodžio 12 d. visiems 12 zodiako ženklų – meilė, finansai, sveikata, darbas ir emocinė būsena. Tikslus, šiuolaikiškas horoskopas pagal geriausius pasaulio astrologus.

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 17:40 Druskos mįslė: Kodėl mažo natrio kiekio dieta gali pakenkti jūsų sveikatai

Druskos ribojimas – mitas? Naujausi tyrimai rodo J formos ryšį: per mažas natrio kenkia širdžiai, hormonams ir energijai. Rinkitės nerafinuotą druską, atsižvelgdami į aktyvumą, klimatą ir genetiką. Patarimai subalansuotai mitybai, remiantis ...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 15:35 Namų valymo priemonė nuo kalkių ir riebalų: paprastas receptas

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip namų sąlygomis pasigaminti galingą valymo priemonę iš paprastų ingredientų: muilo, sodos ir amoniako. Ji efektyviai pašalina kalkes, riebalus, rūdis ir nešvarumus nuo klozeto, vonios ir kitų paviršių. Pridėti pa...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau